Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנכס החדש MB

oran corolla
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדשו!

אני מבין מאוד את הרצון ל"סמל" ולמה הוא עושה לכם את זה. גם הרכב בפני עצמו נאה.

אני לכשעצמי לא התחברתי אליו, לדעתי הוא לא מספיק זריז בשביל המחיר שלו, אבל זה עניין של טעם והעדפות.

מרצדס = פרימיום? בהחלט. ב- A CLASS? לא בטוח. אבל העיקר הוא באמת מה שאתם מרגישים, כמו שאני מרגיש כל פעם שאני רואה את היפייפייה שלי :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
1. יש כלל שcorrelation does not equal causation. העובדה שלמיאטה הנעה אחורית והיא מתנהגת היטב (מיד נגיע לנקודה הזו) לא אומרת שזה בגלל ההנעה האחורית. אלא אם אתה על כביש רטוב או מאוד חלק מסיבה כלשהי, במהירות נמוכה והילוך נמוך, אין לזה משמעות במיאטה. יש להנעה אחורית הרבה יתרונות, אבל הם בטלים בשישים לעומת כיול הרכב הכללי ולחלוטין לא רלוונטיים כשמדובר בקומפקטית רכה עם מספר סוסים דומה לגדוד פרשים פולני. החלקות תחת כוח זה לא הדבר היחיד שהמיאטה נותנת. מה עם חלוקת משקל קרובה לשלמות? מה עם הסלחנות והנייטראליות שלה? מה לגבי תחושת החיבור הבלתי אמצעי לכביש, באופן שקשה למצוא בימינו בכל מחיר (מכונית ש"לובשים" אותה)? אם דריפטים זה בכל זאת הקטע שלך, תמיד אפשר להרכיב צמיגים עם מגבלות אחיזה נמוכות יחסית או אפילו לנתק את בקרת היציבות. האוטו לא נושך, בתנאי שאתה יודע מה אתה עושה.

2. אני לא יודע מי היא אותה מועצת חכמים שמחשיבה את המיאטה NC לרכב עם ההתנהגות הטובה עד רבע מליון שקל, אני חושש שהמקום היחידי בו היא מתכנסת היא בתחומי ראשך. הNC רכה בטירוף, מתנדנדת ואנמית. הייתי מתייחס לNB אבל אני לא מצליח להכנס לתוכה, וגם אם הייתי נכנס, היא כנראה לא הייתה מסוגלת לסחוב את המשקל שלי. נורא רציתי מיאטה פעם, עד שנהגתי באחת. בדיעבד, אני חושב שזה רק היה יוצר לי בלבול בשייכות המינית.

ברבע מיליון שקל אני יכול לחשוב על כמה וכמה דברים יותר מתנהגים, כמו מגאן RS נגיד, או הקליאו ספורט מהדורות הקודמים (מהנות בהרבה יותר ממיאטה עבורי). את הנדנוד, הרכות והאנמיות אפשר לפתור בלא הרבה כסף. לעומת זאת, הרכבים האחרים שהבאת לעולם ישארו עם הנעה קדמית, שנמצאת אגב על המגבלות שלה - אם הנעה אחורית מתחילה לשיטתך ב-200 כ"ס, אז הנעה קדמית נגמרת שם פחות או יותר. אין שם אופק של שיפורים. הנחיתות של הרכבים שציינת היא נחיתות מבנית, תצורתית ובלתי הפיכה. ההפרש כאן הוא איכותי: כמו שלעולם מערכת סטריאו עדיפה איכותית על ק"ב באותו תקציב, כמו שלעולם מעבד שמסוגל לבצע out-of-order execution עדיף איכותית על כזה שאינו מסוגל (תחת אותה מהירות שעון) וכו'

3. נכון, זו מכונית לא רלוונטית. הייתה לה את התקופה שלה - כמו ל205GTI, אח"כ 106 ראלי, אימפרזות, קליאו ספורט וכן הלאה. המשכנו.

לא הייתה זו הקליאו ספורט שלפני כמה רגעים הזכרת אותה ובכך השתמע שהיא כן רלוונטית?

:idea:
פורסם

הנעה אחורית זה כיף גם ברכב עם 136 סוסים. יצא לי לנהוג על 116 ועל 316 מספיק בשביל לדעת את זה.

אורן, מהנה או לא מהנה, יפה או לא יפה, חזק או לא חזק, זה לא משנה. אתם מבסוטים? מעולה!

