Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת צנרת מים ביתית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התיעצנו עם אינסטלטור לגבי החלפת צנרת הביתית, בבנין בן 30 שנה. האיסטלטור יעץ לנו להחליף את כל הצנרת שמתחת לריצוף, לעומת זאת הצנרת שבתוך הקירות בוודאות תקינה וחבל על הכסף. יש בפורום בעלי ידע ונסיון שיכולים להוסיף מנסיונם, יעזור מאד.

פורסם

אצלנו הדירה בת 20 ולפני כחודש החלפתי את כל הצנרת בבית לבד ולא החלפתי את הצינורות בקיר {הם היו נראים מצויין} החלפתי בחלק מהם את המחברים.

אני הבנתי שבגלל ששוטפים את הבית אז החול שברצפה נרטב ואז הוא אוכל את הצינורות ברזל שהיו מרכיבים פעם. ובקירות הקיר נושם ואז הצינור לא נאכל.

פורסם

השבוע הופיעה רטיבות בקיר של דירתי המשופצת. התברר שצינור בקיר של השכנים, כבן 25 שנה, התנקב, ככל הנראה ביותר ממקום אחד.

היה לי נסיון דומה עם צינור בן 5-6 שנים לפני די הרבה שנים. אז האשימו את החומר ממנו נבנה הקיר בתקיפת המתכת.

אישית שיפצתי דירה לפני כשנה, לא השארתי אפילו 10 ס"מ של הצנרת המקורית. החלפתי הכל, כיון שהדבר האחרון שאני רוצה הוא לפתוח קיר שנה אחרי שסיימתי לשפץ. אם אתה ממילא מתכוון להחליף צנרת ברצפה מדובר בעבודה גדולה, קרוב לודאי שהתוספת להחלפת הצנרת בקיר כבר תהיה קטנה יחסית להיקף השיפוץ הכללי. וכך גם תהיה בטוח שיש לך צנרת תקינה לשנים רבות וגם תחסוך את אחת מנקודות התורפה - החיבורים בין הצנרת החדשה לישנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם אתה ממילא מתכוון להחליף צנרת ברצפה מדובר בעבודה גדולה, קרוב לודאי שהתוספת להחלפת הצנרת בקיר כבר תהיה קטנה יחסית להיקף השיפוץ הכללי. וכך גם תהיה בטוח שיש לך צנרת תקינה לשנים רבות וגם תחסוך את אחת מנקודות התורפה - החיבורים בין הצנרת החדשה לישנה.

זו גם דעתי. בבניין בן 30, אם כבר מחליפים את הצנרת בחלק מהמקומות, תחליף גם בשאר...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
התיעצנו עם אינסטלטור לגבי החלפת צנרת הביתית, בבנין בן 30 שנה. האיסטלטור יעץ לנו להחליף את כל הצנרת שמתחת לריצוף, לעומת זאת הצנרת שבתוך הקירות בוודאות תקינה וחבל על הכסף. יש בפורום בעלי ידע ונסיון שיכולים להוסיף מנסיונם, יעזור מאד.

לא עושים חצאי עבודות ובטח שלא חבל על הכסף ! אחר כך זה יעלה לכם יותר, תאמין לי.

בניין בן 30 - אם מחליפים, מחליפים כל מה שבתוך הדירה.

בנוגע לצנרת שבתוך הקירות - לא ברור, האם מדובר בצינור לחץ מים או צינור ביוב ? אם מדובר בצינור מים - אז איזה צינור זה ? הוא מגיע למטה לשעון מים ? או אולי מדובר בצינור של הקטע שבין הרצפה לברז ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני כמה שנים כשהחלפתי את הצנרת, החלפתי הכל, התוספת עלות זניחה לעומת עלות השיפוץ הכוללת.

התקנתי גם חנוכיות מתוך מחשבה על קלות החלפה עתידית של ברזים או סגירה של מים רק לחלק מהבית במידה ויש בעיה איזורית.

פורסם

על פי התגובה של nisim91 ברור שיש מצב שהמלצת האינסטלטור שלנו שהצנרת בקירות די בוודאות כמו חדשה, מעשית. מדובר בדירה ישנה והשיפוץ לא נראה באופק. החלטנו בשלב זה להחליף את הצנרת שבריצפה כדי למנוע נזילות שכבר חווינו, כמו גם את העלויות לתיקון שלהם. אם הצנרת הישנה בקיר בנקודות החיבור לצנרת החדשה תראה ונקיה מחלודה מה טוב, אם יהיו הפתעות נתישב ונחליט על פתרון ראוי.

פורסם
אצלנו הדירה בת 20 ולפני כחודש החלפתי את כל הצנרת בבית לבד ולא החלפתי את הצינורות בקיר {הם היו נראים מצויין} החלפתי בחלק מהם את המחברים.

