Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקיעות כאלה יכולות לנבוע גם מספק כח תקול.

בכל מקרה, אם יש לך ספק ג'נרי, אני ממליץ לך להחליף לאחד מחברה מוכרת, ואותה המלצה לגבי מאווררים (עניין של כמה עשרות ש'ח..). כמו כן, בדוק שיש סירקולציית אוויר במארז (לדוגמא מאוורר מקדימה שמכניס אוויר, ואחד מאחורה שמוציא אוויר) והכבלים מסודרים ולא חוסמים את האוויר.

לגבי ההתקנה של מערכת ההפעלה והתוכנות - יש תוכנות שמאפשרות לגבות את מערכת ההפעלה כולל כל מה שמותקן עליה (image disk), ולשחזר בעת הצורך.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תקיעות כאלה יכולות לנבוע גם מספק כח תקול.

בכל מקרה, אם יש לך ספק ג'נרי, אני ממליץ לך להחליף לאחד מחברה מוכרת, ואותה המלצה לגבי מאווררים (עניין של כמה עשרות ש'ח..). כמו כן, בדוק שיש סירקולציית אוויר במארז (לדוגמא מאוורר מקדימה שמכניס אוויר, ואחד מאחורה שמוציא אוויר) והכבלים מסודרים ולא חוסמים את האוויר.

לגבי ההתקנה של מערכת ההפעלה והתוכנות - יש תוכנות שמאפשרות לגבות את מערכת ההפעלה כולל כל מה שמותקן עליה (image disk), ולשחזר בעת הצורך.

אני אתקין מערכת חדשה ומקורית כמובן.

כונן חדש מערכת חדשה.

נבדוק במעבדה גם את הספק.

בכל מקרה לא מדובר בתקיעה של ממש אלא יותר "עיבוד נתונים ארוך"

המחשב מגיב, העכבר זז, אבל לוקח זמן עד שנטען החלון או שהוא קופא.

פורסם

ספקים לא בודקים, ספקים זורקים.

אלה אם כן אתה רוצה לעמוד במעבדה שאין לה ככל הנראה את המכשור המיוחד למדוד את יציבות הספק, תחסוך מעצמך את הבושה והפאדיחה.

אם יש לך ספק סיני כלשהו "600 וואט" זרוק אותו והחלף לספק איכותי מחברה מוכרת וזה הכל.

למרות שזה כבר תלוי מערכת ואין לראות בזה המלצה.

פורסם
ספקים לא בודקים, ספקים זורקים.

אלה אם כן אתה רוצה לעמוד במעבדה שאין לה ככל הנראה את המכשור המיוחד למדוד את יציבות הספק, תחסוך מעצמך את הבושה והפאדיחה.

אם יש לך ספק סיני כלשהו "600 וואט" זרוק אותו והחלף לספק איכותי מחברה מוכרת וזה הכל.

למרות שזה כבר תלוי מערכת ואין לראות בזה המלצה.

לפני שאני מחליף ספק שעדיין לא הוכח שיש בו משהו פלא תקין הייתי מעדיף להתמקד בדברים שכן אפשר לבדוק.

- האם סקטור פגום בכונן יכול לגרום לאיטיות בטעינת עמודים ואיטיות בגלילה בפורום ?

- האם משחה על המעבד יכולה לגרום להורדת הטמפ' במחשב ?

אם תגיד לי שמע סקטור פגום לא יגרום לך להררגיש שהמחשב כבד, שטעינת עמודים לפעמים לוקחת כמה שניות ולא יגרום לך לחוות דיליי בהקלדה סטנדרטית בפורום או בפייסבוק, אז אוטומטית אוותר כרגע על כונן.

אבל אלה אם אתה אומר שזה נשמע מקרה קלאסי של כונן ראשי פגום, מעדיף ללכת על כונן.

אני מניח שאם הספק היה פגום היו עוד תסמינים חוץ מדף שלוקח לו זמן להטען לא ?

אגב, אני חושב שבמידה ומדובר בספק פגום כל המחשב היה נתקע, לא רק החלון שאני טוען.

פורסם

תקשיב, אתה מחפש תשובה חד משמעית וכזאת לא תמצא.