רק שוב אני אומר, תעשה טובה, סע בזהירות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

בטח שהוא יסע בזהירות...עכשיו הוא פוחד על האוטו :lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הסמל סינוור זה כבר ידוע, אבל לא בחרנו בא רק כי זה מרצדס .

לכל אחד ואחד פה יש קרטריונים שונים יש כאלה שיעדיפו ללכת על יד שניה וישנה יותר יש כאלה שיעדיפו לקנות יד ראשונה ומנהלית יותר.

יש כאלה שיחפשו בעיקר כוח ושרירים,ויש כאלה שיחפשו גם חסכון.

אז אותנו פחות ענין הנעה קדמית או אחורית .

דבר ראשון התמקדנו בגודל שתיהיה כמה שיותר קטנה עם 5 מושבים ,ושתוכל להיכנס בול לחניה הפרטית.

מערכות בטיחות ,כריות אוויר ,בקרות וכו...

הם הדבר שהתמקדנו בו ומרצדס מציעה מגוון ענק שאני עד עכשיו לא מכיר את הכל ואני אפילו קורא את הספר כדי להבין מה עושה כל דבר.

דבר שלישי היה חשוב שתיהיה יפה כמובן ,נוחה , שיהיה מקום ל4 אנשים בכיף ולא צפוץ (לחמישי זה פחות חשוב)

ולגבי הנעה קדמית אחורית זה לא משהו שממש ריגש אותנו יותר מדי .

ולגבי הסוסים 122 לעומת 136 גם ככה אני מתחנן בהמשך לעשות ממנה סטייג 1 אז זה לא כזה מפריע 10 לפה עשר לשם כרגע.

אבל כעקרון bmw נשללה בגלל העיצוב ארוכה מדי היה חלון גם בבגאז שכיער לדעתנו את האוטו.

בגרסת 2 דלתות היא מדהימה אבל זה לא מה שחיפשנו !

בקיצור כמו שאמרתי כל אחד והטעם שלו כרגע אנחנו מרוצים מהרכב ואין שום מילה רעה.

נ.ב

A3 לא הייתה כאופציה היה לנו בעבר a4 ורק סבלנו מתקלות ושרות זוועה ,אבא לא הסכים להיכנס בכלל.

פורסם
עד שאתה מגיע להספקים של 200 כ"ס וצפונה, באמת שאין שום משמעות לאילו גלגלים מניעים ואילו סתם נשרכים אחריהם.

אני חולק על קביעתך.

בהחלט יש משמעות לאילו גלגלים מניעים, גם בפחות מ-200 כ"ס, בתור התחלה- רכב עם הנעה אחורית ברוב המקרים יהיה עם TURN IN עדיף על פני רכב דומה עם הנעה קדמית\כפולה.

בוא ניקח סתם דוגמא "היפוטטית"- קח מכונית הנעה קדמית עם פחות מ-200 כ"ס וכזו שידועה עם נטייה מובהקת לתת היגוי, לצורך הדוגמא- סיאט איביזה.

יש לך ספק שהנעה כפולה או אחורית היו משפרות משמעותית את הנטייה הזו לתת היגוי בכל נגיעה בדוושת הדלק בתוך פניה?

לי אין ספק.

אגב, נכון שנטייה לתת היגוי או היגוי יתר זה גם הרבה עניין של כיול מתלים\שילדה, אבל אי אפשר להתעלם מכך שלסוג ההנעה יש השפעה לא מועטה על כך.

עוד דוגמא, הבימר שהיתה לי, מתחת ל-200 כ"ס (אם כי לא רחוק מכך, 186 כ"ס),ושוב, במצבים בהם נתתי באמצע פניה מכת גז כדי להדק את הפניה רכב הנעה קדמית שהיה נותן את אותה מכת גז היה פשוט מרחיב את קו הפניה.

אל תמהר לבטל את היתרונות ההנעה האחורית ברכבים שאינם חזקים במיוחד, תן קצת קרדיט ליצרניות כאלה ואחרות שפיתחו רכבים והעדיפו לא לוותר על הנעה אחורית למרות שזו מייקרת את הרכב.