אני הבנתי שבגלל ששוטפים את הבית אז החול שברצפה נרטב ואז הוא אוכל את הצינורות ברזל שהיו מרכיבים פעם. ובקירות הקיר נושם ואז הצינור לא נאכל.

תגיד ניסים,

אם המים של השטיפה הורסים את הצינורות, האם המים שזורמים בתוך הצינורות לא הורסים אותם ?

מה ההבדל בין המים של השטיפה למים שזורמים בתוך הצינור ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

בנוגע לצנרת שבתוך הקירות - לא ברור, האם מדובר בצינור לחץ מים או צינור ביוב ? אם מדובר בצינור מים - אז איזה צינור זה ? הוא מגיע למטה לשעון מים ? או אולי מדובר בצינור של הקטע שבין הרצפה לברז ?

איציק

אספקת המים לדירה מגיעה מהשעון, מתחת למרצפות עד מתחת לכיור ומשם עולה בקיר לברז. מנקודה זו צינור האספקה רץ במקביל לצינור המים החמים מהדוד שממשיכים אך ורק בקירות לח.אמבטיה שרותים וכ'ו. אילו הינו הולכים על החלפה של כל הצנרת, זה אומר להסיר חרסינות במטבח , באמבטיה ובשרותים וזה כבר כבד בכיס. החלפת הקטע הראשון עד הכיור תשמש גם בעתיד, שאר הצנרת תוחלף בתהליך שיפוץ מקיף שיהיה בודאי גם כרוך בהזזת קירות. מקווים לגלות שהצנרת בקירות באמת נקיה ושתספק עוד תקופה לא קצרה של שקט.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

עם אצבע ברוח, כמה עולה החלפה מלאה לדירה עם חדר אמבטיה אחד (גם מקלחת וגם אמבטיה), מטבח אחד ושני שירותים

אם הולכים על החלפה לחנוכיה, האם לא פשוט יותר לסלול מחדש צנרת ולהשאיר את הישנה יבשה (או שזה מה שעושים בכל מקרה?)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

עוד בעיה שעלולה לצוץ - תכניס צנרת חדשה מהשעון עד הרצפה, הצנרת החדשה לא תהיה סתומה, לחץ המים יעלה - וכל נקודת חולשה בקירות תתנקב - עם נזקים גדולים. השאלה היא למה בכלל להחליף צנרת, אבל אם מתקבלת החלטה לבצע את העבודה - עשה אותה עד הסוף והחלף הכול, לחומרים מודרניים. כמובן שאם מדובר בבניין שמיועד לתמ"א או איזה שיפוץ גדול בשנים הקרובות התמונה משתנה, אז עדיפה תחזוקת שבר עד השיפוץ הכללי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תגיד ניסים,

אם המים של השטיפה הורסים את הצינורות, האם המים שזורמים בתוך הצינורות לא הורסים אותם ?

מה ההבדל בין המים של השטיפה למים שזורמים בתוך הצינור ?

אני לא אינסטלטור עדיין אבל לפני כחודש כשהיה לנו את הפיצוץ בבית הזמנו אינסטלטור והוא אמר שהחול עם הלחות אוכל את הצינור {כנראה לא ממש הבנתי} אבל הוא צדק ובקירות הצינורות {מברזל} היו נראים כמו חדשים. אגב תיקון כזה היה אמור לעלות כולל שבירה וסגירה בערך 12,000 ועלה לנו כ2,000 כי עשינו את זה לבד.

פורסם

אם יש לך לחות בחול שברצפה אתה בצרה רצינית. מהיכן הגיעה הלחות? האם מפיצוץ בצינור או ממקור אחר? תביא בחשבון שלחות משמעותית בחול פירושה גם לחות בקירות, שתזיק גם לצנרת אבל גם לכל המבנה!

פורסם

אולי לא הסברתי נכון. האינסטלטור אמר שכששוטפים את הבית אז חודרים קצת מים לחול ומזה נהיה לחות באדמה למטה ולאט לאט זה אוכל את הצינורות מברזל ולכן שהרמנו את הריצוף הכל היה חלודה.

פורסם

מה ש"אוכל" את צינורות המתכת (מי מתקין כיום מתכת??) הוא הסיד שנמצא בחול מתחת לבלטות וניגרף עם מי הספונג'ה אל פני צינור המתכת, תהליך שאורך עשרות שנים במיקרה של צינור ברזל איכותי, ושנים בודדות בצינור זאבלה מתוצרת סין.

עקרונית כמו שאמרו קודמיי, מחליפים הכל או כלום; שים לב למה שציין sperial לגבי לחץ המים.

• תוכן חדש...