Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ז

אז זהו. שלא.

הם הצליחו לגרום לנו לחשוב שאנחנו בחרנו בכך.

זה בדיוק כמו הדמוקרטיה בסוריה ז"ל. אתה יכול לבחור או בבשאר, או באסד.

ואם אתה מפיק תועלת מכך שראשך מחובר לגופך, עדיף שלא תציע מועמד נוסף.

.

אני חושב שאתה מגזים בקיצוניות. ישראל מדינה דמוקרטית עם לא מעט מועמדים.

יש שיגידו אפילו רבים מדי ויש להעלות את אחוז החסימה.

מי שנבחר מייצג את רצון העם. לטוב ולרע זה רצון העם.

כנראה שלרוב עם ישראל האיום האיראני מטריד יותר מכל דבר אחר וזה משתקף בתוצאות הבחירות.

זה קל מאוד להסתכל 200 שנה אחורה ולהגיד "הצליח להם", תסתכל על כל מדינה שעברה הפיכה (כולל צרפת במהפכה הצרפתית ההיא וכולל מדינות שעשו זאת לאחרונה) ותראה מה זה עושה למדינה באופן מיידי ותגיד לי אם אתה רוצה לחיות בישראל שכזו.

אתה צודק בהחלט.

אתה יודע איך הפיכה מתחילה, אתה לא יודע איך היא נגמרת.

גם במחאה הקטנטונת שלנו אדם הצית את עצמו למוות. לא לזה התכוונו המארגנים.

מצד שני, הדרך היחידה לשבור את כלוב הזכוכית היא פשוט...לשבור אותו. גם במחיר של רסיסים.

זה תהליך התבגרות של חברה, של מדינה.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אותנו שכנעו זה אומר אותנו שכנעו להצביע למנהיגים שהציעו סדר יום מסוים, אותנו שכנעו לקנות מוצר מסוים, אותנו שכנעו שדבר X (ביטחון לצורך הדוגמא) יותר חשוב מדבר Y (חינוך לצורך הדוגמא).

יש הרבה דברים שאפשר לעשות. להצביע בבחירות למי שלדעתך יקיים את מה שאתה רוצה, לקנות מוצרים מיצרן A ולא B או לא לקנות בכלל, לצאת למחאות גדולות או קנות.

הדבר הכי בטוח בסיפור הזה, שלא לעשות שום דבר יבטיח את המשך המצב הנוכחי.

באופן אישי אני לא מאמין בעצומות באינטרנט, מחאות פייסבוק או חרם ליום אחד. אני חושב שהמחאה הכי משמעותית מתחילה אצל כל אחד מאיתנו בנפרד. כמו שאמרת אתה ואני מסכים מאוד: להפסיק את מירוץ הצריכה. שגם הוא, כמו כל השאר, בשליטה שלנו.

במהפכה הצרפתית התקוממו נגד דברים משמעותיים יותר ממחיר המכוניות, והצליחו. אז אולי גם אנחנו יכולים.

הבעיה היא שרוב הבוחרים ימשיכו להשתכנע כי התעמולה של השלטון חזקה. כתבת חינוך? היא חלק בלתי נפרד מהחינוך. נגד זה אין מה לעשות.

אין ספק שמחאות ועצומות אינטרנט זה שטות אחת גדולה. זה רק מועיל למצב הקיים כי כל המוטיבציה לשנות מתנקזת לכתיבת פוסטים מפגרים ופתיחת קבוצות פייסבוק ושם זה נגמר.

אבל ככה נעשית היסטוריה.. העם הזה עם פחדן. לא יאמן שצה"ל השיג את ההישגים שלו עם המון אדם כזה שחושש לצאת החוצה לצירים שמובילים לירושלים על מנת לצור עליה.

זה לא עניין של פחד, יש נקודת נוחות של הציבור שהשלטון יודע בגאוניות למתוח עוד ועוד ולשמור על הציבור שקט.

