Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דוגמא מניסיון שלי:

ברנו קנגו שהייתה לי ב 280 אלף ק"מ נזל בולם קידמי ימני שהיה מקורי שהגיע עם האוטו. כמובן שזה הורגש בנהיגה, לא היה שיכוך באותו צד בכלל.

הלכתי למוסך והתקנתי שני בולמים קידמיים מקוריים של רנו + כיוון פרונט.

לאחר ההחלפה הזו הרגשתי קצת לא נעים - הרי הבולמים האחוריים עדיין מקוריים מהחברה. אז הלכתי וקניתי שני בולמים אחוריים של חברת רקורד הצרפתית והתקנתי אותם לבד (פעולה פשוטה בקנגו).

תשאלו אותי מה השתנה?

אז זהו, ששום דבר לא השתנה. כמה שניסיתי, לא הצלחתי להבחין בשום שינוי ברכב לאחר התקנת 4 בולמים חדשים במקום הישנים שעשו 280 אלף.

הכל נשאר בדיוק כמו שהיה לפני שנזל הבולם.

אותו שיכיך, אותה ספיגת זעזועים, הכל אותו דבר.

פורסם

זה קורה לי פה ושם, מבקשים ממני להחליף בולמים רק בגלל זמן ואני עושה סיבוב על הרכב וטוען שלא צריך אבל אומרים לי שכם אז אני עושה את העבודה אבל לא מרגיש הבדךל גדול בסיבוב אחרי התיקון.

הלקוח כמובן מרגיש הבדל שמים וארץ...

פורסם (נערך)
אז זהו, ששום דבר לא השתנה. כמה שניסיתי, לא הצלחתי להבחין בשום שינוי ברכב לאחר התקנת 4 בולמים חדשים במקום הישנים שעשו 280 אלף. הכל נשאר בדיוק כמו שהיה לפני שנזל הבולם.

אותו שיכוך, אותה ספיגת זעזועים, הכל אותו דבר.

והשוות מרחקי עצירה בבלימת חירום? התחושה בנסיעה רגילה יכולה להיות דומה מאוד. השאלה מה קורה כשדוחקים ברכב.

בשלל הדרכות שעברתי קיבלתי את העצה הזו, וכן נתקלתי ברכבים שבלמו במרחקים מבהילים בשל בעיות בצמיגים ובשל בולמים עייפים. המדריכים ידעו לזהות את השיכוך ה-Rebound הירוד בזמן עלית ירכתי הרכב.

באחת ההדרכות הוצגה גם הדגמה מוקלטת של מרחקי העצירה וגם של רמת האחיזה במסלול סללום, וההבדלים היו משמעותיים.

מצאתי גם סימוכין ברשת ואני בטוח שבחיפוש נוסף אפשר יהיה למצוא עצות של אנשי מקצוע נוספים, ולא כל שכן אם שואלים אותם פנים אל פנים כמוני:

בולמי זעזועים גמורים עלולים להאריך מרחק בלימה קרוב לפי 2 וכמובן לפגוע ביכולת ריסון העברות המשקל מצד לצד.[...]מומלץ להחליף כל 60K ק"מ, אך לא יאוחר מ 100K ק"מ במקרה של נסיעה רגועה במיוחד על כבישים איכותיים ביותר. סימוכין.

אורך חיים ממוצע של בולם זעזועים בתנאי עבודה נורמליים, הוא כ-80,000 ק"מ. [...]זה יכול להתקצר ל- 60,000 בתנאי עבודה קשים[...]או להתארך לכיוון ה-120,000.[...]בכל אופן, מעל ל-120,000 מומלץ להחליף את הבולמים גם אם הם נראים מצוין והמכונית עדיין לא מתנדנדת. סימוכין.

מכונית ישראלית טיפוסית עם 150,000 ק"מ שטרם הוחלפו בולמי הזעזועים שלה "כיוון שעוד לא נוזלים." סימוכין

אם הרכב ישן והתחזוקה שלו ישראלית טיפוסית הרי סביר שמעולם לא הוחלפו בולמי הזעזועים והתוצאה – אחיזת כביש ירודה ומרחקי בלימה שמתארכים מאוד.סימוכין

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אותו שיכיך, אותה ספיגת זעזועים, הכל אותו דבר.

