Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

108 1.2 / C1 1.0 / Panda 1.2

gorenziv
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתייעץ רגע לפני הרכישה בפועל - למרות ששמתי מקדמה - אבל יש עוד הרבה פרטים לסגור בנוגע לטרייד אין.

שלושת המכוניות האלה שילבו גם מחיר טרייד אין גבוה יותר מכפי שהוצע ביונדאי, קיה וסקודה - וגם אהבתי את הדגמים הללו יותר.

מעט פרטים חשובים:

אני גר בחיפה. רוב הנסיעות שלי הן בתוך העיר או בסביבותיה - לרדת מהכרמל, לעלות לכרמל וחוזר חלילה.

אחת לחודש בדרך כלל, במקרים קיצוניים פעמיים, יש לי נסיעה בין עירונית.

רוב הזמן אני נוסע לבד - לעתים בזוג ולעתים רחוקות הכלבה (הענקית) שלי משתלטת על כל הספסל האחורי, לעתים נדירות עוד יותר נוסעים בהרכב של זוג + כלב (ואז בד"כ זה זוג + כלב + מזוודות...)

אני סוחב אופניים על הגג - לקליאו שיש לי היום האופניים נכנסים (כביש) או יושבים על הגג (שטח) - אבל כל הדגמים שרשמתי קטנים מדי ודורשים גגון.

חשוב לי חסכון (מחיר קניה ומחיר תחזוקה) ושיהיה כיף ונחמד עם המכונית. אחרי 3 שנים וקצת על קליאו 1.2 - אני לא יכול לומר שאני מרגיש שחסרים לי כוחות סוס - גם כשעליתי את נשר עם עוד שני מבוגרים (סנריו חריג לחלוטין). מבחינתי זה על הכיפאק.

מבין שלושתם - בפנדה, עליה נהגתי - יש יתרון ברור וחד משמעי של גודל. גם הישיבה גורמת להרגיש שזה רכב גדול יותר מכפי שהוא באמת. הייתי מופתע שהמנוע שלה, שהוא מעט יותר חלש ממנוע ה1.2 75 כ"ס שיש לי היום בקליאו - לא הרגיש חלש יותר. אני לא חושב שההאופניים נכנסים לבפנים.

אני מוטרד מהאבזור המאד אומלל שיש בדגם הזול של הפנדה, המושבים היו לי מעט קשיחים ביחס לרנו - ואני בעיקר מוטרד משירות הלקוחות של סמל"ת.

הC1 היתה הבחירה הראשונה שלי. כיף להתבונן בה וזה אקסטרא משעשע לנהוג בה - עם המנוע קרטינג הרועש שמורכב שם. מערכת המולטימדיה היא כיפית לחלוטין, והמכונית סחבה גם היא במעלה נשר בשמחה רבה (אך בצליל רועם). מבפנים הרגשתי שהיא נוחה לי, והיא הרגישה רכה על הכבישים הגרועים בא.ת. נשר וחוצות המפרץ.

על ה108 לא נהגתי. היא בדיוק כמו הC1, רק יקרה יותר ב7,000 שקלים - ומנוע ה1.2 שלה לא רק חזק יותר (כ"ס ומומנט - גם מהרנו שיש לי היום - על 200 קילו פחות) - אלא הכח שלו מגיע הרבה יותר מוקדם.

ככל שהפכתי בזה - החלטתי שאם רוב הנסיעות שלי הן עליות מעלה ומטה - המנוע החזק יותר יגלה עדיפות בצריכת דלק ובנינוחות העליה.

בשתיהן הטריד אותי הגודל המצומצם ובעיקר היער פתח מזגן אמצעי (הוא מעל מערכת המולטימדיה, בלתי ניתן לכיוון) - האם מישהו נהג על כזו בקיץ ויודע לחוות דעה?

שני הרכבים של לובינסקי מגיעים עם 5 שנות אחריות - ולובינסקי נותנים לי הסכם כתוב לרכישה עתידית בטרייד אין במחיר מחירון, שזה פלוס רציני עבורי.

כמו-כן, לובינסקי מוכנים לספק את שני הרכבים עם גגון בהרכבתם בתוספת כמה מאות בודדות.

אחרי אלו - אני לא יכול לומר שאני תוהה האם לא להחליף את הרכב שלי - שהוא הגדול ביותר, לא חלש מאלו - הוא פשוט עבר הרבה קילומטרים ואני מרגיש שדרכנו צריכות להפרד.