מפרסמים לך הורדת מחיר פה, מעלים בשקט מחיר שם, נותנים לך למחות, מאפשרים לך להפגין, יש חופש ביטוי, אבל אתה לא מעניין אף אחד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בכתיבה רצינית יותר, האלמנטים החששניים, המרכיבים את נפשו של "היהודי הגלותי" ושבראשם הדאגה האישית לעצמך כאינדיבידואל מעל לכל דבר אחר, הם אלו שמונעים - אני משער - מנסיון רציני לערער את הסדר הציוויליזטורי. אותה מנטליות שממנה נובע החשש לצאת פראייר, היא גם המנטליות המונעת מהמון אדם לצאת החוצה לרחובות ולעשות היסטוריה.

לבד מזאת, יש פוביה וחרדה מאד גדולה ב"נפש הלאומית" של העם הזה, לפנות האחד כנגד השני. לא בכדי מלחמת אזרחים ישראלית מכונה אצלנו "מלחמת אחים". אחים, עאלק..

:idea:
פורסם

הכל טוב ויפה ואנחנו יכולים להתדיין כאן במשך חודשים, אבל אתם מתעלמים מדבר אחד מהותי

גם אם יבטלו את המיסים על הרכב לחלוטין ומחירי הרכבים יחתכו ב50% זה לא יעזור, כי הישראלי ימשיך להוציא את אותו סכום שהוא תכנן להוציא.

כלומר אם עכשיו ניקח את הצעיר הממוצע שרוצה לרכוש את הרכב הראשון. הוא יכול למתוח את התקציב עד 80K (עם הלוואות ומימון), כלומר סופר מיני שתענה על דרישותיו.

עכשיו קורה נס והמדינה מבטלת את המיסים, המחיר של אותה סופר מיני יצנח לפחות ל50K. אתם חושבים שאותו צעיר יקנה את הרכב ב50K?

לא! הוא יקח את אותם 80K (שמותחים את התקציב שלו עם הלוואות ומימון) ויקנה איזו הוט האצ' חמימה שעד לפני ביטול המיסים עלתה 160K.

כך שהדבר היחיד שהמדינה תעשה בזה שתקל על המיסים היא לגרום לכך שנראה רכבים מעניינים יותר ברחוב. לנו בתור חובבי רכב זה נשמע מאוד אטרקטיבי אבל למדינה זה לא משנה, כי האנשים ישארו עם אותן הוצאות ואותם חובות, רק יסתובבו עם רכבים יותר יוקרתיים. ואת המדינה זה ממש לא מעניין

(האמת, גם לא מעניין אותה יוקר המחייה פה אבל הדיון הזה כבר נטחן בכל מקום עד דק)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
בכתיבה רצינית יותר, האלמנטים החששניים, המרכיבים את נפשו של "היהודי הגלותי" הם אלו שמונעים - אני משער - מערעור הסדר הציוויליזטורי. אותה מנטליות שממנה נובע החשש לצאת פראייר, היא גם המנטליות מהונעת מהמון אדם לצאת החוצה לרחובות ולעשות היסטוריה.

לבד מזאת, יש פוביה וחרדה מאד גדולה ב"נפש הלאומית" של העם הזה, לפנות האחד כנגד השני. לא בכדי מלחמת אזרחים ישראלית מכונה אצלנו "מלחמת אחים". אחים, עאלק..

אני מאוד מסכים לדברים שלך.

אנחנו חברה מאוד צעירה ולא מגובשת. הזהות שלנו עוד לא קיבלה צורה ברורה וסופית.

נמצב כזה, קשה מאוד לראות בשכן ממול שותף לתהליך.

אם מדינות אירופה הם מבוגר משכיל, אז ישראל היא טינאייג'ר טיפוסי. מצד אחד פרוע ותזזיתי, מצד שני לא סגור על עצמו ומבולבל.

יכול לנצח 7 מדינות ב6 ימים ואז לטרוק אחריו את הדלת וללכת לישון כמה שנים טובות.

פורסם
זה לא מסתדר עם העובדה שהמאזדה 2 (לדוגמה) שמחירה בסוכנות כמעט 110,000 ש"ח נמכרת דרך חברות הליסינג ב-82,000 ש"ח.

