Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את הרוב התוכן פחות מעניין. חוץ מחברי הפורום כמובן :)

פה אתה מתעלם מכך, שפרט לשעונים עם קומפליקיישנס אלה ואחרים, אין באמת תוכן פרט למותג עצמו ולהיותו אמיתי. אפשר להעריך עד מחר את הדיוק והמנגנונים, אבל את העבודה עצמה השעון שבנייד שלך עושה, לרוב, לא פחות טוב. לכן אין תוכן - כל, או לפחות רוב העניין בקניית שעון הוא היותו תכשיט ולכן זה בדיוק ההבדל בין קניית עגילים עם אבנים יקרות או זכוכיות צבעוניות. הדוגמא אולי קיצונית, אבל זו הרוח.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רומן,

שעון חיקוי עושה את העבודה כמו רולקס כמו שהתמונה של ארבעת הכלבים משחקים פוקר יכולה להחליף על הקיר את המונה ליזה :twisted:

dogs_playing.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

נניח שקניתם רפליקה של רולקס שנורא רציתם. רק אתם בעולם יודעים שזו רפליקה. כולם בטוחים שזה אמיתי.

אני יודע שאני הייתי מתבאס בכל מבט בשעון כשאני יודע שהוא לא אמיתי. אתם לא מתבאסים? באמת תסבירו לי כי ביני לבין עצמי היתה לי התחושה של התהדרות בנוצות טווס כשאני בעצם רק תרנגול הודו.

תלוי כמה כנה אתה עם עצמך וכמה אכפת לך מכל המשחקים האלה.

יש לך דמוי עץ/קרבון/אלומיניום/עור בדשבורד ואתה יודע שזה פלסטיק צבוע/מדבקה/סקאי. תתבאס על הרכב בגלל זה?

כשאתה הולך למסעדה והמקום מעוצב כאילו הוא בנוי מלבנים אדומות, אבל אתה יודע שזה סתם תפאורה והבניין כולו בטון וגבס, זה יוציא לך את התאבון?

כשאתה בבית מלון בחורף ובלובי יש אח דיגיטלי עם מסך שמקרין אנימציה של אש בוערת, זה נותן לך תחושה שדפקו אותך?

אין לזה סוף.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תלוי כמה כנה אתה עם עצמך וכמה אכפת לך מכל המשחקים האלה.

יש לך דמוי עץ/קרבון/אלומיניום/עור בדשבורד ואתה יודע שזה פלסטיק צבוע/מדבקה/סקאי. תתבאס על הרכב בגלל זה?

כשאתה הולך למסעדה והמקום מעוצב כאילו הוא בנוי מלבנים אדומות, אבל אתה יודע שזה סתם תפאורה והבניין כולו בטון וגבס, זה יוציא לך את התאבון?

כשאתה בבית מלון בחורף ובלובי יש אח דיגיטלי עם מסך שמקרין אנימציה של אש בוערת, זה נותן לך תחושה שדפקו אותך?

אין לזה סוף.

נתת דוגמא לא רעה בכלל, אבל לדעתי בכל הדוגמאות שנתת אין לך כל כך שליטה, בעוד שבשעון שעדיין אין לך, אתה בוחר אותו ואז רוכש אותו - דווקא יש לך מה להגיד ולהחליט.

אני מסכם את הענין אחרת: בעיניי שעון יד קודם כל מראה בנוחות מה השעה (אני רוכב הרבה על דו"ג, לא יכול תמיד להציץ בנייד ובכלל יותר נוח לי להציץ בשעון לגבי תאריך ושעה, ופחות לשלוף הנייד, להעיר אותו ואז לראות), ומכאן והלאה כמובן אתה מחליט על המראה שלו ועל כל הפיצ'רים שיש או שאין לך צורך בהם. כמובן שיש כאלה שיראו בו רק תכשיט, או רק סמל מעמד. בשנות ה- 70 היו כאלה שראו בענידת סייקו צלילה מסדרת ה- 6 (6105 וכו') אמירה חברתית.

