Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה אמרו לי בפשטות שבולמים לא תקינים או שנוזלים, או שמרגישים חוסר יציבות משמעותית (או על ידי לחיצות והפעלת כוח על הרכב, וצפיה בתגובת הרכב), ולדעתם אז ורק אז הם טעונים החלפה. האם אין לומר שרכב שיש לו לצורך העניין 135000 ק"מ ומעולם לא עבר החלפת בולמים, צריך החלפה? האם זה משפר משהו? האם זה שווה את זה, או שהדעה הראשונה היא הנכונה?

תודה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בולמי זעזועים נורמליים ואיכותיים עולים די הרבה. סביבות 400-600 ואולי גם יותר לאחד. אם אין נזילות ובעיות שאתה מרגיש, למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

בעצם צידדת בעמדה הראשונה, מבלי להגיד זאת במפורש. תודה :]

פורסם

לפי דעתי: אפשר להרגיש את זה בהרבה מקרים, כשהרכב עולה על באמפר, האם הוא שובר אותו או עולה ויורד ממנו בנוחות ובשקט, אפשר להרגיש בבורות בכביש, אפשר להרגיש בסיבובים, בבלימה, הבולמים משפיעים על כל זה ועל עוד דברים, לפי דעתי 130 אלף בכבישי הארץ הטובים שלנו שום בולם לא ישרוד, יש כאלה שנוסעים 200 אלף ויותר על בולמים מקוריים, יש כאלה שלא ממש מעניין אותם איכות הנסיעה אלה רק לחסוך ובצדק למה להחליף ולהוציא כסף כשבפועל אפשר להמשיך כאילו הכל טוב, זה מסוג הדברים שעד שאתה לא משווה אתה לא מודע, ולהשוות זה קשה, לכן או שאתה מנסה או שממשיך הלאה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• ספונסר פורום
פורסם
הרבה אמרו לי בפשטות שבולמים לא תקינים או שנוזלים, או שמרגישים חוסר יציבות משמעותית (או על ידי לחיצות והפעלת כוח על הרכב, וצפיה בתגובת הרכב), ולדעתם אז ורק אז הם טעונים החלפה. האם אין לומר שרכב שיש לו לצורך העניין 135000 ק"מ ומעולם לא עבר החלפת בולמים, צריך החלפה? האם זה משפר משהו? האם זה שווה את זה, או שהדעה הראשונה היא הנכונה?

תודה.

אין קילומטראז' מסוים שבו צריך להחליף בולם, זה יכול להיות אחרי 50 אלף קילומטרים או אחרי 150 אלף קילומטרים. זה מאוד תלוי באופי הנסיעה שלך, בסוג הרכב, בטיב הבולם ועוד. אם הבולם שלך תקין אבל "עייף" אתה תרגיש בשיפור בנוחות הנסיעה ובהתנהגות של הרכב, בוודאי אם תחליף לבולם איכותי.

כך שבגדול שתי התשובות נכונות.

פורסם (נערך)

לא נכון.

נזילה או מדרגה בבולם אינם סימן לשחיקה אלא לכשל, וזה שלב אחד מאוחר מדי.

בולם בן 150 אלף קילומטרים שאינו נוזל אולי לא יקרוס בנסיעה וייתכן שגם לא בהכרח יפגום באיכות הנסיעה משמעותית, אך כשתצטרך לבלום בלימת חירום ולהימנע מפגיעה במכשול כלשהו - מרחק העצירה שלך יתארך.

מסיבה זו מומלץ להחליף בולמים מדי שמונים עד מאה אלף קילומטרים. אף מכון בדיקה או מכונאי רכב לא יגיד לך את זה, כי להם אין מדד למהו מרחק העצירה הסביר לרכב. לנו כנהגים - יש.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דווקא בחלק ממכוני בדיקה יש מתקן הרעדה שבודק את יעלות הבולמים ומציין באחוזים את רמת העייפות שלהם ביחס לבולם חדש.

