Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך לצאת למגננה, המונח חזרה בתשובה משוייך לעולם הדתי וזה שהמקור שלך זה ההורים ושל ההוא זה בודהא, פשוט לא רלוונטי. ולא הבנתי לאיזה חלק מההודעה של ספריאל שייכת את ההודעה שלי, לעליונות?

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אין דבר כזה יציאה\חזרה בשאלה, מהסיבה הפשוטה שחזרה בתשובה לא באה מהמונח answer, אלא מהכוונה שאתה שב למקור שלך.

מבחינת עברית אתה צודק. מאחר וההפך מ"תשובה" שעולה מיד בראש זה "שאלה" אנשים התרגלו לומר את זה. יותר נכון להתייחס על זה כעזיבה לעומת חזרה מאשר תשובות מול שאלות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כנראה שאני הולך להיות פה מיעוט,

אני עושה את הדרך בחזרה בתשובה (לפחות מנסה).

אני רק אניח את זה פה:

היהדות היא הרבה מעבר לספר חוקים. יש כל כך הרבה רבדים ועומק שזה פשוט מדהים. לדעתי להתייחס אל זה כספר חוקים בלבד זה פשוט לצמצם ולהסתכל בצורה מאוד צרה.

גם על תפיסת השכר והעונש יש הרבה מה להעמיק. מהי תכלית המצוות? זה הרבה מעבר ל-אם תעשה תקבל שכר, אם לא תקבל עונש (למרות שגם שכר ועונש קיימים).

ועוד ועוד - מהי תכלית האדם, בריאת העולם, הסברים על נפש האדם, עבודת ההתבודדות, מעבר למצוות - הנהגות נכונות, עבודת מידות...

זהו.

הכוונה שלי היא לא ליצור פה ויכוחים מיותרים, רק להציג עוד נקודת מבט...

פורסם

אישית אני לא מתחבר לקונספט, וכל עוד אף אחד לא מטיף לי לגבי הנושא אני לא מתווכח עם הצד השני.

התנהגות נכונה ודרך ארץ יכולות להיות בלב האדם גם ללא מניע חיצוני. זאת דעתי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הביטוי הנכון למיטב ידיעתי הוא לעשות תשובה, משורש ש.ו.ב שמשמעותו לשוב (כמו לשוב הביתה; באנגלית return).

לחזור בשאלה על שלל גרסאותיו מבוסס על טעות בהבנת המונח "לעשות תשובה" ופירושה במשמעות answer.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)
אין דבר כזה יציאה\חזרה בשאלה, מהסיבה הפשוטה שחזרה בתשובה לא באה מהמונח answer, אלא מהכוונה שאתה שב למקור שלך.

ברור. באופן בסיסי יש "התפקרות" או משהו דומה. התשובה היא מלשון "לשוב" הנרדפת ל"לחזור".והביטוי "לצאת" נתפס כהיפוך של "לחזור", וכיון שהיציאה היא ההפך מחזרה נגזרה השאלה ממשמעותה האחרת של "תשובה".לא יודע מתי נוצר הביטוי, אבל הוא די נפוץ גם אם לא מופיע במילון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גדלתי במשפחה חילונית לגמרי אבל למדתי בבית ספר דתי.

הייתי מניח תפילין, מתפלל כול יום, אבל לא שומר שבת.

שומר כיפור, פסח, לא אוכל חזיר, אבל לא מקפיד על הפרדת בשר וחלב

עד שלזמן מסויים חשבתי על זה, מה אני ילד? מה זה לשמור X אבל לא לשמור Y? או שאני כן מאמין ושומר הכול, אם שאני לא מאמין ולא שומר כלום

ואז עשיתי חשבון ומחקר מעמיק והגעתי למסקנה שהדת היהודית(ביחד עם כול הדתות) זה פשוט לא אמת, ולא דבר אלוהים(בהנחה שהוא קיים בכלל).

והיום אני לא שומר כלום משום דבר.

פורסם
נהג לילה - אני אתך, אבל דרושה הדדיות, ומשום מה לא מעט דתיים, בעקר אנשי הממסד, רואים עצמם כעליונים עלינו, הלא מאמינים.

לא מסכים איתך.

אני פועל לפי אמות המידה ותפיסת העולם שלי ולא של השני. זה שהשני חרא לא עושה אותי יותר טוב או יותר שלם עם עצמי אם נהגתי כמוהו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ממה נובע חוסר ההסכמה בדיוק...? איך פירשת מדבריו שבגלל שהם X אתה צריך Y?

אתה יכול לא להסכים כי אתה חושב שהם לא ____, אבל שני הפסקאות שלך לא קוהרנטיות זו עם זו (אני מסכים עם דבריו של ספריאל במאה אחוז, ומסכים עם הפסקה השניה שלך במאה אחוז).

