Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות קיה פורטה שנת 2012,

ראיתי שיש שתי דגמים

LX

EX

ראיתי ששניהם נפח 1600, מישהו יודע מה ההבדל ביניהם ואם הוא משמעותי בקנייה ואחר כך גם במכירת הרכב יהיה איזה יתרון כלשהו?

חוץ מזה רציתי לשאול רכב משפחתי בתקציב של 60-63 אלף יש הצעות מעניינות אחרות שכדאי לקחת בחשבון.

בעיקרון הרכב הוא לאבא שלי, נוסע לעבודה וחזור ביומיום פעם בשלושה חודשים בערך נסיעה ארוכה, צריכת דלק לא צריך שיהיה ממש חסכוני אבל לא שתיין, משפחתי ואמין הכי חשוב, ושייראה גם טוב.

פורסם

EX הוא דגם המאובזר יותר, ההבדל משמעותי. כשהרכב היה חדש, ההבדל במחיר בין הדגמים היה כ2 אש"ח - ממש מעט יחסית להבדלי האבזור.

הסיבה לכך היתה שמחיר המחירון של הLX היה פיקציה - זה דגם שנמכר בהנחות ענק לחברות ליסינג, לא מאמין שהיו יותר מאנשים פרטיים בודדים שקנו את הדגם הזה.

הרכב עצמו, לטעמי, מומלץ - אמין, זריז, צריכת דלק סבירה, גיר 6 הילוכים. אחריות לגיר + מנוע לעוד שנים רבות.

היה לי כזה כרכב מעבר למשך שבועיים - זכור לי לטובה.

פורסם

קח בחשבון שנושא האחריות של 7 שנים רלוונטי למוכרים פרטיים, חברות הליסינג רכשו את הרכב עם 3 שנות אחריות בלבד.

ב2012 נמכרו שני הדורות של הקיה פורטה ולכן יש להבדיל ביניהם.

בדגם החדש יותר השינויים כוללים חישוקי סגסוגת קלים, בקרת אקלים מפוצלת (לעומת מזגן פשוט בLX), צמיגים בחתך גדול יותר, גלגל חלופי בגודל מלא, DRL והפשרת אדים אוטומטית לשמשה הקדמית. מבחינת אבזור בטיחותי או ביצועים אין הבדל.

בדגם הישן אני זוכר שההבדלים היו דומים, גם חישוקים קלים ברמת הגימור הגבוהה, בקרת אקלים ברמת הגימור הגבוהה וזהו פחות או יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...