Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי תחושה של עליהום עיתונאי על הנושא הזה, מספר התאונות יחסית למספר האופניים הוא אפסי, ומספר התאונות הקטלניות משהו כמו 1 כל מספר שנים, לפי הסטטיסטיקה זה הכלי הכי בטוח.

....

אתה יודע למה? כי במכוניות יושבים נהגים בעלי שיקול דעת שקוראים את הכביש ונכנסים ל"כוננות ספיגה" בכל פעם שרואים את הילדים האלו על אופניים חשמליים. אני יכול להעיד "שהצלתי" לפחות 2 כאלו מפגיעה קשה רק כי קראתי את הכביש והייתי יוצא זכאי לחלוטין בשני המקרים (אור ירוק לי ואדום מלא להם). אני בטוח שכמוני יש עוד רבים.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש לי תחושה של עליהום עיתונאי על הנושא הזה, מספר התאונות יחסית למספר האופניים הוא אפסי, ומספר התאונות הקטלניות משהו כמו 1 כל מספר שנים, לפי הסטטיסטיקה זה הכלי הכי בטוח.

ולדעתי זה יהיה טימטום לדרוש רישוי על אופניים, כאילו אין מספיק שטויות שהמשטרה מתעסקת איתם, עכשיו הם גם יתחילו לרדוף אחרי ילדים על אופניים.

אני מזכיר למי ששכח שבשנות ה 60 היה חוק שדרש רישוי לאופניים ומספר לכל זוג אופניים. אי אפשר היה לאכוף אותו וכולם ציפצפו עליו ודי מהר הוא ירד ונשכח וטוב שכך.

יש חוקים שאי אפשר לעמוד בהם והם נדונו מראש לכישלון.

הפיתרון היעיל והטוב ביותר הוא להקים שבילי אופניים מופרדים מהמדרכות ולאפשר תנועה חופשית לאופניים.

במצב של הערים הראשיות במרכז, שסובלות מצפיפות יתר, פקקים בעיות חנייה וכו,ובמקביל תחבורה ציבורית עלובה ובלתי אפשרית, אין תחליף לאופניים. על הכביש בלתי אפשרי לרכב במקומות האלה.

זה לא עליהום. בערים הגדולות יש בעיה של ממש עם רוכבי אופניים, חשמליים בפרט. אני "נדרסתי" פעם על ידי רוכבת שרכבה על דיזנגוף והסתכלה הצידה. בכל פעם כמעט שאני חוצה את אבן גבירול, שם יש שביל אופניים, אני גם כמעט ונדרס על ידי רוכבים מכל הגיליים שלא מוצאים לנכון להאט אף פעם.

מנגד, הייתי נוכח יחד עם עוד כמה חברים פעילים כאן באירוע לא נעים, בו ילד עם אופניים חשמליים התפרץ לכביש מרחוב חד סיטרי נגד כיוון התנועה. הנהג שהגיע ממול היה מאוד מרוכז, למזלו של אותו הילד, וזה הסתיים רק בפציעה קלה לילד, שוק לנהג ולאישתו. אני מרשה לעצמי לנחש, גם מנסיוני כנהג, שזה לא כזה נדיר שזה קורה.

שבילי אופניים זה דבר טוב, אבל לוקח זמן להקים תשתית. הבעיה היא שגם במקומות שיש, למשל שד' בן גוריון בתל אביב, נהגי אופניים מעדיפים להתעלם מהם ולרכב על המדרכה ליד. למה? ככה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני בעד להשמיד את כל האופניים האלה. עד היום הייתי ניזון רק מסיפורים, בשכונת גילה בירושלים זה מאוד נדיר לפגוש אותם.אבל היום הייתי בממילא, הלכתי לי ופתאום אני רואה איזה כלב אחד ולא ילד או משהו - גיל 45 פחות או יותר, גם לא נראה ערס בכלל(!) פשוט נוסע ישירות עלי כאילו אין לא הגה. מדהים, היה לו המון מקום לדלג עלי משני הצדדים, אבל הוא פשוט נסע ישר ולא האט אפילו קצת! בחיים לא ראיתי מישהו על אופניים רגילות מתנהג ככה. נאלצתי להזדרז ולפנות ל** **** הזה את הדרך. ממש הייתי בהלם. אני מרחם על תושבי תל אביב, הרצליה וכל מקום שהכלי הזה נפוץ שם.

