Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מהתפתחות השרשור אני רואה מרמור בנוגע לסוגיית הרישוי, גיל, עוד כניסה לכיס של האזרח וכו׳, אולם בקושי יש כאן התייחסות לסוגיית הביטוח ונראה שהעניין אינו מופנם :/ אז אנסה להבהיר את המצב בקצרה:

כיום ולהבדיל מהמצב כאשר מדובר ברכב מבוטח (וגם שאינו מבוטח - ע״ע קרנית), אזי מידה ופוגע בכם רוכב אופניים חשמליות אזי אין לכם גוף ו/או ביטוח לתבוע ומדובר בתביעה נזיקית רגילה אשר תיקח שנים וספק אם ובכלל תצליחו להיפרע מהנתבע/ים (אה כן, זה בהנחה שיש לכם בכלל את מי לתבוע). כלומר אכלתם אותה - קפיש? That said... רישוי וכו לא נראים לפתע כה דרקוניים נכון?

עריכה אחרונה על ידי מצמץ
  • תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנוסף, אתן לך תסריט שקרה לחברה קרובה, ילד על אופניים נסע נגד הכיוון, סטה בשניה האחרונה בכדי "לחתוך" לפני שהיא מגיעה אליו, דרסה אותו, השאירה אותו נכה לכל החיים ולרכב יש נזק של כ 15K ש"ח.

המשטרה פתרה אותה מכל אשמה.

כשיש ביטוח, תובעים אותו על נזק ועל נזקי גוף ונפש (ועוד איזה פגיעת נפש לדרוס ילד קטן) אבל באין ביטוח, אתה צריך לקחת זוג הורים שכל החיים התהפכו עליהם פתאום והילד נהיה נכה לכל החיים ולתבוע אותם על עשרות אלפי שקלים מכיסם האישי וזה בדיוק כשהם נכנסים לתקופה השחורה ביותר בחייהם, שלא תעבור עד אחרון ימיהם.

דילמה ממש לא קלה ההחלטה באם לתבוע או לא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כל פעם שאני רואה רוכב אופניים כזה אני רק מחכה להזדמנות לשבור לו את העצמות .

כמות עברות התנועה שהם עושים פשוט בלתי נתפסת .

נכנסים באין כניסה נוסעים נגד כיוון התנועה נוסעים ליד הולכי רגל . פשוט פסיכים

וטוב מאוד שהמדינה תתחיל לעשוק אותם על כל דבר כמו ביטוח טסט רישוי שנתי והכל

שיתחילו להרגיש כואב בכיס, הם וההורים החסרי אחריות שלהם

פורסם

אני טוען הרבה מאוד זמן שזו מכת מדינה.

מישהו יכול להסביר למה זה המכה הזו נפלה עלינו כשהיא לא קיימת בשום מקום אחר בעולם, תופעת העדר כרגיל?

ומי הם עשרות אלפי ההורים שאין להם בעיה להוציא 3000 ש״ח על הצעצוע הזה לילד מבלי לחשוב על ההשלכות של זה, גם מבחינה בטיחותית, אחריות, שלא לדבר על זה שזה גוזל את המעט ספורט שהילדים האלא היו עושים באופן קבוע אם היו אלא אופניים רגילות.

לא ברור...

פורסם (נערך)

^ שילוב של גורמים כרגיל.

א. חוסר הדרכה וחינוך לשימוש נכון באופניים חשמליים.

ב. שבילי אופניים לא קשורים שמתחילים ומסתיימים בשום מקום.

ג. תרבות "עושה מה בא לי".

ד. חוסר הרתעה וענישת רוכבי אופניים שעושים עבירות תנועה.

ה. חוסר חינוך בבית.

יש עוד...

הקטע שאופניים רגילים דורשים עבודה.

אתה צריך לפדל כדי להגיע למהירות סבירה ולהישאר שם.

ילדים של היום הם עצלנים ולא בא להם לעבוד קשה.

אופניים חשמליים מעניקים להם את חופש התנועה במינימום מאמץ (פלוס סמל סטטוס).

רובם לא רואים את הסכנות ודרישת האחריות האישית והחברתית שבאופניים החשמליים, מתייחסים אליהם כעוד גיזמו כגון פלאפון חכם שיש להם ומותר להם להשתמש בו כרצונם.

עריכה אחרונה על ידי papikian

זמין 8)

פורסם

כולם צודקים,

אלא שאת כל הטעויות שעושים ילדים על אפניים חשמליים עושים גם על אפניים רגילים,

וילדים נדרסים או דורסים גם כך וגם כך.

כנסים באין כניסה נוסעים נגד כיוון התנועה נוסעים ליד הולכי רגל" -

מה זה משנה בכלל חשמלי או רגיל ? ככה ילדים נוסעים על אופניים :

עכשיו בגלל החשמל הצטרפו גם הילדים העצלנים אז יש יותר ילדים פשוט,

וכבר נאמר לא פעם 'ילדים זה דרעק'.

מה יקרה אם מישהו יחבר בטריה 9V לסקטים ?

ואם המצבר באופנים של הילד שפגע בך ריק והוא נסע רק בכח הפדלים,

זה עדיין תופס או שהוא נהיה ילד רגיל בזמן הזה ?

