Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי, שמי נתן אני בחור צעיר מאזור המרכז. אני עדיין לא נוהג ואני בדרך להוצאת רשיון נהיגה, אבל לפני זה ישנם כמה דברים שלא כלכך ברורים לי והייתי שמח אם כמה מהחברה בפורום יוכלו לענות לי על השאלות. אם ובמידה זהו לא האזור המתאים לשאלות כאלה אשמח אם מנהל פורום יעביר את הנושא שלי למקום המתאים, אני פשוט חדש פה ועדיין מסתכל איך דברים עובדים. תודה.

אלה הם השאלות שלי:

1. האם זה אפשרי שמורה נהיגה מוסמך יוכל לתת לי שיעור אחד ניסיון בנהיגה ברכב באופן פרטי גם אם עדיין לא קיבלתי אישור כשירות ממשרד הרישוי?

2. שלחו לי כול מיני טפסים שאני צריך לתת לפסיכיאטר למלא ולהגיש אותם למכון לבריאות לבטיחות בדרכים בתל אביב, האם אני צריך ללכת להגיש אותם במכון או שאני רק צריך לפקסס להם את זה ואז לחכות שיזמנו אותי לבדיקה אצלם?

3. שמעתי על חברים שסיפרו שמעולם לא ביקשו מהם ללכת למכון הזה ולהיבדק ורק היו צריכים לעשות בדיקה אצל רופא משפחה ורופא עיניים, אז למה אני צריך ללכת למכון הזה והם לא? האם זה נדיר שאדם הולך למכון הזה או שזה דבר שגרתי שרוב המבקשי רשיון הולכים לשם?

4. מה המחיר הנורמלי לכול שיעור נהיגה היום בשוק?

5. מה המחיר הנורמלי לתיאוריה היום בשוק?

6. הבנתי שצריך מלווה לשנה הראשונה, האם זה אומר שאני חייב כול הזמן שמישהו ישב לידי או שאני יכול גם לבד כול עוד לא תפס אותי שוטר?

7. הבנתי שצריך 28 שיעורים מינימום, האם אפשר לקחת שיעור אחד בכול יום ואז אחרי 28 יום לגמור את כולם? או שאפילו אפשר לקח 2 שיעורי נהיגה ביום אחד ולגמור את זה תוך שבועיים?

8. כמה זמן לוקח תהליך התיאוריה?

9. מה הוא המחיר הנמוך ביותר שאפשר להשיג עבור רכב משומש שעדיין נוסע?

10. יש לך טיפים או עצות כלליות עבורי בעניין התהליך להוצאת רשיון? איך להיות מרוכז בנהיגה, סבלני, וכו ?

עריכה אחרונה על ידי נתן0
פורסם (נערך)

1. אפשרי, אבל הוא עובר על החוק, ואם חלילה תתרחש תאונה אז הוא יכול להסתבך קשות.
  2. לא יודע, אבל למה שלא תתקשר אליהם ותשאל אותם?
  3. בדיקה אצל רופא המשפחה (שמטפל במבקש הרישיון לפחות 3 שנים) היא חובה עבור כל מבקש רישיון נהיגה. לך כנראה יש מחלת רקע כלשהי, מהסוג שמחייב את הרופא שלך לדווח למרב"ד, ולכן זומנת להיבדק שם.
  4. כ-120 ש"ח לשיעור של 45 דקות.
  5. כל בחינה עולה 64 ש"ח. במידה ונכשלת, אתה יכול להיבחן שוב כבר ביום למחרת.
  6. תוכנית הליווי כוללת ליווי מלא במשך שלושת החודשים הראשונים מרגע קבלת הרישיון, וליווי החל מהשעה 21:00 ועד השעה 06:00 למחרת בשלושת החודשים הבאים. שלא תעז לנהוג בלי מלווה - רישיונך ישלל ואתה תאלץ לבצע מבחן נהיגה עיוני ומעשי, וכן להתחיל מההתחלה את תקופת היותך נהג חדש. כמו"כ, שים לב שאינך יכול להסתפק בסתם "מישהו" שישב לצדך - המלווה חייב להיות לפחות בן 24 ובעל רישיון נהיגה לאותו סוג רכב שבו אתה נוהג במשך לפחות 5 שנים. לחילופין, המלווה יכול להיות גם צעיר מגיל 24 אם הוא בעל רישיון להוראת נהיגה. בנוסף, אין זה מספיק שהמלווה ישהה עמך ברכב - החוק מחייב אותו לשבת לצדך. זאת ועוד, החוק אוסר על המלווה לישון או להיות תחת השפעת אלכוהול.
  7. אפשר, כתלות בזמינות המורה שלך. יחד עם זאת, אינני חושב שזה מומלץ בגלל שזמינות המבחנים המעשיים אינה גבוהה ורצוי לפזר את השיעורים כך שיהיה לך רצף קבוע עד מועד המבחן.
  8. המבחן עצמו? תלוי נטו בך. אם התכוננת היטב, אתה יכול לסגור את העניין בלא יותר מ-10 דקות.
  9. כנראה כמה מאות שקלים, השאלה היא כמה השקעה תהיה לך בו לאחר הרכישה כדי להביאו למצב סביר.
  10. תתחיל את שיעורי הנהיגה - את הטיפים האלה אתה אמור לקבל מהמורה שלך.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אענה לך על מה שאני יודע.