פורסם

אם יש אנשים שהם סובלים ממוגבלויות (אוטיסטים) שמשתמשים באופניים חשמליים מכיוון שלא יכולים להוציא רישיון לרכב מה יהיה גורלם (הרי הם לא יכולים להוציא רישיון) ?

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

פורסם (נערך)
אם יש אנשים שהם סובלים ממוגבלויות

אני לא אתייחס לספקטרום האוטיסטי אלא למגבלות רפואיות שברור שמונעות קבלת רשיון ואתבסס על דוגמא מהחיים --

פלוני מגיע לאשפוז ומתברר שהוא סובל מקטרקט מתקדם במידה כזאת שהוא למעשה מתעוור מכל הבזק אור (אחת התופעות של המחלה). אני כרופא מחליט לשלוח למרב"ד בקשה להתליית רישיונו של אותו פלוני. פלוני מתחיל לצעוק ולהשתולל אבל אני מנוע מלוותר לו (לפי חוק ד"א).

(עד כאן הסיפור האמיתי וכאן מגיעה הדוגמא) פלוני יוצא מהמחלקה, עולה על הקטנוע החשמלי (אשר בטעות קוראים לו "אופניים") ויוצא לטייל חופשי ומאושר ברחבי העיר ובמהירות גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

וואו, אני חייב להגיד שכמות ההגזמות והידע הלא נכון כאן פשוט מדהימות.

דבר ראשון אופניים זה לא קטנוע, לא היו קטנוע, ולא יהיו קטנוע, וכל ניסיון להשוות ביניהם זה פשוט קשקוש אחד גדול.

בשביל להגיע ל50 קמ"ש צריך מנוע 1000W לפחות. בשביל לסחוב כמות קילומטרים נורמלית אתו (30-40) צריך בטרייה עם מתח ואמפר הרבה יותר גבוהים. בשביל זה צריך גם בקר אחר לגמרי.

בקיצור, השקעה של אלפי שקלים (לפחות 5) רק על השדרוג.

(עכשיו למה שמישהו ישקיע 5K כשבכסף הזה הוא קונה קימקו מובי 125 שסוגר 100 ולא צריך הטענה 8 שעות כל 30 קילומטר??).

בשביל להגיע ל70 קמ"ש צריך להשקיע כ10K+ רק על שדרוג.

יותר מ70 אין בארץ כי העסק הופך להיות כבד ויקר בטירוף. למען האמת, בספק רב עם יש יותר מכמה עשרות זוגות בכל הארץ שמגיעים ל 50 קמ"ש.

מה שכן יש הרבה זה אנשים שמשדרגים את הבטרייה ל36V\48V ופותחים את ההגבלה בבקר. זה מביא אותם למהירות המטורפת של 32 קמ"ש. במקרה והם ממש משקיעים וגם יביאו מנוע 350W זה יביא אותם לעוד כמה קמש"ים בודדים. יותר מזה זה כבר מערכת שלמה וצריך להחליף הכל וזה אלפי שקלים במינימום.

אז, אני מבין שבמדינת תל אביב המצב גרוע, אבל יש עוד כמה חלקים בארץ ששמה המצב בסדר גמור.

הבעיה המרכזית באופניים החשמליים שזה הנסיעה על המדרכות ואת זה אפשר לפתור ב10 דקות בדיוק. מעבירים חוק שכל מי שנוסע על המדרכה מקבל 1000 שקל קנס. אם הוא קטין וכו' האופניים מוחרמות לתחנה עד שההורה יבוא לשלם את הקנס. תאמינו לי אחרי חודש לא יהיה ילד אחד שיעיז לעשות את זה יותר. ובזה פתרנו 90% מהבעייתיות של האופניים.

אבל לחייב ברישיון ורישוי וכו' זה פשוט חוצפה וגניבה של הציבור. עשו את זה עם הביטוח של הדו"ג ב2011 וסגרו את כל התחום. עשו את זה עם הספורט המוטורי וסגרו הכל. ועכשיו הולכים לעשות את זה לאופניים חשמליות.