The first one to get angry loses

פורסם

יש שנוסעים בכלי הזה כמו שצריך, ומשתמשים בו למופת. אך רובם המוחלט מבצעים עבירות שאלוהים ישמור.

לדעתי זה צעד יחסית חכם. בין אם יצטרכו לזה רישיון ובין אם לא, השאלה מה תהיה האכיפה בנושא.

עומר :-)

פורסם

אלא שאת כל הטעויות שעושים ילדים על אפניים חשמליים עושים גם על אפניים רגילים,

וילדים נדרסים או דורסים גם כך וגם כך.

מה זה משנה בכלל חשמלי או רגיל ? ככה ילדים נוסעים על אופניים

מזה משנה ?

כי זה כלי חשמלי עם מנוע שיכול להגיע למהירות של חמישים קמ"ש ויותר .

מנוע שהוא כלי תחבורה לכל דבר וצריך לציית לחוקי הנהיגה.

אתה משווה לי אופניים רגילות לאופניים חשמליות

פורסם

סוגיית הביטוח ללא ספק מצדיקה את הרישוי אולם איך ניתן לפקח למי יש ביטוח ? אני בטוח שלא הרבה יעשו ביטוח ובעצם שום בעיה לא נפתרה. ראו דוגמת אופנוענים רבים אשר לא מבוטחים.

בנוגע לאופניים רגילים , מסכים שכל זה קורה גם איתם. אבל לא ניתן להתעלם מהעובדה שהם פחות נוחים ולכן לא כל רוכב נוסע בהם כמו משוגע ומרגיש ביטחון לנסוע על הכביש . אופניים חשמליים חד משמעית האלו את מספר התאונות ולכן צריך לטפל בהם.

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם
...

מה יקרה אם מישהו יחבר בטריה 9V לסקטים ?

ואם המצבר באופנים של הילד שפגע בך ריק והוא נסע רק בכח הפדלים,

זה עדיין תופס או שהוא נהיה ילד רגיל בזמן הזה ?

מה הקשר למצבר שהתרוקן והרוכב מפדל?

ואם ברכב נגמר הדלק ואני מדרדר אותו, האם הוא נהפך לכרכרה או שהוא עדיין מוגדר כרכב מנועי?

פורסם

סוף סוף!

בעיות החוקיות כלכך לא מעניינות אותי, מצדי שגם בשביל לדווש על אופניים חשמליות יהיה צריך רשיון.

האופניים האלה זו מכה.

רק מקווה שתהיה אכיפה בנושא!

פורסם

כל מי שבילדתו לא נכנס ולו פעם אחת באדם ו\או בילד עם אופניים רגילות שיקום, אף אחד לא קם. אנשים קיבלו את זה כתאונה ותאונות קורות, היום צריך חקיקה. (אין לי אופניים חשמליות)

פורסם
מה הקשר למצבר שהתרוקן והרוכב מפדל?

ואם ברכב נגמר הדלק ואני מדרדר אותו, האם הוא נהפך לכרכרה או שהוא עדיין מוגדר כרכב מנועי?

אז מה קשור מראש לאופניים עם מצבר או בלי ? מה ההיגיון שאם יש קופסא על האפניים

אז הם הופכים לכלי רצחני ? את אותה מהירות אפשר להשיג בדיווש, בטח בירידה קלה,

ואם כבר עדיף ילדים דורסים על המדרכה מאשר ילדים דרוסים בכביש.

The first one to get angry loses

פורסם

לפי דעתי חוק מוצדק, אם הורידו אותם ממדרכות לכביש אז לצמצם אותם כמה שאפשר, כולנו יודעים שאף אחד לא יתחיל לבנות נתיב מיוחד לאופניים.

דרך אגב מישהו יודע מה זה רשיון לאופניים ח ? אנשים אם דרגה A או B יכולים להשתמש בהם?

פורסם
מזה משנה ?

כי זה כלי חשמלי עם מנוע שיכול להגיע למהירות של חמישים קמ"ש ויותר .

מנוע שהוא כלי תחבורה לכל דבר וצריך לציית לחוקי הנהיגה.

אתה משווה לי אופניים רגילות לאופניים חשמליות

בדיוק בשביל זה הוגדר הספק מירבי ומהירות גג שמעלחה המנוע החשמלי מפסיק להאיץ.

המדינה גילתה שישראל היא מדינת קומבינה ושכולם שמים את איבריהם המוצנעים על התקנות, ובמקום לספק למשטרה כלים לאכוף את התקנות הקיימות (אופניים שלא עומדים בתקן - מנוע חזק יותר, מצערת וכו'- יוחרמו ומצידי גם ייגרטו) החליטו לחוקק עוד תקנות שיעזרו רק לחנוק את הענף לחלוטין.

כך קיבלנו מחירי ביטוח של 4,500 ש"ח לקטנוע 125, כך נכחד הספורט המוטורי.

כי המדינה גילתה שבמקום לטפל בבעיות, אפשר למסות אותן. אפקטיבי באותה מידה ואפילו יכניס כמה גרושים מהמטורפים שעוד ישארו בתחום.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...