Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

אני מברר בשביל האבא שיש לו 100 אחוזי נכות עם אישור מביטוח לאומי על זיכוי מלא ממס על הרכב בתנאים הבאים :

תקרת הזיכוי היא 61 אלף שקלים

והרכב הוא עד מנוע 1800

עכשיו השאלה:

היינו כבר בסכנויות של סקודה , סיאט , ופיג'ו

בשביל לדעת את גובה המס על הרכב היינו עד עכשיו צריכים ללכת סוכנות סוכנות ולשאול , והיינו יותר שמחים לדעת את המיסוי על כל רכב לפי טבלה ובלי הצורך ללכת לכל סוכנות ולשאול , דבר שיחסוך לנו הרבה זמן ודלק .

מחיפוש ברשת לא מצאתי שום אזכור על מחירי רכבים ללא המס , ואם הייתה טבלה כזאת זה היה הרבה יותר נוח וככה לפי המחיר הסופי היינו יכולים לחשב מה הכי משתלם\נוח לנו מבלי לצאת מהבית .

אשמח אם תשפכו קצת אור על הנושא במטרה לייעל ולזרז את התהליך .

תודה , אלכס .

פורסם

משרד התחבורה/משרד האוצר אמרים לדעת באופן כללי מהו אחוז מס הקנייה

לפי הכתבה הזו: אחוז מס הקנייה אם לא הועלה הוא 82% ואם הועלה מאז אז הוא 88%.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000820287

עכשיו דוגמא מספרית: ניח שמחיר רכב בחברה הוא 150,000 ש"ח.

מחיר הקרן: 27,000 ש"ח (18% ) נכון לפברואר 2013 .

סכום המס - 123,000 ש"ח. (82%) נכון לפברואר 2013.

כאשר תזמינו רכב כזה עליכם לשלם את ערך הקרן במלואו ואת הפרשי המס (תוספת של 62,000 ) שזה אומר שתשלמו סה"כ אם לא ניתנה לכם הנחה נוספת סכום של 89,000 ש"ח ללא אגרת רישוי /אביזרי רישוי /תוספות אחרות כמו צבע מטאלי ועוד...

לפי הדוגמה שנתתי אתה יכול לבדוק באתרי האינטרנט של החברות השונות את המחיר לרכב חדש ולבצע את החישוב כמו בדוגמא שנתתי בדיוק.

זה לא אומר שהמחיר סופי כי יש יבואנים שיתנו הנחות נוספות של כמה אלפיות אבל זה בערך +- מה שאמור להיות...

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה רבה על תשובתך המהירה .

לגבי תוספת מחיר על תוספות \ הנחה אני מודע לזה אבל אני מחפש קודם נתונים יבשים לפני המיקוח .

עכשיו לגבי הזיכוי ממס יש לי דוגמא כי לא ממש הבנתי .

בפיג'ו כשבדקנו את ה3008 המחיר היה 165 אלף , וסכום ההנחה שנגזר ממנו היה 71 אלף , סה"כ המחיר הסופי יצא 94 אלף שקל , אבל בגלל שמביטוח לאומי נותנים לנו 61 זה אומר שעל ה94 צריך להוסיף עוד עשירייה .

לאומת זאת בסקודה כשבדקנו את הראפיד הזיכוי ממס היה בסכום של 43 אלף שקל מהמחיר המקורי (123K לדגם המפואר)

וכשבדקנו בסיאט אז הזיכוי עבור הלאון היה 42 אלף (128 מקורי לפני הנחה) ועבור הטולדו היה 38 אלף (125 מקורי לפני הנחה) .

בקיצור בסיאט וסקודה המחיר ההתחלתי זהה כמעט , אבל מחיר הזיכוי שונה .

אחד הנציגים אמר לנו שגובה הזיכוי הוא נגזרת של רמת הפליטה של הרכב .

בסופו של דבר יצאנו מבולבלים כי לא מצאנו איך לחשב את ההנחה כמו שצריך .

