Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, כן, גם ככה כול הארץ פקוקה בשעות הבוקר ואחר הצהריים.

הלוואי שיתחילו לאכוף את הנת"צ, נתחיל בבוקר את הנסיעה לעבודה ועד הערב נגיע לעבודה לתת כיף והביתה.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכיוון שהוזכר כביש החוף, אז בנת"צ של כביש החוף מותרת נסיעת אוטובוסים ב-ל-ב-ד, לא מוניות, לא מכוניות עם 4 נוסעים. בנוסף, בנתיב מגבלת מהירות של 50 קמ"ש. כמובן, אלפי אנשים בכל יום מצפצפים על איסור הנסיעה, על מגבלת המהירות, ועלינו, בפקק.

לגבי החלמאות של אכיפת נת"צ באמצעות מצלמת אכיפת מהירות, ולא במצלמה יעודית לאכיפת נת"צ, קראו כאן.

:turn-l:
פורסם (נערך)

פשוט מגוחך, הציטוט הזה פשוט מסכם הכל : ״עקום? בוודאי. אבל זו ישראל, תסמכו על מי שצריך להחליט, הוא יבחר באופציה הגרועה ביותר

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם
מכיוון שהוזכר כביש החוף, אז בנת"צ של כביש החוף מותרת נסיעת אוטובוסים ב-ל-ב-ד, לא מוניות, לא מכוניות עם 4 נוסעים. בנוסף, בנתיב מגבלת מהירות של 50 קמ"ש. כמובן, אלפי אנשים בכל יום מצפצפים על איסור הנסיעה, על מגבלת המהירות, ועלינו, בפקק.

לגבי החלמאות של אכיפת נת"צ באמצעות מצלמת אכיפת מהירות, ולא במצלמה יעודית לאכיפת נת"צ, קראו כאן.

שצריכים לחלוב מאיתנו הנהגים כסף, הכל כשר.

מתי תהייה מפלגה שכן תתחשב בנהגים?

קובי

:-)

פורסם
יש נתיבי תחבורה ציבורית המתירים נסיעה גם לרכב לבן רגיל, אם עונה למספר הנוסעים שרשום על השילוט, בד"כ נהג פלוס 3. איך יבדילו?

בנתיבים כאלה העבירה הזו כנראה לא תיאכף בכלל, ובכל מקרה לא תיאכף אלקטרונית.

לא מסכים. צריך לקחת בחשבון שרוב האנשים שנוסעים ב"נת"צ המדובר בכביש עירוניים" (זה שבכביש החוף) עושים שימוש בנת"צ רק כשהכביש עצמו פקוק, ורובם לא נוסעים שם מעל המהירות המותרת, כך שהקנס יופק על נסיעה בנת"צ. חבל שאי אפשר גם על הדרך להוציא להם קנס על Being an asshole.

מי שנוסע בנת"צ במהירות מופרזת כשהכביש פנוי סתם אידיוט, ומי שעושה את זה כשהכביש פקוק צריך לקבל צינור כמה שיותר ארוך לדעתי. איך החתימה של מישהו (נראה לי גוסטבאסטר) אומרת? טיפשות צריכה להיות כואבת? אז אולי זה יכאב לטיפשים בכיס לפחות.

התשובה שלי הייתה תיאורטית בדיוק כמו השאלה, למרות שאני לא נוסע בכביש החוף אני סומך על מה שיובל כתב - והמהירות המותרת בנת"צ שם היא 50 קמ"ש - בקלות יכולים לאכוף זאת, מה גם שבקלות יכולים להימדד שם נהגים על 96+ קמ"ש (91+ אחרי הפחתה) => זימון אוטומטי לדין.

לא צריך LPR. ממילא כל צילום עובר בחינה של שוטר, וקל מאד לזהות אוטובוס או מונית.

LPR גם ככה חלק מהמערכת גאטסו החדשה, והפעלה שלה חוסכת אלפי שעות שוטרים שבוחנים את התמונות.

לכל רכב, לא בכל נת"צ. רק בכאלה שיש למעלה שלט עם תמונה של אוטו+4 מתחת לציור של אוטובוס וכובע של מונית.

חכה כמה דקות, M3X בטח יעלה לפה את השלט עם מספר תמרור, מידת נדירות וסקירה היסטורית קצרה :)

אמנם לא כמה דקות, אבל אתה צודק לחלוטין, תמרור 501:

i137.jpg

הוא תמרור מודולרי, כשסוגי הרכבים המורשים מלמעלה למטה הם: רכבת מקומית (רכבת קלה הכוונה), אוטובוס, מונית, ורכב המסיע לפחות מספר נוסעים מסוים.

