Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור "פיז'ו 308 כרכב שני למשפחה", ציינתי בהודעה האחרונה בשרשור שאני מתלבט לגבי רכב מסויים בהקשר של היסטוריית הטיפולים שלו ולא קיבלתי שם תגובה, כנראה שזה קצת סוטה מההודעה המקורית, אז פתחתי שרשור נוסף והעתקתי את ההודעה ככתבה וכלשונה ממסוף השרשור.

אודה אם תוכלו להתייחס.

אז ככה. הייתי היום שוב בלובינסקי טרייד ועברתי עם הסוכן על מכוניות במחשב. יש המון. חלקן עומדות לא מעט זמן במגרשי החברה. נראה לי שהם עמוסים במכוניות כאלה עד מעל הראש וכנראה בגלל זה המבצעים עליהן עכשיו.

נורא התאכזבתי לראות שאין דבר כזה פיז'ו 308 עם היסטוריית טיפולים נקייה. בחיי שעברתי עם הסוכן על כל-כך הרבה מכוניות 2009-2010, כולן ליסינג של פריים ליס מטופלות במוסכי החברה ופשוט אין מכוניות "נקיות" לגמרי. לא משנה אם זה מכוניות עם מעט קילומטראז' או מכוניות טחונות בנסועה. אגב קיבלתי שירות סופר-מצויין בלובינסקי בפ"ת והסוכן שטיפל בי היה סופר-סבלני וממש אחלה גבר, וממש נתן לי לעבור בעצמי במחשב על ההיסטוריה של כל רכב ולא דחק בי או האיץ בי.

בכל אופן בכולן ללא יוצא מן הכלל תקלות חיישנים למיניהם, תקלות בגיר, תקלות במיזוג. פשוט כולן. לא הצלחנו למצוא אחת שלא עברה טיפולים מיוחדים.

בסופו של דבר מצאנו רכב משנת 2010 שנכנס לתקציב שלי ושבאופן *יחסי* לא היו בו הרבה תקלות. אני אשמח אם תוכלו לייעץ אם שווה להתקרב אליו. מעבר לטיפולים שגרתיים, בוצעו בו העבודות הבאות:

1. המזגן לא מקרר והוחלף בו בית התרמוסטט.

2. הלקוח התלונן על נזילת שמן ובאבחון נמצחאה נזילת מים חזקה מאטם למותח אידראולי של הטיימינג והתיקון כלל פירוק והרכבה של מותחן מתיחה תזמון+הח' אטם מ"מ:נזילת שמן חזקה מאטם למותחן אידראולי של הטיימינג.

3. יש גם החלפת מצבר כשהרכב רק שנה על הכביש אבל רשום שהמצבר נמצא פגום. שנתיים לאחר מכן שוב החלפת מצבר, אבל זה כבר נראה לי בגדר הסביר.

הדבר שהכי מדאיג אותי זה סעיף 2.

מלבד אלה רק טיפולים שגרתיים. עדיין לא נסעתי על הרכב, הוא לא היה נמצא בפ"ת אלא צריך להביא אותו מסניף אחר.

מה אתם אומרים ?

פורסם (נערך)

לפי דעתי סעיף 2 מדבר על נזילת שמן ולא מים, תקלה ידועה במנוע הנ"ל (אם אכן זה מנוע THP 156 של PSA) . הם גם היו חייבים לפרק ולהחליף את מנגנון התזמון בגלל ריקול ידוע. לעניות דעתי: התיקון נעשה וזה נראה לא רע. קח את הרכב לבדיקה במוסך שאתה מכיר. אם הנזילה תוקנה והמצב המכאני טוב - הייתי הולך על זה. דרך אגב: במנוע הזה יש מדי פעם נזילות כתוצאה של בלאי. בדר"כ זה פשוט דורש החלפה של אטם גומי. פעולה פשוטה של כ 10 דקות עבודה.

סה"כ קיבלת מהסוכן שירות יפה . לגבי מזגן: אם אתה חושש ממשהו (למרות שלדעתי זה טופל) , הייתי הולך לעמוס מזגנים שנמצא ליד קניון איילון.

