Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלום! (אלא אם מדובר בתקלה) היא דולקת כל הזמן או מהבהבת מידי פעם?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נורת ה ESP נדלקת כאשר המערכת בפעולה (מהבהבת), כאשר היא מנותקת או כשיש תקלה (לאו דווקא במערכת ה ESP), תלוי ביצרן הרכב.

כדאי לקרוא על משמעות הנורה בספר הרכב ובמקרה הצורך לגשת למוסך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• ספונסר פורום
פורסם
מה עושים כאשר דולקת מנורת ESP בזמן נסיעה???

ממשיכים בנסיעה בצורה איטית ומבוקרת תוך תשומת לב מוגברת לתנאי הנהיגה כי בקרת היציבות ששומרת עליך מפני תאונות לא עובדת.

ניגשים למוסך בהקדם כדי לפתור את התקלה.

שתי תקלות נפוצות במקרה הזה -

1. לחיצה בלי לשים לב על הכפתור של ביטול ה-ESP.

2. מתג אור בלם מתחת לדוושת הבלם.

פורסם

כשאתה מכבה את הרכב ומדליק מחדש הנורה נעלמת?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

למייטב ידעתי יש ריקול על מתג אור בלם ביונדאי i30.

פנה למוסך מורשה יונדאי ובדוק האם מגיעה לך החלפה של החלק הנ"ל ללא תשלום, גם אם האחריות כבר הסתיימה.

פורסם

ESP זה לא בולט פרוף אבל בהחלט מונעת תאונות עקב איבוד שליטה ברכב ולכן זה אביזר בטיחותי חובה בהרבה מאוד מדינות

פורסם

נכון, וגם בארץ זה חובה.

אבל בין זה לבין "

נסיעה בצורה איטית ומבוקרת תוך תשומת לב מוגברת לתנאי הנהיגה" המרחק גדול, בייחוד שעכשיו קיץ וה"סכנה" פחותה (כן, עדיין יש כבישים רטובים ממטרות, כתמי שמן, "מיצים" שמטפטפים ממשאיות).

רק להזכירך עד לפני כמה שנים ESP לא היה כזה נפוץ ואנשים הסתדרו.

אין לי נתונים של לפני ואחרי ואני כמעט בטוח שזה תרם לבטיחות אבל שוב, בינתיים אנחנו בקיץ ואומנם ESP באמת יעזור במקרים מסוימים אבל הם פחות נפוצים בעונה הזו.

פורסם

צריך להבדיל אם דולקת קבוע בנסיעה או אם היא מהבהבת.

דולקת קבוע - יש תקלה. ב-I30 יש תקלה נפוצה יחסית של יוניט ברקס שגורמת לנורת ESP להידלק.

מהבהבת - המערכת נכנסה לפעולה, כנראה המערכת זיהתה מצב חירום כמו (התחלה של) החלקה פתאומית, המערכות האלה מתערבות מאוד מהר בד"כ עוד בטרם הנהג מבחין במשהו.

פורסם

בינתיים אנחנו בקיץ ואומנם ESP באמת יעזור במקרים מסוימים אבל הם פחות נפוצים בעונה הזו.

תרשה לי להגיד לך בעדינות ובממלכתיות שמה שכתבת חסר שחר וחסר כל אחיזה במציאות!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
נכון, וגם בארץ זה חובה.

אבל בין זה לבין "

נסיעה בצורה איטית ומבוקרת תוך תשומת לב מוגברת לתנאי הנהיגה" המרחק גדול, בייחוד שעכשיו קיץ וה"סכנה" פחותה (כן, עדיין יש כבישים רטובים ממטרות, כתמי שמן, "מיצים" שמטפטפים ממשאיות).

רק להזכירך עד לפני כמה שנים ESP לא היה כזה נפוץ ואנשים הסתדרו.

אין לי נתונים של לפני ואחרי ואני כמעט בטוח שזה תרם לבטיחות אבל שוב, בינתיים אנחנו בקיץ ואומנם ESP באמת יעזור במקרים מסוימים אבל הם פחות נפוצים בעונה הזו.

אני לא יודע מה זה נפוץ אבל אני נוסע כבר 14 שנים עם מערכת ESP והמערכת בהחלט עשוייה להציל חיים במקרים מסויימים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אצלי ב-I30 היוניט הוחלף כבר 3 פעמים.

אין ריקול אבל המוסך שלי החליף את היוניט על חשבונו הפעם (פעם ראשונה באחריות, בשניה עלה 80 ש"ח).

אין ריקול ביונדאי, היה בקיה עליו סיפר בעבר

פורסם

מציע לך לחפש את כל הנושאים שפתחתי על התקלה הזו ועל התלאות הרבות שעברתי עד שנפטרתי מהבעיה לחלוטין.

מה שנעשה לבסוף כמוצא אחרון ממש לא קרוב לדברים שהועלו כאן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...