Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום וחג שמח דבר אשון! :-):-)

לשאלתי , בקרוב מאוד אני מעוניין לקנות רכב , אפשר להגיד ראשון (אני לא נהג חדש אני נוהג כבר 6 שנים והרבה).

מה שאני מחפש ברכב זה קודם כל שיהיה מהנה לנהיגה , שיהיה מתקשר וזריז בפניות. שיהיה קטן יחסית (עד 4 מטר) כי אני גר באיזור בעייתי מאוד בחניה במרכז תל אביב. שיהיה אמין . צריכת דלק הכי פחות חשובה לי..

עם כל זה , אחד הרכבים שאני מחפש הוא אלפא רומיאו GT שהיא באורך היא 4.3 , ואני ממש לא בטוח לגביי האמינות שלה (למרות שאני מנסה להתנתק מהמוניטין הלא כך רלוונטי להיום שלהם שהוא בכלל משנות ה -70 , אבל עדיין מציק קצת בראש).

האם כדאי באמת לחרוג מהנורמה ובשביל פעם אחת לנסות , וללכת על האולי "הרפתקה" הזו?

או אולי לנסות BMW 325, שלפחות באמינות יהיה קצת יותר שקט.

כרגע ההוצאות הגדולות מהמשכורת הולכת לרכב אין הוצאות חודשיות נוספות שראויות לציון (אני בן 24 עם עבודה לא רעה ברוך השם ,בתחום ההיי טק)

או פשוט ללכת עם הרציונאל ולקנות משהו כמו SUZUKI SWIFT או FORD FIESTA או VW POLO או MAZDA 2 וזהו.. או עוד רכב קטן נחמד אחר שתוכלו להמליץ , שמכיל את התכונות שציינתי ?

זה ממש מאבק בין הנשמה לרציונאל!!

והיום גם העלו בפניי אופציה בכלל אחרת לגמריי של ליסינג פרטי , שווה בדיקה? אולי לקחת איזה ג'ולייטה?

ועוד שאלה אחרונה , נניח אני הולך בעקבות הנשמה קונה אלפא , אני מניח שהחלפים יהיו יקרים , השאלה היא מה זה חלפים יקרים?

אפשר השוואה פרקטית? נניח כמה יעלה חלק\טיפול באלפא לעומת אותו חלק\טיפול במאזדה 3?

עיזרו לי להחליט:) תודה רבה רבה מראש לכל העוזרים!

עריכה אחרונה על ידי M55power
פורסם

לא מאמין שתמצא ג'ולייטה וגם לא מיטו משנתונים 2010 ומעלה בתקציב הזה...

אם אין לך בעיה עם ידני אז לאון 1.2 או 1.4 ידניות משנתונים 2010 ומעלה מאוד מהנות לנהיגה וממליץ בחום מניסיון.

פיאט בראבו 1.4t גם מהנה לנהיגה, למרות שבגרסה הרובוטית קצת פחות לפי מה ששמעתי.

פורסם

אני קניתי לנצ'יה אפסילון 0.9 אוטומטית. אני מניח שבמחיר של 50K תוכל לחפש מודל 2011 מדגם PLATINUM (כמו שלי) או לחילופין דגם ליסינג פשוט יותר ב-40K. (מוכרים בחברת פרי או בלו סקאי).

רכב מעולה וייחודי מאוד בנוף.

פורסם

ממליץ לך לבדוק עלויות של ביטוח וטסט לפני הרכישה. רכבים מיוחדים בדרך כלל יקרים משמעותית גם בצד הביטוח והטסט.

חלקי חילוף מכניים יקרים יותר מחלקים מקבילים במכוניות עממיות, לפעמים בפער קטן. חלקים קוסמטיים ופח עולים הון תועפות.

בהתחשב בבעיית החניה שציינת הייתי ממליץ לך לדחות את החלום בכמה שנים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני יודע שהג'ולייטה והמיטו לא בתקציב , אותן חשבתי לקחת כחלק מליסינג פרטי , אבל אני לא יודע אם כדאי. הייתי רוצה קצת מידע בנושא איך עובד ליסינג פרטי.

ידניות אני אוהב! אני מתגעגע לידני.אז לא איכפת לי, הפוך! אבל ה seat leon , אנשים דורשים עליה 80K+ זה הרבה מעל התקציב... אני אצטרך עוד לחסוך.

לנצ'יה אפסילון זה בעיה אחרת , היא ממש לא יפה בעיניי, אני מכיר את ההיסטוריה של לנצ'יה - דלתא אינטגרלי , סטראטוס , ועוד ועוד... קו"ח מרשימים מאוד!