אשמח לשמוע הצעות, כיווני מחשבה נוספים - ובעיקר מבעלי אחד מהרכבים דלעיל.

כאמור למעלה - שמתי מקדמה על אחד מהם (ה-108 - למרות שאני לא בטוח שהיא באמת עדיפה על הC1 לצרכיי, ואני צריך לטחון לא מעט בנזין כדי להשוות את 7,000 השקלים האלו...)

הרבה תודה לעוזרים.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היו לי ה107 וC1 הקודמות ונהגתי גם על החדשות.

החוסר בתריס מיזוג אמצעי הוא באמת מרגיז - בחדשה פחות מורגש. בחיפה פחות היה מטריד אותי (That said - לרוב חניתי בחניון מקורה עם הרכבים האלו).

לגבי ה1.0 עם עליות - לא יהיה כיף. זה מנוע עגלה. ההבדל ל1.2 הוא משמעותי בפועל.

ה1.0 לגמרי מספיק במישור לכל שימוש כלשהוא - אבל אם אתה גר בחיפה ביום יום זה יהיה מעייף ולגמרי הייתי הולך על ה1.2. (אם תצטרך לאמץ את ה1.0 כל הזמן הצריכת דלק לא תיהיה שונה משמעותית)

ה108/C1 בכלליות מדליקות לגמרי בגירסאות החדשות. אני אהבתי וזו היתה קפיצה רצינית מהדגמים הקודמים.

הפנדה אמנם גדולה יותר אבל מרגישה מאוד מיושנת וספרטנית לעומתן.

That said - שאלה טובה אם צריך להיפרד באמת. הקליאו אחלה רכב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמה עולה לך ה פיגו 108 עם המנוע הבכיר? קח בחשבון שב 69 יש לך את הדאציה סנדרו.

לדעתי ה 108 עם מנוע הבכיר עדיפה פה,היא תהיה זריזה יותר בצורה מורגשת,אבל אם איני טועההיא עולה 67 ופה כבר הייתי בודק את הדאציה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ה108 לדעתי שווה את ההפרש במחיר , זאת המיני הכי חזקה היום בשוק וההבדל מהc1 הוא מאוד מורגש אני יכול להבטיח לך , במיוחד בעליות של חיפה .

לגבי הפנדה , הייתה לי פנדה מהדור הקודם ( מנוע זהה על משקל קל יותר ) ועם 3 אנשים ומעלה ברכב מצאתי את עצמי מושך את ההילוך השני לפעמים גם עד 50-60 קמ"ש בעליות של חיפה , היום יש לי 208 ידנית עם מנוע זהה לזה שב108 וה208 מרגישה זריזה משמעותית מהפנדה למרות שעל הנייר ההבדל לא גדול .

אם יש באפשרותך למתוח מעט את התקציב הייתי בודק בכמה אפשר להוציא את ה208 אקסס ידנית שכנראה תענה לך על הצרכים בצורה הכי טובה עם פשרה על מחסור באבזור מותרות .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

תודה על כל התגובות :)

ובוקר אור

לגבי החלפת הקליאו הקיימת, זה בעיקר ממניעים אמוציונאליים. לא יכול לומר שיש סיבה רציונאלית.

ה208 אקסס היתה הראשונה שבדקתי. מחירה 75. אמנם השבוע יש שבוע מכירות, אך ההנחה אינה תקפה בטרייד אין, וכרגע זהו סכום שאני לא בטוח שנכון לשלם כאשר באמת 95 אחוז מהזמן המושב האחורי מיותם...

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

היי, אנחנו כמובן ממליצים לך להצטרף להצלחה באירופה ובישראל ולהתנסות בדאצ'יה סנדרו סטפווי. עם מנוע 0.9 ליטר טורבו חזק וחסכוני, מרווחת מאוד, גבוהה מהכביש, עם מערכת מולטימדיה וניווט מקוריים. הדגם משווק בישראל מתחילת השנה וזוכה להצלחה גדולה ולתגובות מאוד טובות של הלקוחות (ראה עמודי "קהילת דאצ'יה" בפייסבוק שאינם קשורים בשום דרך אלינו אלא 100% של הלקוחות). מחיר הרכב 69,500 ש"ח בלבד.

פורסם

מצטרף להמלצה על הדאצ'יה סנדרו, מנוע טורבו, מרווחת ולא רואה שום פרמטר בו מכוניות המיני עדיפות עליה.

