Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת סופרמיני חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחר שהרכב הנוכחי שלי הושבת אני שוקל בין מספר רכבים בקטגוריית הסופר מיני.

מספר פרטים:

* ממוצע לשנה 20 אלף ק"מ

* הנסיעות מתחלקות חצי חצי עירוני/בינעירוני

*חשוב מאוד עיניין האמינות והצריכת דלק(לא מחליף רכבים כל שני וחמישי)

*רוב הנסיעות הם עם נהג יחיד ברכב.

* לא מחפש רכב שיאיץ מ0 ל-100 ב6 שניות, חשוב שיהיה רכב נוח אמין ושיראה טוב.. בעדיפות קלה לידני

* תקציב- עד 100,000 ש"ח

מספר אופציות שעלו:

1. רנו קליאו- 0.9 טורבו

2. יונדאי וולוסטר 1.6 אינספייר

3. איביזיה 1.2 טורבו 5 דל'

פורסם

בכזה מחיר יש עכשיו שברולט סוניק טורבו,רכב מעניין ששווה בדיקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי ממליץ לבצע נסיעת מבחן על הפורד פיאסטה החדשה. איכות חומרים טובה , בצורה החדשה נראית טוב למדי , צריכת דלק סבירה בהחלט. יש לי כזאת חדשה אוטומטית ואני נהנה מכל שניה. מה עוד שבידנית ישאר לך הרבה עודף מ - 100 אלף.

פורסם

אם השברולט לא בעניין הקליאו אופציה טובה,איבזור טוב,מראה לדעתי מעולה,לגבי המנוע אני נסעתי על גירסה הבכירה לכן לא יודע איך ה 0.9 מרגיש אך הנוחות והמושבים היו נוחים לי.

אגב לגבי מה שרשמת הרוב לא נכון לפחות לגבי הסוניק אבל אני לא אשכנע אותך,כסף שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השביל סופר מיני ידנית יכולים גם 80K.

האופציות שיש לך לדעתי הן:

רנו קליאו

פורד פיאסטה

סקודה פאביה

סיאט איביזה

פג'ו 208

קיה ריאו

יונדאי i20

גם אני בדקתי את כל הרכבים האלה, אתה יכול לקרוא את התובנות שהיו לי בשרשור למטה:

התלבטות בין: רנו קליאו, סקודה פאביה, סיאט איביזה, פג'ו 208, יונדאי i20, פורד פיאסטה, קיה ריאו

פורסם

רנו קליאו 900 סמ"ק - לא יצא לי לנהוג על המנוע הזה אבל הרכב בגדול באמת אחלה, למעט תא הנוסעים שהוא מעט מאכזב ומרגיש זול מידי. שמתי לב שיש הרבה אנשים שמוכרים את הקליאו 900 סמ"ק הזאת אחרי פחות משנה בשימוש, מה שכנראה אומר משהו...

יונדאי ולוסטר - לא בדיוק סופר מיני אלא יותר מכונית משפחתית מעוצבת בצורה צעקנית. בסך הכל, זאת יונדאי i30 עם נוצות וקישוטים. אהה, כן, וגיר טוב יותר.

איביזה - אני לא אוהב. תא נוסעים פשוט ואפרורי, מנוע וגיר שאמינותם מוטלת בספק (בצע חיפוש בפורום על מנועי ה-TSI וגירי ה-DSG), אחריות לשנתיים בלבד ושוק יד שנייה בעייתי בגלל המבצעים החוזרים ונשנים של היבואן.

פורד פיאסטה - גם כאן הגיר בעייתי וסובל מהרבה בעיות. בנוסף אתה מקבל מנוע 1,600 סמ"ק שצריכת הדלק שלו היא, ובכן, כמו צריכת דלק של מנוע 1,600 סמ"ק. אז מה הואילו חכמים בתקנתם? קנה משפחתית וזהו.

פיג'ו 208 - מכונית חביבה למדי, אני די אהבתי. אבל הגיר האוטומטי המיושן (4 הילוכים) קצת מוציא מהכיף.

לנסועה כמו שלך אני הייתי מנסה לדחוק לתקציב הונדה ג'אז היברידית או טויוטה יאריס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני דווקא אוהב את הולוסטר. היא מכונית מיוחדת. אבל היא לא ממש בתקציב שלך, היא עולה 120 אלף ש"ח.