מצבר: לא הייתי מתקרצץ על זה. למצברים שונים יש זמן חיים שונה. זה בלאי טבעי.

בכל מקרה , גם אם ההיסטוריה שלו נראית "נקייה" אתה חייב לקחת אותו למוסך מטעמך. מוסך שיש לו את הסורק של פ'יגו כדי לקבל חוו"ד אמיתית.

אתה מפקיד בידי לובינסקי משהו כמו 2000 ש"ח (תקבל אותם חזרה אם אתה לא חותם על ההסכם הסופי). איש מכירות שלהם נוסע איתך למוסך שתבחר . אני מזהיר אותך פה: אל תקנה את הרכב רק על סמך מה שראית במחשב לובינסקי . יש דברים שמכונאי מנוסה יכול לראות ואתה לא.

דבר נוסף, למרות הצהרות היצרן, למנוע הזה מומלץ טיפול כל 15000 . סה"כ זה רכב חביב מאד. אני בטוח שתהנה בנהיגת מבחן הקרובה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

פרט לכל מה שנאמר מעליי, הייתי ממליץ לך לפנות למוסך גבע בת״א המתמחה בצרפתיות, הייתי אצלו מס פעמים ותמיד קיבלתי תשובות על הכל, יחס אדיב ומחירים טובים, אותו הדבר אני יכול להגיד גם על אורן שירותי רכב בחולון שיצאתי משם מאוד מרוצה, לדעתי הם עושים לך בדיקה והצעת מחיר לתיקונים ללא עלות, שווה לבדוק אם הם יכולים להסתכל על הרכב, שניהם לא רחוקים במיוחד מפתח תקווה, בהצלחה ותהנה !

עברתי לסקייטבורד

פורסם

תודה על התשובות.

המנוע הוא לא ה-156 אלא דווקא ה-120. במקרה הזה של התיקון לא בוצעה החלפה של הטיימינג אלא רק פירוק והרכבה של מותחן מתיחה תזמון והחלפת אטם (כל לפי התדפיס, אם יש טעויות הן במקור). בתיאור של הבעיה בהיסטוריית הטיפולים אכן מופיע גבהקשר של התקלה הזו פעם נזילת מים ופעם נזילת שמן, אני מניח שזה היה אכן נזילת שמן כי זו גם הייתה התלונה המקורית של הלקוח.

כמובן שאקח את הרכב למכון לבדיקה לפני קניה, אבל לא יודע אם למוסך מורשה עם סורק והכל, הם אף פעם לא משתפים פעולה עם בדיקות לפני קניה. תמיד שניסיתי משהו כזה בעבר לא היה שיתוף פעולה.

פורסם

מניסיון עשיר שלי עם רכבים חדשים ומשומשים מלובינסקי - אל תתלהב מהיסטוריה נקיה. היחיד שקניתי עם היסטוריה נקייה מהם היה פשוט מוזנח, ובסוף גם התברר שעלית זרקו אותו לשלמה סיקסט שזרקו אותו ללובינסקי, ורק אלוהים וכמה רמאים יודעים איך יצא שההיסטוריה שלו היתה נקיה במחשבים שלהם.

בסיטרואנים שלי תמיד היו המון תקלות, הכל מתועד בהיסטוריה של הרכב, והרכב עצמו רק משביח עם הזמן. לא כל אחד שם לב לכל התקלות, ועדיף לך לפעמים דווקא ללכת על אחד שתוקנו בו הרבה דברים, אבל תוקנו היטב. ב- C4 שלי, כדוגמה, היו לפחות עשר תקלות שונות שהתבררו עם הזמן, ותיקנתי את כולן. זה מתחיל ברכב שנמסר לך דנדש עם משיכה שמאלה, הגה לא ממורכז, חוסר בשמן, חוסר בנוזל קירור, מזגן שטועה בכיוון הוצאת האוויר, גומי השמשה הקדמית לא אטום, בולמים דופקים וידית הילוכים שחותכת לך את כף היד. רוב האנשים לא שמים לב לזה בכלל.

