Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהירות,חפירה ארוכה לפניך,שקול צעדיך בזהירות 8):lol::-P

ערב טוב לבאי הפורום באשר הם.

ראשית,בואו נשתדל לשמור על כבוד איש לרעהו,ולא נהפוך את זה לשרשור חילונים נגד דתיים\מסורתיים.

אף אחד לא בא לחנך או להטיף,אפשר לשמור על שפה נאותה ובכלל זהו פורום,לגיטימי להביע כל דעה באשר היא.

ולענייננו אשר לשמו נתכנסנו כאן היום (אשתדל לתמצת,כי אם אכתוב את כל אשר על ליבי אצטרך לשלוח ה"פ לשלומי\עומר בנוגע להשכיר עוד שרת..)

גילוח - עד היום תמיד התגלחתי עם מכונה,רציתי עם סכין אך חונכתי ע"י אבי במשפחה (כך גם אחיי,שאומנם סרו מהדרך,אבל זה בחירתם) שאסור עם סכין (תער) בשום מקרה.

מה גם שתמיד קיים הפחד להיחתך (אפילו שזה בקטנה,נו שוין),אבל זה כבר פחות רלבנטי עבורי.

שבת,חג,ומנהגי דת - אני מגדיר את עצמי מסורתי,אני כן נוסע בשבת אבל לא אוכל בחוץ בשום אופן (מסעדות וכאלו),מעיקרון פשוט של לא רוצה לאכול משהו שעבורו הדליקו אש.

מה שכן אם לדוגמה אני בטיול עם חברים\בת זוג\משפחה לדעתי אין בעיה לאכול סלטים\שתיה ושאר דברים שמין הסתם לא הוכנו\יוצרו באותו יום או לפני.

כל זה נובע מהיותי שומר כשרות אדוק,לדעתי זה יותר חשוב משמירת שבת עצמה (מה הטעם לשמור שבת אם אתה לדוגמה שותה חלבי אחרי שהרגע אכלת בשרי..)

לבית כנסת אני הולך רק בערבי שישי כשאני אצל ההורים (כבוד לאב,רצון להתפלל,וגם על הדרך פוגשים חברים מהצ'כונה)

וגם בכיפור אשר אותו אני צם (בד"כ צם גם את ט' באב,וזהו)

אשמח לשמוע דעות\שיתוף של אחרים :) ומן הסתם אם אני עושה משהו לא נכון - אני תמיד פתוח לביקורת ולא נעלב\לוקח אישית שום דבר :)

And please,keep it clean fella's! :idea:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מערכת היחסים שלי עם אלוהים עברה עליות ומורדות במהלך שנותי,

נולדתי לאמא מסורתית ואבא אתאיסט (אפשר לנחש איך זה נגמר בסוף), תמיד הייתי מסורתי מינוס, היתה תקופה בצעירותי שבה חזרתי בתשובה אך בעקבות משבר אישי חזרתי בשאלה (שזה לא בגלל שלא האמנתי, אלא דווקא בגלל שכן האמנתי ורציתי לעשות "לו" דווקא), בסוף נחתתי היכן שאני עומד היום, לא רחוק מאיך שאתה מתאר את עצמך.

כיום כבר אין כיפה על הראש, אבל משתדל להקפיד על קידוש ודבר תורה ביום שישי, בלי קשר לאמונה עצמה, היהדות זו דת שמעניינת אותי בצורה שכלתנית.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

גם לי הכיפה ירדה מהראש באמצע הסדיר (אחרי שיחה ארוכה עם אבא,שהתאכזב אבל בסוף התרצה)

לעניות דעתי יש דברים שכל אחד יכול לעשות בלי קשר למה שהוא "מגדיר" את עצמו חילוני\דתי\אתאיסט וכו'

כמו להניח תפילין\לנשק מזוזה\ליטול ידיים לפני אוכל ועוד.