פותח השרשור, תתחדש על הרכב, בטוח שתהנה ממנו ואל תרגיש אי נוחות בגלל זה שה"סמל" סנוור אותך, זה בסדר גמור ואתה לא הראשון שהסתנוור מסמל כזה או אחר, יש כאלה שישלמו 2500 שקלים לג'ינס כי הוא נראה אחלה ויש לו תווית של דיזל, אחרים מוכנים לשלם 2000 שקלים על סידור פרחים ששווה 300 שקלים רק בגלל שהוא מחנות פרחים של ארמאני, יש כאלה שמוכנים לשלם על שעון מכוער וזקן 70K שקלים רק כי הוא רולקס.

הכל בסדר, גם הפרחים, גם השעון, גם הג'ינס וגם הרכב, לא גנבת את הכסף, תסתנוור ותהנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

, תן קצת קרדיט ליצרניות כאלה ואחרות שפיתחו רכבים והעדיפו לא לוותר על הנעה אחורית למרות שזו מייקרת את הרכב.

אם הן בחרו לפתח דגם עם הנעה אחורית, אני בספק שהתכנון לא התחשב בכך שיהיו גרסאות חזקות.

ובוא נחריג BRZ MX5 ושות', אלו יוצאות מן הכלל.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תתחדש, הסלון מהמם, אני מכור לעור..

ורק בגלל שסקודה רפיד קרובה לליבי, אציין שהיית יכול לתפוס את אבא שלך כשהוא ברח לחוף שמן, משום שמבחינת ביצועים הרכבים זהים :)

פורסם

כמובן שהתכנון לוקח בחשבון קשת דגמים במגוון הספקים אבל זה עדיין לא מפחית מהתועלת שיש בהנעה אחורית בין אם במנוע חזק או במנוע חלש יחסית.

כשהרכב בנסיעה נמרצת בכביש טכני ומופעלים עליו כוחות פיזיקליים כאלה ואחרים לא צריך מנוע מאוד חזק כדי לחוש בהבדל בין הנעה אחורית לקדמית\כפולה.

אגב, כמובן שראוי להחריג את הרכבים שציינת שכן אלה רכבים קלילים יחסית ולכן סוג ההנעה מקבל אצלהם משקל גבוה יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

כשמדברים על יחס כוח משקל ותצורה כפי שב MB הנוכחית, התועלת של הנעה אחורית, שולית.

כיול מתאים יכול להוציא מהנעה קדמית תוצאה מהנה מאוד. אלו לא הספקים בעייתים להנעה יעילה ומהנה.

אין טעם לחזור על שרשרת הצרפתיות המתנהגות ועוד, כך שקשה להגיד שה 116 מעניקה איזה אקסטרא הנדסי מוחץ על הקדמיות.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תתחדש, רואים שאתה מאוהב!

בכל מקרה, יצא לי לנהוג עליה, הגיר שם פחות טוב מה-DSG ואפילו מה-DCT שיש לי ברכב. היא גם לא מרגישה כלכך פרימיום, כמובן ביחס לרכבים האחרים שבנץ מציעה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

אני באמת מופתע מחלק לא קטן מהתגובות בשרשור הזה, הבן אדם קנה אוטו אחרי מסע גדול, החלום שלו, מרצדס, חדשה שחורה גם אם יש לה 136 כ"ס, זה שחלקכם היה קונה טנק עם 500 כ"ס במחיר הזה, לא מעניין אף אחד, הבחור נהנה וקנה את מה שרצה!!

לפת"ש, מזל טוב, סע בדרכים טובות, יש לך אחלה רכב, שמור עליו :)

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
כמובן שהתכנון לוקח בחשבון קשת דגמים במגוון הספקים אבל זה עדיין לא מפחית מהתועלת שיש בהנעה אחורית בין אם במנוע חזק או במנוע חלש יחסית.

כשהרכב בנסיעה נמרצת בכביש טכני ומופעלים עליו כוחות פיזיקליים כאלה ואחרים לא צריך מנוע מאוד חזק כדי לחוש בהבדל בין הנעה אחורית לקדמית\כפולה.

אגב, כמובן שראוי להחריג את הרכבים שציינת שכן אלה רכבים קלילים יחסית ולכן סוג ההנעה מקבל אצלהם משקל גבוה יותר.

גם לוולבו 144 שלי יש הנעה אחורית, אז זה הופך אותה למהנה לנהיגה ?

אני יכול לתת לך רשימה ארוכה של מכוניות בעלות הנעה אחורית בלתי מהנות לנהיגה בעליל.

הנעה אחורית לכשעצמה אינה הופכת מכונית למהנה, בדיוק כפי שתיבה ידנית אינה הופכת בהכרח מכונית למהנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...