בכל מקרה, לגביי הקליאו 0.9TCE - הרכב סוחב יפה, יש כוח בהחלט, הרכב מאובזר, די נוח, לפי מחשב הדרך בנהיגה רגועה אפשר להוציא צריכת דלק טובה, אבל בנהיגה של קצת לחיצות אתה גם תראה צריכת דלק במחשב הדרך של 26L/100KM :shock:.

מה שהפריע לי זה שהנוחות פחות טובה מהדור הקודם ובעיקר רעשי הרוח שחודרים לקבינה ויכולים לטמטם את השכל באיזור ה100 קמ"ש, יש לציין שבנסיעת המבחן נסעתי עם מזגן ובלי רדיו דלוק, יכול להיות שעם רדיו דלוק לא מבחינים בכך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פות"ש מחפש רכב ספורטיבי, הוולוסטר לא בתקציב והקליאו ממש מתאימה לדעתי.

רכב יפה ביותר, זריז, מנוע חזק, מאובזר וכיף לנהוג בו, הבעיה היא הנוחות והבולמים שלו, הם קצת קשים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
רנו קליאו 900 סמ"ק - לא יצא לי לנהוג על המנוע הזה אבל הרכב בגדול באמת אחלה, למעט תא הנוסעים שהוא מעט מאכזב ומרגיש זול מידי. שמתי לב שיש הרבה אנשים שמוכרים את הקליאו 900 סמ"ק הזאת אחרי פחות משנה בשימוש, מה שכנראה אומר משהו...

יונדאי ולוסטר - לא בדיוק סופר מיני אלא יותר מכונית משפחתית מעוצבת בצורה צעקנית. בסך הכל, זאת יונדאי i30 עם נוצות וקישוטים. אהה, כן, וגיר טוב יותר.

איביזה - אני לא אוהב. תא נוסעים פשוט ואפרורי, מנוע וגיר שאמינותם מוטלת בספק (בצע חיפוש בפורום על מנועי ה-TSI וגירי ה-DSG), אחריות לשנתיים בלבד ושוק יד שנייה בעייתי בגלל המבצעים החוזרים ונשנים של היבואן.

פורד פיאסטה - גם כאן הגיר בעייתי וסובל מהרבה בעיות. בנוסף אתה מקבל מנוע 1,600 סמ"ק שצריכת הדלק שלו היא, ובכן, כמו צריכת דלק של מנוע 1,600 סמ"ק. אז מה הואילו חכמים בתקנתם? קנה משפחתית וזהו.

פיג'ו 208 - מכונית חביבה למדי, אני די אהבתי. אבל הגיר האוטומטי המיושן (4 הילוכים) קצת מוציא מהכיף.

לנסועה כמו שלך אני הייתי מנסה לדחוק לתקציב הונדה ג'אז היברידית או טויוטה יאריס.

הבחור מעדיף ידני,הגאז מיושנת מאד והמחליפה כבר הוצגה.

פורסם

הג׳אז ההיברידית אכן תוחלף בחצי השנה הקרובה אבל עדיין מדובר במכונית חסכונית מאוד, עניין קריטי למי שנוסע 20 אלף קילומטרים בשנה ומשלם מכיסו על הדלק.

העובדה שהיא לקראת החלפה תאפשר לפותח השרשור לקבל מחיר אטרקטיבי יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היונדאי לדעתי היא לא בדיוק סופר מיני קלאסית. האיביזה נחמדה מאד, אבל קצת "יבשה" כזאת. לדעתי גם יהיה יותר קשה להחליף אותה בהמשך מבחינת ערך (אבל זאת רק התרשמות זריזה, לא סקרתי יותר מדי לעומק את השוק שלה).

מה לגבי הקיה ריו? אני חושב שהיא יותר נוחה מבפנים משאר הרכבים שציינת ויש לה אחלה לוק. נראה לי היא גם עונה על הדרישות שלך.

פורסם

דווקא עם הקיה ריו הייתי מחכה, עוד חצי שנה צפויה מתיחת פנים שכוללת שינוי מראה, גיר ידני 6 הילוכים לכל הדגמים ותוספת אבזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...