Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי להזמין מאייביי מד מתח אשר מתחבר למצת הרכב. בבדיקה ברכב של מכר גילית את הדבר הבא:

כאשר הרכב כבוי, המתח על המד מתח מראה 12.5V, תקין.

כאשר אני מניע את הרכב, בסלד סרק, המתח מראה 13.5, תקין (גבולי).

כאשר אני מדליק אורות, המתח נופל לשנייה ל 12.5V ואז חוזר ל 13.4 - 13.5, תקין (גבולי)

כאשר אני מדליק עוד צרכני חשמל, את כולם ביחד, מפשיר אדים, מזגן ואור ערפל, המד מתח מראה טעינה של 11.8V (!!!), אני מניח שזה לא תקין. השאלה היא, האם ניתן לקבוע שיש בעייה באלטרנטור?

פורסם
האם במצב הזה (של טעינת 11.8V) נדלקת לך נורת מצבר?

כאשר המתח הנמדד הוא 11.8 וולט למעשה המצבר נפרק ולא מתקיימת טעינה של המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

האם זה הגיוני ותקין שבסל"ד סרק עם כל הצרכנים דולקים, המצבר בעצם נפרק?

זה אומר שאם אני תקוע בפקק ארוך מספיק עם מזגן, מפשיר אדים ואורות ערפל (חורף סטנדרטי), אני יכול להגיע למצב שהרכב נכבה לי?

פורסם

אכן כן. בסל"ד סרק כאשר מדליקים צרכנים כבדים בהחלט המצבר נפרק. ברכבים מסויימים כאשר מחשב הרכב מזהה ירידה של מתח המצבר מתחת ל-12 וולט באופן

אוטומטי הסל"ד עולה ב-200-300 סיבובים לדקה בכדי למנוע פריקה של המצבר.

פורסם

מרק, הרגע יצאתי לעשות סיבוב על הרכב שוב.

כשאני מפעיל את האורות ערפל, מזגן ומפשיר אדים בסרק, המתח נשמר על 12v (יורד לפעמים ל11.8 ואז הסל"ד קצת עולה כמו שאמרת).

עשיתי סיבוב בשכונה עם כל הצרכנים הנ"ל דולקים. המתח נשאר קבוע על 12.6v, האם זה עדיין נראה לך תקין? טווח הסל"ד שבו נסעתי (1000 - 3500) לא השפיע על המתח כמעט בכלל. עשיתי סיבוב שוב רק עם אורות דולקים, 13.5v קבוע. מה דעתך?

רק לציין, האלטרנטור ברכב מקורי,בן 10.5 ועבר 250K ק"מ.

פורסם
כאשר המתח הנמדד הוא 11.8 וולט למעשה המצבר נפרק ולא מתקיימת טעינה של המצבר.

אני יודע, אצלי לדוגמא בסלד ממש ממש נמוך (סביבות ה-400 שהמנוע רועד) נדלקת נורית טעינה

פורסם
מרק, הרגע יצאתי לעשות סיבוב על הרכב שוב.

כשאני מפעיל את האורות ערפל, מזגן ומפשיר אדים בסרק, המתח נשמר על 12v (יורד לפעמים ל11.8 ואז הסל"ד קצת עולה כמו שאמרת).

עשיתי סיבוב בשכונה עם כל הצרכנים הנ"ל דולקים. המתח נשאר קבוע על 12.6v, האם זה עדיין נראה לך תקין? טווח הסל"ד שבו נסעתי (1000 - 3500) לא השפיע על המתח כמעט בכלל. עשיתי סיבוב שוב רק עם אורות דולקים, 13.5v קבוע. מה דעתך?

רק לציין, האלטרנטור ברכב מקורי,בן 10.5 ועבר 250K ק"מ.

אני מציע לבדוק את המתח על קטבי המצבר בעזרת מד-מתח.

על איזה רכב מדובר ?

פורסם
אני יודע, אצלי לדוגמא בסלד ממש ממש נמוך (סביבות ה-400 שהמנוע רועד) נדלקת נורית טעינה

למה הסל"ד ברכבך יורד ל-400 סיבובים לדקה ? משהו לא תקין.

פורסם
אני מציע לבדוק את המתח על קטבי המצבר בעזרת מד-מתח.

על איזה רכב מדובר ?

+1

המדידה במצת לא מדוייקת ומפלי מתח בדרך כתוצאה מזרמים הזורמים במוליכים משבשים את המדידה

יום טוב גם לך

פורסם
למה הסל"ד ברכבך יורד ל-400 סיבובים לדקה ? משהו לא תקין.

כשאני מדליק בבוקר את הרכב ממש בשניה הראשונה הסל"ד יורד ל-400 בערך המנוע רועד, נורת מצבר נדלקת ואז כל העסק מתאזן. כל מה שתיארתי קורה בדר"כ בפחות משניה.

• תוכן חדש...