פורסם
מניסיון עשיר שלי עם רכבים חדשים ומשומשים מלובינסקי - אל תתלהב מהיסטוריה נקיה. היחיד שקניתי עם היסטוריה נקייה מהם היה פשוט מוזנח, ובסוף גם התברר שעלית זרקו אותו לשלמה סיקסט שזרקו אותו ללובינסקי, ורק אלוהים וכמה רמאים יודעים איך יצא שההיסטוריה שלו היתה נקיה במחשבים שלהם.

בסיטרואנים שלי תמיד היו המון תקלות, הכל מתועד בהיסטוריה של הרכב, והרכב עצמו רק משביח עם הזמן. לא כל אחד שם לב לכל התקלות, ועדיף לך לפעמים דווקא ללכת על אחד שתוקנו בו הרבה דברים, אבל תוקנו היטב. ב- C4 שלי, כדוגמה, היו לפחות עשר תקלות שונות שהתבררו עם הזמן, ותיקנתי את כולן. זה מתחיל ברכב שנמסר לך דנדש עם משיכה שמאלה, הגה לא ממורכז, חוסר בשמן, חוסר בנוזל קירור, מזגן שטועה בכיוון הוצאת האוויר, גומי השמשה הקדמית לא אטום, בולמים דופקים וידית הילוכים שחותכת לך את כף היד. רוב האנשים לא שמים לב לזה בכלל.

מסכים עם אייל, אך אחדד:

ככל וראית שתקלות ספציפית חוזרת בהרבה או ברוב המכוניות, סימן שמדובר בתקלה סדרתית שסיכוי נמוך שרכב ספציפי חמק ממנה. על כן חפש רכב בו התקלות הללו תוקנו, אבל אין משהו נוסף חריג מלבדן.

עניין נוסף - מציע שלפני שאתה מקדיש לכך הרבה זמן תעשה סיבוב קצר על 308 120 כ"ס כלשהי. מנסיוני היא איטית בצורה מרגיזה וזו הסיבה שבחרתי לרכוש עתה לאשתי את דגם הטורבו.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

עוד היבט שלא ציינתי וקצת מדאיג אותי הוא העובדה שהרכב הזה, כמו רבים מהרכבים במלאי שלהם, הם רכבים ששוכבים כבר הרבה זמן במגרש. הרכב הספציפי הזה עומד אצלם מאוקטובר 2013.

האם זה צריך להדאיג במיוחד אפילו שהרכב יבדק היטב לפני הרכישה ויעבור יישור קו ואפילו טיפול לפני הרכישה ?

פורסם (נערך)
עוד היבט שלא ציינתי וקצת מדאיג אותי הוא העובדה שהרכב הזה, כמו רבים מהרכבים במלאי שלהם, הם רכבים ששוכבים כבר הרבה זמן במגרש. הרכב הספציפי הזה עומד אצלם מאוקטובר 2013.

האם זה צריך להדאיג במיוחד אפילו שהרכב יבדק היטב לפני הרכישה ויעבור יישור קו ואפילו טיפול לפני הרכישה ?

לא ממש. גם אם הוא תקין מכנית,הרכב פשוט מחכה למישהו שמוכן לשלם עליו את המחיר שהם דורשים. לובינסקי , למעט ימי מכירות בודדים, אינם זולים. מוכרן נחמד עולה כסף, גם מערך השיווק וכו'. ברוב המקרים אפילו לא יתנו לך צופר בדמות טיפול או הרחבת אחריות.

ולכן תחת הנתונים הללו סביר להניח שתוכל למצוא בשוק הפרטי רכב כזה במחיר זול יותר ובמצב זהה או יותר טוב.

מצד שני הם חוסכים לך פה כאב ראש לא קטן. אז זה באמת לשיקולך. בבדיקה מכאנית במוסך שלך שירשום מה דרוש החלפה עקב בלאי/התייבשות ואז תתדרוש/תתחשבן במו"מ הסופי לקנייה.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...