Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דין נסיעה ללא רשיון רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

היום הגיע טופס תשלום אגרת הרישוי, כמובן שמחירו לא השתנה ולמרות כל השקרים שמפיצים נבחרינו (אני בכלל לא בחרתי בהם, לא משנה...)

והמחיר? ללא תחרות - 5049 ש"ח (ותודה לשטרית).

השאלה היא כזו - מכוון שהרכב הוא חדש ולא צריך "טסט" אלא רק תשלום חצוף של 5000 ש"ח על הזכות להיות בעל רכב במדינת ישראל עלה לי רעיון (חלק יקראו לו נועז, חלק יקראו לו מטופש) - לנסוע בלי לשלם את האגרה עד שמחירה יופחת (בתקווה בשנה הבאה...?)

הרי הרכב לא מהווה סכנה - לראיה: אני פטור ממבחן.

בקיצור - מה דיני במידה ושוטר תופס אותי? ומה במקרה של תאונה? האם הביטוח תופס?

פורסם
לנסוע בלי לשלם את האגרה עד שמחירה יופחת (בתקווה בשנה הבאה...?)
אתה אופטימי אם אתה חושב שבשנה שלמה לא יעצרו אותך לפחות פעם אחת לבדיקת רשיונות במקרה הכי טוב...

אבל היי...מדינה חופשית.

מצד שני- אתה בחרת סולר כך שלצערך תיאלץ לשאת בתוצאות (המרות נכון להיום- קרי אגרה של 5K וכו'. נקווה רק שלא ישאירו אותכם עם אגרה גבוהה וסולר במחיר של בנזין אחרת חצי מדינה נופלת.)

-ארז-

פורסם

מה לגביי הביטוח ? הוא יתפוס במקרה של תאונה חס וחלילה?

נראה לי בעייתי משהו (בהנחה שאכן תבצע את זה).

אגב,

אני לא רוצה לפגוע או משהו,

אבל היה פה איזה שירשור שאתה מרויח פי 3 ממשכורת ממוצעת (זה מה שכתבת למישהו)

אז לא נראה לי שהתשלום של הטסט - זה מה שישבור אותך...

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

קצת מוזר, אבל בפעמיים האחרונות שעצרו אותי לבדיקת רשיון (אחת מהן היתה לפני כמה שעות), תמיד ביקשו רק את רשיון הנהיגה ולא את רישון הרכב..

פורסם
היי,

השאלה היא כזו - מכוון שהרכב הוא חדש ולא צריך "טסט" אלא רק תשלום חצוף של 5000 ש"ח על הזכות להיות בעל רכב במדינת ישראל עלה לי רעיון (חלק יקראו לו נועז, חלק יקראו לו מטופש) - לנסוע בלי לשלם את האגרה עד שמחירה יופחת (בתקווה בשנה הבאה...?)

הרי הרכב לא מהווה סכנה - לראיה: אני פטור ממבחן.

ידידי,

כשאתה מוציא רשיון רכב חדש, הוא מתחיל מיום הפקיעה של הרישיון הקודם ככה שלא הרווחת כלום.

הדרך היחידה היא להקפיא את רישיון הרכב במשרד הרישוי, לא מומלץ להיתפס נוהג ברכב שרישיונו הוקפא.

ולעניין השוטר, אם עבר פחות מחצי שנה מיום פקיעת רישיון הרכב, אתה מקבל קנס של 250 ש"ח (לא זוכר כמה נקודות). אם עבר יותר מחצי שנה, אתה מקבל זימון לבית משפט. ושם, אלוהים גדול.

מקווה שעזרתי,

צבי.

פורסם
מה לגביי הביטוח ? הוא יתפוס במקרה של תאונה חס וחלילה?

נראה לי בעייתי משהו (בהנחה שאכן תבצע את זה).

אגב,

אני לא רוצה לפגוע או משהו,

אבל היה פה איזה שירשור שאתה מרויח פי 3 ממשכורת ממוצעת (זה מה שכתבת למישהו)

אז לא נראה לי שהתשלום של הטסט - זה מה שישבור אותך...

סער

זה גם מה שאני שאלתי - האם הביטוח תקף...

