Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתחדש!

סובארו בעיני זה גם סוג של אוטו ישראלי. בתקופת החרם הערבי הם היו היפנים היחידים שיצאו לכאן מכוניות, וזכו בצדק למוניטין מצויין של אמינות למרות הלגלוג של היורופילים.

אני זוכר שטענו שבשנים מסוימות סובארו מכרו בישראל יותר מכוניות מכל שוק אחר, אבל חסרים לי נתונים מספריים לגבות את הטענה הזאת. בכל מקרה זו היתה המכונית העממית האמיתית שלנו (ולא הסוסיתא) - כזו שהצליחה להביא תחבורה פרטית בהישג יד לכל בית ישראל.

גירסת ה 1.3 נמכרה בישראל במספרים הגבוהים ביותר, ללא ספק.

המכונית העממית הראשונה שלנו היתה הפורד אסקורט שהורכבה בארץ החל מ 68'.

האסקורט היתה מכונית נאה, אמינה להפליא ונהנתה מתמחור נכון.

הסובארו בעצם המשיכה את האסקורט, לאחר שהופסק ייצורה בארץ ב 81', והתאימה בדיוק לצרכיו של הלקוח הישראלי.

אני זוכר שב 82' אבא שלי התלבט בינה לבין אלפא סוד 1.2 ואוסטין מטרו 1.3, ולבסוף בחר באלפא סוד.

אולי הוא הפסיד מעט במכירה, אך נהנה משנתיים במכונית שעלתה על הסובארו עשרות מונים בכל אספקט אפשרי, ובנוסף גילתה אמינות מצויינת, למעט שעון זמן שהתפגר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חן - האסקורט נהנתה מהטבת מיסוי משמעותית כי הורכבה בארץ, ולמרות זה משך 13 שנים הורכבו רק 27,604 אסקורטים סה"כ וחלק מהם נמכרו לצבא ולמשרדי הממשלה.

ה ff1 שווקה בארץ כבר ב 1969, והליאונה דור ראשון מ 1971 אם אני לא טועה, כלומר חפפה את יצור האסקורט בארץ. אי אפשר היה להשוות את איכות הבניה של סובארו לאיכות האסקורט המקומית, ולמרות שמחיר הסובארו לא נהנה מהטבת מס - מכרו המון מכוניות.

שיאה של סובארו היה ללא ספק בימי ארידור, אבל הליאונה המשיכה להמכר בכמויות גם אח"כ. אבי ז"ל קנה לגאסי בשנת 1991 וגם היא היתה נפוצה ביותר ומכרה בכמויות לא קטנות.

פורסם

מלכת המכירות של שנות ה 70' היתה בכלל פיאט, שתמיד היה לה היצע גדול יחסית.

סובארו החלה להפגין דומיננטיות בשוק רק בסוף שנות ה 70', והסיבה העיקרית היתה היתיישנות האסקורט ותמחור נוח של סובארו.

משנת 80' ואילך הפכה הליאונה למלכת המכירות הבלתי מעורערת, וזה נמשך עד סוף 93', למרות שפה ושם ניסו לערער על הדומיננטיות שלה - הסיטרואן BX היתה דוגמא מצויינת, ובשנת 87'-88' נטלה את הכתר מסובארו.

הלגאסי שהגיעה לארץ ב 90' היתה המכונית הראשונה של סובארו שנהנתה משלדה טובה, והראשונה בה אפשר היה לדבר על הנאה מהנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תתחדש!

סובארו בעיני זה גם סוג של אוטו ישראלי. בתקופת החרם הערבי הם היו היפנים היחידים שיצאו לכאן מכוניות, וזכו בצדק למוניטין מצויין של אמינות למרות הלגלוג של היורופילים.

אני זוכר שטענו שבשנים מסוימות סובארו מכרו בישראל יותר מכוניות מכל שוק אחר, אבל חסרים לי נתונים מספריים לגבות את הטענה הזאת. בכל מקרה זו היתה המכונית העממית האמיתית שלנו (ולא הסוסיתא) - כזו שהצליחה להביא תחבורה פרטית בהישג יד לכל בית ישראל.

תודה רבה, נמרוד.

מקווה שאתה ממשיך ליהנות מה LTD שהייתה מראשונות הייבוא של רכבי אספנות לישראל, זוכר לטובה את המדריך הכתוב שעזר גם לי ביבוא הראשון ב- 2005.

חמי

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם
הגבתי כבר אתמול, בפייסבוק, כבר אמרתי לך שאתה מפסיד הרבה.

ואגיב שוב גם פה, תתחדש חמי, הרבה דיברו על לייבא סובארו ישנה ואתה היחיד שגם ביצעת.

נשמח לראות אותך עם הרכב במפגשי סובארו ואם תרצה אפשר לארגן לרכב השקה \ קבלת פנים.

ארז, תודה רבה, על הברכות, המילים החמות וההזמנה, כאן ובפייסבוק.

