Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רגע, לא הבנתי משהוא, שרדר בדרך לתל אביב?:shock2::shock2::shock2:

כבר מזמן בארץ,בקולנוע.

הפעם אפילו איזה עשיר אחד ייצר בשבילו חליפה שיעני נותנת לו כוחות שכאלה..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שאלה מעולה. שרדר אולי לא יפתח, ואולי גם איראן לא. אולי, איראן (שהיא מדינה אנטי ישראלית כמובן) משמשת כתרוץ למקבלי ההחלטות כאן, בשביל לעשות מה שבא להם. אנחנו לא יודעים, כי אנחנו נאלצים להסתמך על מה שאומרים לנו דרך כלי התקשורת, בהסתמך על אותם גופי המודיעין שרבים בימים אלו ממש על מי צדק,לגבי המלחמה עם החמאס. משהו שקרה לא מעט בעבר.

מכיוון ששרדר הוא דמות בדיונית, הסיכוי שהוא יגיע עם הטכנודרום ויפתח במלחמה, איך נאמר, זהה בערך לסיכוי של מר"צ להוציא ראש ממשלה.

וגם כאן נכנס העניין המוזר הזה שהאויבים שלך אומרים לך בדיוק מה הם הולכים לעשות, ואתה עדיין חי בלה-לה לנד.

החמאס אומרים לך במפורש שהם לעולם לא יפסיקו להרוג יהודים, רק בגלל שהם יהודים, אבל אתה בטוח שהם פרגמטיים (כן, כי מתי הפעם האחרונה שהאחים המוסלמים, או הטרור האיסלאמי הוציא תנועות פרגמטיות?).

האיראנים מודיעים במפורש שהם מתכוונים למחוק את ישראל מהמפה, שמבחינתם זו מצווה לחסל את ישראל, אבל אתה (כמו כמה אנשי שמאל אחרים שמתארחים בתקשורת מדי פעם) בטוחים ש"הם לא רציניים, הם אומרים את זה לצרכי בחירות, הם אומרים את זה כדי לאחד את השורות אחרי המהומות" וכו'.

אז היי, אולי הם מחרטטים ואולי לא, אבל כשהם אומרים לך שהם מתכוונים למחוק את ישראל מהמפה, השאלה היחידה האם אתה מתכוון להתכונן צבאית למקרה כזה או שלא.

והסכמנו לגבי זה. מה שאנחנו לא מסכימים לגביו הוא שזה די ציני לעשות קמפיינים על כמה שהצד השני הוא חרא כי הוא דופק את האזרח עוד יותר. שוב, הרי גם אתה מסכים שאפשר לקצץ. ואם אפשר וצריך - אז למה דווקא עשיו צריך להעביר למערכת הבטחון 20 מיליארד, במקום להכריח אותה להתייעל מתוך חוסר ברירה? ברור, כי יותר קל לגנוב לאזרחים עוד קצת.

זה לא ציני לעשות קמפיינים, כי בבירור אין לך מושג מה חמאס עושה לאוכלוסיה, כפי שאמרתי, זה כבר לא ברמה של להעלות מיסים, זה ברמה של תעבוד עכשיו שנה ולא תקבל על זה משכורת, למה? כי יותר חשוב לבנות מנהרות.

לצורך העניין לא היה ניתן להלין בישראל משכורות של כל עובדי המדינה בחודשים יולי-אוגוסט ולממן באופן מיידי נניח עוד שתי כיפות ברזל? זאת הרמה.

זה לא עניין של "דופקים יותר", זה עניין של לדפוק את האזרח כמו שישראל עושה, ובנוסף לזה גם לא לשלם לו את המשכורת במשך כמעט שנה.

כפי שאמרתי גם קודם, ייתכן וסביר להניח שיש מאיפה לקצץ במשרד הביטחון, אבל בלי שקיפות בסיסית אתה לא באמת יודע את זה נכון? אתה גם לא יודע להגיד "תצמצמו כאן" או "תצמצמו שם" או "אתם לא צריכים 30 אנשי קבע פה, מספיק 5", ו"אתם לא צריכים עכשיו 20 אנשים במשלחת רכש בוושינגטון, מספיק 3" לדוגמה. ובסופו של דבר לומר "ע"י כל הצעדים הללו חוסכים X כסף".

