Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהי מצבת ה-205GTI בארצנו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומנם יש עוד קצת זמן(שנה וחצי לסיום התואר), אבל זה רכב שתמיד עניין אותי, ואפילו יצא לי לבצע על אחת חבוטה נסיעה קצרה. רציתי לדלות מעט פרטים על מצב הפריטים הידועים לכם בארץ.

כמה פריטים בערך יש במצב נסיעה?

כמה פריטים נקיים(שילדה) יש במצב נסיעה?

כמה פריטים נקיים יש לא במצב נסיעה?

איך ה205 Rally? מה היתרונות ומה החסרונות שלה ביחס לGTI, ומה מצבת הדגם הזה בארץ?

עוד עניין. יש לנו חברים בצרפת בכמה לוקיישנים עם בתי קרקע ולחלקם גם חוות, כך שייבוא של רכב כזה מחו"ל הוא לגמרי תסריט הגיוני. עד כמה לדעתכם אופציית היבוא כדאית?

בנוסף לפי מה שאני מבין משנת 84 הGTI שיצאה הייתה עם מנוע ה1.6, ורק בשנת 89 היא שודרגה ל1.9.

מה הייתרונות של כל אחד מהדגמים על השני?

תודה מראש.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקשר לייבוא הרכב. אני לא בטוח שאתה יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר "תסריט הגיוני"

*ראה שרשור רכב במתנה שנפתח לפני כמה ימים.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

מי אמור לדעתך להחזיק בנתונים האלה?

205GTI נמכרה במספרים יפים ולכן המצאי עדיין יפה, אבל קח בחשבון שהן לא מזדקנות יפה וחלקים מסוימים כבר עכשיו נעשים קשים להשגה.

205 ראלי נמכרה בארץ במספרים זעומים והחלקים היחודיים לדגם לא קשים להשגה, פשוט אין (כמו כנפונים)!

בשנת 89 יצא גם דגם ה 1900, דגם ה 1600 המשיך להמכר במקביל.

1900 מקוריות יש בארץ בודדות ביותר, כמעט כולן 1600 שחלקן הוסבו למנוע 1900.

חלקן בצורה מקצועית ומוצלחת, חלקן פחות.

חלקן בצורה חוקית (היה בזמנו הליך מוסדר מול היבואן להסבה כי ההבדל בין הדגמים ברמה המכנית הוא הרבה יותר מסתם נפח מנוע שונה ובהתנהגות והאחיזה הרבה יותר מסתם עוד כ 15 כ"ס) וחלקן...פחות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

bagira אני לא מאמין שיש מישהו שמחזיק במספרים מדוייקים. אולי הייתי צריך לנסח את השאלה שלי אחרת.

הכוונה שלי הייתה שאם מישהו מכיר פרט או פרטים מסויימים אז אשמח אם יציין זאת בצירוף מידע כללי ולא פרטי על אותו פרט מסויים.

חשבתי ככה להשיג פחות או יותר מושג על מצבת הדגמים בארץ כי הנחתי שבפורום חובבי רכב יכירו את רוב הפריטים.

אשמח אם תוכל להרחיב טיפה על ההבדלים בין ה1.6 ל1.9, ובנוסף על דגם הראלי.

SmartCoupe לא מצאתי את השרשור שדיברת עליו. לגבי ייבוא התכוונתי שיש באפשרותי לטוס לשם לחפש רכב במשך שבוע, ולאחסן אותו במקרה הצורך אצל אותם חברים עד למועד שבו התאפשר לי להעלות אותו ארצה. בנוסף אני יכול להגיד להם לפקוח עין. כבר דיברתי איתם על הנושא, והם אמרו לי שיש כמה מגרשים שמתמחים ברכבים האלה.

פורסם

אם ליבא 205GTI מחו"ל אז אך ורק דגם 1900 מקורי.

פורסם

הכוונה היא לרכב מקורי, ונקי מבחינת שילדה.

אני לא מעוניין ברכב משופר או שעבר שינויים בנפח המנוע.

לפי התגובות שלך אני מבין שבארץ יהיה קשה מאוד למצוא רכב כזה.

עד כמה הערך האספני שלו עולה/יעלה לדעתכם?

פורסם

לרכב היה "ערך אספני" כבר שנים בודדות לאחר יציאתו ואני מאמין שהערך רק ילך ויעלה יותר.

הבעיה שזה אומר שהמחירים בחו"ל לרכב שמור הוא גבוהה כבר כיום (אתה בעצם משלם כבר עכשיו את עליית הערך הפוטנציאלית העתידית) ולכן ביבוא רכב מחו"ל אתה תשלם כ"כ הרבה שלאחר תשלום מיסים, אני לא רואה איך תוכל למכור אותה אח"כ בישראל במחיר גבוהה יותר גם אם הערך האספני שלה יעלה.

GTI שהיא לא גרוטאה תעלה לך כ 4000 אירו באירופה, בגדול, זה כ 55K ש"ח על הכביש בישראל.

אתה מוכן למחירים כאלה?

פורסם

ה GTI 1.9 הופיע ב 1986, ההבדלים היו יחס העברה סופי ערוך יותר סרן דיסק אחורי איורור לדיסקים מקדימה , קורת חיזוק נוספת מעל המושבים האחורים .בהספק מומנט עוד 15 כס עם עוד 4 קגמ וגלגלי 15 במקום 14 .