בחצי מהעולם בכלל לא צריך רישיון עד קטנוע 125, ורק בארץ ישראל היפה מז**נים את כולם עד זוב דם. חאלס. שיעזבו את האוכלוסיה בשקט. יש בעיה - תטפלו בעבריינים. למה כל המדינה צריכה לסבול בגלל שהמשטרה אימפוטנטית.

פורסם (נערך)

מה לעשות ואני גר "במדינת תל-אביב" ומוקף בשכונות מאוד מבוססות בהן אין בעיה ל-"תכשיט" לדרוש (ולקבל) מההורים סכומי כסף מאוד מכובדים על מנת לרכוש (או להרכיב) לעצמו כלי משחית בעל הספק מכובד מאוד.

1000W ומהירות מרבית מעל 50 קמ"ש - לא מחזה נדיר "במדינת תל אביב". אני יוצא להליכות/ריצות באיזורים של גבול רמת גן-גבעתיים-ת"א כך שהכל מעדות ראיה אישית ולא כי "ככה שמעתי".

מבחינתי זה קטנוע ולא אופניים (ההספק של ההונדה קאב המקורי היה פחות מזה) ואני לא רוצה אפילו לחשוב מה יקרה אם דבר כזה ועליו יושב ערס שמן ועצלן, יפגע בילדה הקטנה שלי בפארק או על המדרכה.

אבל לחייב ברישיון ורישוי וכו' זה פשוט חוצפה וגניבה של הציבור. עשו את זה עם הביטוח של הדו"ג ב2011 וסגרו את כל התחום. עשו את זה עם הספורט המוטורי וסגרו הכל. ועכשיו הולכים לעשות את זה לאופניים חשמליות.

אם הורים לבני נוער היו מסרבים לקנות להם כלים כאלו ואם אלו שרוכבים עליהם היו מכבדים את חוקי התנועה ואת זכות הקדימה של הולכי רגל, אז לא היינו מגיעים עד הלום.

פורסם

אני חייב להבין מה הילד אומר לאבא ואמא, "אני חייב אופניים חשמליות" - סבבה קונים לו ב3-6K.

אחרי חודש הוא מגיע אליהם שוב - אמא אני חייב 5K לשדרג את האופניים שיגיעו ל50 קמ"ש.

כאילו, איזה מין הורים יסכימו לדבר כזה. נשמע לי דפוק לגמרי.

מעבר לזה, אני מאמין שמי שיש לו אופניים כאלה לא נוסע על המדרכות כמעט כי אין לו צורך בזה. (אבל זה אני רק מאמין, אי אפשר לדעת במדינה שלנו)

פורסם (נערך)

נשמע דפוק, אבל מדובר בתופעה נפוצה.

אני מאמין שמי שיש לו אופניים כאלה לא נוסע על המדרכות כמעט כי אין לו צורך בזה.

הם נוסעים איפה שבא להם ואיך שבא להם.

זה יכול להיות על המדרכה לבד או בחבורה (כולל מצבים של שני אופניים במקביל לכל רוחב המדרכה), על הכביש עם או נגד כיוון התנועה, בפארקים, על מעברי חציה, דרך צומת מרומזרת באור אדום, דרך תמרור עצור בלי נגיעה בבלם, לבד על הכלי או עם חבר, עם פנים תקועות בסמארטפון, עם רמקול בלוטות' מרעיש תלוי על הכידון. אם הם בוחרים לדהור על המדרכה ויש הולך רגל בדרכם הם יצפצו או יצעקו (אם בכלל הבחינו בו), לעולם לא יאטו (למרות שזכות הקדימה באופן מוחלט להולך הרגל), לעיתים חולפים בכוונה בקרבה מסוכנת להולכי רגל תוך השמעת נהמות לא ברורות, לעיתים מזגזגים בין מכוניות תוך פיזור קללות עסיסיות כלפי נהגים שמעיזים לצפור או להעיר להם.

בכל דרך שאתה עשוי לדמיין וגם בדרכים שמעבר לדמיון - בשבת ובחג זה כמובן גרוע יותר ובחופש הגדול חלק מהשכונות הופכות להיות ממש מסוכנות.

פורסם

צירוף מקרים מעניין - היום יצא לי לחכות בתור לרופא השיניים, בתור ישב גבר מבוגר (סביב גיל 60)

שהתלונן בטלפון (כניראה למשפחתו) שהתנגש בו רוכב אופניים חשמליים בעת שהלך על המדרכה,

פצע אותו במרפק - האט, אמר לו "לא קרה לך כלום", ומיהר להסתלק מהמקום.

