Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני יודע שיש לפיאט נוזל קירור מקורי מצויין בשם פראפלו ובכל זאת רציתי לשאול האם הנוזל קירור של וולוולין העונה לשם:

zarex extended life antifreeze שעומד במפרט קטרפילר ומתאים למנועי דיזל: למשאיות, אוטובוסים ורכבים כבדים, מתאים לפיאט דובלו 1.9 טורבו דיזל שנת 2008?

http://www.valvoline.co.il/ZerexExtendedLifeAntifreeze

ברכב השני שלי ( דייהטסו סיריון 2002) אני משתמש

ב- zarex asian אדום שמתאים לרכבי: טויוטה, הונדה, מיציבושי, דייהטסו וכו׳.

השאלה היא האם זה שפיאט דורשת רק נוזל קירור מקורי אומר שכל נוזל קירור אדום ואיכותי אחר כמו וולוולין למשל יהיה פחות איכותי/ פחות מתאים מפראפלו.

אשמח לתשובה ממביני עניין.

* כרגע יש במערכת נוזל אדום וחדש של וולוולין.

תודה ושבת שלום

פורסם (נערך)

אל תהמר על זה. מנועי פיאט מאוד רגישים לנוזל הקירור.

באתר העולמי של וולווליין אין דובלו, אבל בדקתי סתם לאיזושהי פיאט, והמנוע חיפוש נתן את זה:MaxLife Coolant AF, אבל בדף המוצר לא מצוין שהמוצר עומד באיזשהו תקן של פיאט.

לדעתי - שטוף את המערכת עם מים מזוקקים והחלף לנוזל מקורי או אחר שתואם לתקן פיאט הרלוונטי - כנראה שזה FIAT 9.55523 (לפי ספר רכב של פיאט קובו. וודא בספר שלך). אם אכן זה - נוזלים שיתאימו לך הם, למשל:

פאראפלו אדום

יורול XL צהוב

אבל לא לערבב אותם עם משהו אחר או ביניהם. יש אזהרה מפורשת בנושא.

תוספת:

היורול, בניגוד לפארפלו, מוכן לשימוש וכתוב במפורש שאין להוסיף מים

Eurol® Coolant -36 XL is to be used undiluted, so never

top-up with water. Life-time of the product is 5 years

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

יש הרבה רכבים שיש להם נוזל קירור מקורי

ודורשים נוזל קירור אדום LLC או HLLC השאלה היא האם חייב שהנוזל יעמוד במפרט פיאט?

למשל פולקסוואגן דורשים נוזל מקורי g-13 או 12

אבל עדיין יש חלופות בשוק לא פחות טובות ונוזלי קירור אדומים שגם מתאימים לרכבי פולקסוואגן.

סביר להניח שהנוזל המקורי הכי טוב.

השאלה היא האם הנוזל של וולוולין יעשה נזק למערכת קירור?

פורסם (נערך)

רוצה לנסות ולספר לנו? העובדות הן:

יש תקן שפיאט קבעו.

הנוזל של וולווליין לא עומד בו.

אין קשר לאיכות הנוזל. מה שקובע זה התגובה הכימית של הכימיקלים בנוזל עם הסגסוגת של המנוע, רדיאטור, גומיות, צינורות ואטמים.

בדגש על סגסוגת המנוע. באוטו שלי לא הייתי לוקח סיכון, גם אם מישהו היה אומר לי שמניסיונו זה סבבה.

תוספת - שים לב להבדל: G13 ו- G12 של וולקסוואגן אלו מפרטים, תקנים.

נוזלים חליפיים בשוק מצהירים שהם עומדים בתקן הזה. אומנם יש לוולווליין מוצרים שעומדים בתקנים של יצרנים אחרים (למשל של VW, וקאטרפילר כמו שציינת, ועוד), אבל וולווליין לא מצהירים שהם עומדים בשום תקן של פיאט.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

תודה רבה על ההסבר.

יש לך מושג כמה ליטרים של תרכיז פראפלו אני צריך? אני יודע שצריך לערבב את הנוזל 50/50 מים ותרכיז נוזל קירור.

60 שקל לליטר במוסך מורשה פיאט נשמע מחיר סביר?

תודה.

פורסם

אני לא חושב שיש הבדל משמעותי (אם בכלל) במחיר בין הוולווליין שלא בטוח שמתאים, לבין הפראפלו שמתאים

ב 100%, לכן אמליץ לך לבחור בנוזל אותו קבע היצרן.

בזמנו רכשתי פראפלו באוטו מודיעין בבני ברק, אבל הם מחזיקים אותו לסירוגין. תעבור בין חנויות חלפים באזור תעשייה (בעירך),

באחת מהן סביר להניח שתמצא.

פורסם

למה שחברה רצינית כמו קסטרול תמליץ על נוזל קירור לא מתאים . הרי אפשר לתבוע אותם מישפטית על נזק אם יהיה? ואני לא מדבר על הארץ כי אם בכל העולם.

פורסם

זה בדיוק כמו הסיפור עם הנוזל של וולווליין - האתר ממליץ, אבל בדף המוצר אין שום אזכור לתקן פיאט (ויש אזכור של תקנים אחרים).

אני בטוח שאם תחפש את תנאי השימוש באתר תראה שבטח כתוב שם שבעניין התאמה לדרישות יצרן הרכב יש לוודא עמידה בתקן ומפעיל האתר לא יישא בשום אחריות כתוצאה נזק על סמך טעות באתר (וכו' וכו')

• תוכן חדש...