Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
למה אין אופציה?

אגב, במרבית ערי אירופה שביקרתי בהן, שבילי האופניים הם על הכביש, לא על המדרכה.

נכון. לכן כמו באירופה צריך להפקיע נתיבים לטובת תחבורה ציבורית ושבילים לאופניים.

אף אחד לא יפצה אותם ואף אחד גם לא אמור לפצות אותם!

ימכרו את זה ביד 2, רק שבשל הביקוש שירד מאוד, כך גם ירדו המחירים.

עם כל עוגמת הנפש והנזקים שהם גרמו, לא יזיק להם איזה נזק קטן בכיס, שיכאב גם להם קצת.

ובפעם המיליון, אותו דבר בדיוק היה עם שוק הטום קאר.

בשנת 2014 נהרגו 318 בני אדם על הכבישים ו-22,000 נפגעו. מי גורם יותר נזק? רכב או אופניים חשמליות?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

סיוויק ומרטינז - שניכם טועים:

לגבי המגבלות הרפואיות - מוסבר ברשת. נכון שיש בה חורים, הרי זו אינה חומה, אבל החורים לא גדולים ומשרד הרישוי מקבל דיווחים שוטפים מכל מיני גורמים שלא תמיד ברור לי כיצד מקושרים אליו, ויודע לדרוש מידע רפואי שמעובד על ידי המרב"ד. גם המרב"ד לא פועל באופן שרירותי, יש לו הנחיות ברורות שמאזנות היטב בין הסיכון לנהג ולציבור לבין הפגיעה בחופש התנועה עם אבדן כושר הנהיגה. דוגמא - יש מצבים בהם יאושר לנהג לנהוג ברכב פרטי אבל לא בצבורי או כבד.

לגבי "תרבות הנהיגה" - סיוויק, אתה תמים ביותר. לאור תרבו הנהיגה הקלוקלת בישראל אין ברירה אלא לקבוע תקנות ולאכוף אותן. וכפי שנכתב כאן, אין דין מדווש בדוושות כדין נוהג ברכב מנועי, כולל זה שנע על שני גלגלים. חיוני לדרוש רישוי לרכב החשמלי, לדרוש רשיון נהיגה בו ולדרוש שיהיה מבוטח בביטוח חובה ובעל לוחיות זיהוי.

כימאי - התחשיב שלך מעוות לחלוטין. אין ספק שיש צוכך בשיפור תרבות הנהיגה בארץ, ואין ספק שהאכיפה כלפי נהגי הרכב ה"קלאסי" לא מספקת. אבל אם אתה רוצה לבדוק את מספר נפגעי האופניים החשמליים עליך לתקנן את הסטטיסטיקה כך שתתחשב גם במספר כלי הרכב ובנסועה שלהם - ומספר של קרוב ל-10000 נפגעים כפי שציין כאן הרופא האיטי הוא בלתי סביר לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נכון. לכן כמו באירופה צריך להפקיע נתיבים לטובת תחבורה ציבורית ושבילים לאופניים.

בשנת 2014 נהרגו 318 בני אדם על הכבישים ו-22,000 נפגעו. מי גורם יותר נזק? רכב או אופניים חשמליות?

אמרת את מילת המפתח, "על הכבישים", ששם זה קורה כי זה מקומו הטבעי של כל כלי הרכב הממונעים ולכן כל הקורבן הענק הזה מתקבל יחסית בהבנה.

הקורבן לא מתקבל בהבנה לא כשרכב דוהר, עולה על המדרכה ודורס ילדים ולא כשאופניים חשמליות נוהגות בפראות על המדרכה.

בכל מקרה, הדילמה של "איפה אתה מעדיף את הילד, על המדרכה או על הכביש" כלל לא רלוונטית, ילד לא צריך להיות על אופניים חשמליים, נקודה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבעיה היא שלא מדובר באופניים אלא ברכב מנועי. לכן מקומו בכביש ותוך ציות לחוקי התנועה. כפי שנהגי טוסטוסים לא נדרסים גם נהגי האופניים החשמליים לא אמורים להדרס. הבעיה היא שהנהגים אינם יודעים לנהוג, וגם אם יודעים הרי שהם מצפצפים על התקנות שכן רכבם חסר אמצעי זיהוי. היכולת לתפוס נהג אופניים חשמליים עבריין קלוש עוד יותר מהסיכוי לתפוס נהג טרקטורון נוהג בכביש או על המדרכה - שניהם חסרי לוחית זיהוי, אבל רוכב האופניין נטמע יותר בסביבה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה פשוט אבסורד. כל יומיים כתבה אחרת נגד האופניים.

להזכירכם יש כ1,200,000 אופניים בארץ. בתאונה אחת קשה של רכב יש יותר הרוגים מכל תאונות האופניים בארץ ביחד שנה שלמה.