אבל היום הם נהרסו כלילי.. הם לא יותר מקרייזלר עם תג אחר וזה נוראי!

אולי אני קצת חי בסרט? ועדיף לותר על הGT ועדיף איזה יפנית קטנה כמו יאריס? או MAZDA 2 וזהו?

או אולי בכל זאת אלפא 147? מישהו מכיר את הרכב? הם עולות גרושים לקניה, אבל אחר כך..?

פורסם
אני יודע שהג'ולייטה והמיטו לא בתקציב , אותן חשבתי לקחת כחלק מליסינג פרטי , אבל אני לא יודע אם כדאי. הייתי רוצה קצת מידע בנושא איך עובד ליסינג פרטי.

ידניות אני אוהב! אני מתגעגע לידני.אז לא איכפת לי, הפוך! אבל ה seat leon , אנשים דורשים עליה 80K+ זה הרבה מעל התקציב... אני אצטרך עוד לחסוך.

לנצ'יה אפסילון זה בעיה אחרת , היא ממש לא יפה בעיניי, אני מכיר את ההיסטוריה של לנצ'יה - דלתא אינטגרלי , סטראטוס , ועוד ועוד... קו"ח מרשימים מאוד!

אבל היום הם נהרסו כלילי.. הם לא יותר מקרייזלר עם תג אחר וזה נוראי!

אולי אני קצת חי בסרט? ועדיף לותר על הGT ועדיף איזה יפנית קטנה כמו יאריס? או MAZDA 2 וזהו?

או אולי בכל זאת אלפא 147? מישהו מכיר את הרכב? הם עולות גרושים לקניה, אבל אחר כך..?

האפסילון אוטו מיוחד, חמוד וגם נוח באופן מפתיע לגודלו, אבל יש לו הגה מחורבן, קל וחסר תקשורת באופן מטריד ולענין היופי, כאן אנחנו בענין של טעם, לא מוצא חן, אז לא. אני מזהה אצלך חשש ביחס לעלויות התחזוקה ובצדק אתה חושש, התקציב שלך מאפשר קניית מכוניות "רציניות" רק משנתון יחסית נמוך ועם קילומטראז' ו"טחינה" ברמות גבוהות ובאלו צריך להערכתי לחזור בתשובה ולהתפלל בדבקות לנס הקרוי " טיפולים בלבד". במיוחד חשוב הענין שכן כל תקלה רצינית עלולה לנגוס באכזריות בכיס, לא בטוח ששווה הענין הזה. עדיף להיות שמרן וללכת על מכוניות "רגילות" משנתון מתקדם, עדיפות ליסינג עם אחריות בדוקה, מה שייתן גם שנתון סביר וגם בטחון יחסי לשמירה על תזרים המזומנים.

פורסם
האפסילון אוטו מיוחד, חמוד וגם נוח באופן מפתיע לגודלו, אבל יש לו הגה מחורבן, קל וחסר תקשורת באופן מטריד ולענין היופי, כאן אנחנו בענין של טעם, לא מוצא חן, אז לא.

לא הכי מסכים איתך לגבי ההגה. אני לא מוצא בו איזו בעיה מיוחדת - אבל אולי זה בגלל שאני כבר 5 שנים עם הגאים חשמליים של פיאט...

היופי הוא כמובן עניין יחסי.

פורסם (נערך)

עלויות אחזקה גבוהות של פעם ב.. (שנה) אני אחזיק מעמד. מה שמפחיד אותי יותר זה רכב שאני אכנס אליו בבוקר והוא פשוט לא יניע , או יתקע באמצע הדרך.

קרה לי לפני כשנה , שהייתה לי פג'ו 205 שנת 95 שקיבלתי מאח שלי. היא הוזנחה במשך 3 חודשים ללא תנועה בכלל לפני שהועברה אליי, יומיים אחרי שקיבלתי אותה , היא שבקה חיים באמצע פקק בכביש 4. 4.5 שעות חיכיתי לגרר שעלק "עוד 20 דקות אני מגיע"!! חודש אחרי זה היא נלקחה על ידיי העירייה והיא עכשיו סביר להניח מכונת כביסה של מישהו..

השאלה אם זה המצב באלפות או או ב.מ.וו למיניהן? התקציב שלי מאפשר שנת 2006-8 לאלפות. וראיתי שהן עם באיזור ה 100K ק"מ שזה נשמע בסדר יחסית (אני מקווה) אצל ב.מ.וו המצב קצת חמור יותר, הם יד 5-10 עם קילומטרים שיספיקו לטיול במאדים. אבל הן אמינות יותר לא? חשבתי על 325 או 323.