התמרור בפועל יכול להכיל את כל הסוגים או רק חלק מהם, למעשה סביר להניח שאם התמרור מכיל רכבת קלה הוא לא יכיל אף סוג אחר.

תוקף התמרור: עד לתמרור 502:

i138.jpg

או עד לצומת הקרוב, או עד לקצה המסילה או עד לקצה סימון תמרור 503 (על הכביש):

i139.jpg

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כמה שיותר מצלמות מהירות = פחות בריונים שמשתוללים בכביש, פחות גונבי רמזורים ודורסי אזרחים במעבר חצייה, ופחות מסנוורים שנצמדים אילך מאחור בזמן שאתה עוקף מישהו והם עוקפים את העוקף בפראות.

כן ירבו .

וכן גם הרבה מיסים לטובת כולנו.

הכי כיף לאתגר קוף מצוי עם מאזדה או עובד ליסינג אבו עלי שלא מפסיק לסנוור ולהשתולל רק כי אתה לא נחשב בעיניו ואז לחזור לימין אחרי שסיימת עקיפה במהירות המותרת ואז להוריד מהירות הוא עם פרצוף זועף עוקף אותך במהירות200 רק שהפרצוף שלו מכון אילך וברגע שהוא שם לב שהוא 20 ס"מ ממצלמה וכבר מאוחר מדי הוא מצטלם אבל אתה זה שמחייך.

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם
כמה שיותר מצלמות מהירות = פחות בריונים שמשתוללים בכביש, פחות גונבי רמזורים ודורסי אזרחים במעבר חצייה, ופחות מסנוורים שנצמדים אילך מאחור בזמן שאתה עוקף מישהו והם עוקפים את העוקף בפראות.

כן ירבו .

וכן גם הרבה מיסים לטובת כולנו.

.

אתה ממש בדעה לא נכונה. כל העולם הראה שמצלמות לא פותרות ורק גורמות להאטה לפני ואולי גם לתאונות.

המצלמות לא ממוקמות במקום שבאמת יש בעייה, אלא פשוט בתור מסחטת כסף מהנהגים.

להשתולל על הכביש - כאן אין ויכוח כלל וצריך לתפוס את מי שעושה את זה אבל !! המצלמות לא יודעות לעשות את זה !

אם המצלמות היו אכן כולן ברמזורים או בקירבת בתי ספר - העניין היה מבורך אבל זה ממש לא המקרה

קובי

:-)

פורסם

מה הקשר? מה נראה לך, שכל פעם שציבים מצלמת מהירות בריון כבישים מאבד את הכנפיים שלו?

הם ימשיכו להיות בריונים, פשוט עכשיו הם ידפקו לך ברקס מול הפרצוף ביותר מקומות על כבישים מהירים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

פשוט מטומטמים. לא יאמן!

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני לא מצטדק כל נהג לפעמים ממהר, לדעתי אכיפה של חוקים לא רק מהירות חשובה, בעיקר בריונות ועבירות של אור אדום ועקיפה.

נראה לי שרוב המצלמות נמצאים ברמזורים וחלקם איפה שיש טייסים.

נהג שנוהג ב130 בכביש של 100 כן בריון וכן מסכן את האחרים.

כדאי לשים מצלמות מהירות בתוך הערים ליד בתי ספר וכמה שיותר.

יש צורך לשים מצלמות מהירות בכביש מהיר אבל סף האכיפה צריך להיות שונה.

בגדול שעובר על החוק צריך לשלם.

ובכלל לא מוסרי לנסוע מהר.

פורסם

אני אשמח אם תסביר לי למה זה לא מוסרי לנסוע מהר.

אם אתה נוסע בימני על 110 או אפילו על 100 ואני בשמאלי על 130, זה לא אמור להפריע לך כהוא זה.

הבעיה מתחילה כשאותם ממהרים נאלצים לזגזג כדי לשמור על מהירות הנסיעה שלהם (ואותם ממהרים כולל גם אותי לפעמים) כי יש כל מיני אהבלים שלא מבינים איך כביש אמור לעבוד ומסמנים לי "נו מה אתה רוצה ממני עכשיו?!?!!?" כשאני מסמן להם באדיבות עם הפנסים שיואילו בטובם להזדיין לי מהנתיב האמצעי (כמובן כשהימני פנוי לגמרי).

