Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט עד 20k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מחפש רכב קטן חסכוני לסטודנט. התקציב הוא 20k. לא משנה ידני או אוט'. חשוב קילומטראז׳ נמוך כמה שאפשר.

מה שראיתי בינתיים זה שברולט אביאו הקצרות שהבנתי שכדאי להתרחק מהן כמו מאש, ויונדאי גטס 08 שהקילומטר שלהם בשמיים.

מה אתם מציעים לי ?

תודה לעוזרים

פורסם

ק"מ נמוך לא יבטיח לך אמינות.

אני רואה שכבר פתחת כמה שרשורים בנושא, ממליץ לך לעבור על מה שהמליצו לך. בגדול בתקציב שלך הכי חשוב זה לחפש רכב

שטופל עם היסטוריית טיפולים מלאה שיש לו טסט ארוך ושכל המכלולים בו עובדים ועם עדיפות לגיר רגיל ולרכב שיש בו כמה שפחות אלקטרוניקה.

למידע נוסף מציע לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

הייתי הולך לכיוון של פיג'ו 206/פיאט גראנדה פונטו 1.4/יונדאי גטס.

פורסם

סליחה על ההודעה הכפולה זה נשלח בטעות.

לגבי פיג׳ו המליצו לי להתרחק בדיוק כמו מהאביאו. ועל היונדאי גטז כבר דיברתי

פורסם (נערך)

יש הבדל בין מה שמבקשים למה שמוכרים בפועל. שווה לבדוק ולהתמקח. השוק מוצף ברכבים וזה לטובתך.

עריכה: בנוגע לפיג'ו: מי המליץ לך להתרחק? שמועות?.

אם הרכב מטופל כראוי עם היסטוריית טיפולים מלאה ולפי הספר - אין בעיה.

שכן שלי במקרה מכונאי במוסך מורשה של פיג'ו. לפני כן הוא עבד בהרבה מוסכים ולפי מה שהוא אומר ה 206 אמינה מאוד אבל בגרסה הידנית.

ה 206 מ-א-ו-ד מהנה לנהיגה, איכות החומרים טובה והיא בליגה אחרת למי שמחפש רכב מהנה לנהיגה. לדעתי היא גם יפה מאוד, אבל זה שיקול שלך. גם יפאניות מתקלקלות, שלא תטעה ובגלל זה אני מכוון אותך להתמקד ברכב שמור ומטופל.

אוואו בכלל לא בליגה של ה 206. ה 206 מוצלחת מאוד.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

יש לך גם את הפיאט פנדה, חיסכונית מאוד, אמינות טובה ולא יקרה לאחזקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא יודע מה לגבי הידניות אבל זה ממש לא משמועות. היה לחבר קרוב פיג׳ו 2006 יד ראשונה מהחברה והאוטו עבר פעמיים ראש מנוע, דפיקות בגיר, מחשב רכב והתחממות מנוע שעד היום לא נפתרה גם לאחר שהחליף כמעט את כל החלקים ברכב. אני מעדיף להתרחק מרכב כזה

פורסם

קודם כל השאלה אם החבר שלך טיפל ברכב לפי הוראות יצרן. אם לא- אין מה להמשיך.

דבר שני, יש פגמים בייצור ברכבים גם לגרמניות, יפאניות וקוריאניות.

אתן לך דוגמה:

היו לנו 3 פולקסוואגן פולו במשפחה ועוד 2 סיאט קורדובה כולן עם אותו מנוע וגיר (1.4 ידני).

בפולו אחת היה לנו סיוט - כל שבוע כמעט במוסך. בשאר הרכבים שהם עם מכלולים זהים לחלוטין- אמינות טובה מלבד דברים ממש קטנים שיש לכל רכב שמתיישן.

זה אומר שהמנוע והגיר הזה דפוקים? לא. זה אומר שיש פגמים בייצור וזה לא אומר כלום.

היתה טויוטה קורולה אחת שהתקלקל לה מנוע. זה אומר שכל הקורולות דפוקות? לא.

ולהיפך: אני מכיר אישית בעלים של סיטרואן C5 שנת 2002 יד ראשונה עם מעל 200K, מטופלת בחברה נראית ונוסעת כמו חדשה.

לרכב כמעט ולא היו תקלות והוא מבקר במוסך מטיפול לטיפול והכל עובד כמו שעון. זה אומר שכל ה C5 אמינות מאוד? לא בהכרח.

זה הרבה מזל והרבה איך תחזקו את הרכב ואיך מתייחסים אליו (נהיגה אגרסיבית או מתונה).

פורסם

אם חיסכון חשוב לך, אז פיאט פונטו ספייס מהשנים המתקדמות - 05\06 או הגראנדה, שתמצא אחת מ07 בתקציב שלך.

פורסם

בתקציב הזה חסכון בדלק לא פרמטר מכריע מכיוון שהתקציב לא גבוהה והרכב יהיה ישן, כל תקלה שתהיה ברכב יכולה לעלות סכום כזה שכל החסכון בדלק לא שווה כלום.

הספייס אכן חסכונית (ואמינה אם מטפלים בה כראוי, מנסיון של רכב במשפחה) אבל הייתי משתדל לרכוש רכב משנתון מתקדם ולא 2005 מכיוון שזה כבר 10 שנים על הכביש אלא אם הייתי מוצא רכב ממש שמור עם היסטוריית טיפולים מלאה ושהכל עובד פיקס.

דווקא כן אני חושב שכדאי להתאמץ לכיוון 25K ולקנות גראנדה פונטו 1.4 ידנית משנתון מתקדם/יונדאי גטס מעל 2007 עם המנוע החסכוני יותר ולא להתעסק עם רכב משנתון נמוך מזדקן.

• תוכן חדש...