בעיה חומרתית יכולה להגיע מהרכיב שאתה הכי לא מצפה לו בצורה שאתה הכי לא מצפה לו, אתה יכול להחליף חצי מחשב ולגלות בסוף שזה CD לא תקין (סתם דוגמא לא סבירה בעליל אבל אפשרית).

אני הייתי הולך לכיוון הכונן דוווקא בסוף, סקטור פגום הוא לא אינדיקציה לירידה בביצועים. אם אתה מתעקש על לבדוק אותו אז תחבר אותו למחשב אחר ותריץ בדיקת BENCHMARK כמו AS SSD BENCHMARK או CRYSTAL, תתעלם לצורך העניין מהמספרים שתקבל, תתייחס לכמה זמן אורכת הבדיקה, היא אמורה לרוץ ולסיים תוך כמה דקות, אם אתה רואה שזה נתקע ומהירות של 0.0XXX באחד הבדיקות, אז זה יכול להיות שזה הבעיה.

לגבי הספק - קרא את ה-3 שורות הראשונות, הוא יכול לגרום לבעיות שונות ומשונות שלא ברא השטן.

פורסם
מתעלק על השירשור.

מה זה אמור להגיד לי , כונן חיצוני קטן של 500 GB שכמעט מלא.

[ATTACH=CONFIG]435089[/ATTACH]

נראה שיש שני סקטורים פגומים בדיסק, לא אמור להשפיע על פעילות הדיסק.

אם זה דיסק גיבוי/דיסק לקבצים חשובים, הייתי מגבה למקום נוסף ובודק את הדיסק מפעם לפעם שהספירה של הסקטורים הפגומים לא עולה, ברגע שהיא מתחילה לעלות לא לסמוך על הדיסק ולשים אותו בצד ולא להשתמש בו.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם
תקשיב, אתה מחפש תשובה חד משמעית וכזאת לא תמצא.

בעיה חומרתית יכולה להגיע מהרכיב שאתה הכי לא מצפה לו בצורה שאתה הכי לא מצפה לו, אתה יכול להחליף חצי מחשב ולגלות בסוף שזה CD לא תקין (סתם דוגמא לא סבירה בעליל אבל אפשרית).

אני הייתי הולך לכיוון הכונן דוווקא בסוף, סקטור פגום הוא לא אינדיקציה לירידה בביצועים. אם אתה מתעקש על לבדוק אותו אז תחבר אותו למחשב אחר ותריץ בדיקת BENCHMARK כמו AS SSD BENCHMARK או CRYSTAL, תתעלם לצורך העניין מהמספרים שתקבל, תתייחס לכמה זמן אורכת הבדיקה, היא אמורה לרוץ ולסיים תוך כמה דקות, אם אתה רואה שזה נתקע ומהירות של 0.0XXX באחד הבדיקות, אז זה יכול להיות שזה הבעיה.

לגבי הספק - קרא את ה-3 שורות הראשונות, הוא יכול לגרום לבעיות שונות ומשונות שלא ברא השטן.

אני רוצה להדגיש, המחשב לא נתקע.

פשוט לוקח לו זמן לבצע דברים.

אם עשיתי REFRESH אז הגלגל שיניים מסתובב 4-5 שניות.

כאילו לוקח זמן לעבד את הנתונים.

זה לא שהמחשב תקוע ואני לא יכול להזיז את העכבר או לעשות פעולות אחרות. הכל יכול להמשיך כרגיל, שירים שהתנגנו ממשיכים להתנגן.

נניח אני מריץ וואטסאפ דרך הכרום, כותב שם הודעה לוחץ ENTER

היא נשלחת מיד, אבל לפעמים זה לא מראה לי על המסך שהיא נשלחה, לוקח כמה שניות עד שזה מראה שהפעולה בוצעה, ואם אני מנסה לסגור את הכרום זה לוקח איזה 10 שניות כי הוא כנראה עסוק.

אני לא יודע איך זה נקרא בשפה המקצועית אבל זה נראה כמו עיבוד נתונים איטי.

פורסם

אחינו, נשמע שאתה מנסה בכוח למצוא פתרון קסם. צר לי, אבל אין.

בדיוק בגלל הסיבה הזאת המלצתי על מחשב חדש, כי לפתור את הבעיה הזאת יקח לך זמן, הרבה ניסויים ואתה צריך סבלנות (ולכל הפחות לנסות את הדברים שאמרו לך כאן, וחוץ מנקיון לא ניסית עדיין כלום).