אבל שוב יכול להיות שאני סתם חולם בהספמיה.

אתה יכול לנסות לחפש קליאו ספורט, יאריס ts, איביזה קופרה, פולו gti ודומותיהן...

בקשר לאלה, נשמעים כמו אחלה של רעיונות שעונים לי על הצרכים , אבל זה לא רכבים שקונים בדרך כלל צעירים שטוחנים להן את הצורה?

והאמת שגם לא כל כך פשוט למצוא, אלא אם אני מחפש לא נכון? אני בודק ביד 2 עם חיפוש מתקדם , אבל יש עוד אתרים ומקומות שאני לא מכיר שאפשר למצוא רכבים כאלה?

עריכה אחרונה על ידי M55power
פורסם

אתה יכול לנסות באתרי המועדונים psi, pcr, vagit וכו...

נכון, יש כאלו שחוטות. אבל גם יש כאלו שמורות. למצוא ספורטיבית במצב טוב זה עניין שלוקח זמן. פשוט תתחיל לחפש בדרך קבע ביד 2.

לא הייתי קופץ על העניין של האלפא. רובן הגיעו עם גיר סלספיד שלא מצטיין באמינות ודורש תחזוקה יקרה.

תוכל לנסות ולמצוא 147 מהדגמים האחרונים, אבל לא הגיעו הרבה כאלו עם מנוע 2.0 וגיר ידני.

פורסם

אני חושב שכדאי לך ברצינות לשקול סקודה פאביה ספורט. כמובן שזו לא מכונית להקפות, אבל היא יפה מאוד, קצת מאובזרת, די זריזה ב 1.2 טורבו ידני או מאוד זולה ב 1.6 ידני וכמובן תיכנס (ולא תיקנס)לך בכל חניה, תהיה בעלת אחזקה זולה ועדיין אתה תחייך כשתראה אותה בבוקר.

אני הייתי לוחץ טיפה את התקציב ולוקח 1.2 טורבו

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

קשה למצוא מיטו במחירים הנ"ל, אני גם חיפשתי לרוב זה כ 10-15K יותר, שלא לדבר על האחזקה שלה.

מה עם 500 1.4 ידנית? רכב קטן לתל אביב, יש לי כזו רובוטית, אני נהנה ממנה מאוד וקניתי אותה בטווח המחיר שלך משנתון 2010.

אני בטוח שהידנית תהיה מהנה ממנה פי כמה, כמו כן הידנית היא עם 6 הילוכים לעומת הרובוטית שעם 5.

Opel Adam S 2017

פורסם

לגבי הבימרים ,זאת יכולה להיות מאוד כייפית אך מאוד קשה למצוא סדרה 3 שטרם התאסלמה.

אולי סדרה 1 עם מנוע 2.0 יכולה להיות מהנה,אומנם לא חיית מסלול אך עדיין הגה מתקשר,הנעה אחורית ו156 סוסים.

הייתי מנסה גם מיני קופר 120 או מיאטה NB אם אין לך שימוש במושבים מאחור.

Porsche 944 turbo

פורסם

בכל מקרה, ואת זה אני ממליץ לך כאלפיסט, אל תלך על gt עם מנוע 2.0jts.

תעשה חיפוש כאן ובמועדון אלפא רומיאו iaroc.org.il ותבין לבד למה.

אם gt אז רק 3.2 v6 , והיא לא בתקציב שלך.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

התקציב שלך בעייתי וקצר מדי כדי לרכוש רכב עם אופי שלא ידרוש ישור קו ישר. אם תמצא מיני זה יהיה מה שנתונים המאוד מוקדמים וכל כשל מכאני שם יעלה הון. כנל לגבי ב.מ.וו שלמצוא אחת עם מנוע 6 צילינדר במחיר ריאלי הסיכויים קלושים .

אני לא יודע מה דרכי המימון שלך בכל מקרה אולי כדאי לך לחכות עוד קצת כדי להרחיב התקציב ולהכיל בו רכבים חדשים יותר שיהיו אמינים בהרבה. פיאט 500 יכולה להיות אחלה אופציה בתקציב הנוכחי שלך כנל לגבי הבראבו שמביאה ביצועים ברמה אחרת לגמרי בכלום כסף.

מציע לך לרדת מקניה של גולייטה בליסינג מימוני כי אתה תוך 3 שנים תשאר עם בור אדיר בכיס

בהצלחה

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...