3. האם יש לך בעיה נפשית או בעיה רפואית חמורה? שוחררת מצה"ל על רקע בעיה רפואית/נפשית?

6. אתה צריך מלווה בששת החודשים הראשונים - בשלושת החודשים הראשונים בכל שעות היממה, ובשלושת החודשים

הבאים רק בשעות החשיכה. אל תשחק עם זה, מקפידים על זה מאוד.

7. כן.

8. תלוי בך, החל מסופ"ש אחד ועד לחודשים לפני הבחינה. כמובן שככל שתרבה בלימודים התיאורטיים, זה יותר טוב.

9. עניין של מזל. יש רכבים ב 5 אלף ש"ח שנוסעים מעולה ויש כאלה 15 אלף ש"ח שהם ערימת תקלות.

10. זכור שמורה הנהיגה נמצא שם כרשת בטחון כל העת. כהתחלה אף אחד לא מצפה ממך להיות נהג,

תפעל לפי מה שאומר לך מורה הנהיגה ולפי החוקים שלמדת בתיאוריה.

בהצלחה.

פורסם

לגבי התאוריה - יש 1-2 אתרי אינטרנט שתמורת כמה עשרות שקלים מאפשרים לך לתרגל מבחנים בכמות בלתי מוגבלת משך חודש. ממליץ לאד לעשות מנוי ולתרגל הרבה, שכן נוסח המבחנים מבלבל מאד וכדאי להכיר את סגנון השאלות מראש. אם תכשל - תרגל שוב וגש כעבור יום יומיים נוספים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הי, שמי נתן אני בחור צעיר מאזור המרכז. אני עדיין לא נוהג ואני בדרך להוצאת רשיון נהיגה, אבל לפני זה ישנם כמה דברים שלא כלכך ברורים לי והייתי שמח אם כמה מהחברה בפורום יוכלו לענות לי על השאלות. אם ובמידה זהו לא האזור המתאים לשאלות כאלה אשמח אם מנהל פורום יעביר את הנושא שלי למקום המתאים, אני פשוט חדש פה ועדיין מסתכל איך דברים עובדים. תודה.

אלה הם השאלות שלי:

1. האם זה אפשרי שמורה נהיגה מוסמך יוכל לתת לי שיעור אחד ניסיון בנהיגה ברכב באופן פרטי גם אם עדיין לא קיבלתי אישור כשירות ממשרד הרישוי? אפשרי כן, חוקי לא .

2. שלחו לי כול מיני טפסים שאני צריך לתת לפסיכיאטר למלא ולהגיש אותם למכון לבריאות לבטיחות בדרכים בתל אביב, האם אני צריך ללכת להגיש אותם במכון או שאני רק צריך לפקסס להם את זה ואז לחכות שיזמנו אותי לבדיקה אצלם? זה נקרא מרבד (מכון רפואי לבטיחות בדרכים), יש לך איזה בעיה רפואית / נפשית כלשהי ? אתה נוטל כדורים כדרך קבע ?

3. שמעתי על חברים שסיפרו שמעולם לא ביקשו מהם ללכת למכון הזה ולהיבדק ורק היו צריכים לעשות בדיקה אצל רופא משפחה ורופא עיניים, אז למה אני צריך ללכת למכון הזה והם לא? האם זה נדיר שאדם הולך למכון הזה או שזה דבר שגרתי שרוב המבקשי רשיון הולכים לשם? נדיר זה לא, אנשים שיש להם בעיות נפשיות / רפואיות כאלה או אחרות מתבקשים להגיע למרבד לבדיקות האם הם כשירים לעלות על ההגה .

