Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אני לא אתייחס לספקטרום האוטיסטי אלא למגבלות רפואיות שברור שמונעות קבלת רשיון ואתבסס על דוגמא מהחיים --

פלוני מגיע לאשפוז ומתברר שהוא סובל מקטרקט מתקדם במידה כזאת שהוא למעשה מתעוור מכל הבזק אור (אחת התופעות של המחלה). אני כרופא מחליט לשלוח למרב"ד בקשה להתליית רישיונו של אותו פלוני. פלוני מתחיל לצעוק ולהשתולל אבל אני מנוע מלוותר לו (לפי חוק ד"א).

(עד כאן הסיפור האמיתי וכאן מגיעה הדוגמא) פלוני יוצא מהמחלקה, עולה על הקטנוע החשמלי (אשר בטעות קוראים לו "אופניים") ויוצא לטייל חופשי ומאושר ברחבי העיר ובמהירות גבוהה.

כל פעם שאני בטוח שהגענו לתחתית, אני מופתע לגלות שהדמגוגיה יורדת עוד למטה מזה.

כל מה שאתה מתאר אפשר לייחס גם לאופניים רגילים, ואפילו לסתם אדם שרץ ברחוב,

כמו שכתבו קודם גם אופניים רגילים מגיעים למהירויות גבוהות ובקלות.

אני אנסה לרגע ללכת בקו הדמגוגי:

כמה אנשים חולי קטרקט לא מאובחנים נוהגים ברגעים אלה על מכונות הרג (אשר בטעות נקראים "רכבים פרטיים") , כמה שיכורים, אלימים, מצפצפים על החוק, תחת השפעה של סמים, או סתם חסרי אחריות שעסוקים בנהיגה בקריאת עיתון הבוקר או הודעות הוואטסאפ שהתקבלו, נוהגים בהם כרגע ? כמה אנשים כאלה דוהרים כרגע על הטנקים שנקראים בטעות "משאיות ורכב כבד" ?

מספר ההרוגים ןהפגועים מכלי רכב אלה גבוה באלפי אחוזים מאלה שנפגעו מאופניים והמשטרה רחוקה מלהשתלט על אלה המסוכנים הרבה יותר, אז עכשיו נדרוש שירדפו אחרי ילדים על אופניים ? שהרי אלה הם האחראים לתאונות האחרונות של הקשיש והפעוטה שנדרסו. מבוגרים שרוכבים על אופניים הרבה יותר מיושבים בדעתם ורוכבים בזהירות הראוייה.

עריכה אחרונה על ידי martines
  • תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרטינס, איך הקו הדמגוגי עוזר לך?

למה לא לטפל בבעיית האופניים החשמליים (והאמת - אופנים בכלל)?

למה אני צריך כמעט ולהדרס בכל הליכה על אבן גבירול, בן גוריון או דיזנגוף - שלושה רחובות הומי אדם שבשניים מהם יש שבילי אופניים, שהרוכבים מתעלמים מהם באלגנטיות במקרים רבים?

למה כשאני נוהג ברכב אני צריך להגיע למצבים של כמעט - תאונה, כשאותם הרוכבים בדיוק קופצים על מעברי חציה, במהירות "קצת" יותר גבהה מהולכי רגל,אך עדיין תוך ציפיה שהנהגים יקלטו אותם מיידית ויבלמו (הכביש, הרי, שייך להם)?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, אתה שואל דברים נכונים [וכואבים] שנוגעים יותר לתרבות בארץ בכלל, לנהיגה בפרט,

וכבר פחות רלוונטיים לבטריה. אתה צודק כשאתה אומר 'אופניים בכלל'.

הבטריה פשוט הופכת את הדרעקים ליותר דרעקים -

כמו שתיקח עארס עם ג'סטי ועארס עם ב.מ.וו.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)
כל מה שאתה מתאר אפשר לייחס גם לאופניים רגילים, ואפילו לסתם אדם שרץ ברחוב,

כמו שכתבו קודם גם אופניים רגילים מגיעים למהירויות גבוהות ובקלות.

אבל זה לא אופניים רגילים וגם לא אדם שרץ ברחוב.

יש לזה מנוע, יש לזה מצערת - על כן זהו רכב מנועי וצריך להיות כפוף לחוקים ולתקנות מסוימים. העובדה שיש לחלק מהכלים האלו זוג פדלים לקישוט, לא הופכים אותם "לאופניים".

גם אופניים רגילים מסוכנים (אם כי בעיקר לרוכבים עליהם), גם לאופניים אין מה לחפש במקומות יעודיים להולכי רגל, גם רוכבי אופניים כפופים לחוקי התנועה. אבל אופניים חשמליים מסוכנים שבעתיים - כי כמה רוכבים אתה מכיר שמסוגלים לפתח מהירות של 40-50 קמ"ש ולשמר מהירות זאת לאורך זמן תוך כדי ריכוז מוחלט בסמרטפון והתעלמות מהסובב אותם?