פורסם

ובאיזה אחוז הבולם נחשב ללא ראוי לנסיעה?

כשלמדתי את מה שהוסבר לעיל (תוך כדי צפיה ברכבים עם בולמים עייפים עוצרים) נאמר לי שזו תוצאה של בולמים שניצלו בערך רק 50-60% מ"אורך החיים" שלהם.

השאלה היא, ממה נפשו של בוחן הרכב בשעה שהוא בודק את מצב הבולמים, וגם את מצב הצמיגים באותו אופן.

האם הוא חושש שהבולם יקרוס בנסיעה, או האם הוא חושש שבתרחיש של בלימת חירום הנהג לא יעצור בזמן? משהו אומר לי שזה הדבר הראשון.

פורסם

האינדיקציה הכי טובה היא בריבאונד.

בולם פרוץ גורם לגלגל לקפץ אחרי כניסה למהמורה,ירידה מפס האטה לאחר יציאה מפניות חדות יחסית ועוד.

זה בדיוק כמו לנסוע על קפיץ בלי תוספות - אין שיכוך החזרה והיציבות של הרכב נפגעת בצורה דרסטית.

משכך אפשר לבחון ויזואלית על ידי איתור דליפות שמן ועל ידי התנגדות לעומס בכיווץ ובהחזרה (נבדק בלי קפיץ).

פורסם

מסיבה זו מומלץ להחליף בולמים מדי שמונים עד מאה אלף קילומטרים.

זו המלצה כללית מאוד ולדעתי לא נכונה.

יש כ"כ הרבה משתנים - סוג ואיכות הבולם, סוג רכב, אופי שימוש, כמות נוסעים ברכב, סוג כבישים, אופי נהיגה, הזמן שעובר מתאריך ייצור ועוד.

בולם אחרי 80.000 ק"מ יכול להיות כבר די עייף במיוחד במכומיות זולות מהמזרח שגם אולי ננהגו בצורה אגרסיבית וגם יכול להיות תקין עם נניח 70% יעלות אחרי 150-180 אלף ק"מ ברכב איכותי יותר שננהג בצורה סולידית.

פורסם

בולם עם 150 אלף קילומטר תקין בדיוק כמו שצמיג בן ארבע שנים הוא תקין. הוא לא עומד לקרוס והוא עדיין לא גורם לאבדן אחיזה על כל צעד ושעל.

אבל עדיין בבלימת חירום ביצועיו יהיו ירודים מאוד.

פורסם

אני נוסע עם בולמים מקוריים, 275 אלף ק"מ, מרגישים כבר חוסר יציבות רציני בסיבובים מעט מהירים מהרגיל או בנסיעה בגשם ואפילו ברוחות.

מצד שני, כל עוד אתה נוסע כמו בנאדם זה ממש לא מפריע.

פורסם

אני החלפתי רביעיית בולמים בערך בקילומטראז' 300K -/+

לפי המוסך הבולמים היו מקורים ועדיין במצב סביר.

הסיבה שהחלפתי היא בגלל הרגשת חוסר ביטחון בסיבובים ובריחה מקו הפניה, וזאת לא הייתה בעיית צמיגים/פרונט כי היה זוג חדש מקדימה+כיוון פרונט. כשהחלפתי את הבולמים (OEM של זקס) החלפתי גם לרביעיית צמיגים טובה ומאז ב"ה אין מה להשוות! הרכב מרגיש בטוח וצפוי וגם הנוחות השתפרה (למרות שנוחות תלויה יותר בקפיץ מאשר בבולם, וכמו כן גם הצמיגים החדשים תרמו לנוחות)

השיקול שלי היה שאם הבולמים לקראת סוף חייהם - מעדיף להחליף סמוך למועד שקניתי את הרכב כך שאהנה מההחלפה מאשר להחליף שנתיים קדימה לקראת השתדרגות לרכב אחר

• תוכן חדש...