במשך תקופה ארוכה אחרי הצבא הרבה מאוד אנשים הסתכלו עלי מוזר שעשיתי את זה (מה,אתה לא דתי,למה אתה עושה את זה?),אבל התרגלתי,זה עושה לי טוב על הלב,לא מזיק לסביבה ואפילו כמה חברים התחילו גם - סוג של WIN-WIN

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

חוזרים בתשובה, אבל יוצאים בשאלה.

שמירת מסורת - עניין מאד אישי. נגזר מאמונה (שהיא עניין עוד יותר אישי) וממנהגים שרואים בבית.

אני רואה את חמי: האיש מסורתי, אבל מקפיד בעקר על מנהגים שראה בביתו במרוקו. לכן הוא לא נוהג בשבת ולא מדליק אש, אבל, למשל, משתמש בחשמל (וגם מדליק ומכב) - בבית שבו גדל פשוט לא היה חשמל.

פיוז - האם אתה רואה סתירות במנהגים שלך: אין לך בעיה לנסוע, אבל לא מוכן להבעיר אש. מדוע מבחינתך הדלקת אש חשובה יותר מהדלקת הניצוץ במצת הרכב? אני לא מבקר אוך, אלא רוצה להדגיש את העניין האישי שבאמונה וקביעת סדרי עדיפות. לך חשובה הכשרות יותר מהשבת, לאחרים להפך.

אני לא יודע מה מצבך המשפחתי - אבל זוגיות יכולה להשפיע. למשל - אני בא מבית שבו לא היתה בעיה לאכול בשר חזיר מתובל בשמנת שבושל ונאכל בצהרי יום כיפור. אשתי באה מבית שומר כשרות. אז אצלנו שומרים כשרות מבחינה זו שלא אוכלים אוכל בלתי כשר במופגן (בחו"ל לא מקפידים על חותמת הרבנות, פשוט נמנעים מבשר למעט עוף), ולא מערבבים בשר וחלב. לאכול אותם בלי הפרדה של שעות - אין בעיה (טוב, אני ממוצא הולנדי, אבל אין קשר). חלק משמירת הכשרות נובעת מעניין נוסף, והוא חשיבות הנושא לבני משפחת אשתי, הם לא יתארחו בביתי אם לא יהיה כשר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה בערך כמוני, רק שאני (עדיין) לא נוסע בשבת. מתגלח במכונה בעיקר בגלל הרגל, הולך לבית הכנסת בשבתות וחגים ושם כיפה קטנה על הראש בעיקר בבית.

כשרות אני שומר - לא אוכל חיות שאסור או משהו שבישלו עם רכיבים לא כשרים אבל למשל לאכול סושי במקום לא כשר אבל בלי רכיבים לא כשרים זה סבבה מבחינתי.

בגדול זה בעיקר בגלל ההורים. אחי הקטן כבר הפסיק עם הדת וההורים ממש לקחו את זה קשה, אין לי לב לבאס אותם ככה שוב.

אני לא מרגיש שאני סובל מזה. לדעתי יש משהו יפה בלשמור על מסורת עתיקה שבגללה ניסו דורות ע"ג דורות להשמיד אותך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברמה הדתית- אלוהים לא מכיר דתי או לא. על מצווה שתעשה תקבל שכר ולהפך.

עשה מה שטוב לך ונכון לך, ותהיה שמח ומאושר.

סה"כ רוב מכריע של המצוות הן בין אדם לחברו שעליהן תמיד טוב וכדאי להקפיד.

פורסם

ביני ובין אלוהים יש סטטוס קוו ששנינו מכבדים. אני לא מתערב לו והוא לא מתערב לי.

אני אתאיסט גמור לפחות שני דורות אחורה אבל לא תראה אותי מסתובב עם אוכל או גופייה ביום כיפור בחוץ )

(אבל כן אוכל בבית בלי לחמם ובלי לעשות ריחות ורעש לשכנים), רגלי לא תדרות בבית כנסת כי זו לא הצגה ובלי אמונה אין לי מה לעשות שם ותפילין לא הנחתי מעולם.