פורסם
רומן,

שעון חיקוי עושה את העבודה כמו רולקס כמו שהתמונה של ארבעת הכלבים משחקים פוקר יכולה להחליף על הקיר את המונה ליזה :twisted:

dogs_playing.jpg

זו בדיוק הנקודה שלי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שעון זה תכשיט קודם כל ודבר שני, זה סוג של סמל סטטוס. אדם שהולך עם רולקס והוא במעמד שיכול להרשות לעצמו לרכוש אחד כזה מבלי למשכן את הבית, עונד על היד את הסממן להרגשה של "עשיתי משהו בחיים, הגעתי לאנשהו".

אדם שרוכש רפליקה זה בדיוק כמו מישהו שמדביק AMG על כל מרצדס רגילה, M על BMW, או כאלה ששמים פלסטיק על הקליפר רפליקה של ברמבו - זה אדם שרוצה שיחשבו שיש לו, למרות שאין לו באמת. זה אדם שלא מעניין אותו מה עומד מאחורי השעון, מעניין אותו שהבחורה בבר תראה שיש לי רולקס ומעניין אותו שהחברים יקנאו.

אני רכשתי רפליקה לפני מספר שנים, סתם בגלל העיצוב ומעולם לא ענדתי אותו. איך שהזדמן לי, רכשתי שעון אמיתי איכותי. (לא רולקס, אבל עדיין).

פורסם

יש לך דמוי עץ/קרבון/אלומיניום/עור בדשבורד ואתה יודע שזה פלסטיק צבוע/מדבקה/סקאי. כשאתה הולך למסעדה והמקום מעוצב כאילו הוא בנוי מלבנים אדומות, אבל אתה יודע שזה סתם תפאורה והבניין כולו בטון וגבס, כשאתה בבית מלון בחורף ובלובי יש אח דיגיטלי עם מסך שמקרין אנימציה של אש בוערת, זה נותן לך תחושה שדפקו אותך?

דווקא הדוגמא לדעתי פחות מדוייקת. אני יותר לכיוון של להלביש בודי של לנדקרוזר על שלדה של שברולט אביאו. כולם יסתכלו מבחוץ ויחשבו שיש לי לנדקרוזר. רק אני אדע שהגרוטאה אפילו לא מסוגלת לעלות על מדרכה. כן, זה מבאס. מי שרוצה לצאת החוצה ולראות לנדקרוזר בגלל ה'לוק'- זה כנראה יתאים לו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
אדם שרוכש רפליקה זה בדיוק כמו מישהו שמדביק AMG על כל מרצדס רגילה, M על BMW, או כאלה ששמים פלסטיק על הקליפר רפליקה של ברמבו - זה אדם שרוצה שיחשבו שיש לו, למרות שאין לו באמת. זה אדם שלא מעניין אותו מה עומד מאחורי השעון, מעניין אותו שהבחורה בבר תראה שיש לי רולקס ומעניין אותו שהחברים יקנאו

נו באמת, קראת מה פות"ש רשם?

הוא רשם שהוא מתחבר לעיצוב, ותו לא.

כל שאר ההשלכות שלך, נכונות אולי למקרים מסוימים (כמו ההוא עם מדבקת הAMG), אבל עומדות בסתירה מוחלטת לדבריו.

ואני אומר זאת בתור אחד שלא הולך עם רפליקות.

מה שכן זה הזכיר לי תופעה משעשעת שזכורה לי מימי הצבא, וכן קשורה למה שאתה אמרת - היה לי חבר שהיה טכנאי מדפסות בבסיס יהל"ם בפ"ת, כששאלו אותו איפה הוא משרת הוא ענה במילה אחת: יהל"ם.

והיו איתי אנשים בטירונות חה"י שהוצבו בתור תומכי לחימה בש'13 (טכנאי כלי שיט לדוגמא), וכשהיו שואלים אותם איפה הם משרתים, הם היו עונים ש'13.

זה היה מחרפן אותי לגמרי, אני לא מבין איך בנאדם יכול לומר את זה בלי להרגיש כמו מטומטם.

לצורך העניין אם אחרי שפות"ש יזמין רפליקה ומישהו ישאל אותו "איזה שעון זה" והוא יאמר "רולקס", אז אני אסכים עם כל דבריך.