מחיר סופי אחרי הנחה ותוספות:

הלאון - 83,391

הטולדו - 79,544 (הזיכוי מהביטוח היה הקטן ביותר אבל קיבלנו מנגד הנחה גבוה יותר מהיבואן)

הראפיד - 80,277

אשמח אם תעשו לי קצת סדר בדברים כי באמת לא הבנתי את זה

כי לפי מה שהבחור מעלי רשם 82 אחוז לדוגמא מ120 אלף שווי רכב זה 98,400 , מינוס 61 מביטוח לאומי זה יוצא 37,400 , להוסיף מע"מ (21,600) זה יוצא 59 אלף מה שלא הגיוני כי ברכב שעולה 120 אלף אני לא אקבל את המקסימום זיכוי הלא 40 אלף פלוס מינוס כמו שקיבלנו מסקודה וסיאט

פורסם

קבוצת זיהום משפיעה על גובה המס. רכבים מקבוצות נמוכות מקבלים הנחה במיסוי, מקבוצות גבוהות - סוג של קנס.

אני מציע שתיקחו בחשבון שני דברים נוספים.

1. ראיתי שאתם לא סגורים על סוג הרכב (3008 זה מיניוואן, ראפיד זה כמעט משפחתי).

תבחרו רכב לפי הצרכים - כמות האנשים, כמות הנסיעות (הוצאות דלק), אולי חשובה ישיבה גבוהה וכניסה/יציאה נוחה מהרכב ועוד פרטים קטנים וחשובים ייחודיים לכם.

2. תנסו לבחור ברכב שיש לו סיכוי טוב לשמירת ערך עתידית לטובת עיסקה הבאה. אני חושב שראפיד או טולדו לא יצטיינו בהיבט הזה. אני לא חושב שאלה רכבים איכותיים כמו האוקטביה, למשל.

אם תחליטו על רכב משפחתי, תנסו למצוא רכב שלא מככב הליסינג, דוגמת הונדה סיוויק.

אם העדפה לרכב גבוה, אפשר לבדוק ניסן קשקאי.

אפילו סוזוקי קרוס אובר יכולה לבוא בחשבון.

חבל סתם ללכת לכל סוכנות ולהחליט רק לפי מחיר ההנחה. צמצמו רשימת רכבים מתאימים ורק אז תלכו לסוכנויות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

מצטער- כמובן שיש להוסיף לכל המחירים מע"מ כחוק ואין לי מושג אם המחירים בסוכנות כוללים אותו או לא.

הדוגמא המספרית לא מסובכת בכלל.- אתה לוקח את סכום הרכישה הסופי כולל הכל והמיסוי הוא 82% או 88% ממנו (תלוי אם היה שינוי מפברואר 2013 או לא).

יתכנו שינויים כאלו ואחרים לפי קבוצות רישוי/תקנות המיסוי הירוק כפי שכתבו אבל זה בערך החישוב הגס.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב לא באמת עדיין הבנתי איך מחשבים את עניין הפטור ממיסי הרכב כי לדוגמא על פולקסווגן פולו קיבלנו את הפטור הגבוה ביותר ביחס למחיר .

בסופו של דבר נשארנו עם 3 מתחרות עיקריות שמתאימות לצרכים :

רנו קליאו 1.2 טורבו בנזין אוט'

פולקווגן פולו 1.2 טורבו בנזין אוט'

וסיאט איביזה 1.2 טורבו בנזין אוט' גרסת הFR

יש לציין שבשלושתם ביקשנו את מלוא התוספות וצבעים מטאליים ויצאנו בסופו של דבר עם מחיר זהה לשלושתם (הבדל של 1000 שקל לכל היותר)

כן יש את האוצפיה להוסיף עוד 13K וכבר לקנות משפחתית דוגמת יונדאי I35 או טויוטה קורולה (מחיר זהה בשבילנו) או להוסיף 8 אלף לראפיד אבל כנראה שנישאר בסופו של דבר עם האיביזה כי התמורה שלה למחיר היא הגבוה ביותר .

דעתכם ?

חשוב לנו להיות שלמים עם ההחלטה שכן היא תלווה אותנו ל3.5 שנים

הדברים העיקריים שחשובים לנו הם אמינות , חסכון בדלק , מודרניות ונוחות . (מחיר ואחזקה ורק אז פינוקים)

כרגע המובילה היא האיביזה למרות שהיא שנה אחריות פחות מאשר הפולו . (הפולו כנראה תהייה יקרה יותר לאחזקה וביטוח יקר יותר)

אשמח להשכיל קצת מהדעה שלכם לפני שאנחנו סוגרים סופית באחת הסוכנויות .

תודה ,

אלכס.

פורסם

לגבי המס - אתה לא יכול לחשב אותו לבד. בין היתר בגלל שהוא מחושב ביום השחרור כפונקציה של שער מטבע ומחירון לפי היבואן קונה. אין קשר למחיר המכירה, שהוא מספר עגול ויפה שמציג היבואן. ההנחות נגזרות רק מהחלק של היבואן והמע"מ, ואילו מס הקניה לא מודע להן. זה בקיצור.

