Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני גם נוטה לשער שבמקום אחר סבירות גבוהה שהלקסוס לא היתה נשארת בחניה.

לגבי הסמלון והחתימה, עדי תחפש שרשור של i20 מאותו תאריך שמצויין אצלי בחתימה, זה השרשור והיום בו היא שינתה את חיינו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני גם נוטה לשער שבמקום אחר סבירות גבוהה שהלקסוס לא היתה נשארת בחניה.

כשקלארקסון עשה את התוכנית שלו על מונטה קרלו (Motorworld) הוא השאיר שטר מכובד על הדשבורד של מכונית פתוחה, כדי להוכיח שהשטר יהיה שם כשהוא יחזור. דקה 4:30:

https://www.youtube.com/watch?v=sSZxveB3z_Q

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון, האמת שמהסוג הקצת מבאס-

אז אז אחרי שהרכב גמע 425 ק״מ במסגרת הרצת הגיר הגיע יום ראשון, קמתי ב-5:50 ושמח ומאושר ירדתי אל הרכב במטרה לנסוע רגוע לפגוש את חברי לנהיגות.

בערך 2 ק״מ מהבית- הגיר החליק שוב, כמה שניות מאוח יותר נדלקה נורת המנוע וסורק ה-OBD שלי אישש את חששי- אותם קודי שגיאה בדיוק כפי שהופיע בתחילת הסיפור של הגיר.

האמת שהתעצבנתי מאוד כי באופן טבעי מיד התגנבה המחשבה שבניית הגיר היקרה לא היתה הכרחית אבל כדי לרומם את רוחי התנחמתי בכך שבאמת חלק מפלטות הקלאץ׳ היו קצת אפויות ושחוקות.

הרכב נגרר למוסך, נתתי לבעל המוסך (חבר) קצת בראש והרכב נכנס לעבודה תוך הוראה שלי לבעל המוסך להחליף כל רכיב הקשור לגיר שיש סיכוי שגורם לתקלה (וזה לא שיש יותר מדי רכיבים להחליף- 90% ממכלולי הגיר חדשים לחלוטין.

זה השלב שהרכב נכנס לבדיקה מאוד יסודית של הגיר- שוב הגיר הורד, נוקז משמן שהכיל קצת ״אבק מתכתי״ אבל סביר במקרה זה כיוון שהחלקים עוד בהרצה, כל הגיר נפתח מחדש בהוראה שלי על מנת לנקות אותו כמו שצריך (פורק לרמת הסלונאידים...).

הרכב עבר קליברציה חוזרת של הגיר באמצעות המחשב, הוחלף מחשב גיר לחדש (על חשבון המוסך) ונבדק חיישן התנועה שנמצא תקין.

החשד שלי נפל על מחשב הגיר וחיישן התאוצה כיוון שאלה עשויים לגרום לתקלה שהתרחשה אצלי והם גם היחידים שלא הוחלפו במסגרת השיפוץ.

לדברי בעל המוסך אחד הכיוונים המרכזיים שהוא בודק זה טמפ׳ שמן גבוהה מהנורמה, זו גורמת לשחיקה מוגברת של הגיר ולהופעת אותם חלקיקי מתכת בשמן גיר שלדבריו עלולים לגרום להפרעות אלקטרו סטטיות בחיישן התנועה ובסלונאידים ואותה הפרעה עשויה לגרום להופעת התקלה.

היום הרכב חובר למחשב דיאגנוזה במוסך והונע למשך שעתיים על מנת לראות לוגים כאלה ואחרים, הדבר העיקרי שעלה זה שטמפ׳ השמן בגיר כמעט תמיד גבוהה מהנורמה.

אחת האופציות הנבדקות זה שהאינטרקולר המוגדל אצלי קרוב מדי לרדיאטור הקירור של השמן והחום שהוא מקרין על הרדיאטור של השמן בעצם פוגע ביכולת הקירור של השמן.

לכך יש כמה פתרונות, החל מהרחקת האינטרקולר מאותו רדיאטור ועד התקנת קולר שמן לגיר שזו נראית לי אופציה לא רעה, במיוחד בהתחשב באופן השימוש שלי ברכב.

כרגע המצב הוא כזה- מחר אקבל את הרכב חזרה לאחר שיעבור פלאשינג נוסף של השמן גיר וקליברציה מחודשת ואסע בו עד יום שני.

ביום שני הרכב שוב חוזר למוסך שם יעבור פלאשינג נוסף כדי לראות מה מצב השמן ויעבור סריקת דיאגנוזה.

בנוסף על מנת להרגיע אותי המוסך שולח את הרכב אל מוסך היבואן הרשמי כדי שהם בעצמם יבצעו דיאגנוזה ויצביעו על הגורם להופעת התקלה (זה הולך להיות סיפור לא זול אבל המוסך לוקח את זה על חשבונו).

בסופו של דבר למרות הכעס על הופעת התקלה לאחר ההשקעה הרבה בגיר יש כמה נקודות אור- המוסך המבצע לוקח אחריות והתחייב בפני שיעשו כל מה שצריך כדי להחזיר לי את הרכב תקין ב-100%, כמובן שכל הוצאה כספית היא על חשבונם.

