Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לוקח היום לבדיקה פונטו ספייס ELX 2002 ידנית עם 109,000 ק"מ. הרכב נראה שמור כלפי חוץ. טופל במוסך שאינו מוסך מורשה ב 3 שנים האחרונות, ולפני זה במוסכים אחרים (לא נשמרה ההיסטוריה של הבעלים הקודמים).

כמה שאלות:

1. איך אני מוודא שאכן השתמשו במים הכחולים הנכונים? האם ברמת הבדיקה העצמית שלי אוכל לדעת? או שהם הם בודקים את זה במכון בדיקה?

2. במידה ורכב לא טופל כראוי (אין היסטוריה מסודרת) - האם בבדיקה יעלו על זה?

3. האם הם בודקים את תקינות ההגה city ברמת הבדיקה במכון, או שאני אמור לבדוק זאת לבד?

תודה!

פורסם

1. אולי רק אם תצליח לראות סימני קורוזייה וחלודה בפתח מיכל המיים ועל איזורים ברדיאטור או בחיבורי הצינורות של מערכת הקירור תוכל להסיק שלא כל חייו נסע הרכב על נוזל קירור מקורי.

2. אכן בבדיקה מאבחנים את הבלאי של המנוע והגיר.

3. יוצאים לסיבוב עם הרכב ורואים את רמת התיפקוד של ההגה.

קח בחשבון שהרכב לא צעיר בכלל כך שאתה הולך להיתקל בלא מעט הערות וכיסתוחים של מכון הבדיקה מה שעלול להבהיל אותך במיוחד אם אינך מבין בתחום.

אני אישית ומניסיון הייתי הולך על הפונטו בעל מנוע 8 שסתומים ולא 16 שכן החלפים שלו זולים יותר וזמינים יותר בשוק. והוא גם סוס עבודה לא קטן ואמין!

באיזה מחיר מדובר?

פורסם
1. אולי רק אם תצליח לראות סימני קורוזייה וחלודה בפתח מיכל המיים ועל איזורים ברדיאטור או בחיבורי הצינורות של מערכת הקירור תוכל להסיק שלא כל חייו נסע הרכב על נוזל קירור מקורי.

2. אכן בבדיקה מאבחנים את הבלאי של המנוע והגיר.

3. יוצאים לסיבוב עם הרכב ורואים את רמת התיפקוד של ההגה.

קח בחשבון שהרכב לא צעיר בכלל כך שאתה הולך להיתקל בלא מעט הערות וכיסתוחים של מכון הבדיקה מה שעלול להבהיל אותך במיוחד אם אינך מבין בתחום.

אני אישית ומניסיון הייתי הולך על הפונטו בעל מנוע 8 שסתומים ולא 16 שכן החלפים שלו זולים יותר וזמינים יותר בשוק. והוא גם סוס עבודה לא קטן ואמין!

באיזה מחיר מדובר?

מקריאה פה בפורומים והן בפורומים של פיאט, מודגש כי הדגם של ה ELX הוא יותר עוצמתי. זה רחוק מלהיות רכב ספורטיבי, אבל לפחות שיהיה קצת יותר כוח. הרכב עצמו אמור להיות שמור. נראה מחר בבדיקה.

פורסם

הייתי מחפש בפונטו אך ורק דגמים של 16 שסתומים. ה-8 פשוט חלש מדי.

לא הייתי קונה בשום אופן רכב שתקופה ארוכה לא השתמשו בו בנוזל פרפלו. אם אין לך איך לוודא את זה, ואתה לא מאמין לבעלים, חפש רכב אחר.

פורסם
הייתי מחפש בפונטו אך ורק דגמים של 16 שסתומים. ה-8 פשוט חלש מדי.

לא הייתי קונה בשום אופן רכב שתקופה ארוכה לא השתמשו בו בנוזל פרפלו. אם אין לך איך לוודא את זה, ואתה לא מאמין לבעלים, חפש רכב אחר.

אני מאמין שאם הוא עושה טיפולים במורשה פיאט - אז יודעים באיזה נושא להשתמש.

אני גם אבקש מהבוחן בבדיקת הרכב שיבדוק אם אפשר.

תודה!

פורסם
לא הייתי קונה בשום אופן רכב שתקופה ארוכה לא השתמשו בו בנוזל פרפלו. אם אין לך איך לוודא את זה' date=' ואתה לא מאמין לבעלים, חפש רכב אחר.[/quote']

אני חושב שזו דרישה דיי נוקשה לרכב בן 13 זול, אבל היא קיימת והמחיר בהתאם, לרוב טיפולים לרכב בגיל הזה נעשים במוסכים שלא ממש מוציאים קבלות מפורטות אם בכלל, אישית הייתי מסתמך על נוזל קירור ולא מי ברז ותקינות המנוע והגיר בבדיקה,הק"מ של הרכב דיי נדיר הייתי בודק הסטוריית טיפולים במורשה ולומד קצת יותר על הרכב לפחות ב 10 שנותיו שטופל במורשה. (וגם לוודא שמד האוץ תואם למה שקיים)

לגבי הדגם הייתי קונה לפי אופי הנסיעות, אם לרוב הנסיעות הן עירוניות ולא הרריות אז 8V,

אם רוב הנסיעות בינעירוניות הכוללות כבישים הרריים 16V.

אין איך לבדוק שהנוזל הוא פראפלו, אוליי לפי הצבע (כחול) ולקוות שזה באמת הוא.

• תוכן חדש...