אנשים רצים גם הם לרוב מודעים למה שקורא מולם, המהירות שלהם הרבה יותר נמוכה (נדיר לפגוש ברחוב מישהו רץ מעל 15 קמ"ש) ובהתאם היכולת לעצור בפתאומיות גבוהה בהרבה וכמובן שאם מתרחשת פגיעה אז האנרגיה המעורבת היא נמוכה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

ברור שהקו הדמגוגי לא עוזר, רק ניסיתי להראות את האירוניה בשימוש בדמגוגיה.

הבעייה היא לא האופניים (החשמליים או הרגילים) אלא הנוהגים בהם ,ומחסור בתשתיות ראויות,

הטיפול חייב להתחיל בהקמת תשתיות טובות - הקמת שבילי אופניים מופרדים משבילי הולכי רגל. אחרי שיש תשתיות יהיה צורך באכיפה.

לגבי המתאבדים על האופניים בכביש - לפי הבנתי גם כאן החוק לא ברור, נדמה לי שעל פי חוק רוכבי אופניים אמורים לרכב בכביש אבל לפי איזה כללים הם אמורים לנהוג ? איך הם ידעו להשתלב בתנועה אם אין להם כלל רישיון נהיגה ? מי יאכוף את צורת הנהיגה שלהם ?

אין לי תשובות, לדעתי אסור להרשות לאופניים לנסוע על הכבי

מה שאני עושה זה מקפיד לנהוג עם מצלמת דרך כדי שתהיה לי הוכחה במקרה הצורך לצורת הנהיגה של האופניים . (צירפתי כבר סרטונים של מתאבדים שנגמרו בכמעט תאונה)

פורסם

למה אין אופציה?

זה רכב מנועי ולכן מקומו בכביש, לא על המדרכה.

שבילי האופניים הם רק לאופניים "קלאסיות" שמדוושים בהן (ועכשיו בטוח תבוא התגובה אז אם אני מדווש באופניים חשמליות אז מותר? התשובה היא כמובן, אסור, בדיוק כמו שCBR900RR לא יכול לנסוע [לנסוע לאורך מאות מטרים, לא לחצות] על המדרכה בדחיפות רגליים).

אגב, במרבית ערי אירופה שביקרתי בהן, שבילי האופניים הם על הכביש, לא על המדרכה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש לזה מנוע, יש לזה מצערת - על כן זהו רכב מנועי וצריך להיות כפוף לחוקים ולתקנות מסוימים. העובדה שיש לחלק מהכלים האלו זוג פדלים לקישוט, לא הופכים אותם "לאופניים".

התקנות הקיימות כבר קובעות שמצערת אסורה אלא מנוע עזר בלבד.

התקנות גם קובעות הספק ומהירות מירבית, כך שמדובר באופניים רגילות לכל דבר מבחינת הסכנה להולכי רגל.

אתה בעצם מציע להטיל חובת רישוי כדי לנסות ולפתור את בעיית הכלים המסוכנים, אבל אותם בכל מקרה לא יהיה ניתן לרשום. נכון, זה יכול להיות אפקטיבי, אבל זה בערך כמו לפתור מכת נמלים ע"י שיטוח הבית.

כמו שכבר הצעתי בשרשור הזה, תנו למשטרה סמכות להחרים ולגרוט כל אופניים שלא עומדות בתקן (כולל מחנויות), ובא לציון גואל.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

מישהו מכם היה מחוץ לבית ספר בזמן האחרון וראה את הכמות המטורפת של החשמליות האלה שם?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
כמו שכבר הצעתי בשרשור הזה, תנו למשטרה סמכות להחרים ולגרוט כל אופניים שלא עומדות בתקן (כולל מחנויות), ובא לציון גואל.

רעיון טוב.

אין לי בעיה עם pedelec העומדים בתקנות וננהגים באחריות.

פורסם
למה אין אופציה?

זה רכב מנועי ולכן מקומו בכביש, לא על המדרכה.

כנראה שהאינטרס הציבורי מעדיף מכה במרפק של הולך רגל במדרכה

מאשר ילד דרוס ע"י רכב בכביש, אנא עארף, החיים יותר קלים כשאין ילדים.

The first one to get angry loses

פורסם

סלח לי, אבל זו אמירה חסרת שחר!

האינטרס הציבורי העדיף את האופציה הכי זולה והכי קלה לביצוע.

והחיים באמת יותר קלים בלי ילדים, זה לא אומר שצריך להפקיר אותם ומנגד, גם לא לשאת אותם על כפיים עטופים בצמר גפן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...