Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

רציתי את עזרתכם בבחירת רכב קטן ואוטומט, עד 47000 ₪ אולי עם טיפה חריגה

חשוב לי מאוד ברכב שיהיה חסכוני ואמין

אני חשבתי על קיה פיקנטו 1200 / יונדאי i10 או i20 / סקודה פאביה...

כל הצעה תתקבל בברכה, גם מי שמוכר אשמח אם תיצרו איתי קשר..

מעוניין ברכב פרטי בלבד

עריכה אחרונה על ידי yakir_dayan
פורסם

יש את הפיגו 107 רובוטית,מאוד חיסכונית ולא יקרה לאחזקה,קח בחשבון תא מטען קטן.

הפיקנטו יותר מאובזרת וזריזה,אבל פחות טובה בחיסכון,לאיזה צריכה אתה מצפה?

פונטו איוו גם בעלת גיר רובוטי,יותר נוחה מהשתיים הללו גם חיסכונית אם כי פחות מהפיגו ולא יקרה לאחזקה.

סוזוקי ספלאש,גם כן חיסכונית וזריזה,ניראית קטנה אבל בפנים יש מקום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יש את הפיגו 107 רובוטית,מאוד חיסכונית ולא יקרה לאחזקה,קח בחשבון תא מטען קטן.

הפיקנטו יותר מאובזרת וזריזה,אבל פחות טובה בחיסכון,לאיזה צריכה אתה מצפה?

פונטו איוו גם בעלת גיר רובוטי,יותר נוחה מהשתיים הללו גם חיסכונית אם כי פחות מהפיגו ולא יקרה לאחזקה.

סוזוקי ספלאש,גם כן חיסכונית וזריזה,ניראית קטנה אבל בפנים יש מקום.

אחרי שעבתי על כמות נכבדת של רכבים באמת גילתי שנדיר למצוא רכב שהוא מאוד חסכני..

גם דיי הופתעתי לגלות שהפיקנטו לא נחשב לרכב חסכוני מאוד

מה שכן, בדיוק מכרתי את הפיאט בראבו שלי שנת 2009 והיא לא הייתה כ"כ חסכונית, לכן אני מחפש רכב שהוא יותר חסכוני מבראבו שהייתה לי בעיקר בנסיעה עירונית...לא בצורה ממש משמעותית אולי רכב בסביבות ה-1 ל-14

מה לדעתך על סיאט איביזה שנת 2011 1,600 יד ראשונה ראיתי מישהו שמוכר אותה ב-50 אלף

הוא מציין גם שהיא פרטית וללא תאונות (111,000 ק"מ)

פורסם

היא לא תהיה יותר חיסכונית מהבראבו,שהיא דווקא לא נחשבת לשתיינתי דלק.

כמו כן ה ק"מ מאוד גבוה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השאלה החשובה כאן היא באיזו עיר מדובר, הרי צריכת דלק בירושלים לא תהיה זהה לזאת שתשיג באשקלון למשל.

לא כתבת אם אתה מעוניין בידני או אוטומט.

לפני הבראבו הייתה לנו פונטו איבו שנת 2010 (גם עם הגיר הרובוטי) הייתה משמעותית יותר חסכונית.

בתקציב שלך יכנס אקזמפלר פרטי ועם ק"מ נמוך יחסית, משנת 2011 בלי בעיה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני מתגורר בדימונה.. אין רמזורים בעיר רק כיכרות.. ככה שרוב הנסיעה זה גז וברקס, מה גם שהרכב לא מיועד כ"כ לנסיעות מחוץ לעיר (פעם בשבועיים נסיעה לב"ש)

וציינתי שאני מעוניין ברכב אוטומט בלבד..

ד"א מה זה בדיוק אקזמפלר?

פורסם

אחרי ששוב פעם חרשתי על האינטרנט ועל הביקורות אני יותר מתמקד בסיאט איביזה 1.2 DSG

ראיתי שהיא מאוד חסכונית ומהנה.. אבל כולם מתמקדים בכך שהטיפולים יקרים והמחיר שלה כל פעם צונח

השאלה שלי כמה יקרים הטיפולים שלה? והאם שווה להתעסק עם רכב שהשוק שלו לא כל כך טוב?

כי זה בערך מה שהיה לי עם הפיאט בראבו.. החלקים יקרים וגם אף אחד לא היה מעוניין ברכב בגלל מוניטין גרוע..

בכל מקרה, אשמח לעזרה מכם, זה בערך הכיוון שלי ברכב, שיהיה מאובזר וחסכוני עד כמה שאפשר ושלא יהיה קשה למכור אותו

פורסם

הבעיה הגדולה כאן זה הגיר די.אס.ג'י7. אם אתה חובב סיכון- כנס להרפתאה הזו. לי היתה אוקטביה יד ראשונה, החליפו בה פעמיים ע"ח היבואן את צמד המצמדים, עלות לאדם פרטי של החלפה כזו- כ 10,000 ש"ח.

בנוסף, יש שם גם דברים אחרים שיכולים ללכת כמו מוח גיר ועוד מרעין בישין.

אם עדיין זה עושה לך חשק לקנות- בהצלחה רבה

ושתבין: כאשר הגיר תקין, השילוב הזה של גיר די.אס.ג'י עם מנוע טי.אס.איי יכול להיות אחלה שילוב.

בהצלחה

פורסם

מי שנוסע בעיקר בעיר לא הייתי מציע לו רכב עם טורבו, וגם לא רכב עם גיר רובוטי.

קנה לך סוזוקי ספלאש, מנוע קונבנציונלי גיר טיפש והיא די חסכונית גם בעיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הבעיה הגדולה כאן זה הגיר די.אס.ג'י7. אם אתה חובב סיכון- כנס להרפתאה הזו. לי היתה אוקטביה יד ראשונה, החליפו בה פעמיים ע"ח היבואן את צמד המצמדים, עלות לאדם פרטי של החלפה כזו- כ 10,000 ש"ח.