בדיוק.

גם אין סיבה שתרגיש בהבדל, הרי עקרון הפעולה של בולם הוא העברת נוזל הידראולי דרך חריר צר שמשכך את התנועה.

לפיכך, אם הבולם לא נוזל, אם אין מדרגה במהלך שלו - אז אין סיבה שלא יתפקד היטב, אולי ביעילות פחותה משהו ביחס לבולם חדש אבל עדיין בצורה סבירה.

אגב, לפי ההיגיון "שמטעמי בטיחות" צריך להחליף את הבולמים אחרי תקופה קצובה בלי קשר למצבם, אז למעשה צריך להחליף את כל הרכב.

הקפיצים קצת נחלשים -נחליף.

בולמים - נחליף.

צמיגים - בטח ובטח שנחליף.

תפוחי הגה, משולשים - ברור שנחליף...

התוצאה האבסורדית היא שאפילו רכב בן שנה כבר מסוכן לשימוש כי הוא כבר לא ב- 100% מיכולתו וברגע האמת זה לא יספיק.

אבל בחיים צריך לקחת פשרות שאלמלא כן נגיע לתוצאות לא הגיוניות.

פורסם

יש בלאי לבולם כתלות לשימוש שלו, האטמים מתבלים, הצילינדר וגוף הבולם מתעוותים עם הזמן אבל בשימוש סביר ואם זה בולם מיצרן טוב הבלאי הזה מאוד מאוד איטי.

פורסם

גם השמן בבולם מאבד מתכונותיו. הבלאי אכן אטי אך השפעתו על יציבות הרכב ואחיזתו בדרך - עצומה.

החלפה כל מאה אלף היא בשום אופן לא מופרזת. גם צמיגים יחזיקו (פשוטו כמשמעו) בשימוש סביר גם מאה אלף קילומטרים ו/או שש שנים. אבל ההמלצה היא להחליפם אחרי לא יותר משמונים אלף או ארבע שנים וזה עוד בנדיבות.

פורסם

אני לא אף אחד. ההמלצות כולן מגיעות מהאנשים שציטטתי, ויש עוד מומחים רבים ששותפים להמלצות אלו.

מאחר וראיתי את התוצאות של אי-מילוי המלצות אלו בעיניים - לי אין ספק בהן.

פורסם (נערך)

פנים אל פנים דיברו אתי על 80-100 אלף.

וראיתי שמספר רכבים שבהם היו בולמים מעל לנסועה זו (ולאו דווקא בהרבה) ללא כשל או תחושת חוסר ריסון מיוחדת - והם לא בלמו במרחק שהוא סביר לפי אף קריטריון ואף כמעט יצאו משטח המגרש!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

אין לי מושג וגם לך כנראה איך בולם עם בולם חדש איזה בלימה יש לרכב ומה מצב הבולמים, הבלמים ברכב או הצמיגים הרי יש הרבה מרכיבים שמשפיעים על מרחק בלימה, לא רק הבולמים.

תכלס אני אישית עושה נסיעות מבחן כולל בלימות חריפות וחרום עם רכבים זהים לחלוטין ובקלומטראז' שונה ולרוב אני לא מרגיש שום שינוי בין רכב בטיפול ראשון עם 15 אלף לרכב בטיפול חמישי של 120 אלף ומעלה ואני מדבר על מסלול קבוע של בחינה שאני עושה ועושה את מבחן הבלימות באותו מקום .

אני חושב שההמלצות אלו הם מימים של פעם בהם בולמים באמת לא הו מחזיקים הרבה זמן כמו בולמים של היום.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

חן - נו אז?

וה- IS הישנה שלי גמאה כבר 100 א' ק"מ - כמו גם רכב דומה של חבר - ובשתיהן אין שום בעיה עם בולמי הזעזועים.

האם ניתן להסיק מכך מסקנה כוללת? ממש לא, המסקנה היחידה היא שברכב כזה עם בולמים איכותיים, שהשימוש שנעשה בו הוא סביר - ככול הנראה שאין צורך להחליף בולמי זעזועים אחרי מרחק כזה.

האם המסקנה הזו תקפה גם למכוניות אחרות? ממש לא.

• תוכן חדש...