Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלת BIOS במחשב נייח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחשב ישן יחסית אבל עבד יפה עד לא מזמן - לוח אם GA-EP43-DS3L עם מעבד E6600.

בהדלקה של המחשב מוצגת הודעה :

"Scanning BIOS Image in Hard Drive..."

שניה אחרי זה הוא מכבה את עצמו ונדלק מחדש עם אותה הודעה, ככה בלופ אינסופי.

אין אפשרות לגשת לתפריט הביוס או לעשות איזשהי פעולה בעצם, הוא לא מצליח לקרוא את התוכן של הביוס בכלל.

לציין שהספק הוחלף לפני כמה חודשים לספק איכותי של ANTEC.

חיפשתי פתרונות באינטרנט, זה מה שניסיתי עד כה, לא עזר כלום :

- קיצור של שני פינים לאיפוס הביוס.

- ניתוק כל הדיסקים מהספק.

- הוצאת כל אחד משני הDIMM של הזכרון.

- הורדתי את קובץ הביוס מהאתר של היצרן, שמתי על DOK והדלקתי - לא עשה כלום.

יש ללוח הזה DUAL BIOS, אחד לגיבוי, רק לא הבנתי איך משתמשים במשני בדיוק.

ניסיתי, לפי מה שקראתי באינטרנט לקצר את פין 4 ו-7 של הראשי, ככה שהוא לא יוכל לגשת אליו, וגם את 5 ו-6 - לא עזר.

רעיונות ? (אני מהנדס אלקטרוניקה ואם צריך יש לי מעבדה בעבודה עם ציוד הלחמה וכו').

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לפי חיפוש בגוגל, נסה להשיג הארד דיסק נוסף, פרמט אותו כ-FAT32 ושים בו רק את קובץ ה BIOS שהורדת.

חבר אותו למחשב במקום ההארד דיסק הנוכחי, ותמתין שהוא ישחזר אוטומטית מהקובץ.

Stay Dirty

פורסם

תודה, ראיתי שכתוב USB HDD, יש הבדל אם זה הרדדיסק או סתם DOK ? כי את זה ניסיתי..

ראיתי גם שאפשר על SATA CD-ROM, יש, אני אנסה. אם כי זה מוזר כי הוא לא עושה שום סימן שהוא מנסה לקרוא ממשהו,

הזמן שבו מוצגת ההודעה קצר מאד, שניה בערך, ואז הוא מתרסט שוב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

נראה שיש שיבוש בתוכן ה - BIOS.

הצעה שלי:

1. נתק הכל מלבד מה שהכרחי - כלומר השאר זכרונות, מקלדת ומסך. נתק דיסקים.

2. בצע CLEAR CMOS. יש ג'מפר ליד הסוללה.

3. אם לא עזר, בדוק את הסוללה והחלף אם צריך.

:turn-l:
פורסם

themichman - כמו שכתבתי, ביצעתי קיצור של רגל 4 ו-7, וגם ניסיתי 5 ו-6, לא עשה כלום.

yuvk - ניתוק של הכל - בוצע, ללא שינוי, כנ"ל איפוס CMOS.

סוללה להבנתי לא רלוונטית. ממה שאני יודע הCMOS שומר את ההגדרות של הביוס בזכרון לא נדיף, ולכן יש את הג'מפר שמאפס הגדרות.

זה לא משנה את התוכן של הFLASH שמכיל את התוכנת ביוס עצמה, אלא רק את הפרמטרים שהמשתמש משנה. לכן איפוס רק מחזיר למצב ברירת מחדל של המערכת.

הסוללה משמשת רק לשמירה על שעון המערכת.

חשבתי על פתרון 'סופני' אם לא תהיה ברירה - להחליף בין שני הצ'יפים של הביוס, יש היגיון ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

סוללה כן רלוונטית שכן חלק מהמידע נשמר ב CMOS RAM שבתוך השעון (RTC). אם כי על סוללה ריקה הייתי מצפה להודעה בהתאם. בכ"א שווה לנסות.

פורסם
themichman - כמו שכתבתי, ביצעתי קיצור של רגל 4 ו-7, וגם ניסיתי 5 ו-6, לא עשה כלום.

חשבתי על פתרון 'סופני' אם לא תהיה ברירה - להחליף בין שני הצ'יפים של הביוס, יש היגיון ?

סליחה לא ראיתי שכתבת את זה.

אם שום דבר אחר לא עוזר להחליף ביניהם אולי שווה (שניהם זה אותו ה - CHIP) ?

בטח גם לא שווה להשקיע לקנות רק את הביוס והחליף.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם (נערך)

DUAL BIOS - אני בספק אם מדובר בשני רכיבים. בד"כ מדובר בשמירת עותק גיבוי ל BIOS באותו רכיב FLASH. ניגשים אליו אם ה BIOS לא עולה בהצלחה.

עריכה: כתוב ב datasheet

virtual dual BIOS

אבל גם כתוב שיש שני רכיבים של 8 מגה ביט.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

יש שני רכיבים, ליד אחד כתוב M_BIOS, וליד השני B_BIOS, ראה גם בתמונה :

10-gigabyte-ga-ep43-ds3l.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא מבין את הטיוואנים... רכיב אחד של 16 מגה עולה הרבה פחות משניים של 8.

השימוש בעותק הגיבוי צריך להעשות אוטומטית אם העותק הראשי פגום.

פורסם

כן, ברור לי שזה אמור.. רק שזה לא קורה בפועל :) השאלה אם התוכן של של המשני זהה לראשי, והחלפה פיזית תעזור איכשהו..

(הרעיון בשני צ'יפים זה שאם הצ'יפ של הביוס נדפק חומרתית ואי אפשר לגשת אליו - עדיין יש לך משני, זה לא יעזור לך אם יהיה אחד של של 16 מגה ועליו שני עותקים).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

אני חושש שלא. המימוש שאני מכיר הוא שיש קוד קטן, BOOT BLOCK שתפקידו לבדוק את הקוד של ה BIOS (בודק CHECKSUM/CRC) ואם הוא תקין הוא מעתיק אותו לזכרון, ואם לא, משחזר מעותק הגיבוי. הקוד הזה בלתי ניתן לשינוי / עדכון. אולי יש קוד כזה בשני הרכיבים - אני בספק.

לא עושים הגנה חומרתית לרכיב לא תקין (זה לא סרבר ולא מערכת מוטסת) אלא לתוכן משובש. במקרה של BIOS שלא עולה, הזכרון הראשי ימחק ויכתב מחדש לפי הקובץ של הגיבוי, ככה שאם הצ'יפ דפוק לחלוטין, המחשב עדיין מת.

What is DualBIOSTM?

Motherboards that support DualBIOS have two BIOS onboard, a main BIOSand a backup BIOS. Normally, the system works on the main BIOS.However, if the main BIOS is corrupted or damaged, the backup BIOS will take over on the next system boot and copy the BIOS file to the main BIOS to ensure normal system operation. For the sake of system safety, users cannot update the backup BIOS manually

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

אוקיי, זה לא יגן מכשל חומרתי בצ'יפ הראשי, אבל אם סומכים רק על צ'יפ אחד שעליו יש שני עותקים של הקוד, זה לא מספיק כי אם התוכן שלו יכול להפגע, גם העותק יכול להמחק/להדפק.

אני אעשה עוד כמה נסיונות לפני שנלך לצעדים סופניים כמו החלפת הצ'יפים :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...