Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת גלגל רזרבי לפיג'ו 5008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קניתי פיג'ו 5008 יד 2, וסה"כ אני די מרוצה. הבעיה שלי היא עם היעדר גלגל רזרבי :cry:

(במקום גלגל רזרבי הם מספקים ערכה לתיקון תקרים, אבל אם מתפוצץ הצמיג - צריך לגרור...)

התעניינתי במוסכי פיג'ו אם אפשר להתקין גלגל, ונאמר לי שכן, אבל זה יעלה 5000 (!!!) ש"ח.

אין לי כוונה להוציא כזה סכום, אבל אני גם לא מתכוון לקחת סיכון וליסוע עם כל המשפחה מרחק גדול, ולהתקע בגלל תקר גדול. חוצמזה, גם אם אני מצליח לתקן את התקר בעזרת הערכה, הצמיג הזה צריך להיות מוחלף עד 200 ק"מ...

יש למישהו עצה? מה לגבי גגון בשביל הרזרבי?

משהו יכול להמליץ על צ'ימיגג בשביל גלגל רזרבי?

פורסם

ל-5008, משנת יצור 2013 ומעלה יש גלגל חלופי.

לבדוק בפירוקיות המצאות התקן +גלגל, לגשת לפחח ולבדוק עלויות התקנה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)

לי יש מודל 2011 ויש בו גלגל חלופי מתחת לאוטו. מחוזק עם כבל מתכת. ממתי עברו לתקן ספריי ? תדע לך שלפי החוק הישראלי הם צריכים לתת לך גלגל חלופי. הספריי הוא ניסיון התחמקות . תקף כמובן גם ב smax . לפי דעתי הוציאו לך את הגלגל מטעמי חסכון.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

מאיתנו ביקשו בסוכנות, בסוף 2012, 2500 ש"ח.

לפחות לך יש את המקום להכניס אליו את הגלגל הרזרבי. ב-C4 פיקאסו, דיזל, החדשה אין אפילו מקום בשבילו. באותו מקום (מאחור, מתחת לרכב, נמצא מיכל האוריאה).

עניין מאוד תמוה שברכב בגודל כזה לא הצליחו המתכננים למצוא מקום לגלגל רזרבי בעוד שלרכבים קטנים הרבה יותר כן הצליחו (רכבי מיני/סופר מיני).

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.
טעות הקלדה

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

כדי להסיר ספק - כלי הרכב המורשים שלא לשאת צמיג חליפי, לפי תקנה 365א', הם אלה שבמקור לא תוכנן בהם מקום לנשיאת צמיג חליפי, ושמורכבים בהם צמיגי אל-תקר, כולל ערכת תיקון ומדחס למילוי אוויר. מכיוון שאצלך יש מקום יעודי , אתה צריך לדרוש. כמובן ששוטר לא יעצור אותך על שימוש בספריי אבל זה דומה לגבי חוק פח זבל באוטו. דרך אגב לפחות מכרו לך צמיגי אל תקר ? . מציע לך לזחול מאחורי האוטו. מתחת לכסא השמאלי בשורה השלישית אמור להיות מקום לגלגל ואם יש מקום אז חייבים על פי חוק לספק לך צמיג. בחינם !

ועוד משהו על הספריי : זה מחזיק בערך כמו האפטרשייב שלי. כשעה. פשוט צוחקים מהחוק.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

save.

מכיוון שאתגרת אותי אז בדקתי. אין מתחת לרכב, מאחור, שום מקום לגלגל רזרבי.

בעניין החובה בצמיגי אל-תקר. האמת היא שלא הייתי מודע לכך. אני לא בטוח שאני רוצה להחליף את המישלין HP לכאלו, גם אם היבואן יספק אותם בחינם.

לגבי הספרי והמשאבה. מעולם לא תליתי בהם תקוות גדולות.

מכיוון שהרכב הוא לא מהגרסה הרגילה עם שורת מושבים שלישית אז שקלתי לרכוש גלגל וצמיג רזרבים ולשים אותם במקום שאליו אמורים היו להתקפל הכסאות האחוריים. יש שם זוג תאים גדולים שאפשר להסליק בהם גופה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

save - אתה מפרש את תקנה 365א בצורה לא מדוייקת.

רק אחד מהתנאים צריכים להתקיים אם היצרן לא תכנן מקום עבור גלגל חילופי:

- גלגלי אל-תקר/ראן פלאט.

- קיומם של מדחס אוויר וערכת לסתימת דליפה.

פותה"ש - אל תשכח שאם בכוונתך להצטייד בגלגל חילופי, עליך יהיה גם להצטייד במגבה ובכלים הנדרשים לצורך ההחלפה.

פורסם
מאיתנו ביקשו בסוכנות, בסוף 2012, 2500 ש"ח.

לפחות לך יש את המקום להכניס אליו את הגלגל הרזרבי. ב-C4 פיקאסו, דיזל, החדשה אין אפילו מקום בשבילו. באותו מקום (מאחור, מתחת לרכב, נמצא מיכל האוריאה).

עניין מאוד תמוה שברכב בגודל כזה לא הצליחו המתכננים למצוא מקום לגלגל רזרבי בעוד שלרכבים קטנים הרבה יותר כן הצליחו (רכבי מיני/סופר מיני).

לא קשור, אבל יש אוריאה ברכבים פרטיים?

how it's like to drive :twisted:

פורסם

nburrack

מסתבר שעכשיו יש. לא שאני יודע למה האוריאה טובה ברכב (בצעירותי היינו מדשנים את הדשא ליד הבית עם אוריאה).

אולי בזכותה הרכב משיג ציון 4 בדרוג זיהום האויר.

פורסם

סכנת חיים במידה ויהיה לך תקר בכביש מהיר (כביש 6, 431, 2, 1).

אני נתקל המון פעמים בגלגל רזרבי קטן שאני במקומך הייתי דוחף לתחתית תא המטען..

RYN_3497.jpg

יש גם מתקן עם כבל שמחזיק את הגלגל החלופי:

תמונה

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
כל כמה זמן אתה נדרש למלא?

ע"פ מה שאמרו בסוכנות בזמן המסירה ולפי ספר הרכב אני לא ממלא או עושה משהו בעניין.

המוסך עושה מה שעושה בטיפול השגרתי כל 20,000 ק"מ.

פורסם (נערך)
סכנת חיים במידה ויהיה לך תקר בכביש מהיר (כביש 6, 431, 2, 1).

אני נתקל המון פעמים בגלגל רזרבי קטן שאני במקומך הייתי דוחף לתחתית תא המטען..

[ATTACH=CONFIG]424649[/ATTACH]

יש גם מתקן עם כבל שמחזיק את הגלגל החלופי:

תמונה

ליעד,

זו תמונה של רזרבי ב-5008? אם כן איזה מודל? אתה יכול לפרט על ההתקן שמחזיק אותו?

עריכה אחרונה על ידי baggo
טעות
  • תוכן חדש...