ואח"כ שיגידו שאין אינטרסים מאחורי כל הכתבות האלה.

פורסם

להזכירכם יש כ1,200,000 אופניים בארץ. בתאונה אחת קשה של רכב יש יותר הרוגים מכל תאונות האופניים בארץ ביחד שנה שלמה.

בדיוק מה שאני טוען. ציד מכשפות, היגזימו לגמרי בתקשורת.

מעניין מה האינטרסים מאחורי הכתבות.

פורסם

אין סטטיסטיקות מסודרות. לדוגמא - אנשים שעושים איזה סינגל מאתגר וגומרים עם שבר ב-C3 לא יופיעו בסטטיסטיקה של תאונות דרכים. גם ילד על קורקינט ממונע שנתקל בילד אחר בפארק לא יכנס לסטטיסטיקה (שפורסמה לפני מספר ימים ועומדת על 2 הרוגים בשנה המיוחסים ישירות לשימוש בכלים חשמליים).

בנוסף - בתאונות אופניים-מכונית רבות האשמה מוטלת אוטומטית על הנהג גם בלי שנעשתה חקירה מעמיקה (ואז הם יכנסו לסטטיסטיקה אבל בעמודה אחרת).

זאת ועוד - אין מידע מדויק על הנסועה השנתית של כלים אלו.

לאור זאת, קשה מאוד לחשב את מספר הנפגעים לכל מיליארד ק"מ נסועה ולהשוות את המצב לזה שיש ברכב מנועי.

עדיין - מדובר בכלי מנועי ולפי דעתי אין מקום לתת לבני נוער צעירים לנהוג על רכב מנועי על כביש ציבורי (ועל המדרכה כמובן שאין מקום לכלי מנועי).

פורסם

לאור הסטיסטקה הבעייתית מאד של תאונות דרכים בארץ אני לא רואה שום דרך לכמת את הסיכון הנובע מהכלים החשמליים. חישוב מצריך אומדן של השימוש בכלים (מספר הכלים, נסועה ומאפייניה, מאפייני הנהגים וכו') וכן מערכת דיווח מחייבת עם הגדרות ברורות - ונראה לי שאף אחד מהרכיבים לא קיים עדיין. לכן אין ברירה אלא לפעול לפי אומדנים ואפילו תחושות בטן, וגם תוך התחשבות בעניינים משפטיים" חייבת להיות דרך להטיל על רוכבי הכלים החשמליים אחריות במקרה של פגיעה בעצמם אן באחרים. למיטב ידיעתי רכיבה על אופניים "רגילים" מכוסה בביטוח דירה (עוד סיבה לרכוש ביטוח כזה), אבל אני מסופק אם הרכיבה על כלי חשמלי מבוטחת.

פורסם (נערך)

אני לא צריך את הסטטיסטיקה שלך בשביל להגיד שלדעתי זה ממש לא אבסורד.

לא מעניינת אותי הסטטיסטיקה כי גם רוב הפגיעות לא מדווחות.

אתה מתייחס רק למוות, לדעתי זה ממש טיפשי.

לא צריך למות בשביל להפגע.

אני הייתי עד לתאונה ששני דבילים שהיו עסוקים כל אחד בטלפון שלו ונסעו על האופניים שלהם בכוונים מנוגדים על המדרכה נכנסו אחד בשני חזיתית.

לאחד מהם נשבר האף בצורה יפה ביותר מהראש של השני, מזמן לא ראיתי פרצוף מדמם ככה, וראיתי הרבה.

ראיתי עוד תאונות, רוכבי אפניים חשמליים שנתקעים בעגלות תינוק, בזקנים, סתם אנשים, במכוניות וכו'.

אני זוכר את העיר שלי לפני תקופת האופניים החשמליים ואני רואה אותה עכשיו.

בתקופה שלפני, כל אותם הילדים שעכשיו טסים על המדרכות תוך כדי גלישה בסמארטפון וצעקות לעבר מי שחוסם את דרכם (אם הם שמים לב לפני שנתקעים בהם) היו הולכים ברגל.

מי שרוכב על אופניים רגילים, מסיבה מסויימת שאני לא מבין (אולי כי רובם בוגרים יותר), לא מתנהג ככה.

אני בעד כל חוק שיטפל בזה כי לי אישית נמאס, מצדי שיגיע עד כדי תאוריה, רשיון, ביטוח וטסט שנתי.

עריכה אחרונה על ידי mill3r
פורסם (נערך)

אתם יודעים מה הבעיה? שלא צריך עוד חוק-צחוק. כבר שנים שכולנו שמים ז על החוק בישראל, וזה בסדר כי אין מי שיאכוף אותו, חסר במדינת ישראל כמה אלפי שוטרי סיור כדי להביא לרמת בטחון אישי נאותה. עד אז - שיחוקקו, זה לא שמישהו יאכוף את זה.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני לא צריך את הסטטיסטיקה שלך בשביל להגיד שלדעתי זה ממש לא אבסורד.

