Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

I20...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

וואו! הרכב חלומי ונראה מעולה :)

קורה שיש נפילות,עדיין לא הגעתי לחצי מהמחיר שרצית להוציא(ועשית חכם שלקחת את זה בחשבון).

שיהיה בהצלחה!

Subaru B4 2.0 2012

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן ובתקווה שבפעם האחרונה אודות המסע עם הגיר.

מי שעקב זוכר שבגדול החלטתי שאני לא מתפשר בעניין התקלה בגיר והחלטתי שאלך רחוק ככל הנדרש כדי לפתור את הבעיה.

האלקטרוניקה נשלחה למעבדה של פורשה ונמצאה תקינה למעט רכיב אלקטרוני שהיה בו שבר קטנטן והתעורר הספק שהוא עלול לשבש את הקריאה ולכן הוחלף בחדש, ממיר המומנט נשלח למוסך שחתך ופתח אותו וגילה לנו את מקור הבעיה- הוא היה שרוף ומפורק.

הגיר עצמו נמצא תקין לחלוטין אבל על הדרך גילינו שהמוסך שביצע את הבניית גיר חיפף ולא החליף את כל הטבעות גומי (O RINGS) וכך מצאנו כמה טבעות שהיו ממש "פלסטיות" וכמובן הוחלפו.

דבר נוסף שגילינו זה שמגנט שאמור לשבת בתוך הגיר ובעצם למשוך אליו את כל אותם חלקיקי מתכת משום מה לא היה בנמצא, התקנו אחד חדש.

צנרת הקירור והרדיאטור של הגיר נמצאו תקינים, עברו פלאשינג וכרגע אני משתמש בהם עד שיותקן בקרוב קולר שמן חיצוני לגיר בזמן הקרוב.

הסיבה להתקנת הקולר אינה בעיית התחממות אלא טיפול עקיף לאחת ממחלות הרכב- בשנתון 2003 מרצדס התקינה בדגם הרכב שלי רדיאטור קירור משולב (מנוע וגיר) מתוצרת VALEO, מהר מאוד התברר שיש בעיה ברדיאטור- עם הזמן עלולה להתרחש זליגה של נוזל הקירור של המנוע אל צנרת השמן גיר, על פניו לא נשמע סוף העולם, בפועל מסתבר שנוזל קירור שחודר לתוך שמן הגיר מביא מאוד מהר להרס הממיר מומנט.

בהתקנת קולר שמן חיצוני אני פשוט עוקף את הרדיאטור קירור שמן גיר שבתוך הרדיאטור של הרכב ועוקף את הבעיה.

הלאה, התלבטתי מה לעשות בגזרת ממיר המומנט, חקרתי וחקרתי ועוד קצת חקרתי ונחשפתי למושג HIGH STALL CONVERTER.

למי שרוצה לקרוא וללמוד- http://www.badasscars.com/index.cfm/page/ptype=product/product_id=78/prd78.htm

המשכתי לבדוק וגיליתי שזה שדרוג מאוד נפוץ ברכב שלי ושיש חברה שכבר רכשתי ממנה בעבר שיפורים לרכב והיא גם מייצרת ממיר מומנט שכזה (3000 STALL).

בגדול, אלה היתרונות של ממיר המומנט הזה:

1.קטן יותר מהמקורי ושוקל 5 קילוגרם פחות (פחות ROTATIONAL MASS).

2.מעדן את תגובות הרכב בהתנהלות עירונית, עד 3000 סל"ד הרכב פחות "עצבני" וסולידי בתגובות.

3.בנוי מחומרים משופרים וחזקים יותר וכולל 3 פלטות נעילה במקום 2 בממיר המקורי.

4.מעל 3000 סל"ד מוריד את הכוח בצורה טובה הרבה יותר, הרכב נהיה עוד יותר אגרסיבי (קיק דאון על 120 קמ"ש הניב הבהוב מנורת בקרת המשיכה).

הנ"ל נרכש, הצליח לעצבן אותי עם משלוח שהתעכב יותר מדי זמן אבל היום הותקן ברכב ובעצם סיים סאגה שנמשכת כבר 4 חודשים.

זהו, הרכב יצא מהמוסך, צריך ללמוד אותו מחדש כי הממיר מומנט החדש ממש שינה את אופי התגובות ובכל אופן ייקח 200-300 קילומטרים עד שהממיר מומנט החדש יעבוד כמו שצריך (יש תקופת אדפטציה של הגיר).

מקווה שנגמר הסיפור הזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בשעה טובה, עכשיו תוכל להמשיך להנות מהרכב. וכמובן לשלוח אלינו תמונות ממפגשים מעניינים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בהצלחה ובשעה טובה,

אני מניח שכולם שותפים לתקוותך לסיום המסע - אבל ברגשות מעורבים,

רוצים שיהיה לך כיף וטוב אבל בד בבד נהנים מאוד מהסיפורים (וגם לומדים לא מעט).

The first one to get angry loses

פורסם

מקווה שבאמת הפעם אחרי כל כך הרבה מרורים הגיר יחזור לעצמו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אכן יש מחיר כבד לתיחכום של הרכבים האלה,אבל סבלנות כנראה משתלמת ,מקווה שתצליח ותסיים תסאגה הזו מהר.

ומזמן לא אכלת לנו תראש לב ותכליות, אז סיים הרצה ושלח תמונות ממפגש כלשהו.

פורסם
אכן יש מחיר כבד לתיחכום של הרכבים האלה

דווקא במקרה של הגיר שלי זה לא תופס- כשיצא הדגם שלי למרצדס כבר היה את הגיר G7 שנחשב למתקדם הרבה יותר אבל ויתרו עליו והתקינו את ה-G5 שהינו פחות מתוחכם אבל חזק הרבה יותר.

דורקי אני אחפש תמונות ואעלה בהמשך וביום ראשון גם יהיו תמונות מהמפגש השבועי :lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...