Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קח בחשבון גם ששגיאת מדידה של 0.3 וולט זה לא משהו נדיר במדי מתח הסינים הללו.. לכל הפחות באלו שיצא לי לבדוק

יום טוב גם לך

פורסם
קח בחשבון גם ששגיאת מדידה של 0.3 וולט זה לא משהו נדיר במדי מתח הסינים הללו.. לכל הפחות באלו שיצא לי לבדוק

סטייה של 0.3 וולט זה עוד מצב טוב. יש לי 3 מתאמים סיניים ELM 327 ואחד מקורי של scantools. כולם מראים מתח מצבר שונה, יש הבדל של יותר מוולט אחד בין הנמוך לגבוה, ולכן אפשר להסתמך רק על מדידה עם רב מודד של חברה נורמאלית, על המצבר עצמו.

פורסם

מה הקריטריונים לבדיקה על המצבר? טעינה או גם יכולות במצבר? יש לי רב מודד רוצה לדעת מה הערכים שצריכים להיות בהתנעה שהרכב דלוק/כבוי וכו'

how it's like to drive :twisted:

פורסם (נערך)

בוקי צודק.

בבדיקה אצל חשמלאי רכב. מתח טעינה בסרק על המצבר 13.8 - 14.0, מתח במודד הסיני 13.4 - 13.5.

אני מדליק את כל הצרכנים שרק אפשר (בסרק): מתח על המצבר 13.1 - 13.3, מתח במודד הסיני 12.

אני מעלה קצת סל"ד עם כל הצרכנים דולקים: מתח על המצבר 13.5 - 13.7, מתח במודד הסיני 12.2.

מסקנה: מד המתח הסיני לא משהו בלשון המעטה.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם (נערך)

יש לך קישור למודד הסיני ?

1. אל תשכח שעדיין המודד הסיני מחובר לשקע המצית ולא ישירות למצבר לכן השגיאה במדידה עלולה לקרות בגלל סיבות נוספות.

חלק מהמודדים הסינים אשר מתחברים לשקע המצית 'מתבלבלים' משינוי מתח מהירים או/גם ממתח אדווה (AC) שקיים על קווי המתח וגם בגלל תכנון לקוי.

2. המודד הסיני מודד את המתח בשקע המצית ובו זמנית אותו מתח מזין את המעגל האלקטרוני שלו ואת התצוגה ותכנון לקוי עלול גם לגרום לבעיות שציינתי.

3. לפעמים חשמלאים מתעלקים על קווי המתח של שקע המצית דבר שעלול לגרום למפל מתח בשקע המצית לכן במקרים כאלה המדידה לא מדוייקת. אם לא מחוברים לשקע המצית צרכנים נוספים בעקרון המתח שנמדד על קטבי המצבר צריך להיות שווה למתח על פני המצבר עם סטיה של 0.1 וולט.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

חבל שלא ידעתי את זה קודם, יש לי 3-4 מודדים כאלה שקיבלתי לצורך פרוייקט מסויים ולאחר בדיקה של ביצועי המודד הבנתי שהם לא שווים שקל.

המודדים האלה זה זבל סיני בהתגלמותו.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...