לא מעניינת אותי הסטטיסטיקה כי גם רוב הפגיעות לא מדווחות.

אתה מתייחס רק למוות, לדעתי זה ממש טיפשי.

לא צריך למות בשביל להפגע.

אני הייתי עד לתאונה ששני דבילים שהיו עסוקים כל אחד בטלפון שלו ונסעו על האופניים שלהם בכוונים מנוגדים על המדרכה נכנסו אחד בשני חזיתית.

לאחד מהם נשבר האף בצורה יפה ביותר מהראש של השני, מזמן לא ראיתי פרצוף מדמם ככה, וראיתי הרבה.

ראיתי עוד תאונות, רוכבי אפניים חשמליים שנתקעים בעגלות תינוק, בזקנים, סתם אנשים, במכוניות וכו'.

אני זוכר את העיר שלי לפני תקופת האופניים החשמליים ואני רואה אותה עכשיו.

בתקופה שלפני, כל אותם הילדים שעכשיו טסים על המדרכות תוך כדי גלישה בסמארטפון וצעקות לעבר מי שחוסם את דרכם (אם הם שמים לב לפני שנתקעים בהם) היו הולכים ברגל.

מי שרוכב על אופניים רגילים, מסיבה מסויימת שאני לא מבין (אולי כי רובם בוגרים יותר), לא מתנהג ככה.

אני בעד כל חוק שיטפל בזה כי לי אישית נמאס, מצדי שיגיע עד כדי תאוריה, רשיון, ביטוח וטסט שנתי.

רק שאני אבין.... אז עכשיו בגלל שיסחטו עוד כמה אלפי שקלים מכל ילד על שיעורים+טסט+תיאוריה+רישוי שנתי לכלי אז עכשיו פתאום הם יפסיקו לנסוע על המדרכות???

יש קשר בכלל בין הדברים?? אולי במקום להעניש את כולם בארץ אז שיטפלו בעבריינים? אולי קוראים לזה אכיפה??

אבל לא - בו נסחט עוד כספים מאנשים.

השלב הבא - רישיון לאופניים רגילות ומבחן רישוי שנתי על הרגליים של כל אדם. אני כבר רואה איך לא מעבירים חצי מהאנשים טסט כי הגרביים שלהם לא מספיק מבריקות ויהיה צריך לקנות זוג במכון רישוי.

(ואגב, אין מה לעשות בקשר לסטטיסטיקה זה הדבר היחיד שנותן לנו איזהו שהם נתונים. גם ברכבים ובדוג"ים יש אינספור תאונות לא מדווחות).

פורסם (נערך)

כולם רואים את נושא הביטוח כסחיטה של בעל הכלי.

אך הביטוח חשוב לנפגע לא פחות מהפוגע, וכרגע לכולנו פוטנציאל להיות הנפגע.

מה קורה לאדם שנפגע בנמל תל אביב מאופניים חשמליות, למי הוא פונה???

לפני חודש פגע בי בחור נחמד (לא בציניות, עמדו לדבר כמה דקות לאחר הפגיעה, הוא גם בדק שהכל בסדר איתי) עם קורקינט חשמלי שדיבר בטלפון, אני הולך רגל שעובר בירוק מעבר חציה והוא עבר את הצומת באדום, מה איכפת לו, שום חוק לא חל עליו.

המזל שלי שחוקי הפיזיקה היו לטובתי והוא זה שנפל.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם
אתם יודעים מה הבעיה? שלא צריך עוד חוק-צחוק. כבר שנים שכולנו שמים ז על החוק בישראל, וזה בסדר כי אין מי שיאכוף אותו, חסר במדינת ישראל כמה אלפי שוטרי סיור כדי להביא לרמת בטחון אישי נאותה. עד אז - שיחוקקו, זה לא שמישהו יאכוף את זה.

או במילים אחרות, לא יעזור שום חוק אם אין אכיפה. והיום אין כמעט אכיפה של חוקי התנועה בכבישים, אז מישהו באמת חושב שתהיה אכיפה על המדרכות? ועוד לגבי ילדים ??

פורסם

לא צריך שום אכיפה לגבי ילדים כי בודדים ההורים שיאפשרו לילד שלהם לרכב על כלי שמחייב רשיון רכיבה, רישוי וביטוח כשאין להם.

זה לא שאנחנו עדים למאות ילדים בני 12 רוכבים פה על קטנועים בלי רשיון.

ברגע שיעבור חוק, ניפטר מהבעיה של הילדים שזה חלק ממש לא קטן מהבעיה.

עם החוליגנים הבוגרים כבר הרבה יותר קל להתמודד...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...