אני לא חושב שאני יותר טוב מאדם דתי אבל גם לא פחות טוב. האמונה שלי היא שתהיה בן אדם, תעזור למי שאתה יכול לעזור, תשתדל לא לפגוע באחרים (ואם פגעת תתנצל מיד ואישית) ובסוף היום כשאתה מסתכל בראי תהיה שלם עם מה שעשית באותו היום.

באמונה אין נכוח ולא נכון וכל מה שאדם בוחר לקבל על עצמו זה בסדר ולגיטימי. הגבול עובר כשאתה לא מכבד את אמונתו של השני (למשל אני תמיד אשתדל לא לעבור בשכונה דתית בשבת או בחג גם אם היא לא סגורה אבל אני מצפה שאם מציעים לי להניח תפילין ואני מסרב בנימוס ועם חיוך שיכבדו את אמונתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ספריאל אתה יכול לבקר אותי,אין בעיה ;)

אני כיום בזוגיות עם החברה,עוד כמה ימים עוברים לגור ביחד.

היא אומנם קצת ההפך ממני בדת אבל מכבדת אותי ואנחנו מסתדרים בעניין הזה לחלוטין.

לגבי סתירות - זה לא שיש ואני לא רואה אותם (או בוחר לא לראות),אני עדיין לא רואה ניגודיות,ומכיוון שאין באפשרותי לוותר על התחביבים שלי (מה לעשות,שבת זה הזמן הפנוי היחידי באמת בשבילם) כרגע אמשיך כך.

ברמה הדתית- אלוהים לא מכיר דתי או לא. על מצווה שתעשה תקבל שכר ולהפך.

עשה מה שטוב לך ונכון לך, ותהיה שמח ומאושר.

סה"כ רוב מכריע של המצוות הן בין אדם לחברו שעליהן תמיד טוב וכדאי להקפיד.

אני אתאיסט גמור לפחות שני דורות אחורה אבל לא תראה אותי מסתובב עם אוכל או גופייה ביום כיפור בחוץ )

(אבל כן אוכל בבית בלי לחמם ובלי לעשות ריחות ורעש לשכנים), רגלי לא תדרות בבית כנסת כי זו לא הצגה ובלי אמונה אין לי מה לעשות שם ותפילין לא הנחתי מעולם.

האמונה שלי היא שתהיה בן אדם, תעזור למי שאתה יכול לעזור, תשתדל לא לפגוע באחרים (ואם פגעת תתנצל מיד ואישית) ובסוף היום כשאתה מסתכל בראי תהיה שלם עם מה שעשית באותו היום.

באמונה אין נכוח ולא נכון וכל מה שאדם בוחר לקבל על עצמו זה בסדר ולגיטימי. הגבול עובר כשאתה לא מכבד את אמונתו של השני (למשל אני תמיד אשתדל לא לעבור בשכונה דתית בשבת או בחג גם אם היא לא סגורה אבל אני מצפה שאם מציעים לי להניח תפילין ואני מסרב בנימוס ועם חיוך שיכבדו את אמונתי.

+1000

דרך ארץ קדמה לתורה.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם
ביני ובין אלוהים יש סטטוס קוו ששנינו מכבדים. אני לא מתערב לו והוא לא מתערב לי.

אני לא חושב שאני יותר טוב מאדם דתי אבל גם לא פחות טוב. האמונה שלי היא שתהיה בן אדם, תעזור למי שאתה יכול לעזור, תשתדל לא לפגוע באחרים (ואם פגעת תתנצל מיד ואישית) ובסוף היום כשאתה מסתכל בראי תהיה שלם עם מה שעשית באותו היום.

כזה, רק שאני נולדתי בבית חילוני עם מסורת, אך כיום יש לי אפס זיקה לדת.