מההיכרות השטחית איתו, זה כנראה לא יהיה המצב ;)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם
דווקא הדוגמא לדעתי פחות מדוייקת. אני יותר לכיוון של להלביש בודי של לנדקרוזר על שלדה של שברולט אביאו. כולם יסתכלו מבחוץ ויחשבו שיש לי לנדקרוזר. רק אני אדע שהגרוטאה אפילו לא מסוגלת לעלות על מדרכה. כן, זה מבאס. מי שרוצה לצאת החוצה ולראות לנדקרוזר בגלל ה'לוק'- זה כנראה יתאים לו.

בודי של לנדקרוזר על אביאו זה גרוטאה שנראית כמו משהו שהיא לא, ואי אפשר לעשות איתה עשירית ממה שלנדקרוזר אמיתי מסוגל. לעומת זאת שעון חיקוי לשעון יקר יעשה בדיוק את אותה פעולה, כמו שהעץ המזויף בדשבורד נמצא שם כדי להראות טוב ולא מעבר לזה.

פורסם

אין לך שמץ מושג על מה אתה מדבר!

העץ ביונדאי נראה תוך שנתיים כמו הצרות שלך בעוד שהעץ ביגואר מלפני 100 שנה נראה מדהים.

כנ"ל ברולקס שיעבוד עוד 500 שנה ויראה מדהים בעוד שהרפליקה תתקלקל תוך שנתיים ובמחצית מהזמן הזה תפסיק לעבוד.

מה זאת השטות הזאת "יעשה את אותה פעולה"?

קח שק תפוחי אדמה משומש, תעשה חורים לידיים ולראש ויש לך אחלה חולצה, תאמין לי, "תעשה בול את אותה עבודה".

מי שרוצה לקנות רפליקה, יבושם לו, שיעשה חיים.

רק שלא יבוא לשכנע אותי שזה אותו דבר.

בדיוק כמו שחיפושית עם בודי קיט של פרארי (ויש כאלה) זה לא פרארי ואפילו לא קרוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני רק אניח את זה פה:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3604238,00.html

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אין לך שמץ מושג על מה אתה מדבר!

העץ ביונדאי נראה תוך שנתיים כמו הצרות שלך בעוד שהעץ ביגואר מלפני 100 שנה נראה מדהים.

כנ"ל ברולקס שיעבוד עוד 500 שנה ויראה מדהים בעוד שהרפליקה תתקלקל תוך שנתיים ובמחצית מהזמן הזה תפסיק לעבוד.

מה זאת השטות הזאת "יעשה את אותה פעולה"?

קח שק תפוחי אדמה משומש, תעשה חורים לידיים ולראש ויש לך אחלה חולצה, תאמין לי, "תעשה בול את אותה עבודה".

מי שרוצה לקנות רפליקה, יבושם לו, שיעשה חיים.

רק שלא יבוא לשכנע אותי שזה אותו דבר.

בדיוק כמו שחיפושית עם בודי קיט של פרארי (ויש כאלה) זה לא פרארי ואפילו לא קרוב.

איך הבנת שזה אותו הדבר ממה שכתבתי?!

החיקוי והמקור שניהם עושים את אותה פעולה, זה הכל.

דווקא עם החומרים שיש היום, על עץ ביגואר צריך להגן ולשמור כדי שימשיך להראות מדהים. פלסטיק שנראה כמו עץ יכול להחזיק לנצח בגלל שהוא עמיד יותר לתנאי סביבה משתנים. זה כמו עם פרקט.

שק תפוחי אדמה נח כמו חולצה נורמלית? לא.

נראה כמו משהו שמישהו היה מוכן ללבוש, בהנחה והוא לא מתאמן לתפקיד הדחליל בקוסם מארץ עוץ? לא.

מדובר בשני דברים שנראים אחרת ומתפקדים אחרת? כן.

לעומת זאת, שעון ב200,000 ש"ח והחיקוי שלו ב200 ש"ח שניהם מראים את השעה, נראים זהים לרוב האנשים, ולא יעבירו מחלות עור לעונד כמו שק תפוחי אדמה.

העניין פה פסיכולוגי. כמה מפריע לך שיש לך משהו שנראה כמו אבל הוא לא באמת זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

בשורה התחתונה מה שאני מבין מכל השרשור הזה הוא שכל בנאדם חי עם רמה שונה של רגישות לחיקויים / זיופים / רפליקות, וכל אחד מתחבר לזה באופן שונה על סקאלה שבין 0 ל 100.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...