Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הייבריד יד שניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רציתי לדעת בנוגע למכונית היברייד של טיוטה (פריוס) והונדה (אינסייט) שנתון 2009-2011

איזה מבין שניהם עדיפה?

האם החיסכון בדלק בא לידי ביטוי גם בנסיעות על כביש בין עירוני? אישתי נוסעת בערך 90 ק"מ ביום לרוב נסיעה בין עירונית.

אם אני אקנה מליסינג עד כמה זה יוריד מערך הרכב?

האם זה ישמור על ערך כלשהוא?

האם הסוללות עמידות? במידה ויש בעיה עם הסוללות כמה עולה להחליף אותם? האם זה תקלה שמשביתה את הרכב?

ראיתי שלאוטוסנטר יש אחריות שלוש שנים על הסוללות של ההונדה, זה בגלל שמדובר ברכב מליסינג? או כי יש להם בעיות עם הסוללות?

תודה רבה

ושבת שלום

פורסם

לטויוטה יש אחריות 5 שנים ולאחר מכן אפשר לרכוש ביטוח לסוללות ב-300 ש"ח לשנה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

טויוטה פריוס היא אחת מהמכוניות היחידות שליסינג לא משפיע במיוחד על המחיר שלהם. כן, כבר ראיתי טויוטה פריוס מליסינג עם קילומטראז' נמוך שביקשו עליהם מחיר מחירון מלא (בלי הנחת ליסינג) - וגם קיבלו!! אז נכון, היא מעט יותר חסכונית בדלק בהשוואה אל הונדה אינסייט וגם יותר מרווחת ומאובזרת ממנה. אבל האינסייט זולה במשהו כמו (אצבע מול הרוח) 15 עד 20 אלף ש"ח מפריוס. כמה זמן יקח לך להחזיר את ההפרש הזה בצריכת הדלק?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עבור נסיעה בין עירונית דיזל יהיה חסכוני יותר או לפחות זהה בצריכה. היתרון של היברידי יותר בא לידי ביטוי בנסיעה עירונית.

מה התקציב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני בדעה טיפה שונה מהמגיבים מעליי. ההבל בין האינסייט לפריוס גדול לפחות כמו הפער במחיר. האבזור, הנוחות, המרווח והתוצאות הטובות יותר הן בצריכה והן בביצועים משמעותיים.

בכל מקרה - הרכב יקר, דיזל בהחלט אלטרנטיבה ראויה מאוד והסיבה שבחרתי דווקא את הפריוס היא פחות החישוב הכלכלי היבש ויותר אהבה לדגם הזה ספציפית.

מי שמשלם על רכב מליסינג מחיר מלא ללא ההפחתה פראייר. אין סיבה לשלם על רכב סטנדרטי יותר מהמחירון, זו דעתי. מה שקובע את ערך הרכב הוא המחירון ועליו יש עוד הפחתות בד"כ. דמיינו לעצמכם שרכשתם רכב ליסינג ושילמת מחיר ממלא ללא הפחתה (אם אני זוכר נכון 12%?). אם חלילה הרכב נגנב או נפגע בתאונה, חב' הביטוח תזכה אתכם רק במחיר המחירון שלו, לא נעים בכלל.

כשחיפשתי את הפריוס שלי ראיתי ליסינג 2010 ב-71,000 ש"ח (120K ק"מ) ובסופו של דבר רכשתי פרטית 2009 (דצמבר) עם 64K ק"מ ב-86,000 ש"ח (המחירון היה 88).

מאוד ממליץ לקנות מסוכנות טויוטה (הם מוכרים רכבים מטרייד-אין פנימי שלהם בתוכנית שנקראת TOYOTA SELECT) כמו שאני עשיתי. הרכב מגיע עם אחריות מלאה מבורג לבורג ולאחר בדיקות מקיפות, ללא תאונות או תקלות כלשהן בתהחייבות ומיד ראשונה פרטית.

הסוללות עמידות יחסית אבל צריך להיות מודעים לכך שמתישהו הן ילכו. מהמקרים שראיתי בעולם, מהאינטרנט, זה קורה איפשהו באזור ה-220K ק"מ פלוס באזור ה-7 שנים). אפשר להחליף למשופצת בסכום נמוך אבל אני לא מכיר מישהו שעשה זאת. ההחלפה במחיר מלא עולה 8-10K ש"ח. רכשית הרחבת אחריות ב-300 ש"ח כל שנה או 15K ק"מ מאוד מומלצים.

