Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנכס החדש MB

oran corolla
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איפה הזכרתי התייחסות להנאה מנהיגה?

לא צריך להוציא את דבריי מהקשרם, דיברתי אך ורק על הקשר בין סוג ההנעה להתנהגות הרכב, כמובן שיש מכוניות הנעה אחורית לא מהנות במיוחד כולל כולל גרסאות הכניסה של מרצדס וב.מ.וו שהמנוע חלש מדי ופוגם בחוויה.

שי אני מסכים איתך, יש לא מעט רכבי הנעה קדמית עם התנהגות מצויינת (גרסאות הספורט של רנו למשל) אבל אני פחות מתייחס לרכבי ספורט ויותר לרכבים ״רגילים״ (לא הבהרתי זאת כראוי).

כמובן שעם כיול מתאים אפילו סיאט איביזה תוכל לפנות.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם כאן אין הרבה קשר בין סוג ההנעה להתנהגות הרכב.

כל מכונית תכנס ראשית לתת היגוי, כולל חיפושית 66' ועד פורשה 911, ונחישות הכניסה לפנייה מורכבת מפרמטרים רבים, ובהם סרחי העודף, חלוקת משקל ועוד.

נכון לימינו, להנעה האחורית יש בעיקר אפקט שיווקי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מסכים איתך שהכיול הבסיסי הינו לתת היגוי משיקולי בטיחות ידועים.

לגבי האפקט של הנעה אחורית נאלץ להסכים על אי הסכמה. :wink:

הנהג ההדיוט בכלל לא ירגיש איזשהו הבדל בין הנעה קדמית לאחורית ובמיוחד שיש הרבה בקרות בטיחות.

הנהג חובב הנהיגה בהחלט ירגיש את ההבדל בנהיגה נמרצת בכביש טכני, גם אם יש לרכבו רק 180 כ״ס.

פורסם

אין דבר כזה "כיול לתת היגוי".

תת היגוי נובע מפיזיקה פשוטה ולא מכיול, וזה כולל את כל המכוניות בעולם, כולל הפרימיטיביות עם מנוע אחורי משנות ה 60'.

ריבוי הבקרות יגרום לכך שגם הנהג המיומן יתקשה לנחש איזו הנעה יש למכונית, ולכן סביר להניח שאפילו ב.מ.וו תעבור להנעה קדמית בדגמי הבסיס שלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
איפה הזכרתי התייחסות להנאה מנהיגה?

נכון, לא השתמשת בביטוי הזה. אבל אתה חושב שאפשר להבין את הדבר הבא, אחרת? :

אני חולק על קביעתך.

בהחלט יש משמעות לאילו גלגלים מניעים, גם בפחות מ-200 כ"ס, בתור התחלה- רכב עם הנעה אחורית ברוב המקרים יהיה עם TURN IN עדיף על פני רכב דומה עם הנעה קדמית\כפולה.

תכונות כאלה והשוואתן בדרך כלל לא מוכרות למי שאינו מחפש הנאה.

ואם נחזור לסביבת ההספקים המדוברים - אני בספק שהסטטיסטיקה שלך נכונה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

דווקא הTURN IN עדיף ברכבי הנעה קדמית ספורטיביים, שמכויילים לlift off oversteer בכניסה לפניה, בעוד שהנעות אחוריות מתונות הרבה יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קודם כל תתחדש, אני חושב שלרכב בדומה להרבה מוצרים אחרים בחיי היום יום יש גם אפקט של סמל סטטוס, ואין לבטל אותו גם אם סדרת A איננה סדרת הדגל של מרצדס ואיננה מרצדס ברמ״ח איבריה.

בסופו של דבר בחנת את האלטרנטיבות ולא הלכת שבי אחרי הסמל וזה מעיד שלא ביצעת רכישה אך ורק מרצון להיות בעלים של בנץ.

סע בנעימים, ותזכור שכל אחד והשיקולים שלו. ממתינים לסקירה.

פורסם
אין דבר כזה "כיול לתת היגוי".

תת היגוי נובע מפיזיקה פשוטה ולא מכיול, וזה כולל את כל המכוניות בעולם, כולל הפרימיטיביות עם מנוע אחורי משנות ה 60'.

ריבוי הבקרות יגרום לכך שגם הנהג המיומן יתקשה לנחש איזו הנעה יש למכונית, ולכן סביר להניח שאפילו ב.מ.וו תעבור להנעה קדמית בדגמי הבסיס שלה.

אין דבר כזה כיול לתת היגוי?

כלומר מהמשתמע מדברייך לכל הרכבים אותה נטייה לתת היגוי.

סליחה, שוב חולק עלייך, כיול בהחלט יכול להשפיע על נטייה של רכב לתת היגוי כמו גם להיגוי יתר (מה יקרה אם תקשיח את הסרן הקדמי ותרכך את הסרן האחורי? ומה יקרה אם תעשה ההיפך?).

הפיזיקה יוצרת את תת ההיגוי, הכיול של הרכב ישפיע על כמה התת היגוי יהיה חריף יותר או פחות.

נכון, לא השתמשת בביטוי הזה. אבל אתה חושב שאפשר להבין את הדבר הבא, אחרת? :

תכונות כאלה והשוואתן בדרך כלל לא מוכרות למי שאינו מחפש הנאה.

ואם נחזור לסביבת ההספקים המדוברים - אני בספק שהסטטיסטיקה שלך נכונה.

חבל על המאמץ להוציא דברי מהקשרם, דיברתי על התנהגות פרופר, לא הנאה.

אני מדבר על היכולת של הרכב לשמר קו נסיעה, פחות מעניין אלמנט ההנאה לצורך הדיון כי זה משהו סובייקטיבי, הדברים שגורמים לי הנאה בנהיגה יגרמו לאחרים להזיע.

פורסם

היי אורן,

תתחדש על האוטו הוא מאוד יפה.

שמעתי שאתה מאסטר בכל הקשור במכוניות ובטיפוחן ושמירה על נקיונן.

יש לי מיני קופר ורודה ואני מאוד אוהבת לשמור עליה נקיה ככל האפשר.

אשמח לקבל טיפים לשיפור ושימור מהמאסטר.

פורסם

מסכים עם עידן,בהחלט אפשר וניתן לכייל רכב לתת היגוי,אפילו רצוי במכוניות עם מנוע באמצע,לניהוג צפוי ובטוח יותר.

בגדול גם אצלי הבימר הקודמת קודמת,נתנה 170 סוסים במקור,והיה אפשר להרגיש יופי איך הנעה האחורית באה לידי ביטוי,ולאו דווקא במכת גז בכיכר.

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...