הכל מסתדר ואסביר לך כיצד:

1. חברת ליסינג קונה אלפי רכבים. אם תקנה גם כזאת כמות של רכבים, תקבל מחיר דומה. בסיטונאות תמיד זול - אלו הם כללי השוק.

2. תקנה יד ראשונה 0 קמ מליסינג וכך תחסוך כסף.

3. מזדה 2 יקרה ללא הצדקה בזכות הסטיגמות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני מאוד מסכים לדברים שלך.

אנחנו חברה מאוד צעירה ולא מגובשת. הזהות שלנו עוד לא קיבלה צורה ברורה וסופית.

נמצב כזה, קשה מאוד לראות בשכן ממול שותף לתהליך.

אם מדינות אירופה הם מבוגר משכיל, אז ישראל היא טינאייג'ר טיפוסי. מצד אחד פרוע ותזזיתי, מצד שני לא סגור על עצמו ומבולבל.

יכול לנצח 7 מדינות ב6 ימים ואז לטרוק אחריו את הדלת וללכת לישון כמה שנים טובות.

מסכים. הדבר העצוב הוא, שההתנהלות האליטיסטית הזו של המתיישב הזר על פני המתיישב הקיים היא טיפוסית ואופיינית לאירופה הקולוניאליסטית. האירופאים הם אלו ששיקעו את התפיסות האלו כאן (ספציפית, הבריטים), כמובן שבשיתוף פעולה עם האליטה היהודית האירופאית שקיבלה תפיסות אלו בזרועות פתוחות.

בקונטקסט של הדיון שלנו אירופה כבר התבגרה; אבל כמו שאתה חייב לעבור את הדברים על בשרך שלך ולא משנה כמה אחיך הגדול יגיד לך שתלמד מהנסיון שלו, כך גם אנו.. זאת ועוד, בזמן שישנו חלק רב באוכלוסייה שלנו שטרם השלים את תהליך התירבות והעידון האירופאי, הדבר קשה שבעתיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תדאג, הם משלימים תהליך תירבות לכיוון מדינות מזרח אירופה או מדינות מוסלמיות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יותר לכיוון קייב, רק שגם היום אין ממש סיבה לנסוע לשם.

פורסם

אני חושב שהם יתעדנו לכיוון מערב אירופה, אבל זה יקח המון המון זמן. האירופאים פתחו פער עצום על פני שאר העולם במהלך 500 השנים האחרונות. לסגור פער כזה בזמן כה קצר הוא לא ממש אפשרי. מה שאתה מקבל הוא תרבות שעטנז: אייל גולן ב-The Voice, ערסים עם אייפון 5 ומק'קבב במק'דונלדס המקומי.

פורסם

בואו נגיד ככה...

נניח שעם ישראל יצא למחאה, כמו שעשו פעם שעברה יצאו חצי מיליון איש, צעקו "העם דורש צדק חברתי" וכו' וכו'.

זה באמת יזיז למישהו? ממש לא!

הביאו זמרים, עשו אוהלים, שתו אלכוהול, שרו וניגנו בגיטרות...ככה עושים מחאה? ככה עושים הופעה של שלמה ארצי {בלי לזלזל .אני אוהב את השירים שלו}.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

כמובן שלא. צריך לעלות על ירושלים. שתצעד אותה מסת אדם על כביש 1 ותפעיל לחץ על מוקדי השלטון של המדינה ואז תראה איך דברים מתחילים להשתנות בשטח מול עיניך..

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

השתגעת?! אין לנו ימי חופש, צריך לעשות שעות נוספות בגלל התשלומים על האייפון 5 וגם צריך להוציא את הכלב לטיול על האופניים החשמליות בערב.

אף אחד לא יעשה כלום, בין אם זה מהסיבות התרבותיות שציינת או שפשוט לא מספיק רע כאן לרוב הציבור.

כאינדיבידואל אני לא יכול לסמוך על ציבור של מטומטמים שיפעל לרווחתו ולכן כל אחד צריך לפעול באופן עצמאי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...