Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה למכור את הרכב שלי ואין לי כוח להתעסק עם טיפוסים מפוקפקים ונסיעות למכוני בדיקה.

האם כדאי ללכת לסוחר\מגרש\משהו אחר? המוסכניק שלי גם הציע לי עזרה במכירת האוטו...

מה הדרך הכי כדאית?

טיפים ל"התמודדות" עם סוחרים וכו'?

אשמח מאוד לעצות וכו'

תודה!

פורסם

סוחרים יורידו לך הרבה במחיר,אין מה לעשות.

מעבר לזה הולכים ומעבירים בעלות וזהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברגע שאתה הולך למגרש, מתנהל מו"מ כמו בכל עסקה. אינך מפרט איזה רכב אתה מוכר, ואף אינך מפרט איזה רכב ברצונך לקנות.

לצורך הענין, אם אתה מעונין לרכוש רכב חדש, לעתים, במבצעי מכירות, מצ'פרים את הקונה בהצעת טרייד אין טובה יותר.

אם אין בכוונתך לקנות רכב חדש אלא משומש, גם כאן, תיכנס למו"מ מסחרי מול בעל המגרש. אם אתה מעונין לשלם על ההפרש בין הרכבים במזומן, מן הסתם כח המיקוח שלך יהיה חזק יותר.

בהצלחה

פורסם

מכירה ביד הפרטית כמעט תמיד תיתן לך רווח טוב יותר. כאשר באתי לעשות טרייד אין בכלמובייל על האקסנט הישנה שלי רצו לתת לי עליה אחרי בדיקה 9K כאר המחירון שלה היה 20.5K. ביד 2 תוך שבוע מכרתי ב-14.5K. מהמספרים תבין לבד מה לך משתלם.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

באיזה אוטו מדובר?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם הוא מוכר רכב מה זה משנה אם זה סוחר או אדם פרטי?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם הוא מוכר רכב מה זה משנה אם זה סוחר או אדם פרטי?

אתה רציני ?

יש הבדל תהומי בין סוחר רכב ממולח שמתעסק בתחום למחיתו, ובנוסף צריך לגזור קופון על הרכבים שהוא קונה/מוכר, לבין אדם פרטי...

אין מה לעשות, 'אין ארוחות חינם' - ב95% מהמקרים אם תלך לסוחר, תקבל פחות (אחרת, אין לסוחר קיום בעולם כלכלי, הוא צריך למכור את הרכב ולגזור קופון ואני מבטיח לך שהוא לא עושה זאת רק על חשבון הקונה העתידי). ה5% הנוספים הם עבור אותם רכבים שכמעט בלתי אפשרי למכור בשוק הפרטי, ואז הסוחר ייתן לך כנראה מחיר בדיחה (אם בכלל) אבל הכסף זמין ומהיר יותר מאשר המתנה לקונה נישתי.

אני מכרתי את הרכב שלי אתמול, שמתי מודעה בפורום מפורטת יחד עם תמונות ועם רשימת כל הפאקים של הרכב בשביל שהקונה העתידי ידע בדיוק מה הוא קונה, המתנתי שבועיים שלושה ואז דיבר איתי בחור, הגיע ראה ולקח את הרכב (כי אין הפתעות). אפשר לסנן את רוב אותם ה'עסקנים' די בקלות בשיחת טלפון.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

פולו 2001 עם כמה דפקטים. המחירון שלה זה בערך 12K.

אין לי כוונה לרמות אנשים אז הוא בטוח יהיה הרבה פחות מהמחירון. השאלה האם סוחר יציע לי הרבה הרבה פחות, והאם זה משתלם כדי לחסוך את ההסחבות למכוני בדיקה, נסיעות מבחן, בנק הדואר...

פורסם
אתה רציני ?

יש הבדל תהומי בין סוחר רכב ממולח שמתעסק בתחום למחיתו, ובנוסף צריך לגזור קופון על הרכבים שהוא קונה/מוכר, לבין אדם פרטי...