אז יש לנו הגדרה מאוד שונה למושג גנבה. ואיזה עקרון באמת יש כאן? אתה חושב שהמושג "ציונות" משחק תפקיד כלשהו אצל מר נתניהו או אצל מר לפיד? חושב שאתה בכלל קיים בעולמם?

יש הגדרה מילונית למושג "גנבה", העלו לך מיסים? כן, הפחיתו לך שירותים לאזרח? כן.

גנבו לך אני לא חושב ככה.

ותכף תחזור למעגל שלך "אתה מתעסק בשאלות לשוניות מיותרות אם להשתמש במילה X או במילה Y", חדשות בשבילך, תנסה לטעון שלפיד וביבי גנבו לך בפריים טיים ונראה כמה מהר תקבל תביעת דיבה.

לגבי צהל והיחידות שלו - שוב, רוב צהל נראה כמו הבסיס מ"אפס ביחסי אנוש". משקיות או משקים שיושבים ימים ולילות וגורסים מסמכים שכותבים משקים אחרים. הם זה צהל. למה זה טוב? שוב, כי עם בונה צבא בונה עם (או הפוך? אני כבר לא בטוח)

אין לי מושג איך עובדים המש"קים או המש"קיות בצה"ל, אני יכול לומר בלב מלא שהיה לי במהלך השירות שלי בערך 0 מגע איתם.

אני יכול להגיד לך שביחידה שבה אני שירתתי, סדר גודל של 20 אנשים עשו עבודה של 100, וגדוד עשה עבודה של שתי חטיבות או במקרים מסוימים אפילו אוגדה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גניבה היא לקחת משהו ממך בסתר שלא ברשותך.

מה זה משנה מה המילה המדוייקת, תקרא לזה עושק, גזלנות, עקיצה, דפיקה...

בשורה התחתונה אתה משלם ולא מקבל כלום, כי החוק פשוט לרעתך בנושא ואין לך דרך לשנות אותו.

ואתה צודק. תנסה לקרוא להם גנבים ותלמד על בשרך איך החוק מגן על הגנבים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תנסה לשלוח מייל לאבשלום קור, נראה האם הוא יסכים שהעלאת מיסים (רעה ככל שתהיה) היא גניבה או עושק.

לצורך העניין, מה שהחמאס עשו לפקידים שלהם בעזה - זה עושק (אי מתן דבר מה שמגיע לך אך נמצא בנקודת זמן כלשהי אצל גורם אחר שמסרב להעביר אותו אליך).

זה לא נעים, זה לא נחמד שמעלים מיסים (בטח כשמקבלים פחות שירותים חזרה מהמדינה), תאמין לי שכשמעלים מיסים אני בין הראשונים שמעלים להם את המיסים, אבל גניבה? אליעזר בן יהודה בטח מתהפך בקברו לשמוע שימוש כל כך לא נכון במילים עבריות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תבלבל בין הגדרה משפטית של המונח לפירוש המילה. אמנם אתה צודק חלקית, כי המונח המדויק הוא "גזל הרבים" ולא "גניבה".

פורסם

השאלה היחידה האם אתה מתכוון להתכונן צבאית למקרה כזה או שלא.

לא, יש עוד שאלה: על סמך מה אתה בונה את הידע שלך בנושא "איומים". בדיוק בשביל זה, לכאורה, יש גופי מחקר במודיעין הישראלי שמטרתם היא להבין איפה נגמר השיח ומתחילים האיומים. רק שהם נכשלים בזה, ובכל מקרה, אתה מקבל את חוות הדעת שלם בתרגום החופשי של נתניהו ודומיו.

