Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע למאזדה לנטיס שנת 2001 מנוע 1.8

ABSULUTT
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

רציתי לשאול באיזה שמן משתמשים, במוסך מורשה מאזדה, בלנטיס 323 שנת 2001 מנוע 1800, כי שקניתי את הרכב, לא יודע איזה שמן היה, נסעתי איתו 15 אלף ק''מ ולא ירד גרם שמן, עכשיו עשיתי טיפול במאזדה, ונסעתי מאז 5 אלף ק''מ, וכבר השמן ירד מהמקסימום בקצת(5 מ''מ) כמובן שלא צריך להוסיף שמן עכשיו, אבל יש אכילה קטנה,(ברור לי שמנוע אוכל שמן וזה תקין כל עוד זה לא חריג)

כל עוד השמן לא הגיע למינימום, אין צורך להוסיף שמן, ואין חשש לנזק מבחינה מכנית?(כמובן שעדיף שיהיה תמיד בין לבין או מקסימום)

ועוד שאלה לידע כללי, מנוע שאוכל שמן איזה שמן יותר מומלץ לו שלא יאכל, סינטטי או חצי סינטטי, כמובן שאותה צמיגות לדוגמה 10w40?

אשמח להסברים.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוסכים מורשים משתמשים בשמן כפי שמנחה אותם היבואן, סביר להניח שבמקרה הזה מדובר בשמן של "דלק".

במנוע שאוכל שמן נהוג להשתמש בשמן חצי סינטטי, אבל זה פלסטר, לא פתרון הבעייה. שמן סינטטי מלא מומלץ יותר אבל הוא גם עלול להעלות את צריכת השמן.

לא הייתי מתרגש מירידה מזערית במפלס לאחר 5K ק"מ ברכב בן 14, זה לא מנוע חדש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני שואל כי זה מוזר, שקניתי את הרכב הוא היה אחרי טיפול לא במאזדה, והשמן לא ירד בכלל 15 אלף ק''מ תמיד היה במקסימום.

שעשיתי את הטיפול במוסך מאזדה, כזכור פתחתי אשכול, שלא הייתי מרוצה, הוסיפו לי מים מהברז, וששמו את הפילטר שמן לא מרחו שמן על הגומייה, יש מצב שבורח שמן מהגומייה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תסתכל בקבלה איזה שמן שמו לך במידה ומדובר ב5/30 זה יכול להסביר את אכילת בשמן בכללי רד מחתחת לאוטו ותסתכל אם עד לך נזילות( ליד המסנן או על הבורג הריקון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיף סינטטי מלא תמיד אבל יש רכבים שהמנועים עייפים כבר אז הם אוכלים שמן סינטטי מלא מהר יותר.

במידה ונעשה במוסך מורשה מאזדה ניתן לשער ששמו5W30 .

הכי טוב שתוכל לעשות זה להתקשר למוסך.

איתמר הסביר לך את אופציות שעומדות מולך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש כאן מספר דיונים בנושא - מאזדה לנטיס עד 2002 .

המנוע ברכב עם 150,000 ק"מ עבר חיים טובים וארוכים -

יתאים למנוע הנ"ל 10W-40 חצי סינטטי של כל חברה טובה , ברמת מינימום - SL -API .

ולהקפיד על טיפול החלפה אחת לשנה ועד 15.000 ק"מ מקסימום .

כנראה במוסך בטיפול החליפו שמן מצמיגות 10W-40 לצמיגות 5W-30 ( התקשר למוסך ובדוק )

אפשר לנסות לעבור לסינטטי מלא - 5W-40 שוב ברמת API-SL - אבל מחשש לצריכת שמן - אני לא הייתי ממליץ .

אפשר לנסוע כך ולהשלים חוסר , ובטיפול הבא לחזור לשמן יותר מתאים כגון 10W-40 .

בדיונים הנ"ל יש גם רשימת שמני מנוע .

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?447505-שמן-מנוע-למאזדה-לאנטיס&highlight=%D7%94%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?284563-שאלה-בקשר-לשמן-מנוע-למאזדה-לאנטיס-97&highlight=%D7%94%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

5W30 בתקן SH ומעלה, שזה בערך כל שמן 5W30 שיש בשוק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

5W30 יתן לך הגנה מספקת על המנוע ובד בבד ישמור על הביצועים ויפחית את צריכת הדלק (בהשוואה לשמן 40 ואם המנוע במצב תקין).

10W40 חצי סינטטי מומלץ יותר למנוע עייף, שם הצמיגות הקצת-יותר גבוהה בשילוב שמן הבסיס הנחות יכולה להועיל בהפחתת צריכת השמן, הזעות, נזילות ושיפור האטימה בצילינדר.

איתמר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...