אין מה לעשות, 'אין ארוחות חינם' - ב95% מהמקרים אם תלך לסוחר, תקבל פחות (אחרת, אין לסוחר קיום בעולם כלכלי, הוא צריך למכור את הרכב ולגזור קופון ואני מבטיח לך שהוא לא עושה זאת רק על חשבון הקונה העתידי). ה5% הנוספים הם עבור אותם רכבים שכמעט בלתי אפשרי למכור בשוק הפרטי, ואז הסוחר ייתן לך כנראה מחיר בדיחה (אם בכלל) אבל הכסף זמין ומהיר יותר מאשר המתנה לקונה נישתי.

אני מכרתי את הרכב שלי אתמול, שמתי מודעה בפורום מפורטת יחד עם תמונות ועם רשימת כל הפאקים של הרכב בשביל שהקונה העתידי ידע בדיוק מה הוא קונה, המתנתי שבועיים שלושה ואז דיבר איתי בחור, הגיע ראה ולקח את הרכב (כי אין הפתעות). אפשר לסנן את רוב אותם ה'עסקנים' די בקלות בשיחת טלפון.

ומה אתה חושב אדם פרטי לא ינסה להוריד במחיר?

אם אתה תמים או לא מבין כניראה תפסיד כסף במכירה.

פורסם

אם המחירון הוא 12K ואתה אומר שהיא שווה פחות ואתה הולך גם להיות כנה בעניין, אני די בטוח שאף אחד לא יסחוב אותך למכון בדיקה. (אף אחד לא יוציא 500 ש"ח על בדיקה לרכב שבכל מקרה תניב מיליון ריג'קטים)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
ומה אתה חושב אדם פרטי לא ינסה להוריד במחיר?

אם אתה תמים או לא מבין כניראה תפסיד כסף במכירה.

אדם פרטי אולי ינסה, אולי לא. תלוי באדם ותלוי במחיר שאתה מבקש.

זו מתמטיקה מאוד פשוטה והתייחסתי אליה, סוחר רכב זקוק לרווח בשביל להתקיים, את הרווח הוא גוזר מהמוכר ומהקונה, זה פשוט, ברור, ואני בספק שאתה לא מודע לכך... מכאן, שכאשר תיקח אדם פרטי מול סוחר רכב, אדם פרטי במקרה הרע ביותר (עבורך) ירכוש את הרכב במחיר דומה לזה של הסוחר, במקרה הטוב ירכוש במחיר עדיף עבורך. קרי בממוצע זה עדיף לך מבחינה כספית נטו (אבל אם תשקלל זמן שהשקעת בשיחות עם אנשים וכו' לעומת זמן שהיית חוסך אם רק היית הולך לסוחר, התמונה אולי תתאזן קצת, תלוי בך ותלוי גם בעד כמה מחיר הסוחר נמוך ממחיר האדם הפרטי).

באנלוגיה לתחום האופניים (מדבר על כלים של 10-20 אש"ח) - אין שום מצב בעולם בו חנות שעושה לך טרייד אין תתן לך מחיר גבוה יותר ממה שהיית מוכר ביד2, בד"כ תקבל מחיר נמוך ב30-40% מהשווי שוק שלהם.

מנסיוני האישי מכל מיני תחומים, אני מפרסם מודעה מפורטת, מבקש מחיר ריאלי (ממוצע או פחות ממה שניתן למצוא ביד2), מסנן בטלפון אנשים 'מפוקפקים' - וזהו. מי שבא לראות בד"כ חוזר עם המוצר, כי אין הפתעות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
סוחרים יורידו לך הרבה במחיר,אין מה לעשות.

מעבר לזה הולכים ומעבירים בעלות וזהו.

שים לב מה רשמתי בהתחלה.

היתרון שאתה מוכר אותו מהר מאוד,שכול אחד יעשה את שיקול הדעת שלו.

• תוכן חדש...