4. מה המחיר הנורמלי לכול שיעור נהיגה היום בשוק? ממוצע סביבות 100-110 לשיעור .

5. מה המחיר הנורמלי לתיאוריה היום בשוק? לתיאוריה יש מחיר קבוע והוא משתנה מפעם לפעם, סביבות 63 ש"ח .

6. הבנתי שצריך מלווה לשנה הראשונה, האם זה אומר שאני חייב כול הזמן שמישהו ישב לידי או שאני יכול גם לבד כול עוד לא תפס אותי שוטר? צריך מלווה לחצי שנה הראשונה, אני אענה לשאלתך בשאלה, אם אסור לרצוח, ורצחתי ושוטר לא תפס אותי, זה מותר ?

7. הבנתי שצריך 28 שיעורים מינימום, האם אפשר לקחת שיעור אחד בכול יום ואז אחרי 28 יום לגמור את כולם? או שאפילו אפשר לקח 2 שיעורי נהיגה ביום אחד ולגמור את זה תוך שבועיים? תיאורטית אתה יכול לקחת 28 שיעורים ביום .

8. כמה זמן לוקח תהליך התיאוריה? תלוי בך, כמה זמן תלמד עד שתהיה מוכן, בדרך כלל זה שבוע-שבועיים .

9. מה הוא המחיר הנמוך ביותר שאפשר להשיג עבור רכב משומש שעדיין נוסע ? זה שאלה מאוד כללית, אני מדי פעם רואה בפשפשוק רכבים מורדים מהכביש או בלי טסט הרבה זמן בסביבות ה1-3 אלף .

10. יש לך טיפים או עצות כלליות עבורי בעניין התהליך להוצאת רשיון? איך להיות מרוכז בנהיגה, סבלני, וכו ? כן, תהיה סבלני ומרוכז בשיעורים .. נו באמת

תשובות באדום .

Audi A3 8L

פורסם

שאלה 7: אני עשיתי תמיד שיעורים כפולים. יש שיחלקו ויאמרו שזה לא טוב, אבל אני בכל זאת לא הרגשתי ש-40 דקות (שמתוכן 10-15 דקות זה יציאה מהחניון/ניווט בכבישים הקרובים והקבועים והמוכרים כ"כ/חזרה לחניון ועוד), שווים משהו.

שאלה 10: לא אנקוב בשמו של בית הספר שבו למדתי, אבל תראה לבדוק טוב שהמורה באמת רוצה לעזור לך וללמד אותך ולא לעשות כסף על גבך, דבר שיתבטא במריחת שיעורים מעל לנדרש, בהכנה לא מושלמת לטסט, ועוד ועוד...

אגב, למדתי תיאוריה רק ברשת, זה מצוין!

פורסם

3. יש תיעוד שבעברך נדרשת לטיפול רפואי או נפשי מהותי. בקשו ממך פסיכיאטר אז כנראה מדובר במשהו נפשי.

הרבה לא נקראים לתהליך הזה אבל זה לא ממש נדיר. לפני שתעבור את המרב"ד בהצלחה, אל תפנטז על שאר השלבים

זה ייקח הרבה זמן

בהצלחה!

פורסם

1. בהחלט. מורה חאפר ישמח לעשות זאת, רק אל תשכח שבמקרה כזה אין ביטוח.

2. לא יודע.

3. למכון מזמנים בדרך כלל אנשים שהצהירו או שמולא לגביהם שיש להם בעיות רפואיות כלשהן. מי שאין להם מקבלים אישור מידית.

4. כ-110 שקלים ל-45 דקות.

5. למיטב זכרוני בין 40 ל-70 שקלים למבחן.

6. לא אוכל להשיב לאור נוסח השאלה. להתחיל את הנהיגה מעבירות, זה לא יוביל אותך למקום טוב.

7. זה תלוי בהסדר שלך עם המורה, הזמינות שלך ושלו.

8. תיאוריה ניגשים למבחן, כשאתה מוכן.

9. פנה פורום ייעוץ ברכישת רכב.

10. זה אינדוודואלי.

פורסם
1. בהחלט. מורה חאפר ישמח לעשות זאת, רק אל תשכח שבמקרה כזה אין ביטוח.

בכל מקרה, תלמיד בזמן השיעור אינו נושא באחריות כלשהי, כך שגם אם אין ביטוח, מי שישא בהשלכות לכך הוא המורה.

מה שכן, בנוסף לסוגיה הביטוחית, המורה עלול גם לאבד את רישיון ההוראה שלו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...