אני חושב שהצעד הראשון שצריך לקרות הינו שיאסרו את הרכיבה באופניים אלו על המדרכה, ויאכפו זאת.

תתפלאו לגלות, אך רוב ההורים אכן מאמינים שבנם רוכב רק על המדרכה ולא מסכן את עצמו (לצערנו, את

חלקם שאר האנשים לא מעניינים. השאר פשוט לא חושבים שהבן החמוד שלהם, שרוכב במהירות של כ 25 קמ"ש

ויותר על המדרכה בין הולכי רגל, מסכן מישהו).

הראו תחקיר לא מזמן בו הציגו ילד בן 15 הרוכב על אופניים חשמליים - אביו טען בתוקף שברור שהוא רוכב רק על

המדרכה ולא יורד לכביש - מפניו של הבן ניכר היה שלא בדיוק כך הדבר. הדבר המצחיק היה שכאשר נשאל

הנער על ידי התחקירנית, האם בהגיעו לגיל 16 הוא מתכוון להוציא רישיון לקטנוע - התרעם האב וטען באופן חד

משמעי שלא יאשר זאת.

פורסם
צירוף מקרים מעניין - היום יצא לי לחכות בתור לרופא השיניים, בתור ישב גבר מבוגר (סביב גיל 60)

שהתלונן בטלפון (כניראה למשפחתו) שהתנגש בו רוכב אופניים חשמליים בעת שהלך על המדרכה,

פצע אותו במרפק - האט, אמר לו "לא קרה לך כלום", ומיהר להסתלק מהמקום.

אני חושב שהצעד הראשון שצריך לקרות הינו שיאסרו את הרכיבה באופניים אלו על המדרכה, ויאכפו זאת.

תתפלאו לגלות, אך רוב ההורים אכן מאמינים שבנם רוכב רק על המדרכה ולא מסכן את עצמו (לצערנו, את

חלקם שאר האנשים לא מעניינים. השאר פשוט לא חושבים שהבן החמוד שלהם, שרוכב במהירות של כ 25 קמ"ש

ויותר על המדרכה בין הולכי רגל, מסכן מישהו).

הראו תחקיר לא מזמן בו הציגו ילד בן 15 הרוכב על אופניים חשמליים - אביו טען בתוקף שברור שהוא רוכב רק על

המדרכה ולא יורד לכביש - מפניו של הבן ניכר היה שלא בדיוק כך הדבר. הדבר המצחיק היה שכאשר נשאל

הנער על ידי התחקירנית, האם בהגיעו לגיל 16 הוא מתכוון להוציא רישיון לקטנוע - התרעם האב וטען באופן חד

משמעי שלא יאשר זאת.

הכל טוב ויפה עד שכתבת "יאכפו זאת", במדינה שלנו לצערנו אם האכיפה לא מניבה כספים רבים אין אכיפה, אני לא מאשים את השוטרים אשר מקבלים פקודות לעשות כך, אלא מאשים את הממשלה וראשי המשטרה שאם אין להם סכום כסף מכובד שיוצא מהאכיפה (קנסות, דוחות וכו' וכו') אין צורך לאכוף.

מה שאתה מספר זה ממש "פגע וברח", במידה ואותו מבוגר היה נופל בעת הפגיעה וכמובן שאדם מבוגר גופו חלש יותר, חס וחלילה היה מתאשפז או יותר גרוע מכך, מעניין אם המשטרה הייתה מתחקרת את האירוע.

זה עצוב, כמו שאמרו פעם, שחובה לרכוב עם קסדה, איפה אכפו את זה ? דבר שולי נכון, אבל אין אכיפה.

כאשר יתחיל להעניק דוחות, קנסות, זימונים לבית משפט וכו' וכו', האכיפה תהיה יותר ויותר גדולה, אבל בינתיים, המצב הנתון נוראי, חסר הגיון, פוגע בנהגים פרטיים ואף בהולכי רגל שמבקשים ללכת ברוגע בלי שאיזה ילד שלא יודע מה אומר תמרור משולש יעקוף אותו באמצע הליכתו במהירות או חס וחלילה יפגע בו.

