Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב במזומן בסכום העולה על 50k

liav12
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אהלן

אני לפני קניית רכב, הבחור מבקש ממני תשלום מזומן (לא צ’ק בנקאי)

כיוון שהרכב על שם אביו והוא מיופה כוחו (רוצה להעביר לו הכסף במקום לחשבון שלו ואז לחשבון של אביו)

השאלה היא האם אפשרי למשוך סכום כזה במזומן ללא בעיה?

האם אני צריך להזהר בפעולה ממשהו מיוחד?

תודה רבה

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

העברת בעלות תעשו לפני שניגשים לבנק.

בבנק תן לו את מעטפת השטרות ושיסע לשלום.

אל תסתובב עם כזה סכום בחוץ.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן כדאי להיזהר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התשובות חברים

כדאי להחתים אותו על משהו לפני?

זו עסקה ראשונה שלי של קניית רכב שהוא לא מהמשפחה (הכל היה קל יותר מן הסתם אבא עשה הכל).

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין בעיה למשוך סכום כזה בבנק, אם יש לך בחשבון העו"ש 20 מיליון שקל גם אותם באופן תיאורטי תוכל למשוך, זה כסף שלך אחרי הכל. מה שכן, בטח בבנק הפקיד יצטרך אישור ממורשה חתימה על סכום כזה וגם כנראה תצטרך לשלם עמלה כלשהי, לא יודע כמה. מה הבעיה אגב להוציא צ'ק בנקאי על שם האבא? שהאבא יפקיד את הצ'ק ישירות לחשבון שלו, חבל סתם להסתובב עם מזומן עליך. אם הוא לא יסכים לצ'ק בנקאי על שם אביו תבדוק מה הבעיה, למה מזומן כזה קריטי בשבילו.

כדאי תמיד לעשות זיכרון דברים. תעשו זיכרון דברים שבו כתוב כל מה שסגרתם עד כה. מחיר הרכב שעליו סיכמתם, שלאחר העברת בעלות בדואר הכסף יועבר למוכר ואולי עוד דברים שחשובים לשניכם להוסיף לחוזה, כמו למשל, דברים שנאמרו לך ע"י המוכר שהם קריטים מבחינתך ואתה רוצה שהם יועלו על הכתב. תחתמו שניכם על המסמך וזהו.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלכתי פעם עם 50 אלף במזומן אחרי שמכרנו את הרכב הקודם של אבא שלי,רעדו לי האשכים כל הדרך. בקיצור לא מומלץ.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים עם העצה שנתנו קודם, להעביר בעלות ואז ללכת לבנק.

בבנק אתה תבקש מול המוכר מהבנקאית 50K, וכך גם תחסכו ספירה חוזרת של סכום כזה במקום ציבורי.

לי דווקא יצא ללכת עם סכומים כאלו, הסיכון שלך הוא לא האנשים ברחוב שמבחינתם יכול להיות לך בתיק

סנדוויץ' עם טונה מאתמול, אלא מישהו שראה אותך בבנק מושך את הסכום. סיכון אפילו גדול יותר, הוא שמוכר הרכב מתכנן לעשות לך

אמבוש ע"י כמה מחבריו שבמקרה יעברו לידך, ואתה תישאר בלי התיק.

תיזהר, מדובר בסכום כסף גדול יחסית (שודדי בנקים יוצאים עם שלל נמוך בהרבה לפעמים).

בדוק גם למה הוא כל כך מתעקש על תשלום במזומן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף להמלצה בשום אופן לא להסתובב עם הסכום ברחוב/בדואר.

כבר היו מקרי אמבוש כאלה - אתה קובע עם המוכר, מגיע למקום, ואז מגיעים שני בריונים, מוציאים ממך את הכסף ונעלמים.

5 דקות אחר כך מגיע המוכר והוא "לא יודע כלום" ומאוד "משתתף בצערך" על מה שקרה.

אני הייתי מבהיר לו שאני לא מוכן לעסקת מזומן.

מציע לו:

1. צ'ק בנקאי על השם שלו, למוטב בלבד

או

2. צ'ק בנקאי על שם אבא שלו, למוטב בלבד

או

3. העברה בנקאית לחשבון שלו או של אבא שלו

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול סיפורי האוטו של אבא שלי /גיסי/חמי וכד' לא נשמעים

אף פעם טוב. ראית את האבא? וידאת שזה אכן הוא?

כמו שציינו כאן, בדוק למה הוא כ"כ מתעקש על מזומן?

דאג שיהיה איתך לפחות חבר, לכל מקרה שלא יהיה,

ואל תתן כסף לפני העברת בעלות בדואר.

בדוק גם משכון על הרכב בנוסף לשעבוד רגיל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי אתה יכול גם לפתוח חשבון בבנק הדואר, להעביר את הסכום לחשבון הזה ואז להציא אותו בדואר עצמו, במקביל להעברת בעלות.

אף פעם לא עשיתי את זה, אז לא יכול לתת לך עצות מגוף ראשון. כדאי לעבור בדואר ולשאול אותם על פתיחת חשבון בבנק הדואר. למיטב ידיעתי, זה בנק שאין לא עמלות על אחזקת החשבון, כן יש להם תעריף לכל פעולה שתעשה דרכם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול סיפורי האוטו של אבא שלי /גיסי/חמי וכד' לא נשמעים

אף פעם טוב. ראית את האבא? וידאת שזה אכן הוא?

כמו שציינו כאן, בדוק למה הוא כ"כ מתעקש על מזומן?

דאג שיהיה איתך לפחות חבר, לכל מקרה שלא יהיה,

ואל תתן כסף לפני העברת בעלות בדואר.

בדוק גם משכון על הרכב בנוסף לשעבוד רגיל.

בדקתי את רוב הדברים האלו, היה משכון על הקונה הראשון והוא ירד לאחר שקיבלתי אישור מבנק מזרחי טפחות (אני יכול לצרף כאן תצלום לאימות)

האבא בעל מגרש רכבים ורשום כסוחר מורשה

הרכב הוא פרטי על שם האב והבן שלו נוהג ברכב, יש יפוי כוח של האב לבן על האוטו והעברת הבעלות,

בדקתי בפייסבוק את הפרופילים והשמות לכל מקרה כי קצת חשדתי בהתחלה, למרות שאני לא מוצא משהו חריג שם או סיבה למשהו שיכול להתבצע לא נכון לאחר העברת הבעלות, דוחות וכו' (מלבד התשלום, אולי פחות מס במזומן?) , הכנתי זכרון דברים שנחתום עליו ביום א'/ב' הקרוב שמכיל את כל הנ"ל.

יש זוג מפתחות שהגיע לרכב (אחד עם הקודן ואחד הרגיל)

פספסתי עוד משהו?

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...