זה לא עניין של "דופקים יותר"

ושוב, אני לא מצליח להבין. שנינו מסכימים שגם ישראל דופקת. שנינו מסכימים יש סקאלה. כל דוח אפשרי בנושא מראה שמבחינת המקום שלנו בסקאלה, אנחנו לא בדיוק בטופ. אז איך זה לא ציניות לקחת משהו שהמדינה נכשלת בו, ולהשתמש בזה כנגד הצד שני רק כי הם גרועים יותר?

כפי שאמרתי גם קודם, ייתכן וסביר להניח שיש מאיפה לקצץ במשרד הביטחון, אבל בלי שקיפות בסיסית אתה לא באמת יודע את זה נכון?

אני כן. זה עלה בדוח ברודט, דוח מקינזי וימשיך לעלות גם בעתיד. מנגד, מושמעות בימים אלו ממש טענות על כך שדרישות מערכת הבטחון עלולות להקריס את המדינה.

יש הגדרה מילונית למושג "גנבה",

יש, ויש הגדרה רחבה יותר. כפי שכתב לך סלוארייד, אתה יכול להשתמש במילים אחרות אם זה מקל עליך את ההבנה וההתמודדות עם זה שדופקים אותך.

בקיצור, במקום להמשיך ולענות לי על אוטומט, שאל את עצמך על מה הויכוח עכשיו. על זה שהמינוח שלי מעצבן אותך? כל עוד אתה מבין שדופקים אותך (ונדמה לי שאתה מבין), זה לא באמת עקרוני אם אתה קורא לזה "גניבה", "גזל" או "קוקוריקו".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אל תבלבל בין הגדרה משפטית של המונח לפירוש המילה. אמנם אתה צודק חלקית, כי המונח המדויק הוא "גזל הרבים" ולא "גניבה".

תבדוק את ההגדרה המילונית של גניבה.

מסים מעצם היותם מפורסמים ברשומות אינם סודיים, אינם נסתרים, ולכן אינם יכולים להיות לעולם תחת כנפי "גניבה".

לא, יש עוד שאלה: על סמך מה אתה בונה את הידע שלך בנושא "איומים". בדיוק בשביל זה, לכאורה, יש גופי מחקר במודיעין הישראלי שמטרתם היא להבין איפה נגמר השיח ומתחילים האיומים. רק שהם נכשלים בזה, ובכל מקרה, אתה מקבל את חוות הדעת שלם בתרגום החופשי של נתניהו ודומיו.

על סמך מה אתה בונה את הידע שלך בנושא איומים?

ובנושא המודיעין, עם המעט מאוד נגיעה שהייתה לי בנושא אני יכול להגיד לך בפה מלא - כשיש הצלחות אתה לעולם לא תשמע על זה, אתה תשמע רק כשיש תקלות.

אז אם אני בתור חייל בצה"ל, שהיה לו קשר רופף עם המודיעין נזהר שלא לקבוע שהם נכשלים, על אחת כמה וכמה כשאני לא בצבא, ומנותק לחלוטין, אז אתה צריך לחשוב עוד כמה פעמים לפני שאתה כותב דברים שאין לך שמץ של מושג לגביהם.

ושוב, אני לא מצליח להבין. שנינו מסכימים שגם ישראל דופקת. שנינו מסכימים יש סקאלה. כל דוח אפשרי בנושא מראה שמבחינת המקום שלנו בסקאלה, אנחנו לא בדיוק בטופ. אז איך זה לא ציניות לקחת משהו שהמדינה נכשלת בו, ולהשתמש בזה כנגד הצד שני רק כי הם גרועים יותר?

שוב, הבעיה שלך היא עם זה שאתה לא מקבל מה שמקבלים המדינות שבטופ של ה-OECD? חיים קשים, למדינות אחרות יש הוצאות ביטחון קטנות יותר.

או שהבעיה שלך היא עם זה שאומרים "החמאס במקום לשלם משכורות במשך 8 חודשים שילם לחופרים מקצועיים שיחפרו מנהרות"? כי זה לא רק נכון, אלא זה בושה לאותה מדינה או ארגון שעושה את זה.

