Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נתוני מכירת רכב עד אוקטובר 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באתר משרד התחבורה ישנו פירוט של כל המכוניות שנרשמו בישראל החל משנת 2000, עם מידע משנת 1996 - "מאגר דגמי רכב פרטי ומסחרי עד 3.5 טון החל משנת 2000". המאגר שמור כקובץ XML ענקי, שמאוד קשה להשתמש בו. הקובץ מתעדכן ב-2 לכל חודש. אם יהיה ביקוש, אשמח להעלות קובץ מעודכן כל חודש.

המרתי את קובץ ה-XML המקורי לקובץ Excel בפורמט נוח יותר אשר מופיע כאן:

https://drive.google.com/file/d/0B4Wz95vugoxIYm0zR2lTUHoyaUE/edit?usp=sharing

הערות לגבי קובץ ה-Excel:

[*=right]שמות היצרנים בקובץ המקור כוללים בחלקם את מדינת הייצור, כך שיש הבדל בין "פורד בלגיה" ל"פורד גרמניה". איחדתי את שמות היצרנים תחת העמודה השנייה "MakeSimilar". שמות המקור נשארו בעמודה הראשונה "Make".
  1. שמות הדגמים מכילים הבדלים גדולים, לפעמים שיבושי הקלדה או שגיאות כתיב ולפעמים פירוט של תתי-דגמים (GTI, רמות גימור וכו'). ניסיתי לאחד את שמות הדגמים עד כמה שניתן, עמודה הרביעית "ModelSimilar". שמות המקור נשארו בעמודה השלישית "Model". ההבדלים בין תתי דגמים אמורים להיות מבוטאים בעמודות אחרות (רמת גימור - Trim, סוג מרכב - Body, נפח מנוע והספק וכו'), כך שניתן לחפש Golf GTI ע"י סינון ModelSimilar לפי Golf ולחפש הספקים גבוהים.
    • למספר יצרנים שמות הדגמים קשים לאיחוד (בעיקר מרצדס ובמוו). ניסיתי לאחד כמיטב יכולתי, אבל ייתכנו טעויות וחוסר איחוד, בעיקר במרצדס. עם חובבי מרצדס הסליחה.

[*]דגמי אינפיניטי ולקסוס לעיתים מופיעות תחת ניסאן וטויוטה (בהתאמה). אותו דבר עבור דגמי Mini, שחלקם מופיעים תחת "במוו" וחלקם תחת "מיני".

[*]בעמודות עבור כל שנה יש את מספר המכוניות שנרשמו (Registered) ומספר המכוניות שעדיין רשומות (Active). אינני יודע עד כמה הנתון הזה מדויק.

[*]ייתכנו טעויות בתרגום המידע שאני עשיתי, כמו גם טעויות במידע המקורי (של משרד התחבורה). אם ישנן טעויות הנובעות מההמרה, אשמח לשמוע. עבור טעויות במידע המקורי אתם מוזמנים לפנות לישראל כץ.

פורסם

וואו , עשית עבודה מרשימה ומעניינת. כל הכבוד !

בהחלט הפקתי תועלת מהקובץ המושקע שהכנת.

בכל זאת - הערה ובקשה.

ישנם מספר דגמים המופיעים בכפל שורות כאשר כל העמודות זהות (

רמת גימור - Trim, סוג מרכב - Body, נפח מנוע והספק וכו'). ברור שיש הבדל מסויים למשל המצאות גג שמש.

יהיה מושלם אם תוכל לצרף לטבלה עמודה של קוד משרד התחבורה לכל שורה (מופיע בפורמט כגון

00011 - 0349 ) , כך אפשרי יהיה לתרגם באמצעות אתר משרד התחבורה מה מפרט הדגם המדויק.

http://car.mot.gov.il/index.php?option=com_carmodels&view=carmodels&Itemid=30

פורסם (נערך)

רעיון מצוין! מסתבר שישנם 2 שדות כאלה - "תיאור דגם", בפורמט של אותיות ומספרים (לדוגמה, 8P1AIG), ו"הוראת רישום" (מה שאתה מדבר עליו, בפורמט של מספרים, כמו 10-1480). תיאור דגם מתייחס לדגם מסויים; הוראת רישום מתייחסת לדגם מסויים בשנה מסויימת; כך שיש דגמים עם תיאור דגם אחד ומספר הוראות רישום. הוספתי את שני השדות הללו (הראשון פעם אחת והשני עבור כל שנה), ובנוסף הוספתי עמודה של חלון בגג.

הקובץ המעודכן: https://drive.google.com/file/d/0B4Wz95vugoxIUzFnQnV2c000S1U/edit?usp=sharing

עריכה: בקריאה מעמיקה יותר נראה ש"הוראת רישום" לרוב מתייחסת למספר רב של כלי רכב המיובאים ע"י יבואן לשנה קלנדרית, על כן הוא פחות מעניין. בינתיים אני אשאיר אותו. את קוד הדגם (שאתה כנראה דיברת עליו) אין בנתונים של משרד התחבורה. אני לא יודע האם תיאור הדגם (אותיות ומספרים) וקוד הדגם (מספרים בלבד) הם בתרגום אחד לאחד. אני אבדוק אם אפשר יהיה להוסיף את קוד הדגם לטבלה.

עריכה אחרונה על ידי foo_bar
פורסם

אחרי בדיקה בקובץ נוסף באתר משרד התחבורה (מאגר דגמי רכב פרטי ומסחרי עד 3.5 טון, בפורמט CSV), נראה שקוד הדגם עליו אתה מדבר (ואשר מופיע ברישיון הרכב) מורכב מקוד היצרן וקוד הרכב. שני הפריטים מופיעים בקובץ ה-XML אותו אני מתרגם. הוספתי את קוד הדגם הנ"ל לעמודה חדשה, יחד עם קוד הדגם אשר מופיע עם אותיות ומספרים (לא יודע מה ההבדל בין שני הקודים), והורדתי את עמודת "הוראת הרישום".

הקובץ המעודכן: https://drive.google.com/file/d/0B4Wz95vugoxIdEdZRE4ybDZDaDQ/edit?usp=sharing

פורסם

באמת רב תודות על התוספות המועילות שעשית כה מהר. יישר כוח !

עכשיו יש באמת כלי מושלם ל"חקור" לגבי כל דגם ספציפי כמה עלו לכביש / שרדו ולברר בהצלבה לכל דגם מה המפרט והנתונים המדויקים שלו.

כך , למשל, מצאתי שמהמודל האישי שלי יש רק 4 פעילים מתוך 5. (קודם היו עוד 3 כמעט באותו מפרט , אך עכשיו התברר לי ההבדל).

במאמר מוסגר אציין שחבל שאין אפשרות לראות נתונים של מכוניות ישנות שעדיין פעילות משנות ה - 90 ואחורנית...

• תוכן חדש...