Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי הנדסה במכללה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתחיל לימודי הנדסה, יש לי את מה שנדרש בשביל להצליח במקצוע שכזה.

הבעיה היא שבתיכון לא השקעתי ולכן תעודת הבגרות שלי גרועה.

רציתי לשאול כמה שאלות בקשר למכללה:

*אם יש לי תואר ממכללה, זה מוריד באופן כלשהו מערך התואר?

*מה מחיר לימודים לשנה פחות או יותר?

*האם יש צורך בפסיכומטרי?

פורסם

השאלה כללית מדי. תלוי איזה תחום הנדסי אתה רוצה ללמוד. במצבך שקול אפשרות של שיפור בגרות או לימודי מכינה אשר ישפרו את סיכויי הקבלה שלך.

פורסם

מה דעתך להשקיע שנה במכינה כדי להרחיב את אפשרויות הקבלה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אין לך 5 יחידות לימוד אז כדאי שתתחיל מזה. הפער בין הבגרות לתואר הוא עצום גם מ5, אז אם יש לך 4 אתה תמצא את עצמך מתקשה בדברים שלחברים לספסל הלימודים באים בקלות (לדוגמא: עבודה עם וקטורים, מספרים מרוכבים, הוכחה של טענות באינדוקציה וכדו')

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

המכינה תסגור את הפינה הזו היטב.

ד"א - לבן האמצעי שלי יש 5 יחידות בגרות במתמטיקה, אבל הציון לא מספק. הקורס המרוכז (10 חודשים) בטכניון שיפר את הידע שלו פלאים, שלא לדבר על שיפור הסכם שאפשר קבלה לטכניון ול-BGU.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגדול אתה יכול לעשות מכינה של סמסטר אחד או שני סמסטרים (תלוי בנתונים שלך). במידה ועברת את המכינה בציונים הנדרשים, אתה תוכל להתחיל את הלימודים.

אם אתה רוצה תשובות יותר ספציפיות, תרשום מה אתה מתכנן ללמוד ואיפה (באיזו מכללה).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

תלוי גם על איזה מקצוע הנדסה מדובר כמו שנאמר, אני במשך כל שנה א שמסתיימת מחר (מבחן אחרון) לא נגעתי באינדוקציה מתמטית ובמספרים מרוכבים ממש מעט באלגברה.

לעומת זאת בוקטורים יש שימוש נרחב מאוד.

(לומד הנדסת מכונות, במכללה)

פורסם

איפה אתה מתכנן ללמוד?

קח בחשבון שתצטרך ציונים גבוהים כדי לצמצם פערים עם בוגרי אוניברסיטאות ,

הערה קטנה:

בכל מקרה איפה שלא תלמד (אוניברסיטה או מכללה) אתה תלמד הרבה שטויות שלא תעשה איתם כלום,

הכוונה לכל מקצועות המתמטיקה והפיזיקה ומקצועות הליבה שמפריזים מאוד בחשיבות שלהם ובתכלס זה לא נותן כלום,

תתחיל במשרות סטודנט איפה שתמצא כדי לצבור כמה שיותר ניסיון

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הערה קטנה:

בכל מקרה איפה שלא תלמד (אוניברסיטה או מכללה) אתה תלמד הרבה שטויות שלא תעשה איתם כלום,

הכוונה לכל מקצועות המתמטיקה והפיזיקה ומקצועות הליבה שמפריזים מאוד בחשיבות שלהם ובתכלס זה לא נותן כלום,

לא זכור לי שלמדתי משהו בפיסיקה או מטמטיקה שאין לו שימוש בקורסים המקצועיים(הנדסת אלק"\חשמל).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
לא זכור לי שלמדתי משהו בפיסיקה או מטמטיקה שאין לו שימוש בקורסים המקצועיים(הנדסת אלק"\חשמל).

דיי נו, השתמשת באינטגרל משטחי מתישהו (לצורך הדוגמא)?

באופן כללי לומדים באמת הרבה דברים שלא משתמשים בהם.

פורסם
תלוי גם על איזה מקצוע הנדסה מדובר כמו שנאמר, אני במשך כל שנה א שמסתיימת מחר (מבחן אחרון) לא נגעתי באינדוקציה מתמטית ובמספרים מרוכבים ממש מעט באלגברה.

לעומת זאת בוקטורים יש שימוש נרחב מאוד.

(לומד הנדסת מכונות, במכללה)

איך הוכחת דברים (בעיקר בחדוא) בלי אינדוקציה?

זה אחד הכלים הכי חזקים, מידיים ופשוטים להוכחות מסוג מסויים

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

אין חשיבות לנייר של התואר, רק הנסיון מדבר.

אתה יכול להיות מצטיין מאת"א אם אין לך נסיון בתחום בקושי תזומן לראיונות. אצלנו בעבודה עשינו נוסחה פשוטה, שנת נסיון = 15 נקודות בממוצע.

לכן המסקנה, תבחר במוסד שיתאפשר לך בו לשלב עבודת סטודנט בתחום הלימוד כמה שיותר מוקדם - כבר מאמצע השנה הראשונה/ תחלית שנה השניה. (כי גם ככה מה שמלמדים אותך בשנה הראשונה לא באמת תצטרך בעבודה :))

כמובן שאם תבחר במכללה לפחות שיהיה מוסד מוכר מכובד וותיק עם שם טוב בשוק.

תתחיל במשרות סטודנט איפה שתמצא כדי לצבור כמה שיותר ניסיון

+1000%

נושאי מתמטיקה החדו"א והפיזיקה של השנתיים הראשונות באמת מיותרים, להנדסת תוכנה/חשמל לפחות.

לעבודה צריך במקרה הטוב ידע במטריצות, ומעט מאוד נושאים מחדו"א כמו קונבולוציות למינהן שאותם בלאו הכי אפשר לללמוד לבד מויקיפדיה.

הכל היום נעשה (לשמחתינו או לצערנו) ע"י כלי חישוב מתקדמים שמאכילים אותך בכפית.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

לבחור שמעליי, מה שכתבת לא מדוייק בכלל,

ישנם משרות רבות מהמעטות שמוצעות לחסרי ניסיון שמבקשים במפורש "אוניברסיטת בן גוריון" אוניברסיטת ת"א , טכניון, בממוצע 80+

בשביל למצוא עבדה בהתחלה זה מאוד משנה,

אם לוקחים 2 בוגרים אחד מהאוניברסיטה ואחד ממכללה , ונגיד שהם בעלי אותו ממוצע פחות או יותר, אז יהיה יתרון ברור לבוגר האוניברסיטה,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...