מבחינתי שכל אחד יעשה מה שעושה לו טוב, רק שלא יכפה דברים על האחר. לצערי נראה כי רוב העם (או לפחות נציגיו) מתנגדים להשקפה הזו. באסוש

אגב, לא הבנתי מה הקשר בין הכותרת לתוכן

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כאחד שהיה בשני הקצוות הקיצוניים של הקשת הזאת, ובעל חברים ומשפחה מהכל, אני יכול להעיד שלחילוני הרבה יותר קל להתגמש קצת לכיוון הדתי מאשר הפוך, וזה מהסיבה שלחילוני התגמשות זה התחשבות באחר, לדתי התגמשות זו יציאה בשאלה וויתור על מי שהוא.

פורסם
כזה, רק שאני נולדתי בבית חילוני עם מסורת, אך כיום יש לי אפס זיקה לדת.

מבחינתי שכל אחד יעשה מה שעושה לו טוב, רק שלא יכפה דברים על האחר. לצערי נראה כי רוב העם (או לפחות נציגיו) מתנגדים להשקפה הזו. באסוש

אגב, לא הבנתי מה הקשר בין הכותרת לתוכן

הקשר פשוט.

הדת היא מערכת חוקים שבאה להנחות אותך איך להתנהג. לי יש את הכללים שלי שאני שומר עליהם ולמעשה החילוניות היא גם סוג של דת אבל עם ספר חוקים שונה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ND לא הבנת אותי - התכוונתי להודעה הראשונה... דיברתי אל פות"ש.

כאחד שהיה בשני הקצוות הקיצוניים של הקשת הזאת, ובעל חברים ומשפחה מהכל, אני יכול להעיד שלחילוני הרבה יותר קל להתגמש קצת לכיוון הדתי מאשר הפוך, וזה מהסיבה שלחילוני התגמשות זה התחשבות באחר, לדתי התגמשות זו יציאה בשאלה וויתור על מי שהוא.

אהממממ לא, לא מקבל את זה. זה פשוט סוג המו"מ 0-התפשרות שגורמים רדיקליים מאוד חזקים בו. וכנראה בצדק, זה עובד יופי כשהצד השני מוכן להתפשר.

בשביל לא להעליב אנשים כאן, אשתמש בדוגמא על חבר מוסלמי מהעבודה -

אצלו, אסור לו לשתות אלכוהול. אבל לא רק שאסור לו לשתות אלכוהול - אסור לו להיות ליד אנשים ששותים אלכוהול. קיצר אסור לו לצאת לפאב, או למסעדה (אם מישהו חלילה מזמין בירה), או לים (אם מישהו מביא בירה) וכו'.

אין שום דבר 'מחזיר בשאלה' בלשבת ליד אדם שעושה משהו אחר, זה פשוט מנגנון הבידול של הדת שמופעל. זה כמו שאני יאמר שאני לא מוכן שהבחור הזה ישתטח במשרד על השטיח תפילה שלו כי זה גורם לי לחוסר נוחות חילוני-יי. אני לא אעשה זאת כי אני סובלני כלפי הדת שלו, ומוכן לספוג את חוסר הנוחות מפאת הכבוד אליו והרצון שלא לבדל בינינו.

לא משנה זה חורג מגבולות השרשור והרצון שלו להיות 'קליל וכיפי', אז אניח זאת בצד.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

נהג לילה - אני אתך, אבל דרושה הדדיות, ומשום מה לא מעט דתיים, בעקר אנשי הממסד, רואים עצמם כעליונים עלינו, הלא מאמינים.

לגבי בת הזוג: בדיוק לכך כיוונתי. יהיה עליכם למצוא את דרככם המשותפת גם בתחום זה.

אור - הקשר בין הכותרת לתוכן די ברור: התלבטויותיו של פות"ש לגבי קיום מסורות ומנהגים אלה ואחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין דבר כזה יציאה\חזרה בשאלה, מהסיבה הפשוטה שחזרה בתשובה לא באה מהמונח answer, אלא מהכוונה שאתה שב למקור שלך.

פורסם

המקור שלי זה אמא ואבא, לא אל/דת שמשוייכת אליהם כי הם במקרה נולדו לאנשים מגזע/דת מסויימת.

אבל ההסבר למונח הזה בא בדיוק במקום אחרי ההודעה שמעליו.

• תוכן חדש...