יתקנו אותי אם אני טועה, אבל גם כשמעסיק פושט רגל, הראשונים שמקבלים כסף הם העובדים, ורק אח"כ בנקים וספקים וכו'.

הלנת משכורות היא התחתית של התחתית של הבורות, אז זה נכון וצודק להצביע על כך שהחמאס (כגוף שצריך לשלם משכורות) משלם לספקים (חופרי מנהרות) בזמן שהוא לא משלם משכורות 8 חודשים.

אני כן. זה עלה בדוח ברודט, דוח מקינזי וימשיך לעלות גם בעתיד. מנגד, מושמעות בימים אלו ממש טענות על כך שדרישות מערכת הבטחון עלולות להקריס את המדינה.

נו אז בדו"ח מקינזי מדברים על הסכמי הליסינג (שמאז השתנו כבר פעמיים, יצא מכרז חדש, עכשיו רס"נים יקבלו אטראז' לא?)

דיברו על הסכמי הסעות (אני יכול לומר לך שזה יושם בפועל)

ובנוסף שים לב:

ואולם גם כאן יש בעיה: בניגוד לצה"ל, שביצע בעבר במהירות וביעילות קיצוצים נרחבים בכוח אדם, במשרד הביטחון יש ועד עובדים חזק ומסורת של התנגדות לפיטורים.

ואתה עדיין בשלך, צה"ל זה הגורם לבעיות הכספיות במשרד הביטחון אה?

יש, ויש הגדרה רחבה יותר. כפי שכתב לך סלוארייד, אתה יכול להשתמש במילים אחרות אם זה מקל עליך את ההבנה וההתמודדות עם זה שדופקים אותך.

יבגני, נחזור לשיעורי לשון? נסביר לך מה המשמעות המילונית של המילים שאתה משתמש בהן? אתה רוצה שאתרגם לך את המילים לאנגלית יהיה לך יותר קל להבין שאתה יכול לקרוא לכלב "חתול", אבל זה לא יהפוך אותו לפחות כלב, ולא יהפוך אותו ליותר חתול, מקסימום ינשך אותך.

בקיצור, במקום להמשיך ולענות לי על אוטומט, שאל את עצמך על מה הויכוח עכשיו. על זה שהמינוח שלי מעצבן אותך? כל עוד אתה מבין שדופקים אותך (ונדמה לי שאתה מבין), זה לא באמת עקרוני אם אתה קורא לזה "גניבה", "גזל" או "קוקוריקו".

על זה שאתה משתמש במילים שאתה לא יודע את המשמעות שלהם, טועה שוב ושוב ואז עוד מתווכח במקום לכתוב "צודק, הייתי צריך לכתוב X, המילה Y באמת לא מתאימה פה".

זה סופר עקרוני איך שאתה קורא לזה, אני בטוח שמשנה לך אם יקראו לך "תוכניתן" או "היצור הזה שיושב בפינה וכותב תוכנה".

יש סיבה שיש בעברית (ובכל שפה למעשה) מילים שונות - זה כדי לתאר מצבים שונים, מקרים שונים.

כשאתה מתאר מקרה מסוים בעזרת מילה שלא מתאימה אתה חוטא לאמת - זה עקרוני.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ההגדרה הכי מדוייקת שמצאתי למיסים חסרי תמורה ותועלת (שנלחים ממך בכח החוק ואין לך מושג לאן מגיע הכסף) היא "גזל הרבים", כפי שכבר כתבתי.

בשפה המדוברת כשמשתמשים במילה "גניבה", מתכוונים ללקיחה של משהו נגד רצונך. נכון שההגדרה המדוייקת היא לקיחה בחשאי שלא בידיעתך אבל למעשה גניבה היא סוג של גזל, וכלב הוא לא סוג של חתול, כך שדי להיתפס לקטנות.

השאלה היא - אתה חושב שזה מוצדק או לא?

פורסם

אתה צריך לחשוב עוד כמה פעמים לפני שאתה כותב דברים שאין לך שמץ של מושג לגביהם.

