Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפותח השרשור:

קיבלת טיפול רשלני, בלשון המעטה, מהיבואן כאן בארץ. נכון?

אם כן, למה לשתוק? לא הגענו כבר לזמן ולבגרות שלא צריך לשתוק כאן על כל דבר ולהבליג? אנחנו תמיד רוצים ומצפים לשרות לקוחות "כמו בחו"ל", אז נוכל להגיע לשם רק אם נתחיל ללחוץ לכיוון הזה.

מה שהצעתי הוא שתכתוב דוא"ל באנגלית אל היבואן, דוא"ל מנומס ואדיב, ובו בתמימות וללא שום רמז לתלונה, תבהיר את השתלשלות הענינים, הכל כולל הכל וכולל את פתרון הבעיה שלך "בחוץ". בדוא"ל זה תכתב גם את סייקו העולמית, שרות הלקוחות שלהם שיושב ביפן.

כך תוכל, אולי, להשיג מספר דברים:

1. קודם כל - לא שתקת.

2. היבואן יראה שהלקוח הוא מעל לכול ולא הוא, שיושב לו באולימפוס. אולי אולי גם יתחיל להתנהג אחרת. אולי.

3. היצרן יראה כיצד הנציגות שלו כאן בארץ מתנהגת ואולי יעשה משהו?

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי ראדו שכל שנה וחצי גומר סוללה

אטימה עולה 390₪

סוללה 5₪

אף פעם לא ביצעתי את האטימה הזו.

כל שנה וחצי אני הולך לשען מזדמן משלם 10₪ ואין עם זה שום בעיה עם מים ב״התזה״ לא במקלחת ולא בשטיפת כלים.

האטימה זה יותר לקטע של טבילה בים/בריכה/אמבטיה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לסוללה ששוכבת בחנות מספר שנים (לא ידוע) - זה נתון לא רע...

לדעתי - כל עניין האטימה של שעונים - זה חרטבונה אחת גדולה (וסליחה על המילה) שרק אמורה להכניס עוד כסף ליבואן ונציגיו וכאשר מגיע "יום הדין" הם אינם "מצליחים" אפילו להחליף סוללה וטוענים שהשעון מקולקל. שיספרו סיפורים לילדים שלהם. לא לנו.

alfa 156 2.5.

פורסם
יש לי ראדו שכל שנה וחצי גומר סוללה

אטימה עולה 390₪

סוללה 5₪

אף פעם לא ביצעתי את האטימה הזו.

כל שנה וחצי אני הולך לשען מזדמן משלם 10₪ ואין עם זה שום בעיה עם מים ב״התזה״ לא במקלחת ולא בשטיפת כלים.

האטימה זה יותר לקטע של טבילה בים/בריכה/אמבטיה

אתה מתקלח עם השעון ולא קורה לו כלום? אני לא מדבר סתם על רחיצת ידיים.

פורסם

אני יכול להגיד שבשעון פרינס בוצעה החלפה של הסוללה אצל שען שיושב בדוכן בתוך קניון, לא עשה שום פעולה מיוחדת, פשוט הוציא את האטם גומי והחזיר אותו. אפילו אמר שכדאי לא להכנס איתו למים כי הגומיה נראית לו עייפה. אמרתי לו שאין מצב שאני מוריד את השעון לפני המקלחת, אמר שינסה לשים את האטם בצורה הכי טובה. במשך שנה אחרי ההחלפה השעון עבר מקלחת בכל יום. הכל בסדר איתו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
לדעתי - כל עניין האטימה של שעונים - זה חרטבונה אחת גדולה

מדוע? שעון צריך להיות אטום נגד מים וכדי שיצליח לעשות זאת יש לאטום אותו.

מה לא ברור?

לשעון יש בממוצע 3 טבעות אטימה: חלק עליון, חלק תחתון וכתר כיוונון.

כאשר אומרים "אטימת שעון" - הכוונה (אמורה להיות) להחלפת כל הגומיות הללו, משיחתם בגריז סיליקון ובדיקת השעון במיכל לחץ לאטימות מלאה.

פורסם

אני נוהג להחליף סוללות אצל "הבורסה לשעונים" בחיפה. לפי זכרוני הם גובים 50 ש"ח כולל אטימה. השאלה היא האם הם - או שען אחר - מוכן לתת את השירות לשעון סייקו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עזוב ירחמיאל.

אני לא קונה את זה.

שען נורמלי לא יצליח לסגור את השעון כמו שצריך ?!

מייד תגיד לי, שממלאים גם קצת חנקן בשעון (שהלחץ הפנימי יהיה יותר גבוה).

איננו חייבים להסכים.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

לי הסבירו שהאטימה לראדו מתבצעת בוואקום, כך שהוואקום מהדק את המכסה עם הגומי לגוף השעון.