אגב לא יצא לי להשוות עם פריוס עם סוללות חדשות, אבל לדעתי היעילות שלהן לאט לאט יורדת עם השנים. שוב, שלי בת 5 והצריכה עדיין טובה.

באשר לצריכת הדלק - אפשר להגיע לתוצאות יפות מאוד במיוחד למי שיש ים סבלנות ומוכן לנסוע לאט מאוד. אני אמנם הפחתתי מאוד בלחיצות על הגז אבל מעדיף לשייט באזור ה-110-120 ולא 90. הצריכה הממוצעת שלי לאורך זמן עומד על 5 ליטר ל-100 ק"מ או במילים אחרות 1 ל' ל-20 ק"מ, בנסיעה משולבת כולל מזגן.

שוב, בניגוד לדעה הרווחת, הרכב חסכוני מאוד גם מחוץ לעיר בזכות המבנה האווירודינמי. בקרת השיוט מביאה לצריכה אופטימלית בקטע הזה. הצריכה מחוץ לעיר היא 5 ליטר ל-100 ק"מ ופחות, תמיד (במישור במהירות מתחת ל-130 קמ"ש). בנסיעה עירונית בלבד הצריכה תהיה גבוה יותר ויחד עם זאת נמוכה משמעותית ממשפחתית רגילה (חצי).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

בכל מוסך של טויוטה. האחריות מוגבלת לשנה או 15K ק"מ, המוקדם מבניהם. אני מניח שבמוסך טויוטה תקבל סוללה חדשה ולא חליפית/משומשת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

לפני שרכשתי פריוס עשיתי סיבוב גם באינסייט. הפריוס מרגיש הרבה יותר יוקרתי, שקט ונוח יותר.

הבדל בולט במיוחד הרגשתי בבולמים ובנוחות הספסל האחורי.

לגבי אחריות עשיתי בטויוטה, מוגבל בשנה או 15K ק"מ המוקדם נביניהם. עלות האחריות 300 והיא כוללת לא רק את המצברים אלא את כל המערכת ההיברידית.

משהו אמר לי שניתן לעשות אחריות רק כל עוד הרכב לא עובר גיל של 10 שנים, לא בדקתי אם זה נכון.

נ.ב. ל SLOW SPRINTER הרכב שלי דור 2 בן 7 שנים ועם 184000 ק"מ וצריכת הדלק עדיין 1:20.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

נכון, האחריות ניתנת להארכה עד שהרכב בן 10 שנים.

הפריוס שלי מהדור השלישי ועלתה הרבה יותר מהשני. התלבטתי עם ההבדל שווה את הפער ולבסוף החלטתי שכן.

את הצריכות שלנו קשה להשוות כי לי יש מנוע 1800 סמ"ק ובדור הקודם יש 1500 סמ"ק.

הכי קרוב אליי שאני מכיר זה האוריס החדשה שיש במשפחה המורחבת עם יחידת הנעה זהה והם מגיעים ל-25 ק"מ לליטר. מניח שזה תלוי גם באופי הנהיגה ובכל זאת האטרעס כנראה גם קלילה יותר אבל בגלל שהפער משמעותי (25%) ייתכן ו הסוללה החדשה תורמת לעניין.

פורסם

אני מתכנן להיכנס לטויוטה ראשון כנראה (שם טופלה ונקנתה). עוד לא יצא לי לעבור טיפולים, הולך לעשות 75,000 בחודש הבא כנראה.

אבל פעם אחת קפצתי לחי מוטורס בנס ציונה והתרשמתי ממש לטובה.

מה שקרה זה שהחלטתי להתקין לבד בקרת שיוט והתברר שמשהו ברכב לא תקין ולכן זה לא עובד. במוסך מצאו שהיוניטור בלם תקול ותיקנו לי אותו בזריזות ללא עלות (אחריות מלאה בינתיים).

אגב - בקרת השיוט בעייני היא איד הדברים למי שנוסע בבין עירוני ותורם מאוד לצריכת הדלק + מפחית סיכון להיתפס על מהירות.

• תוכן חדש...