פורסם (נערך)

וואו 55 זה המון.

האמת שהייתי מוכן ל40k לרכב מושלם, מקורי שלם ונקי.

אין לי בעיה להביא רכב לא מושלם כל עוד השילדה והמרכב נקיים והוא שלם מבחינה מכאנית.

מלאכת השיפוץ תוטל על חבר שלי, הוא מגיל 16 מתעסק עם רכבי פיג'ו השונים ובפרט 205. בבעלותו עדיין top-xri מגיל 17. יש לו מוסך מצויד בבית(כולל ליפט), והוא גם סיים הסמכה רשמית, ואני סומך עליו בעיניים עצומות. הוא מטפל לי בסקסו כרגע. כך שהעלויות צפויות להיות נמוכות.

שמתי לב באמת שהמחירים שם טיפסו. מה שכן אולי ניתן למצוא מציאות במחיר טוב שאינן מפורסמות באינטרנט. לשם כך אני ייעזר באותם קרובים ו חברים.

לגבי רווח המטרה היא לא להתעשר אלה באמת להנות מהרכב ולהחזיק בו. שאלתי לגבי הערך כי תמיד טוב לדעת.

אני מבין שאין לי מה לפתח ציפיות על פרטים כאן בישראל

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)

כן ראיתי, מי לעזאזל אחראי לצבע הזוועתי על הג'אנטים של הGTI שמפורסמת שם?.

חוץ מזה היא נראית מקורית ושלמה. השאלה אם באמת זה המצב, והאם היא גם נקיה(שילדה ומרכב). לגבי CTI לא מעוניין. לגבי ה1.6 מקורית היא לא.

כפי שרשמתי בשנה הקרובה לפחות זה לא רלוונטי. רציתי יותר לקבל מושג לגבי המצב פה בארץ ומידע כללי על הדגמים השונים.

פורסם

יש עדיין GTI שמורות ואפילו שמורות מאוד, באזור זכרון יעקב מסתובבת 1900 מקורית, יד 1.

תשאל אותו על למכור ובמצב רוח טוב הוא יתעלם ממך, במצב רוח רע הוא יתחיל לצעוק עליך במבטא צרפתי כבד "אני רוצה קונה ילדים שלך, כמה ילדים שלך עולה?" :lol:

הן כמעט ולא נסחרות וכאשר אחת כבר משוחררת, זה לא קרוב למחירי יד2.

באופן אישי, אם לא מדובר באמת בהסבה איכותית ומקצועית, אני הייתי מוותר על כל ה 1600 שבהשקעה מינימלית תקעו בפנים1900 במיוחד כל ה MI16 שהאגזוז צמוד לפייר-וול ושורף לך את רגל ימין, עושה בתא הנוסעים ויברציות תהודה שעלולות להטריף כל נהג מצוי ועל הדרך גם ויתרו על מדחס המזגן (אלא שלושת החוסרים העיקריים בהתקנה מינימלית).

פורסם

ממש ריפתה את ידיי בגירה.

הסכום שהקצבתי בראשי לחלום הזה היה 40K לאחת שמורה מקורית נקיה ובמצב נסיעה תקין לחלוטין.

איך שאתה מתאר את זה עדיף כבר לחפש 106 ראלי דור שני ולהחזיק בה.

עד כמה הרכבים האלה שונים?

פורסם

ב 40K אתה תוכל לקנות (כשתוצע למכירה...) אחלה 205GTI שמורה ומלוקקת.

אפילו בפחות.

ממש לא מזמן נמכרה כאן בפורום 306GTI-6 בפחות.

ה 306 היא בהחלט הרבה יותר מתאימה כרכב יום יומעי ומזדקנת ה-ר-ב-ה יותר טוב מה 205.

מבחינת נהיגה, אני אפילו אוהב יותר את ה 306 מה 205.

פורסם (נערך)

ה306 ההיא די הטריפה אותי האמת. האהבה שלי לתוצרת הצרפתית של שנות ה90 התחילה מה306.

זה הרכב שהכי זכור לי בתור ילד, ועד עכשיו אבא שלי טוען שזה הרכב הכי טוב שהיה לו, 306XT 1.8 ידנית.

באחת הנסיעות המשפחתיות שלנו בכבישי הנגב אבא שלי זיהה ממש ברגע האחרון חמור על הכביש וביצע תמרון התחמקות במהירות לא נמוכה כלל. הרכב תיפקד ללא דופי אני ואבא שלי עד עכשיו זוכרים את המקרה הזה, ולדעתו לא כל רכב היה מגיב כך.

לאחר מכן יצא לי לנהוג על 306 ו205 של חברים לא מעט, וכשקניתי רכב בחרתי בסקסו.

הסקסו עד עכשיו אצלנו. העברתי אותה לאחי כי הוא זקוק לה יותר כרגע, אבל היא שירתה אותי בנאמנות במשך 3 שנים ו55K ק"מ, ובכל פעם שאני חוזר הביתה אני לוקח אותה לסיבוב קטן.

חבל שפיג'ו התחילו לנסות לייצר VW במקום להמשיך באותו קו.

אני אשמור על ראש פתוח. ה205 קוסמת לי בגלל שמדובר בסמל אפשר להגיד, אבל יש גם שוק שצריך להתייחס אליו. 40K התייחס לרכב שמור במצב מושלם.

• תוכן חדש...