מה זה משנה כמה אני מרוויח? אתה רוצה שאני באמת אשתף אותך בצרות שלי? מה אני לא משלם מס הכנסה ומממן את הפוליטיקאים המושחתים? לא שירתתי בצבא? אני לא עושה מילואים?

כמה אפשר להשתין על בן אדם ולהגיד לו שיורד גשם?

נורא מרגיז אותי שאומרים לי "תשמע, יש לך אוטו יקר אז אתה בטח עשיר".

אני לא מליונר, 5K הם הרבה כסף, 5K הם אפילו הרבה יותר כסף כאשר מדינה מזדיינת גונבת לי אותם מהכיס (וסליחה על השפה, פשוט מתחיל להשבר לי לגור כאן).

zh11 - ברור לי שללא הקפאת רשיון אני אצטרף לשלם מיום פקיעת הרשיון הראשון, חשבתי שעם קצת מזל במידה והמחיר יופחת - אני אשלם אותו במקום את המחיר המקורי. כנראה שזה לא יקרה (לא יופחת המחיר וגם אם כן ידרשו ממני לשלם את הסכום המקורי) - אבל תמיד טוב להיות אופטימיים, לא?

פורסם

ידידי, כמוני אתה באותה סירה. גם הטסט שלי עולה 4 אלף ש"ח. בדיוק כמוך. נסעתי שבוע בלי טסט, ולמזלי חבר משפחה קרוב הלווה לי את הסכום הנדרש. אם לא , אין ספק שהיתי ממשיך לנסוע בלי טסט.

דבר אחד זה לשלם מחיר דלק גבוהה, אבל לשלם גם אגרה גבוהה? עד איפו הם רוצים שנגיע?

עוד לא ראיתי מדינה, פרט למדינת ישראל שגובהה אגרת רישוי בסכום כזה.

אני מכיר כמה אנשים באיגוד נהגי המוניות , והטיפשים יושבים בשקט ולא עושים כלום.. זה לא ממש מעניין אותם לצערי.

אם כל בעלי הדיזל, והמוניות יעלו לירושלים ויסגרו אותה,עם המשאיות גם, אז יהיה שינוי. אם לא אני חושב שלשטרית ולבנימין נתניהו יהיה קל יותר לגבות 4K ש"ח + מחירים מוגזמים על הסולר.

פורסם

ברגע שאין לך טסט הביטוח לא חל עליך!

ובקשר לזה שעצר אותך שוטר ולא ביקש רשיון רכב, זה חד פעמי!

מנחים את שוטרי התנועה לבקש ארבעה מסמכים:

*רשיון רכב

*רשיון נהיגה

*ביטוח רכב

ובמקרה הצורך גם תעודת זהות

פורסם

תשלם את האגרה וסע כחוק, אתה בחרות דיזל, לא יודע כמה זה חוסך לך, אבל אגרת הרישוי מופקעת מאוד.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
אם כל בעלי הדיזל, והמוניות יעלו לירושלים ויסגרו אותה,עם המשאיות גם, אז יהיה שינוי. אם לא אני חושב שלשטרית ולבנימין נתניהו יהיה קל יותר לגבות 4K ש"ח + מחירים מוגזמים על הסולר.

בוא אני אחסוך לכם את המאבק הידוע מראש הזה ואגיד לך מה יאמר ביבי

"אנחנו בשלבים להקמת וועדה שתבדוק איפה ניתן להטיב עם נהג המונית. ניקח ונבדוק איפה אפשר להדק את החגורה ולקחת את השומן המיותר...(מלווה בתנועת לפיתה אגרסיבית לכיוון למעלה) על מנת שנוכל להפריט את הטאסות של האוקטביות ולהעביר את פסי הייצור של "הכובעים" לתאילנד כדי לחסוך בעלויות. פחות מיסים, יותר מטוסים, יותר דלק פחות נוסעים ומפה נשאיל קילו לשם כדי שנקבל חצי קילו בעוד מספר חודשים. צאו לעבוד...!"

בערך זה מה שתקבלו...