אעדכן בהמשך, מחכה כבר לסיים את הסיפור הזה.

פורסם

אני מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר. קולר חיצוני נשמע לי עדיף.

עשיתי את זה ברכבים פשוטים למדי (גולף MK3 לדוג') וקניתי שקט נפשי.

M-TECH E46

פורסם

איזה מן עולם. אתה הפסדת ואילו הפורום הרוויח סיפור קצר מארץ האגדות, עם פיות טובות ומלאכים.

גן עדן.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

העניין העצוב הוא שאהחנו מסנוורים ולא רואים את האמת.

גם בארץ אם תגיע עם תקלה חוזרת אחרי שיפוץ, יטפלו ללא תשלום.

הבעיה היא שאם לאחר שיפוץ עדיין יש תקלה, ועכשיו מתחילים לחפש אותה - שיפוץ לא היה הכרחי.

אם נגיד מחשב גיר תקול, אפשר היה בגיר המקורי להחחליף אותו וזה היה פותר את התקלה.

נכון, היו בגיר הרבה חלקים בלויים והם הוחלפו בחדשים שזה לא רע כמובן. אבל אותם חלקים לא גרמו לביעה, ואת הכסף של השיפוץ אף אחד לא יחזיר לבעל הרכב.

ככה זה גם בארץ ובכל מקום אחר בעלם.

פורסם

בוקי אתה צודק בהחלט וגם אמרתי דברים דומים לבעל המוסך, הסיבה המרכזית לכך שבעל המוסך לוקח על עצמו כעת את כל הוצאות התיקונים היא שאני חזרתי והדגשתי לא פעם שאני בספק שמקור התקלה הינה בגיר עצמו שכן הגיר הזה ידוע כמאוד מאוד חזק, הוא מצידו התחייב שהשיפוץ יפתור את התקלה, משזה לא קרה- הוא הבין שעליו לקחת אחריות על כל מה שצריך לתקן מכאן והלאה.

יחד עם זאת במקום לבכות על החלב שנשפך אני מעדיף להתרכז פשוט בפתרון התקלה ואני די בטוח שהשיפוץ גיר כמו שבוצע יתן לרכב "ערך מוסף" ביום בו אחליט למכור אותו אבל בכל אופן אני רחוק מאוד מהיום הזה.

אני גם מסכים שלא מעט מוסכים בארץ יקחו אחריות על ליקויים בטיפול שהם ביצעו, כך צריך להיות.

פורסם

אבל יכול להיות שהתקלה נגרמה בכלל באשמת החום הנפלט מהאינטרקולר המוגדל, ואם זה נעשה במוסך אחר אז זה בכלל לא אשמת המוסך הנוכחי,

במקרה הזה צריך להיות מוסכניק יוצא דופן כדי לקחת אחריות עדיין על תקלה שלא באשמתו.

אני דווקא הייתי בוחר בשינוי מיקום האינטרקולר ובתיעול החום הנפלט ובידוד השאר, לך תדע על איזה עוד רכיבים ישפיע החום אם רק תסתפק בקולר שמן לגיר.

פורסם

קשה לדעת ואני לא יודע אם זה באמת גורם הבעיה (החום הנפלט מהאינטרקולר).

האינטרקולר המשודרג אומנם הוריד איזה 2-3 ס"מ מהמרחק מהרדיאטור של השמן אבל מצד שני הנוזל שבתוכו בטמפ' נמוכה בצורה משמעותית מזו שהיתה בקונפיגורציה המקורית (החלפתי את משאבת המים החשמלית שמזרימה את הנוזל לכיוון הסופרצ'ארג'ר במשאבה משודרגת וחזקה משמעותית).

בכל אופן אם גם מוסך היבואן יצביע על כך שההחלקה בגיר מתרחשת בעקבות טמפ' שמן גבוהה מדי ויקבע שהאינטרקולר המשודרג "מעורב" בכך אני אשמח מאוד כי זה יהיה קל מאוד לפתרון:

1.הרחקת האינטרקולר לכיוון חזית הרכב כך שימוקם יחסית בתוך הפגוש הקדמי.

2.לחילופין אם תיהיה בעית מיקום לאינטרקולר המשודרג אני יכול לחזור לאינטרקולר המקורי ששמור אצלי.

3. אופציה נוספת הינה הגדלת כמות שמן הגיר במערכת על ידי החלפת OIL PAN לכזו עמוקה יותר.

פורסם

גם בארץ אם תגיע עם תקלה חוזרת אחרי שיפוץ, יטפלו ללא תשלום.

בארץ, אם אתה חוזר עם תקלה חוזרת וצריך להחליף חלק אחר, ולא את זה שכבר החליפו (כמו המקרה פה), יחייבו אותך על החלק בלי למצמץ. מה שכן, יהיו מקומות שלא יחייבו על העבודה.

• תוכן חדש...