Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

נכנסתי לקבע, אני מחפש אוטו שיביא אותי לבסיס ובחזרה הביתה כל יום.

הנסועה היא 30 ק"מ לכיוון (יחסית פקוק) פלוס סופ"שים.

מחפש אוטו ידני שיהיה זול בדלק ונוח ומפנק בנסיעה.

התקציב הוא המענק כניסה לקבע, משכורת ראשונה פלוס הלוואה מאוצר החייל זה יוצא 12K+5K ועוד עד 30K בהלוואה. זה אומר שאני יכול להתגמש בין ה30 ל40 די בסבבה זה פשוט ייכנס לי בתשלומים החודשיים על ההלוואה.

רוצה רכב לא ישן מאוד כדי שלא יבלה יותר זמן במוסך מאשר על הכביש.

במקור קטגוריית המיני (ובמיוחד הפיאט פנדה) קרצו לי בגלל החיסכון בדלק אבל אני חושב שאני מוכן לוותר קצת על חיסכון בשביל אוטו שהוא פחות bare bones ושיש בו קצת יותר מקום לברכיים כי בסה"כ אני מבלה לא מעט זמן איכות באוטו. זה לא פוסל לחלוטין את קטגוריית המיני, אני פשוט מחפש רכב שירגיש קצת פחות כמו קופסית עם גלגלים.

רוצה אוטו ידני כי חסכוני, זול ואני אוהב.

בקיצור:

1) אוטו חסכוני

2) תא נוסעים מפנק ושקט

3) אבזור סביר אם אפשר

4) לא מבלה הרבה במוסך

תודה

עריכה אחרונה על ידי Eddard
פורסם

אתה יכול ללכת גם על דברים יותר זולים, שמור על הכסף ועדיין לקבל רכב טוב.

תעשה ביד 2 חיפוש מתקדם ותסמן ככה:

אזור רצוי, משנה 2005 עד 2010, תיבת הילוכים ידנית, עד מחיר 30K, בעלות פרטית, ועד יד 2.

תוכל לראות את כל המכוניות הידניות שמוצעות ולבחור מתוכן. חפש אך ורק מכוניות שטופלה היטב (עם עדיפות למוסכי הרשת של היבואן) ושמורה פנימית וחיצונית. בדוק דבר ראשון שמי שמוכר את הרכב הוא הבעלים הרשום שלו, ושהוא מחזיק אותו יותר משנה.

ציין לנו מה עלה לך, ונעזור לך להחליט. אם תמצא רנו מגאן דור שני 5 דלתות עם גיר ידני שעומדת בתנאים הנ"ל, תקנה את עולמך. גם סיטרואן C3, אם יש ידניות. C3 שווה לבדוק.

יש בטח עוד מכוניות טובות, אני תקוע על הצרפתיות (כשתראה את המחירים, תבין למה...)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

כשאני נכנסתי לקבע ב2010, קניתי פנדה חדשה מהסוכנות,הרכב מאוד חסכוני ואמין,הוא פשוט לכן גם אין יותר מידי מה להתקלקל,היה אצלי 3 שנים ואם לא הייתי צריך אוטומטי לא הייתי מוכר.

הפנדה יחסית פחות קופצנית לעומת ה107,ושקטה יותר,כך שתנסה אולי הנוחות תתאים לך.

יש גם את הספארק,פחות חיסכונית אבל זריזה יותר ומאובזרת יותר.

אם לתת דגש יותר על נוחות יש את הפיאט גרנדה,אבל פה כדאי לקחת ידנית עם מונע 1.4 והוא פחות נפוץ מאשר ה1.2.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני רוצה להאיר לך לגביי משהו.

האם אתה בטוח שבדרך פקוקה אתה רוצה רכב ידני? אמנם מי שמיומן יודע להסתדר כמעט מבלי לשחק עם הדוושות אבל גיר רובוטי או אוטומטי יהיה הרבה יותר נח לדפוס נסיעה שלך, וההבדל בצריכת הדלק מינורי ברכבים חדישים ובכלל בגירים רובוטיים.

Miata ND2

פורסם (נערך)

רנו מגאן לא נכנס כבר לקטגוריה של משפחתית קומפקטית? אני לא מחפש רכב ממש גדול, סה"כ אני נוסע בעיקר לבד וכן רוצה צריכת דלק יותר טובה, אני פשוט מוצא את עצמי טיפה צפוף בתוך מכוניות כמו האלטו.

הפנדה היא אופציה שאני עדיין צריך לבדוק פיזית כי זה אוטו קטן ואם אני יושב באוטו במשך שעה וחצי ביום אני מעדיף משהו שיהיה נוח וכיף לשבת בו.

אור, אני ביום יום נוסע על פיקנטו ידנית ופורד פוקוס סטיישן ידנית, לא חסר לי ניסיון עם רכב ידני :) להיפך, כשהאוטו אצלי אני בד"כ מוריד את מד צריכת הדלק הממוצעת D:

בנוסף, מאז כתיבת הפוסט נפלה החלטה ויש לי תקציב קצת יותר גדול, אני יכול להוציא משהו כמו 35000 ולמתוח עד 40K גג.

