Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני כשנה רכשתי פורד פיאסטה חדשה דרך לאומי כארד (רכב משועבד) ליסינג מימוני

תשלום ראשוני וכל חודש עוד כ 900 ש"ח למשך 36 חודשים

היום אני עומד על 30K קמ ,התאכזבתי נורא מצריכת הק"מ כ 1:13 רוב הנסיעות שלי הן בןעירוניות

אני שוקל להחליף לרכב יותר חסכוני

האם זה כדאי עכשיו רק לאחר שנה ?

מה האפשרויות הקיימות ?

פורסם

וחשבת שתוכל לקבל את הצריכה הזו מסופר מיני?

חפש לך רכב דיזל,או היברידי רק אחד משני אלו יגיעו לצריכת דלק הזו.

שום סופר מיני לא תגיע לצריכת דלק כזו.

מה התקציב שלך?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בחישוב גס הפחתת צריכת הדלק מ-13 ל-18 קמ"ל תחסוך לך 4000-4500 ש"ח בשנה (ירידה מ-2300 ל-1600 ליטר בשנה). כמה תפסיד על מכירת הרכב הנוכחי כעת? הרי השנה הראשונה היא זו בה ירידת הערך היא הגדולה ביותר, במיוחד עם רכב שנסע נסועה גבוהה כשלך.

בקבלת ההחלטה התחשב בהערה זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תשאר עם הפיסאטה. אחלה מכונית וקשה לי להאמין שתוכל למצוא סופר מיני עם הצריכה שאתר רוצה וגם שיהיה חכם כלכלית לעבור אליה.

יש לך את הג'אז או היאריס הייבריד, אבל הן עולות סביב 120 אלף ש"ח (117.5 ליאריס, 123 לג'אז). עכשיו תחשוב כמה כסף תצטרך להוסיף כדי להשתדרג לאחת מהן. אם הפיסאטה שלך היא אוטומטית, אני מאמין שתוכל לקבל עליה לא יותר מ-70-75 אלף ש"ח, וגם זה בנדיבות יתרה (יד 2, 0 ק"מ עולה סביב 90K). אם היא ידנית, מן הסתם תקבל הרבה פחות.

45-50K ש"ח בשביל לחסוך עוד 5000 ש"ח בשנה על דלק? אתה תחזיר את ההשקעה תוך 10 שנים.

שווה לך?

אופציה אחרת היא רנו קליאו ידנית עם מנוע 0.9 טורבו, אבל שם תקבל בערך 15-17 קמ"ל, לא שיפור משמעותי והמכונית לא יותר טובה מהפיאסטה (גם לא פחות טובה). גם פה המעבר יעלה לך בערך 15.5K (מחיר הקליאו בגרסה העירומה הוא 85 וחצי אלף), תחזיר את ההשעקה תוך שלושה וחצי ארבע שנים (במצב אופטימלי). זה קצת יותר ייתכן כלכלית אבל עדיין נראה לי כמו יותר מדי בלאגן וכאב ראש בשביל משהו פעוט.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה

באמת החישובים שעשיתם פה גורמים לי לחשוב פעמיים

הפיאסטה היא ידנית

גם מכוניות המיני לא יכולות לחסוך ?

רוב הזמן אני נוהג בה

האם המעבר לגז לא בא בחשבון ?

פורסם

תחשב ותראה כמה כסך תחסוך, אם זה כדאי רק אתה תוכל להגיד. הפאביה תצרוך ליטר לכל 17 או 18 ק"מ, קשה לי להאמין שתצליח יותר. השאלה היא כמה זה כסף/זמן/כאב ראש ההחלפה הזו עולה לך. וגם כמה זמן ייקח לך למצוא אחת שלא הייתה מונית/לימוד נהיגה ולא גמעה טריליונים של קילומטרים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כנראה שהדרך הטובה ביותר בשבילך לחסוך בדלק תהיה שינוי הרגלי נהיגה,

נכון זה דורש קצת להשקיע בחמידה ובעיקר המון סבלנות, אבל יכול להוריד לך 10-20 אחוז מצריכת הדלק, ואולי אפילו יותר.

• תוכן חדש...