הדבר שהכי עצוב, שכל אחד מהנהגים כאן, כולנו, לא מוגנים ומגובים בבתי המשפט, הריי ילד שיכנס לצומת בשיא המהירות או לחילופין לכיכר כנגד כיון התנועה (דבר שאני רואה יום יום) והנהג יפגע בו, אותו נהג יהיה נידון לנזקים בלתי הפיכים בחייו, למה ? כי ככה האכיפה בישראל.

פורסם

מישהו הציע כאן הצעה נכונה - במידה ומדובר בקטין נגדו לא ניתן לנקוט בצעדים, יש להחרים

את הכלי ולזמן את ההורה לתחנת המשטרה. ההורה ישלם קנס בסכום מסוים (500/1,000 וכו'), סכום זה

יהיה נמוך בהרבה מעלות האופניים - ע"י כך יהיה אינטרס להורים להגיע ו"לשחרר" את הכלי (גם אם על מנת למכור

אותו ביד 2 בהמשך) ומצד שני יהיה אינטרס כלכלי לרשויות, כי הדבר יכניס גם רווחים.

אם בתאונות פגע וברח עם אופניים חשמליים עסקינן, אתה מוזמן לדפדף עמוד אחד אחורה ולקרוא לגבי תאונה

חמורה יותר לה הייתי עד לפני תקופה (ויותר מכך גם סיפקתי צילום של הנערים ממצלמת הרכב למשטרה - אף על פי

שאינני בטוח שניתן לזהותם בגלל התאורה ואיכות הצילום).

פורסם
מישהו הציע כאן הצעה נכונה - במידה ומדובר בקטין נגדו לא ניתן לנקוט בצעדים, יש להחרים

את הכלי ולזמן את ההורה לתחנת המשטרה. ההורה ישלם קנס בסכום מסוים (500/1,000 וכו'), סכום זה

יהיה נמוך בהרבה מעלות האופניים - ע"י כך יהיה אינטרס להורים להגיע ו"לשחרר" את הכלי (גם אם על מנת למכור

אותו ביד 2 בהמשך) ומצד שני יהיה אינטרס כלכלי לרשויות, כי הדבר יכניס גם רווחים.

אם בתאונות פגע וברח עם אופניים חשמליים עסקינן, אתה מוזמן לדפדף עמוד אחד אחורה ולקרוא לגבי תאונה

חמורה יותר לה הייתי עד לפני תקופה (ויותר מכך גם סיפקתי צילום של הנערים ממצלמת הרכב למשטרה - אף על פי

שאינני בטוח שניתן לזהותם בגלל התאורה ואיכות הצילום).

ראשית תודה על העצה אעשה כך ואחזור אחורה.

שנית, הלוואי שהמצב יהיה כפי שאתה אומר, דבר מבורך שיכול להרתיע את ההורים אשר לא ממש חושבים לפני הרכישה של הכלי הזה.

אספר עוד משהו קטן, בזמן האחרון אני שם לב לתופעה של ילדים כבני 10 (!!!), אשר נוסעים עם עוד חבר על השילדה, דבר מסוכן בפני עצמו שרק אפשר לחשוב מה יקרה אם אותו ילד יפול בזמן נסיעה כאשר רכבים נוסעים מאחור ...

כמו כן, בשקט בשקט מתחת לאף שלנו, נכנס רכב חשמלי תפעולי שלא מצריך רישיון, בינתיים הוא פחות רלוונטי מאשר אופניים חשמליות עקב מחירו הגבוה (30 אש"ח), אבל כאשר יכנסו עוד חברות חדשות וסיניות שמציעות דילים זולים יותר, המחיר ירד כפי שהיה עם האופניים החשמליות ואז נהיה מופתעים לגלות לרכבים קטנים אשר נוסעים על כבישי ארצנו, עם ילדים/ערסים שחושבים שזוהי מכונית ספורט.

זיכרו מה שאמרתי, זאת מכת הכבישים הבאה.

פורסם

בקיצור, לא אכיפה ולא חוקים יעזרו.

מי מצתרף אלי ל "כח 17 למיגור תופעת האופניים החשמליות על המדרכות"?

דרישות התפקיד:

שריר דו ותלת ראשי מפותחים!

אלת בייסבול!

נסיון קודם בבייסבול או גולף - ייתרון!:twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...