הרצתי חיפוש לרכבים עד 40K כמו שהציע דב וזה מה שיצא:

הרבה יונדאי i10 מהשנים 2010-11, שאני די פוסל כרגע כי זה אוטו קטן

סוזוקי אלטו - אני יודע שנאי לא יכול לבקש הרבה בתקציב הזה אבל זאת פחונית על גלגלים. (הערת אגב- האלטו מהוות יותר משליש מה150 תוצאות שהיו לחיפוש הזה).

סיטרואן C1 מהשנים 2011-12- שווה משהו? היא גם בגודל של כל הקטנות?

סקודה פאביה מהשנים 2009-10, האמת היא שנסעתי לא מזמן באחת כזאת והנהג אמר שהוא מאוד מרוצה ממנה, זה אוטו טוב? מבחינת ספייס די אהבתי אותה, איך היא בדלק?

שלוש פונטו גראנדה מ2010 אבל עם מנוע 1.2, זה נורא?

פיאט פנדה, בעיקר מ2011 - כמו שאמרתי, אני עוד צריך לבדוק אחת פיזית.

פיז'ו 107 - אותן שאלות שיש על הC1, זה גם אוטו קטן שלא כיף לשבת בו?

פיג'ו 206+ 2011 - הבנתי שזה לא רכב אמין מאוד? או שזה רק בגרסא האוטומטית?

3 רנו קליאו מ2011, איך הן?

הרבה שברולט ספארקים מ11'-12' במחירים שנעים בין נוח ובין מגרד את תקרת התקציב, איך הן מבחינת גודל? ביחס לפנדה או ביחס לפיקנטו (אני היום נוסע על פיקנטו של אמא אז זאת נקודת ייחוס שלי) כתבו עליהן בביקורות שהן רועשות, זה משהו שדי מפריע לי, עד כמה הן רועשות ביחס לשאר המכוניות שאפשריות כאן?

יש גם שתי סקודה סיטיגו ב39K, אוטו חדש יותר זה קורץ, איך הן?

יש גם פולקסווגן פולו אחת מ2009, אבל עד שהכסף יהיה זמין לי אני לא יודע אם הוא יימכר או שלא.

מה דעתכם על המכוניות הזמינות?

עריכה אחרונה על ידי Eddard
פורסם

הc1-זה רכב כמו הפנדה ואלטו,מאוד חיסכוני,אבל אם יש הרבה פקקים לא חושב שזאת קניה נכונה כי המנוע רועד מעט עקב 3 צילינדרים,לעומת 4 בפנדה.

206-העו פה כמה פוסטים בהתחלה שלא החמיאו מבעלי הרכב,גם אין כמעט כאלה על הכביש.

קליאו-לדעתי עדיפה מהפיגו,מרווחת יותר,בטיחותית,הייתי שוקל אותה בהחלט,יש פה חבר פורטם dorsht שמוכר כזאת,מדווח על 1/16 כך שיא גם חיסכונית.

ספארק-אותה קטגוריה כמו הפיקנטו רק זריזה בין המיני,המנוע אוהב סלד מעט גבוהה,אבל לכביש כמו שאתה מתאר לא חושב שזאת תהיה בעיה.

סיטיגו-חיסכונית לפי הדיווחים פה,לי אישת ניראות פשוטות בפנים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ספארק מנוע 1.2 תתאים לך בוול, יש הרבה מקום בפנים ביחס למתחרות , מנוע חזק יחסית 82 כ''ס, תא מטען בין הגדולים בקטגוריה.

פורסם

ביחס לפנדה היא מרווחת יותר מאחור,אבל לעומת ה 107 או הפיקנטו לא.

פורסם

לא כזה מעניין אותי מרווח מאחורה, שיסבלו קצת הטרמפיסטים. יותר חשוב לי שתנוחת הנהיגה תהיה נוחה ומקסימום גם לנוסע שלידי.

מדאיג אותי שזה אוטו שאומרים עליו שהוא רועש בנסיעה, אני מעדיף לא להגביר את הרדיו כל הזמן כדי לא לשמוע את המנוע. אני אלך לעשות עליו נסיעת מבחן כדי לבדוק את זה.

גם, מנוע יותר גדול לא אומר פחות חסכונית? כמה דלק עושה הספארק?

פורסם

אם נוחות היא חלק מהחשיבות שלך בבחירת הרכב, אז מכל מה שבחרת מי שיהיו טובות הן הקליאו, הפנדה גם כן לא רעה, הפאביה והגרנדה פונטו גם כן טובות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפי דעתי הפנדה והפונטו יתנו תמורה מצוינת. הרכבים אמינים, זולים לאחזקה, חסכוניים ונעימים לנסיעה. קח בחשבון גם פיאסטה שאולי קצת פחות חסכונית אבל בטיחותית ואמינה גם כן.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• תוכן חדש...