חבל על הזמן שלכם ושלנו, פרייארים היינו ופרייארים נשאר.

אבל העיקר ששואלים אותנו איך עם ביבי אנחנו אומרים: "ביבי שיפר את הכלכלה הישראלית..."

:mm_mad:

פורסם
תשלם את האגרה וסע כחוק, אתה בחרות דיזל, לא יודע כמה זה חוסך לך, אבל אגרת הרישוי מופקעת מאוד.

אני בחרתי דיזל כשמחיר הבנזין היה 4.53 ומחיר הסולר היה 2.25 (עם הנחה של 1.10 ש"ח)

היום מחיר הבנזין 5.15 עד 5.30 (עליה של כ15%) ומחיר הסולר אחרי 1.35 ש"ח הנחה הינו 3.70 (עליה של כ65%!!!!)

לפני שנה, כשהוסיפו "מס זמני" בגובה של 30 אג' על הסולר ע"מ לממן את גדר ההפרדה טענו כי יינתנו הנחות באגרות הרישוי? נתנו הנחה? ברור שלא, הרי הם שקרנים.

מאז אותה קפיצה גדולה - מחיר הסולר ממשיך לעלות בקצב כמעט אקספוננציאלי עד למצב בו ליטר סולר בתחנה עולה כמו ליטר בנזין! (לפני הנחות כמובן).

ומה לגבי תוספת האגרה? (בסך של 2323 ש"ח) כמובן - אם אפשר לחנוק עוד את אזרחי ישראל, למה לא?

תרמתי את מיטב שנותי לצבא, אני משלם מס הכנסה שערורייתי של 50%, אני משלם כמעט 140% מס על הרכב בעת רכישתו, אני משלם מחיר מופקע על דלק, די, נמאס.

את כל הרשימה למעלה אפשר להצדיק (צבא - אין ברירה - יש אוייבים, מס הכנסה- המדינה צריכה הרבה כסף לממן את הצבא, מיסוי לא הגיוני על כלי רכב - במצב מלחמה נהוג למסות רכבים מייובאים (נהוג בעוד מדינות במצב מלחמה בעולם, כגון קפריסין), מחיר גבוה על דלק? נניח שזה בסדר - פה הרי ממסים את השימוש שלי בתשתיות, המס מהדלק אמור לעבור לתיקון כבישים, לא? (מן הסתם זה לא ברור לדגנרטים שבירושלים, אבל לא משנה)).

אבל למה לוקחים לי 5049 ש"ח סתם ככה?

זה לא העניין של הכסף, זה העקרון, אם מישהו גובה עבור שירות סכום גבוה - דיינו, אבל פה פשוט גונבים לי כסף מהכיס.

אין הסבר אחר.

נראה מה נעשה, אני שוקל פניה לבג"ץ ביחד עם עוד כמה חברים, אם מישהו מעוניין להצטרף - בפרטי.

פורסם

קודם כל - יש תמורה לאגרת הרישוי - אל תשכח שאתה משלם גם את אגרת הרדיו במסגרת הטסט, ואתה מדי פעם שומע גלגל"צ, לא?

שנית, ביבי אכן שיפר את הכלכלה הישראלית. עובדה שלאנשים יש 5049 ש"ח להוציא על אגרת רישוי שנתית...

שלישית - אי תשלום האגרה לא יתן שום דבר - בפעם הבאה שתבוא לחדש רשיון ידרשו ממך גם את הסכום הזה. חוץ מזה - לך תדע. רשות השידור במצב לא מי יודע מה, והם עלולים לבוא ולעקל לך את הרדיו מהאוטו כי לא שילמת אגרה. :-P

רביעית - ביטוח החובה יהיה תקף לחצי שנה.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

נראה מה נעשה, אני שוקל פניה לבג"ץ ביחד עם עוד כמה חברים, אם מישהו מעוניין להצטרף - בפרטי.

זה רעיון מצוין. אולי זו הדרך היחידה, להכריח אותם לעשות, את מה שהם התחייבו עליו. יחד עם זאת, למה בפרטי? לרעיון כזה צריך לתת פומבי ולאסוף כמה שיותר נפגעים.

• תוכן חדש...