Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא כביש 431 מעולה, הן מבחינת איכות הסלילה (אפילו בגשמים עזים רובו לא מוצף), והן מבחינת חיבור לערים מרכזיות שונות (החל מקצה בת ים ועד למודיעין כולל כביש 6).

לגבי המחלף עליו מדובר, יצא לי להיות בו פעם אחת מאז שהוא שונה (כשהייתי בקבע הייתי נוסע שם בלי סוף), ואכן, מחלף מאוד... תמוה. עד עכשיו לא הבנתי מה הם ניסו לעשות שם, אבל למזלי אני לא עובר שם יותר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביצוע גרוע של המחלף. הכי מעצבן שהכיוונים הפוכים. כשבאים מדרום יש שלט לאשדוד ות"א שצריך לפנות לכיוון מזרח, וכשרוצים לנסוע לירושלים מדרום למערב. זה בדיוק הפוך. למה זה טוב? רק מי שתכנן את המחלף יודע. המון אנשים מתבלבלים שם.

פורסם
סבבה, אתה מוזמן לתת לי פרוייקט הנדסי-ציבורי אחד שבוצע ברמה טובה (רמה טובה = איכות ביצוע, מהירות והפרעה מינימלית לציבור וכו').

ולפני שאתה עונה לא יזיק גילוי נאות.

איתמר

לא התייחסתי לעניין הפרויקטים בתגובתך אלא להכללה שביצעת. רשמת את המילה "כל" וכשאתה רושם את המילה כל אתה מכליל. הכללות מטבען שגויות, זה הכול.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הכי הזוי שבירידה ימינה מכיוון דרום לכיוון אשדוד יש רק נתיב אחד למרות שיש מקום לשני נתיבים. תמיד איזה חמור נוסע שם 30 ומאט את התנועה. מה עשו בזה? בתכלס למה לא לעשות ירידה ימינה לכיוון מזרח אם מגיעים מכיוון דרום?

פורסם

תשימו לב לשינוי מגמה ביחס לכביש שמוביל מצומת כנות - מסמיה - קסטינה - קרית גת.

עד לפני כמה חודשים/שנה היו בו מעט מאד רמזורים.

עכשיו הוא עמוס ברמזורים כמעט בכל צומת אפשרית.

עם האטת התנועה בזכות הרמזורים זה נהיה בעצם כמו כביש פנימי.

אי אפשר גם להתעלם מגידול האוכלוסיה שחלה במושבים ופתאום לצאת ממושב סגולה לכיוון דרום נהיתה

סכנת נפשות ללא הרמזורים החדשים.

ממחלף אשדוד לכביש-6 הוא פתרון מצוין יחד אם עם המחלף החדש, מלבד העובדה שצפונה הוא גם עולה כסף.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
דווקא כביש 431 מעולה, הן מבחינת איכות הסלילה (אפילו בגשמים עזים רובו לא מוצף), והן מבחינת חיבור לערים מרכזיות שונות (החל מקצה בת ים ועד למודיעין כולל כביש 6).

לגבי המחלף עליו מדובר, יצא לי להיות בו פעם אחת מאז שהוא שונה (כשהייתי בקבע הייתי נוסע שם בלי סוף), ואכן, מחלף מאוד... תמוה. עד עכשיו לא הבנתי מה הם ניסו לעשות שם, אבל למזלי אני לא עובר שם יותר.

כביש 431 הוא באמת ברמה גבוהה, אבל שוב מדובר בזכיין של המדינה (דניה סיבוס) ולא בכביש ציבורי למהדרין, שנסלל כנראה עקב הסכם עם כביש 6, זאת לא דוגמה נגדית.

חוץ מזה שבשלבי ההקמה שלו (ובחלקים מסויימים עד היום) השילוט בו פשוט מזעזע.

לא התייחסתי לעניין הפרויקטים בתגובתך אלא להכללה שביצעת. רשמת את המילה "כל" וכשאתה רושם את המילה כל אתה מכליל. הכללות מטבען שגויות, זה הכול.

זה לא מספיק להגיד "הכללות זה לא יפה" מדובר פה על עשרות פרוייקטים שנעשו, כדי לשלול הכללה ראוי להביא דוגמה נגדית.

הכי הזוי שבירידה ימינה מכיוון דרום לכיוון אשדוד יש רק נתיב אחד למרות שיש מקום לשני נתיבים. תמיד איזה חמור נוסע שם 30 ומאט את התנועה. מה עשו בזה? בתכלס למה לא לעשות ירידה ימינה לכיוון מזרח אם מגיעים מכיוון דרום?

רק שלב א' נפתח, כאמור.

פורסם

השילוט באמת על הפנים, בהתחלה הייתי טועה בלי סוף בפניות, ומוצא את עצמי בדרך לרחובות במקום לראשון וכו'. היום הסיפור שונה, כשאתה מכיר את הכביש בעל פה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
סליחה, אבל 431 נבנה בשיטת PFI, לא BOT. לא שאני יודע מה זה...

PFI זה ר"ת של Private Finance Initiative והכוונה היא שהכביש נבנה על ידי יזם פרטי שזכה במכרז שפירסמה מע"צ, במקרה הזה דניה סיבוס.

BOT זה ר"ת של Build Operate Transfer שהכוונה היא שיש יזם שיבנה ויפעיל את הכביש במהלך X שנים ואז יעביר אותו לידי המדינה. הרעיון הוא שבזמן שהכביש פועל הרווחים הולכים ליזם ולא למדינה, וכך גם המדינה מרוויחה כי היא לא הוציאה כסף על סלילת כביש חדש וגם היזם מרוויח שכן כל רכב שנוסע בכביש מכניס לו כסף.

בשורה התחתונה גם כביש 6 וגם כביש 431 הם דוגמאות לפרוייקטים הנדסיים שבוצעו בידי קבלן חיצוני למע"צ ובשניהם נבנתה תשתית חדשה מ-0 ולא שדרוג תשתית קיימת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שוב - יש פרוייקטים מוצלחים, יש פחות. רוב אלה שפחות מוצלחים מרתיחים במידה בלתי רגילה.

אם נחזור לכביש עוקף קריות - הירידה הדרומית שלו (עיר תחתית, מרכז עסקי) מתנקזת לנתיב אחד. התוצאה = פקקים מדי בוקר בימי חול. מחלף יגור - שוב, נהרס על ידי הרמזור בבית מעצר ג'למה. כביש 6 גם הוא חצי עבודה, היה צריך להיסלל 3 נתיבים לכל האורך וארבעה לפחות, אם לא יותר, בין כפ"ס לדניאל.

הנתיב המהיר עוד יככב, לדעתי, בחשיפת פרשת שחיתות בהמשך.

אם לציין משהו לחיוב, זה את מנהרות הכרמל (אם-כי התמחור יקר) ואת דרך נחל הגיבורים בחיפה. גם כביש 9 חביב, אם-כי טיפה רחוק מחדרה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...