Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת צנרת מים ביתית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגיד ניסים,

אם המים של השטיפה הורסים את הצינורות, האם המים שזורמים בתוך הצינורות לא הורסים אותם ?

מה ההבדל בין המים של השטיפה למים שזורמים בתוך הצינור ?

אתחיל בלאמור שאני לא אינסטלטור ולא מתיימר להיות כזה. אבל, כן יש לי מעט ניסיון בתחום המים...

למיטב הבנתי, עצם העובדה שמים זורמים בתוך הצינור שומרת על הצינור מלהיאכל- הזרימה מונעת מהחלודה אפשרות להתפתח במהירות (היא בהחלט תתפתח, אבל על פני זמן רב הרבה יותר). לעומת זאת, כל מתכת שמונחת בתוך מים עומדים (או לחות שלא מתייבשת), תחליד מהר מאד.

בנוסף על העובדה הזו, בתוך הצנרת מתפתחת שכבה של אבנית, שמשמשת כמבודד בין המים והצינור עצמו, מה שעוד תורם לאיטיות של היווצרות החלודה.

ואחרי (ולמרות) שאמרתי את 2 אלו, כבר ראיתי צינורות שכמעט נסתמו לחלוטין מחלודה ואבנית. אפילו צילמתי אחד בזמנו והעליתי לפה.

זה מה שאתם שותים &.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
אם מדובר בבניין שמיועד לתמ"א או איזה שיפוץ גדול בשנים הקרובות התמונה משתנה, אז עדיפה תחזוקת שבר עד השיפוץ הכללי.

זו ממש תחזוקת שבר, בקומה מתחתינו באזור שמועד לפגיעה מנזילה יש ארונות חשמל וכבר חווינו סרט בעניין הזה ולא רוצים עוד פעם. נזילות בכל מקום אחר גם יגרמו לבעיות והסתבכויות אבל בסדר גודל אחר לגמרי. עדיין מאמין שהצנרת בקיר בסדר, איך שלא יהיה הצינור החדש יתחבר לישן שבקיר ותהיה לי הזדמנות לראות את המצב ולקבל החלטות מתוך התחשבות בתוכנית שיפוץ רחבה בכל הדירה לעוד כשנה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

אם ממילא אתה מתכנן שיפוץ גדול כדאי שתעשה אחד משני דברים: או את המינימם כעת, רק כדי למנוע קטסטרופות, או להקדים את השיפוץ המתוכנן ממילא ולעשות אותו יסודי. תביא בחשבון שלצורך החלפת הצנרת כעת יהיה עליך לפתוח את הרצפות, כך שממילא יהיה עליך לרצף מחדש. אם מדובר בכמה מרצפות כדי לתקן נשק נקודתי אין בעיה, אבל אם מדובר בדירה שלמה הרי שעלות ריצופה היא הרבה עשות אחוזים מעלות השיפוץ הכולל (עלות החיפויים היא עשרות אלפי ש"ח, וגם העבודה עולה מאות ש"ח למ"ר, אפילו אם מדובר בהדבקה על רצפה קיימת), והריצוף החדש צפוי להנזק בעת השיפוץ הכולל בעוד שנה, חבל על ההוצאה הכפולה או התוצאה של ריצוף שנפגם. לכן אני חוזר על ההמלצה: או תיקוני שבר כעת ושיפוץ יסודי בעוד שנה, או שיפוץ יסודי כבר כעת.

ד"א - יש אופציה נוספת שצריך לבדוק, והיא התקנת מעקפים לכל הצנרת. אבל, שוב, זה עלול להיות כרורך בפתיחת הקירות, ואז מדובר בעבודה כפולה כאשר תבצע את השיפוץ הגדול בעוד שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההגדרה שלך נכונה , מדובר במינימום ההכרחי כדי למנוע קטסטרופות. מדובר בהנחת צינור חדש בקטע יחסית קצר מתחת לריצוף טראסו ישן, ריצוף שיוחלף בשיפוץ המתוכנן. כמובן שאוודא שלאינסטלטור יהיו במקום מרצפות זהות או דומות כתנאי לביצוע.

לצד כל הסיפור יש גם הצעות המחיר שקבלנו, פשוט לא יאומן איזה פערים. המשותף לכולם שאחרי שהם רואים את הפרצוף המותע שלי מהמחיר מתחילה גלישה לכיוון נלך לקראתך. הרושם הוא שהשוק שלם יבש לחלוטין. בקיצור, אספנו מידע ועלויות כדי לקבל מושג כללי, ההחלטה שלנו סופו של דבר היא לבצע עם אחד שקבלנו המלצות ממקור ראשון וההצעה שלו במסגרת הסביר.

פורסם

תראה, אם מדובר בהחלפה של כמה עשרות ס"מ, מה שכרוך בהחלפה של כמה מרצפות, בצע את העבודה הקטנה הזו, שיכולה גם היא להיות לא זולה. אל תצפה לריצוף דומה לקיים כיון שהמרצפות משתנות מסדרת ייצור אחת לבאה ובודאי שמרצפות שיוצרו ב-2014 יהיו שונות מאלה שיוצרו לפני 30 שנה, וגם אם יש לך כמה מרצפות במחסן הרי שהן לא נחשפו לפוליש, לשמש ולחומרי ניקוי וכו', כך שגם הגוון שלהן יהיה שונה מזה של המשומשות.

אגב - כאשר אתה מבצע את רכישת החומרים לשיפוץ דאג לכמות מספקת של רזרבות שישכבו במחסן למקרה של צורך בתיקון תקלה הכרוכה בפתיחת רצפה או קיר מחופה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב וחשוב היה לקרוא את כל התגובות ולהבין קצת יותר שיקולים שחשוב לקחת בחשבון.

המון תודות לכל המגיבים, עזרתם המון

שבוע טוב

פורסם

מנסיון רב ומר - שרברב הוא בעל מקצוע שבוחרים רק לפי קריטריון אחד - טיב העבודה שהוא מבצע, לפי דעות של קרובים ומקרים (או ניסיון אישי שלך). עלות של עוד כמה מאות (ואפילו אלפי) ש"ח בתיקון איכותי עשויע לחסוך נזקים גדולים פי כמה אם התיקון יהיה חאפרי.

ועוד דבר חשוב - אם עדיין אין לך ביטוח לדירה (מבנה ותכולה) - זה הזמן לרכוש פוליסה. בדיוק כמו המחשבה על ביטוח רכב, במיוחד בענייני צד ג'.

פורסם (נערך)

התיחסתי וכתבתי למעלה על ענין הבחירה של השרברב וכמו שכתבת היא הכי הגיונית שאפשר לחשוב. כל שכתבת מדויק ותואם את הגישה שלי כמו ביטוח וצד ג' שכבר סייע לא מעט בצמצום עלויות. מדובר כאן בפרויקט ממש זעיר, אבל מצריך כל כך הרבה הכנות ובירורים , הכל כדי לצמצם הסתבכויות עם נוכלים וביצועים גרועים. אז זהו זה, נקווה לסגור את הסיפור הזה ושיהיה שקט לתקופה ארוכה. תודה על התגובות המפורטות שלך, עזרת לי וכנראה לעוד רבים שעקבו אמרי השרשור הזה. שבוע טוב.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • תוכן חדש...