לדעתי תם העידן של המכוניות האלה, פחים ממונעים (עד כמה שאפשר לקרוא למנוע עם 65 כ"ס מנוע) שלא נותנים שום יתרון מלבד קלות חנייה.

אם לא הדאצ'יה, הייתי ממליץ לך על הMG3, נהגתי על הרכבבשבוע שעבר, רמה אחרת מכל מכוניות המיני.

ב65K אתה מקבל מנוע 1.5 עם 105 כ"ס, מרווח, נוחות נסיעה ואבזור נחמד.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

עליות בחיפה? כלבה גדולה? אופניים? בדוק את הסנדרו....

הסי1 לא מתאימה, חמודה אך חלשה.

ה-108 נהנית ממנוע עדיף אך עדיין מעט קטנה בחלל הפנימי. בהחלט אופציה ראויה אם הסנדרו מחוץ למשוואה.

אשר לפנדה, אני משוחד מעט, אני גם חיפאי וגם בעל פנדה, מאד מרוצה, רוב הזמן אני נוסע לבד וככזה הרכב סוחב טוב מאד (יחסית כמובן), ברכבים הללו לעומס/משקל יש משמעות וברור כי לפעמים הדוושה דורשת לחיצה החלטית.

דווקא האיבזור בפנדה לא מפריע לי, יש לי את כל מה שאני צריך ובמיוחד והכי חשוב, מזגן מצוין. הותקן בלא הרבה כסף רדיו דיסק עם בלותות' ויואסבי קדמיים נותן מענה מצוין, תאי אכסון עמוקים, מראות חשמליות, ח"ח קדמיים, נעילה, מחשב דרך פשוט ויעיל והכל בעטיפה חמודה וחייכנית. ידית הילוכים ממוקמת באופן אידיאלי לרכב כזה ומערכת למניעת הידרדרות לאחור מעולה שבמעולות. מרווח הטיפולים גדול (אם כי שמן מומלץ להחליף בתדירות גבוהה מזו שהיצרן ממליץ.

לו אני במקומך הייתי שוקל סנדרו (החיסרון העיקרי הוא תחושה זולה מעט בפנים הרכב ורעשי רוח/כביש משמעותיים למדי) ואחר כך פנדה ו-108, שתיהן טובות, אחת חמודה ומרווחת יותר עם 4 פתחי מיזוג, השניה מעוצבת ומודרנית יותר .

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

דווקא מאחור הפנדה די צפופה בערך כמו ה הפיגו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

התגובות שלכם מעולות, תודה.

הדאצ'יה זה רעיון מצוין - לפחות לפי מה שאמרו בטלפון, הם לא עושים טרייד אין (למרות שקיוויתי שכלקוח קרסו זה יהיה פשוט יותר). בלי טרייד אין, אמתין שאמכור את הקליאו שלי לפני שאוכל לרכוש. זה בסדר, רק לקחת בחשבון.

הפנדה עדיין מנקרת לי במוח, והתגובה של איש העכביש מוסיפה על זה :) היא אכן מכונית חמודה מאד - ומכאן ההתלבטות מלכתחילה :) אפרופו, כחיפאי הנוהג בפנדה, אשמח לשמוע על נתוני צריכת דלק אמיתיים.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

הממוצע בעיר (לפחות 90% עירוני) עם רגל כבדה למדי על הגז ומזגן פועל כ-13 ק"מ לליטר, בנסיעה מתונה יותר בכביש פנוי יותר (בעיר) יכול לעלות ל-14 ובנסיעות בהן יוצא שאני לוקח עוד נוסעים, תקוע יותר בפקקים ובעיקר בפרויד או בעליות אחרות, התוצאה יכולה לרדת גם ל-12 ק"מ לליטר (אני לא מאלו שבודקים כל מיכל כי צריכת הדלק לא באמת מעניינת אותי אבל מתוך סקרנות עשיתי מספר מדידות.

בנסיעה מחוץ לעיר במישור (לפחות 85% בינעירוני מישורי כמו למשל כשאני נוסע לנתב"ג וחזרה) התוצאה מטפסת ל-17 עד 18 ק"מ לליטר תלוי במהירות ובעומס.

סה"כ חסכוני מאד, התוצאה משתנה מאד בהתאם לעומס (מספר נוסעים ובעיקר אורך העליות..) וצורת הנהיגה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מפתיע, הקליאו שלי שומרת על סביבות ה1:14 בעיר, ואני לא סופר עדין. מעולם לא קרה שראיתי צריכה גבוהה מזה.

הממממ.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

• תוכן חדש...