פורסם
אני אשמח אם תסביר לי למה זה לא מוסרי לנסוע מהר.

אם אתה נוסע בימני על 110 או אפילו על 100 ואני בשמאלי על 130, זה לא אמור להפריע לך כהוא זה.

הבעיה מתחילה כשאותם ממהרים נאלצים לזגזג כדי לשמור על מהירות הנסיעה שלהם (ואותם ממהרים כולל גם אותי לפעמים) כי יש כל מיני אהבלים שלא מבינים איך כביש אמור לעבוד ומסמנים לי "נו מה אתה רוצה ממני עכשיו?!?!!?" כשאני מסמן להם באדיבות עם הפנסים שיואילו בטובם להזדיין לי מהנתיב האמצעי (כמובן כשהימני פנוי לגמרי).

בדיוק שאלת וקיבלת תשובה .

לפי צורת הכתיבה שלך וההתנהגות שלך על הכביש ע"פ מה שאתה מעיד עליה המצלמות הם בדיוק בשבילך .

תמשיך לזלזל ולתקוף אחרים בכביש עם הרכב שלך אז תאלץ לשלם לטובת הקופה והציבור.

לא מוסרי, מוסר זה עניין פילוסופי לא סתם הרגשה ולכן לוגיקה קובעת שזה לא מוסרי .

הסבר מפורט יותר תוכל למצוא בספרייה.

את האמת אני ממש שונא אנשים שצופרים או מסנוורים מצד שני אני מקפיד מאוד על נסיעה ימין תמיד .

שיש שילוב של נהג בריון ונסיעה שמאל (עקפה למשל )אני מקפיד להישאר בשמאל עד שהוא נרגע.

פורסם (נערך)

אני מזמין אותך להצטרף אליי לנסיעה. אני בספק אם תוכל למצוא נהג יותר רגוע, שקול, נינוח ולא בריון ממני. רציני לגמרי. ההתנצחויות האלה לא מעניינות אותי וההתנהגות הזו מסוכנת ובתכל'ס לא תורמת לכלום. אני אצטט משהו שחברה שלי אמרה לי לפני כמה שבועות. "זה מדהים אותי שעם כל זה שאתה אחד הנהגים הכי טובים שאני מכירה, אתה עדיין גם אחד הכי זהירים". כמובן שהיא קיבלה ממני על הראש אחר כך בגלל ה"אחד הנהגים" :)

כשאני "מזגזג", אני מאותת ועובר בין נתיבים. לעולם בלי לחתוך נהגים אחרים או להפתיע מישהו. לרוב כשאני נאלץ לעקוף מישהו מימין אני מאט לשניה או שתיים לפני שאני מגיע אליו כדי לתת לו לראות אותי במראה ורק אחר כך עוקף.

כשאני מסמן למישהו, הכוונה היא לשניים שלושה הבהובים של חצי שניה, מספיק ארוך כדי שהוא יבין שאני מאותת ולא סתם האוטו קפץ על מכשול ומספיק קצת כדי לא להפריע לתשומת הלב שלו או לסנוור.

אני לא מבין למי עוזרת ההישארות שלך בשמאל "עד שהוא נרגע"? הוא בטוח לא נרגע, הוא סתם מסנוור אותך ופוגם גם בנהיגה שלך. ומה אכפת לך אם הוא רוצה לנסוע יותר מהר? מה, אתה אמא שלו? תשחרר לו את השמאלי ותן לבנאדם לעקוף.

עצם זה שאני מעדיף לנסוע יותר מהר מהתנועה לא הופך אותי לבריון. והמצלמות האלה בוודאות לא בשבילי, מעולם לא צולמתי ואפילו בלי לדפוק ברקס. מספיק להוריד את הרגל מהגז 300-400 מטר לפני המצלמה ואני לרוב גולש למהירות המותרת (תוך חזרה לימין, מי שרוצה לנסוע מהר מתחת למצלמה, מוזמן).

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

שאול,אם תנאי הכביש מתאימים לנסיעה "מטורפת" במהירות של 130 - התקנת המצלמות וקביעתן על 100 היא היא הבריונות האמיתית.

spire תיאר במדויק (באופן מפחיד משהו) איך שאני נוהג,הלוואי ועוד נהגים בארץ ינהגו כמונו..(לאותת,לא להפחיד אחרים,לכבד,בקיצור - תרבות)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...