בפעם הכמה אחזור על עצמי - מחשב איטי בדר"כ נגרם ע"י מערכת הפעלה שעבר עליו טראומה כלשהיא. התקנה מחדש היא הפתרון למקרה כזה. - ככל שאתה מתאר יותר זה נשמע לי יותר הבעיה שלך.

אתה יכול גם את זה לבדוק ע"י חיבור דיסק קשיח נוסף - יכול להיות גם דיסק רגיל (ולנתק את הראשי), לבצע התקנה ולבדוק איך מערכת נקייה עובדת.

התופעות שאתה מתאר לא נשמע כמו דיסק SSD (מהסיבה הפשוטה שברגע שפתחת את כרום לדוגמא, פעולה שאתה עושה כבר מתבצעת בזיכרון, נכון שיש כתיבה לדיסק אבל לא ע"י שליחת הודעה של וואטסאפ), אבל בכל זאת גם איך לבדוק את זה רשמתי לך.

פורסם
אחינו, נשמע שאתה מנסה בכוח למצוא פתרון קסם. צר לי, אבל אין.

בדיוק בגלל הסיבה הזאת המלצתי על מחשב חדש, כי לפתור את הבעיה הזאת יקח לך זמן, הרבה ניסויים ואתה צריך סבלנות (ולכל הפחות לנסות את הדברים שאמרו לך כאן, וחוץ מנקיון לא ניסית עדיין כלום).

בפעם הכמה אחזור על עצמי - מחשב איטי בדר"כ נגרם ע"י מערכת הפעלה שעבר עליו טראומה כלשהיא. התקנה מחדש היא הפתרון למקרה כזה. - ככל שאתה מתאר יותר זה נשמע לי יותר הבעיה שלך.

אתה יכול גם את זה לבדוק ע"י חיבור דיסק קשיח נוסף - יכול להיות גם דיסק רגיל (ולנתק את הראשי), לבצע התקנה ולבדוק איך מערכת נקייה עובדת.

התופעות שאתה מתאר לא נשמע כמו דיסק SSD (מהסיבה הפשוטה שברגע שפתחת את כרום לדוגמא, פעולה שאתה עושה כבר מתבצעת בזיכרון, נכון שיש כתיבה לדיסק אבל לא ע"י שליחת הודעה של וואטסאפ), אבל בכל זאת גם איך לבדוק את זה רשמתי לך.

אמרתי שאני אתקין ווינדוס חדש, נקי.

הבעיה היחידה שלי עם ההצעה הזו - שזה לא חוכמה. מערכת חדשה תמיד רצה מהר ובקלות, עד שמתקינים עוד ועוד דברים, קודקים, תוכנות עזר, מאיצי הורדות, גוגל דרייב, דרופבוקס, וכו' וכו' וכו' ורק אחרי מס' חודשים אפשר לדעת אם הבעיה חזרה או לא.

בעיה נוספת שאני חווה - הכרטיס קול (עובד עם אחד חיצוני, מחובר ב USB) מתנתק, אחרי שגימגם לסירוגין, וצריך לנתק ולחבר אותו פיזית בשביל שיחזור לעבוד.

זה מרגיש כמו עומס על המחשב שמונע מהרכיב לתפקד כמו שצריך.

אני לא יודע אם זה עומס, או איזה משהו במערכת שמקצר, או מה לעזאזל שגורם לכרטיס קול להתנתק. כמובן שהחלפתי כבל, החלפתי כניסה וכו'. לא עזר.

פורסם

הכרטיס קול נשמע בהחלט כמו ספק שלא מצליח לעמוד בעומס, במחשב של אולפן עם הרבה התקנים זה יכול מאוד להיות.

לגבי המערכת, אתה צריך להבין משהו - אתה מנסה לעשות משהו שלא עושים, וכשהוא לא עובד טוב אתה מחפש אשמים.

מחשב אולפן צריך להיות מחשב אולפן, גוגל דרייב, דרופבוקס וכו' וכו' לא בבית ספרנו.

מאיצי הורדות זה BIG NO NO מבחינתי, יהיו כאלו שיחלקו עלי, אבל זאת לא הנקודה.