לגבי הרכבים שציינת - תעשה לעצמך טובה ואל תיגע ברכבים עם טורבו. אפילו אם הם מוצגים כחסכוניים ופשוטים, ואנשים שעשו עליהם מבחן או קנו לפני חודש נשבעים שזה בובה של אוטו. לא מאמין לי? קפוץ למוסך הקרוב של הרשת ותשאל כמה עולה להחליף טורבו. החלפתי עכשיו בסיטרואן (13K לחדש), ובקרסו או צ'מפיון אני מניח שזה אפילו יותר גרוע. אל תתעצל - תעשה בירור רציני וחפש אנשים שעשו 100K עם הרכב שאתה רוצה לקנות.

פורסם

טוב אייל האמת זאת לא ההודעה שלה ציפיתי .

משיחות עם כמה נהגי מוניות שנוהגים על אוקטביות ועל ראפידים אין להם תלונות על המכאניקה והם גומעים הרבה יותר מ100 אלף .

חיפשתי חיזוקים ויצאתי מבואס , בייחוד שעוד חצי שעה התכוונתי ללכת לסיאט ולסגור כבר .

על איזה רכבים אתה כן ממליץ חוץ מלהשמיץ ?

סוזוקי סוויפט ? פורד פיאסטה ?

פורסם

החישובים שלכם לגמרי לא נכונים.

סכום המס נקבע ע"פ מחיר הרכב בנמל ללא רווח של היבואן ולכן אין נוסחה שאיתה אפשר לחשב ואפשר לדעת רק לפי נתון שמקבלים מהיבואן.

אין לרכוש מכונית עם נפח מנוע מתחת ל-1300 סמ"ק שכן הדבר יפגע בגובה הקיצבה החודשית יקבל 1709 ש"ח במקום 2364 ש"ח

לפיכך ממולץ להימנע מכלי רכב בנפח מנוע 1.2.

נהגי מוניות נוסעים על מנועי דיזל וזה משהו אחר לגמרי.

המלצתי לך - לכו תקנו קורולה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ZVIT את המידע הזה שהקיצבה החודשית יורדת לא ציינו בשום מקום , איכן אפשר לאמת את העניין? קיבלנו את כל ערימת המסמכים מביטוח לאומי בלי שום ציון לגבי זה .

אם זה אכן ככה האיביזה תרד בטוח מהפרק .

אכן הקורולה זאת הבחירה הבטוחה עם ירידת ערך טובה אבל האם באמת ראפיד כזאת גרועה ? והאיביזה?

נהגתי על ראפיד ליסינג של חבר ואהבתי מאוד את הקשיחות , ההגה וזמינות הכוח.

מה גם שהיא זולה יותר ב-5 אלף מהטויוטה .

אשמח באמת להסבר מעמיק

הכי קל ללכת עם העדר ולקנות טויוטה או מאזדה 3 אבל חיפשתי חדשנות ולא מובן לי למה כולם מרחיקים אותי מי זה .

זה לא שאני הולך לקנות סיטרואן פיג'ו וכ"ד שאליהם אפשר להתווכח ימים על אמינות/שכירות ,אבל סקודה לא אמין ?

עזרו לי למצוא את הרציונל :?

פורסם

1. לגבי הפגיעה בקצבה - זה בדוק.

2. לדעתי סקודה מספיק אמינה והראפיד היא אופציה טובה.

3. כדאי מאד שלפני רכישת הרכב אביך יבדוק שהכניסה והיציאה מהרכב - נוחות לו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אני גם חושב שקורולה עדיפה על ראפיד. גם כרכב וגם למצב בו מחליפים רכב כל 3 שנים. 5 אלפים הפרש? זה לא מספיק לדעתי - ראפיד, חוץ ממנוע וגיר, רכב שחסכו בו בהכל, והוא מתחרה בקבוצת ביניים מול יונדאי I25, פיג'ו 301 וכדומה - כאן ראפיד עדיף.

בוחרים רכב לפי מה שנוח לאביך או מה שאתה אוהב?

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

בפסקה הזאת, דיברתי על רכב גבוה בשביל כניסה ויציאה נוחים יותר. סוזוקי פחות גבוהה מקשקאי, לצורך ההשוואה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

• תוכן חדש...