אשמח מאד לפגוש אתכם, מקווה ליישר קו עם החדשה ולהגיע בקרוב, ובהחלט תודה על הרעיון לקבלת פנים/השקה, אנחנו נשמח.

שבת שלום,

חמי

• אחראי פורום
פורסם

איזה כיף, מאוד מיוחדת בעיניי. לאבא שלי היתה ה-1.3 ה״פושטית״ שגם אותה אהבתי מאוד (גיל 4, כל דבר שזז בעזרת מנוע היה קסום עבורי),

אבל כל פעם שהייתי רואה GLF ״של הביוקר״ זה היה מדהים אותי. והחיבה נשארה עד היום.

תתחדש!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אני זוכר שב 82' אבא שלי התלבט בינה לבין אלפא סוד 1.2 ואוסטין מטרו 1.3, ולבסוף בחר באלפא סוד.

אולי הוא הפסיד מעט במכירה, אך נהנה משנתיים במכונית שעלתה על הסובארו עשרות מונים בכל אספקט אפשרי, ובנוסף גילתה אמינות מצויינת, למעט שעון זמן שהתפגר.

הזכרת לי נשכחות.

אבא שלי רכש FF1 חדשה ב-1972 ומאוד אהב אותה. אחריה היתה לו ליאונה 74' שאהב פחות.

ב-1982 הוא רצה להזמין 1600DL חדשה, לתחילת מודל 83'. גררתי אותו לסוכנות סיטרואן, רציתי שיקנה את ה-GSA.

לא עזר לי. הוא קנה את הליאונה ולא נהנה ממנה.

העוול תוקן בשלהי 1987, כשקנה BX16TRS מודל 88', המכונית שהכי אהב מכל מה שהיה לו אי פעם.

לסובארו הוא כבר לא חזר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

חמי !!!! ת ת ח ד ש !!

כל הכבוד על היוזמה לייביא ארצה את הרכב הנ"ל סוף סוף סובארו בין הראשונות בייבוא אישי "אספנות".

בהמשך לחברי היקר ארז אני גם כן יותר ממזמין אותך לעשות השקה במועדון שלנו - סובארוהוליק ! אתה יותר מרצוי אצלינו ותמיד נשמח לעזור בידע חלקים (ויש.. סובארו לא חסר ;) ).

ועכשיו לרצינות שבעניין, הן נסחרות בארה"ב באמת בגרושים, ולא חסרות שם GLF דיגיטליות ידניות 4WD, סאנרוף וכו' האם לא מצאת ? בכל מקרה אם תרצה להפוך אותה לטורבו חוקית לגמרי (מנוע של XT) יש הכל בשביל זה.

בקיצור תגיע למפגשים שלנו !

אה ועוד משהו, שוב פעם תתחדש !! חייב לראות אותה במצאות !

פורסם
GLF עם הפנסים המרובעים ! איזה מגניב ! תתחדש

הוא כבר בארץ ?

תודה רבה. כן, היא עשתה עלייה :)

פורסם
חמי !!!! ת ת ח ד ש !!

כל הכבוד על היוזמה לייביא ארצה את הרכב הנ"ל סוף סוף סובארו בין הראשונות בייבוא אישי "אספנות".

בהמשך לחברי היקר ארז אני גם כן יותר ממזמין אותך לעשות השקה במועדון שלנו - סובארוהוליק ! אתה יותר מרצוי אצלינו ותמיד נשמח לעזור בידע חלקים (ויש.. סובארו לא חסר ;) ).

ועכשיו לרצינות שבעניין, הן נסחרות בארה"ב באמת בגרושים, ולא חסרות שם GLF דיגיטליות ידניות 4WD, סאנרוף וכו' האם לא מצאת ? בכל מקרה אם תרצה להפוך אותה לטורבו חוקית לגמרי (מנוע של XT) יש הכל בשביל זה.

בקיצור תגיע למפגשים שלנו !

אה ועוד משהו, שוב פעם תתחדש !! חייב לראות אותה במצאות !

תודה רבה וגדולה!

מרגש לראות כמה חובבי המותג יש בישראל, וכמה המועדון שלכם מגובש.

בהחלט אשמח להיפגש, ותודה רבה על היוזמה להשקת הרכב אצלכם.

תמיד הייתה לי אהבה גדולה לדגם הזה, ולאו דווקא לזה עם סאנרוף (לא משתגע על הרעיון, יש לי באימפריאל אחד בגודל של הסובארו), ידנית (לא הכרח מבחינתי, אני נוהג יום יום על רכב חדש ידני) ועם לוח מחוונים דיגיטלי (שבהחלט מיוחד אבל כנראה שגם די בעייתי).

אני פתוח להצעות לשיפורים, אם יש, לא משהו דרמטי אבל מתעניין בהוספת קיט וובר, שאיני יודע אם כדאי לביצוע כלל.

וכמו שאמרת - בקיצור, אגיע למפגשים שלכם.

ושוב - תודה!

חמי

• תוכן חדש...