לבחור ששאל - לכנות 'זיקה לדת' כ'חזרה למקורות' זו בדיוק תחושת העליונות שמיוחסת לאנשי הממסד הדתי (לא לך, על השימוש בביטוי, אלא למי שהמציא אותו).

זה כמו שהחילונים יחליטו שמעכשיו לא אומרים 'יציאה בשאלה' אלא 'יציאה מבורות': ייחוס של מי שמאמין כבור (בשקילות לייחוס הנגדי של מי שלא מאמין - רחוק ממקורותיו) - same shit, אבל משום מה אחד יעבור חלק והשני כנראה פחות.

ולא, זה שסבא שלי הלך לבית כנסת ועשה קידוש לא אומר שזה המקור שלו, היו לו הרבה דברים חשובים בהרבה שהגדירו אותו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור, חוסר ההסכמה מתייחס לזה שדרושה הדדיות.

הדדיות רצויה אבל אם אין הדדיות זה לא אומר שאני צריך לנהוג בניגוד לתפיסתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אוקיי תודה, עכשיו הבנתי.

אני קראתי את זה בתור 'דרושה הדדיות' מבחינת מה שצריך להיות מבחינת הגיון, או מוסר. לא מבחינת מה שדרוש ע"מ להחזיק בתפיסת העולם שלך (ושלי) [ונראה ששלו].

אולי אפשר לומר אחרת - דרושה הדדיות, בשביל שהתפיסה הזו תהיה שגורה יותר(?)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

במקור אני מגיע מבית דתי. הורי דתיים לאומיים.

מדי פעם אני נוסע בשבת אך שומר כשרות ומקפיד על קידוש בליל שישי.

אני חושב שהדת היהודית שלנו מדהימה. יש אוצרות ופניני חכמה יוצאי דופן.

מה שלצערי קורה היום במדינה, הוא שיש מסחטת כספים חסרת פרופורציה בשם הדת, בין אם זה אצל החרדים ובין אם זה אצל המתנחלים.

דבר זה רק מרחיק מהדת ומאוד מצער אותי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

משתמשים בדת ככלי עבודה וזה אחד הדברים הכי מגעילים שיש. זה רק הופך ליותר ויותר קיצוני עם הזמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני אתאיסט גמור במשפחה של שומרי מסורת בדרגות משתנות וחלקם גם חרדים. כמות הוויכוחים היא אינסופית. אישית אין לי בעיה עם ברית מילה ומזוזות או סממנים יהודיים כאלה ואחרים. יש לי בעיה עם הכפייה החרדית והדיכוי שהם כופים על המסורתיים. האמונה שלי היא להיות בנאדם כמה שיותר טוב כלפי אחרים. ואם יש אלוהים אז אקבל כבר את הגמול

פורסם

אני מבית מסורתי, שומרים שבת ואוכלים כשר ושומרים על המנהגים והחגים.

בתוקפת הצבא גם אני הייתי עם כיפה, כיום אני קצת התרחקתי וכן מישתמש בחשמל בשבת, לדעתי זה לא כמו להדליק אש ואם הם אוהבים את החשמל בשביל מעליות שבת, תאורה, מזגנים ועוד ועוד אז או שיתירו את החשמל או שלא ישתמשו בו גם בעצמם :-).

כמובן שומר כשרות, אבל אין לי בעיה לאכול גם במקומות שאין תעודת כשרות אבל האוכל עצמו כשר- מתבייש בתעשיית הדת שנוצרה במדינה ומסחטת הכספים.

אני נולדתי בגרוזיה ועליתי רק בגיל 8, שם זה באמת היה קשה לישמור על כשרות כי בשביל לאכול עוף בשבת(שהיה מאוד יקר) הייתם צריכים ליקנות תרנגול חי בשוק, לחפש בנירות שוחט, אחר כך לקחת הביתה ולעשות את כל התהליך עד שניתן לבשל. הכל היה פי1000 יותר קשה :-(.

אני בדעה של דרך ארץ קדמה לתורה, זה הכי חשוב!, תיהיה בן אדם טוב ותעשה טוב, אחר כך גם תישמור על מי שאתה, אנחנו יהודים ולא צריכים ליברוח מזה, יש לנו דת יפה, עבר לא פשוט וחגים יפים, צריך לישמור עליהם, גם מי שלא דתי ולא רוצה להאמין באלוהים- מה הבעיה לישמור על החגים שמאחדים אותנו גם במשפחה? לחגוג פסח, סוכות, שבועות, חנוכה, פורים וכו' זה כיף ויפה וצריך לישמור על זה :-).

בקיצור- תיהיו אנשים טובים לסביבה ולעצמכם ותיהיו מאושרים ותואכלו הרבה סופגניות :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...