לא בטוח ולא שולל שזה גם מה שאולי עושים בשעונים אחרים.

כאמור, אף פעם לא ביצעתי זאת על השעון שלי, מהתחלה לא הסכמתי לתעריף הנל.

יותר מ10 שנים עברו ועדיין הגומיה המקורית.

וכן, מחזיק במקלחת, ונזכרתי עכשיו שגם פעם קרה ששכתי להוריד אותו לפני הכניסה למי הבריכה, ורק כשיצאתי אחרי יותר מחצי שעה שמתי לב שהוא על היד.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)
עזוב ירחמיאל. אני לא קונה את זה.

שען נורמלי לא יצליח לסגור את השעון כמו שצריך ?!

מייד תגיד לי, שממלאים גם קצת חנקן בשעון (שהלחץ הפנימי יהיה יותר גבוה).

איננו חייבים להסכים.

לא, לא.

הכוונה באטימה היא לא הידע איך לסגור את המיכסה, אלא לדעת לזהות אטם חלש/ישן ולהחליפו, כמו גם לשחות בים המידות שישנן לכל האטמים הללו. הדבר השני שהשען צריך לעשות לאחר החלפת האטמים הוא לוודא שאכן השעון עמיד, וזאת עושים במיכל לחץ. גם גומיה חדשה, אם לא תשב טוב או אם תיצבט או אם לא נמשחה בגריז סיליקוני, עלולה לדלוף ובדיקת הלחץ באה לבדוק את עבודת השען.

אגב, לא אמרתי ששען לא יודע לבצע זאת, להיפך - אני בא ואומר ללכת לשען טוב ולא ליבואן שסתם מנפח מחירים וכאמור, לא תמיד אמין או מקצועי.

מצד שני, לא כל שען ובטח לא התכשיטן בקניון יודעים לבצע זאת...

ההוראה של יצרני השעונים אומרות שיש להחליף את האטמים כל מספר שנים (כל יצרן וההוראה שלו) שזה יוצא בערך כל החלפת סוללה, +~-. רובנו לא עושים זאת אלא רק מחליפים סוללה.

אם אתה עונד שעון ללא סוללה אז בכלל אתה יכול למצוא עצמך מתמודד עם שעון חלוד מבפנים, אפילו אם הוא צלילה מקצועי: האטמים התייבשו וכבר לא אוטמים, אתה ממשיך להתנהג איתו כרגיל ולהיכנס למים, הללו נכנסים ומתחילים בהרס פנימי אותו תגלה כמעט תמיד כשכבר מאוחר מדי.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם
יותר מ10 שנים עברו ועדיין הגומיה המקורית.

ממליץ לך בחום לא להיכנס איתו למים ולשלוח אותו לשען שיודע מה הוא עושה. יכול להיות שכבר עכשיו יש לך שם בפנים רטיבות.

פורסם
אני נוהג להחליף סוללות אצל "הבורסה לשעונים" בחיפה. לפי זכרוני הם גובים 50 ש"ח כולל אטימה.

שאל או ברר אצלם מה כוללת האטימה הנ"ל. האם החזרת הגומיה התחתונה למקומה בתוספת מעט סיליקון?

או שהם עוברים על כל האטמים שבשעון, מחדשים את כולם (לפחות שלושה) ומוודאים אטימה עם מכשיר וואקום?

פורסם

לך תדע. הם שולחים למעבדה בסניף אחר וממלמלים משהו על ואקום. הדבר היחיד שאני יודע הוא שהשעונים ממשיכים ללכת. אישית אני לא אוהב לענוד שעון כך שמדובר בשעונים שנענדים רק בארועים מיוחדים, לפעמים אני מגלה שהסוללה נגמרה רק כשיש איזו חתונה בערב.

היה לי עניין מרגיז מאד לפני שנה - קניתי לאשתי שעון (Danish Design) והקפדתי שיהיה עם הכיתוב (5 אטמוספירות) - כדי שתוכל להתקלח אתו. לקח בדיו קשבוע עד שהלחות הופיעה בצידה הפנימי של הזכוכית. השעון נשלחלתיקון אחריות, ומשם חזר והוכנס לתיבת התכשיטים. אין לה שימוש בשעון שלא עומד במקלחת.

אני, לעומת זאת, עונד שעון פולאר. פעם בשנה - שנתיים שולח את השעון (ובאותה הזדמנות גם את המשדר) להחלפת סוללה אצל היבואן (אגנטק) ומקבל אותם אטומים במחיר כמה עשרות ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מכיר את הסיפורים האלו.

יש לי G SHOCK כבר 6 שנים. לא החלפתי סוללה פעם אחת. ובשעון הקודם הוא עבד כ 8 שנים. והלך לעיבוד בים. והוא היה עם סוללה מקורית.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...