מזכיר לי לקוח שרצה להתקין אופיס 97, 2003, 2007, פוטושופ CS2, CS4 ו CS5, ועוד ועוד, אחרי כל ההתקנות תמיד היו לו בעיות והוא רכש מחשב חזק במיוחד לזמנו.

מכל הארגון הוא היה המחשב הכי חזק והכי בעייתי, כל הזמן דברים שלא עובדים, הודעות מוזרות ואיטיות לא מוסברת.

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר שלמה. לא יעבוד טוב, תמיד תצוץ איזה בעיה.

אני אומר את מה שאני אומר תוך הסתכלות שזה מחשב לעסק שמטרתו לייצר הכנסה, לא להוריד סרטים או לחלוק קבצים עם חברים בדרופבוקס.

אתה צריך לשנות תפיסה, ואם אכן הבעיה חוזרת אחרי מספר חודשים, הרי ש !!אין!! בעיה חומרתית, אלא שימוש לא נכון.

פורסם (נערך)

זה לא המצב. תקשיב

המחשב הזה עבד 4 שנים עם תוכנות מוזיקה, פוטושופ, לייטרום, דרופבוקס, קודקים, הכל.

על המחשבים שאני מנגן איתם ועובד לייב אין את כל הדברים האלה (והם בכלל מקבוקים אבל לא רלוונטי לכאן).

המחשב הנוכחי הוא מחשב אולפן ומשמש גם לצורכי משרד ובית וחוץ מפוטושופ מותקנות עליו גם תוכנות ניתוח טכני וזה לא הולך להשתנות.

אם זה עבד 4 שנים אין סיבה שיפסיק לעבוד פתאום.

יש לי עשרות חברים שיש להם מחשבי אולפן או סתם מחשבים ביתיים שמחובר אליהם כרטיס קול חיצוני ומעולם לא חוו בעיה.

חייב לציין שלגבי הכרטיס קול ספציפית זה התחיל באמת מהפעם האחרונה שהתקנתי את הווינדוס.

הכבדות של האקספלורר במהלך הגלישה התחילה בשנה האחרונה +-, אולי זה בכלל לא עניין של נזק אלא בעיה של מחשב שלא עומד בסטנדרטים הנוכחיים, אני מניח שמ 2011 ועד 2015 השתנו דרישות המערכת, ואם אני פותח 5-6 טאבים של אתר INVESTING ופייסבוק זה כבד, עם כל הפרסומות שמסביב, וכל אתר כזה מכיל יישומי ג'אווה ובנוסף פותח כרום ומשתמש בו באפליקציית וואטסאפ.

זה לגיטימי לגמרי שיגידו לי שמעבד 2600 או 8 גיגה זכרון פנימי כבר לא מספיקים בשביל להריץ את הדברים האלה בצורה חלקה, הייתי מקבל את התשובה הזאת ובהחלט שוקל שידרוג מסיבי או קנייה של מחשב חדש.

אבל לגבי מחשב אולפן וכו' - המחשב הזה מאז ומתמיד היה כזה ולא היו איתו בעיות במשך כמה שנים.

אשמח אם בכל זאת תקרא מה שכתבתי ואולי תחשוב על כיוון אחר.

* אגב הדבר היחיד שאני מקבל עליו כל הזמן עידכונים ושולל זה הכרטיס מסך אבל אני לא יודע עד כמה זה גורם משפיע במערכה.

* ופרט נוסף- כל מחשב שולחני שהיה לי אי פעם (והיו לי לא מעט) התחיל בתור מטוס קרב, ועם השנים נהיה יותר חלש. כי הדרישות התקדמו והחומרה נשארה אותו דבר או יותר גרוע - התעייפה עם השנים. זה לא הטבע של המכונות האלה ?

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

אגב סתם בדיקה שהרצתי עכשיו ... דרך CMD

אבל זה לקח פחות מדקה אז לא יודע כמה זה מורכב

78046207 KB total disk space.

62553552 KB in 153405 files.

110940 KB in 35621 indexes.

0 KB in bad sectors.

353207 KB in use by the system.

65536 KB occupied by the log file.

15028508 KB available on disk.

4096 bytes in each allocation unit.

19511551 total allocation units on disk.

3757127 allocation units available on disk.

• תוכן חדש...