Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה למומחי הקיפודים בפורום

yuvk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

רקע: בחצר שלי יש קיפודיה, המונה לפחות ארבעה קיפודים שונים (ארבעה זה הכי הרבה קיפודים שראיתי בו זמנית, אבל לדעתי יש הרבה יותר מארבעה).

הקיפודים חיים בגינה, ובשעות הערב מתגנבים לכיוון הבית (היכן שאשתי שמה כלי אוכל ומים לחתולי החצר) כדי לסעוד את ליבם.

בהתחלה הם היו ביישנים/פחדנים ביותר, וידענו על קיומם רק על פי הקקי החמוד שהם פיזרו, ומצלמה עם תאורת אינפרא אדום שהצבתי מול כלי האוכל כדי לתעד אותם, מאוחר בלילה בחושך מוחלט. אחרי כמה זמן הם התרגלו לנוכחותנו, והתחילו להופיע אפילו לפני שהחשיך (או שקרקרה להם הבטן) ואפילו לפעמים המשיכו לאכול כשהפתענו אותם.

ועכשיו לשאלה: אתמול ראיתי, לראשונה, קיפוד ערום מקוצים (היו לו רק כמה שיירי קוצים על הגוף). הוא אכל, ונמלט כשראה אותי. הוא נראה אומלל למדי (אולי רק כי לא ראיתי אף פעם קיפוד עירום). אני חושש שהוא חולה, אבל אני לא יודע אם אפשר לעזור לו, ואיך.

למישהו יש מידע או רעיון?

בסרטון: קיפוד עם קוצים.

[video=youtube;qc-nPx1Qy4A]

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעניין, אתמול בגוגל לא מצאתי כלום רלוונטי :roll: בכל אופן הקיפוד שראיתי היה לבנבן למדי, בשונה מזה בכתבה.

אז מה, לתפוס את הקיפוד (איך?) ולהביא אותו לאשפוז?

אוכל של חתולים לא גורם להם נשירה (הם אוכלים אותו כבר 9 שנים), אבל אני חושד שאוכל חתולים זמין גורם להם לעודף משקל. כמה קיפודים הגיעו אצלנו למימדי ענק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלוהים איזה קישקוש של יחסי ציבור.

יש להם סקביאס -זה הכל.

זהירות מדבק מאד !

הטיפול הוא פשוט (זריקות) אך אכן ממושך.

לא לגעת ביד חשופה בקיפוד !

וטרינר נורמלי ואוהב חיות ישמח לטפל בו ( דרך מצוינת לברור וטרינר. החמדנים שרק כסף מעניין אותם יסרבו אוהבי החיות יסכימו ).

אם לא מצאת מישהו שיסכים ,אני גר בפתח תקווה (אשתי אחות וטרינרית) ובמרפאה שלנו ישמחו לטפל בו ויש לנו נסיון עשיר בשיקום קיפודים עם סקביאס.

שוב לשים לב לחיות המחמד האחרות זאת מחלה מחורבנת.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה קשקוש של יחסי ציבור? כי כותבים גרב ולא סקביאס?

מכיוון שמדובר באשפוז של חיית בר, אני לא חושב שמותר לי לעשות את זה, ובספק אם לוטרינר פרטי מותר או יש יכולת / ידע לכך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אסור להחזיק ולגדל. מותר ואף חובה (מוסרית) לטפל.

אם וטרינר אינו יודע לטפל שיעביר הלאה לבי"ח לחיות בר וכו'.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בינתיים הקיפוד הקרח והלבנבן לא נצפה, וגם לא חזרו אליי מביה"ח לחיות בר.

הוטרינר שלי נותן טיפולים לחתולי רחוב במחיר סמלי/בחינם/בהנחה (תלוי בטיפול) אבל לא נראה לי שיש להם את הידע/יכולת/ציוד לאשפז קיפוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם לא תשאל אותו לא תדע. הבדיקה לסקביאס היא פשוטה מאד ( הרי עושים את אותה בדיקה לכלבים וחתולים) הטיפול : זריקות דקטומקס לאורך זמן. אותה זריקה שנותנים כנגד תולעת הפארק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...