בנוסף, יש שם גם דברים אחרים שיכולים ללכת כמו מוח גיר ועוד מרעין בישין.

אם עדיין זה עושה לך חשק לקנות- בהצלחה רבה

ושתבין: כאשר הגיר תקין, השילוב הזה של גיר די.אס.ג'י עם מנוע טי.אס.איי יכול להיות אחלה שילוב.

בהצלחה

להורים שלי יש סקודה אוקטביה 2011 עם הגיר הזה ושמעתי הרבה שאומרים שיש בעיה עם הגיר ועם המחשב...

השאלה שלי אם אני אקח את הרכב לבדיקה ויאמרו לי שהגיר תקין 100% והכל נראה תקין, וכמובן במידה ואקפיד לקחת את הרכב לטיפולים בזמן, האם עדיין יכולה לצוץ משום מקום בעיה רצינית עם הרכב?

אני באמת מתלבט אם ללכת על רכב מאובזר ומסוכן או לוותר על כל זה וללכת על רכב פשוט יותר כמו ש-ZVIT ציין

(קצת קשה לרדת מהרמה של הפיאט בראבו לטובת הרכבים הפשוטים יותר, אבל אם אין ברירה אוותר על כל הרמות גימור השונות)

פורסם

מצטערת, לא שמתי לב שכתבת אוטו'.

בעיניי, אם מה שהפריע לך בבראבו זאת צריכת הדלק שלה, הפונטו איבו (בדגש על איבו ולא על הגרנדה) אמורה להתאים לך. יש גרסאות מאובזרות יותר ומאובזרות קצת פחות, אבל גם האקטיב הבסיסית מספקת תמורה לא ראה, הרכב נוח (ביחס לקטגוריה) ולא מתרסק על כל דבר בכביש עירוני, צריכת הדלק שלו משמעותית יותר טובה משל הבראבו (במיוחד בעיר מישורית יחסית ללא עליות קשות) והאחזקה באופן כללי קצת יותר זולה.

לגבי הביקוש והסחירות, האוטו כבר ספג את ירידת הערך העיקרית שלו וכמובן שיש חשיבות לרכב שתבחר, רכב מידיים פרטיות עם קמ נמוך יהיה מבוקש יותר מאחד שהיה בעברו בליסינג/השכרה ובעל קילומטראז' גבוה או אפילו צבע פחות מבוקש.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
להורים שלי יש סקודה אוקטביה 2011 עם הגיר הזה ושמעתי הרבה שאומרים שיש בעיה עם הגיר ועם המחשב...

השאלה שלי אם אני אקח את הרכב לבדיקה ויאמרו לי שהגיר תקין 100% והכל נראה תקין, וכמובן במידה ואקפיד לקחת את הרכב לטיפולים בזמן, האם עדיין יכולה לצוץ משום מקום בעיה רצינית עם הרכב?

אני באמת מתלבט אם ללכת על רכב מאובזר ומסוכן או לוותר על כל זה וללכת על רכב פשוט יותר כמו ש-ZVIT ציין

(קצת קשה לרדת מהרמה של הפיאט בראבו לטובת הרכבים הפשוטים יותר, אבל אם אין ברירה אוותר על כל הרמות גימור השונות)

כדאי לך להיכנס לפורום הכללי פה באתר, יש שם פוסט של בחור שאבא שלו קנה סקודה ראפיד 1.4 טי.אס.איי די.אס.ג'י. הרכב שנת ייצור 2013, שלכאורה שם הגיר אמור להיות משודרג. תראה שגם הוא כותב שהספיקו להחליף מצמדים.

לדעתי, מי שרוצה שלא לקחת סיכונים, שיקח רכב אחר או סקודה עם גיר רגיל.

זה שיבדקו לך את הגיר ויאמרו לך שעכשיו הכל תקין, לא יעיד על כלום. גם אצלי, החליפו ב- 30 אלף ק"מ מצמדים, אז מה? ב- 60 אלף ק"מ החליפו פעם שניה.

תחשוב טוב אם מתאים לך דבר כזה

פורסם

מצטער שלקח לי זמן לענות, אבל כמובן ששקלתי את כל האופציות ההתלבטות העיקרית הייתה בין הסוויפט לבין הסיאט

אבל אחרי שעברתי על יד 2 פעמים רבות ואחרי שביקרתי בהמון מגרשים היה קשה למצוא עסקה טובה מלבד סוופיט אחת שנת 2011 שעשתה 100 ק"מ (יד שנייה) שהמוכר דרש עליה 55 אלף אבל הרכב היה נראה לא משהו בכלל בלשון המעטה היו רווחים של יותר מס"מ כמעט בכל פינה ברכב אז ויתרתי

ובסוף, כמעט לפני שויתרתי הלכתי על פולספגן פולו שנת 2010 עם 90 אלף ק"מ בבדיקה היא יצאה נקייה לחלוטין אפילו בלי שריטה אחת ובמחיר של 57 אלף (הרכב נראה 2014 לפחות).. נקווה שנהנה מהרכב ושלא נדע תקלות

שוב תודה רבה לכל העוזרים

פורסם

תודה רבה.

DSG.. בבדיקה יצא שהגיר תקין לחלוטין (כשקניתי את הסקודה כבר בבדיקה באותו מקום אמרו לי שאני צריך

לעשות עדכון לגיר) ובבדיקה הזאת אמרו שאין צורך.. האם בכל זאת אצטרך לבדוק בחברה אם אני צריך לעשות את העדכון?

• תוכן חדש...