לא צריך שאתה ואני נקבע אם הם נכשלים. זה קורה פעם אחר פעם וזה מתפרסם בתקשורת. עכשיו הם רבים על המבצע בעזה ("התרענו לא התרענו"), לפני כמה שנים הם רבו על עליית החמאס בבחירות. מצטער, אני כותב נטו על מה שהם מפרסמים בעיתונות הגלויה. ושם מתגלה פעם אחר פעם, לפחות מאז 1973, שהם לא מסוגלים לנבא שום דבר נכון, בכל מה שקשור להתליכים אסטרטגים ולא חיסול מחבל כזה או אחר.

אבל שוב, מה שאתה קורא בטמקא, זה לא הערכת המצב היומית של רח"ט מחקר.

שוב, הבעיה שלך היא עם זה שאתה לא מקבל מה שמקבלים המדינות שבטופ של ה-OECD? חיים קשים, למדינות אחרות יש הוצאות ביטחון קטנות יותר.

מעגלים מעגלים. אני עדיין לא מבין למה אתה מתעקש לספר לי שהחמאס יותר גרועים. הסכמנו על זה ואף פעם לא היה על זה ויכוח. אז מה? כן במדינות אחרות יש הוצאות בטחון יותר נמוכות. קרא את מה שכתבתי למעלה. אני, בניגוד אליך, לא אוהב שמאכלים אותי בכפית. שאילת שאלות, אגב, זה גם תפקידך כאזרח. לא רק תפקידי. והשאלה הבסיסית כרגע היא למה מעבירים לגוף שככבר הומלץ לגביו יותר מפעם אחת שיש לקצץ בתקיצבו, עוד 20 מיליארד לאחר עוד מלחמה כושלת. למה אתה לא מנסה לשאול אותה? חבל.

ואתה עדיין בשלך, צה"ל זה הגורם לבעיות הכספיות במשרד הביטחון אה?

לא, אתה יכול להסתכל על משרד הבטחון כמכלול מצידי. צודק, אני לא מפריד בכתיבה שלי מספיק, אך מכוון לשני הגופים.

קשקשת

אני עדיין טוען שמה שהמדינה עושה זו גניבה. רק הצעתי לך, אם זה עוזר לך, להשתמש במינוחים אחרים. למה? כי זה לא מעניין לי את הקצה של הפופיק איך אתה קורא לזה שדופקים אותך, כל עוד אתה מבין שזה מה שקורה. וההבנה זה מה שחשוב. זה, הרי, הדבר היחיד שעלול לגרום לך להתחיל לשאול שאלות. אתה, אגב, טועה לגבי ה"יש סיבה" הפילולוגית שלך, אבל חבל על הזמן, נושא השרשור הוא לא הבנת העברית של יבגני או מחקרים פילולוגיים וסמיותים למתקדמים.

פורסם (נערך)

השאלה היא לא אם אני חושב שזה מוצדק או לא, כי כבר כתבתי שלדעתי זה לא מוצדק.

השאלה היא האם מדובר בגניבה או לא? (לא דובר על "גזל" ולא "גזל הרבים", דובר בפשטות על "גניבה").

עוד שאלה מעניינת מבוססת על הציטוט הבא:

מיסים חסרי תמורה ותועלת (שנלחים ממך בכח החוק ואין לך מושג לאן מגיע הכסף)

זאת בניגוד למיסים שיש לך שמץ של מושג לאן מגיע הכסף?

הרי זה לא שכל משרד ממשלתי גובה עבור עצמו את הכספים ומשתמש בהם לצרכיו, הכסף שאתה משלם כאגרת טלוויזיה יכול לשמש היום לרכישת עטים במשרד החינוך ומחרתיים לרכישת טנק מרכבה במשרד הביטחון, זה שקוף לחלוטין עבורך, אין לך לעולם שמץ של מושג מה עושים עם כספי המיסים שלך.

אגב רוצה משהו להתעצבן עליו? תקרא מסדרת הכתבות שדיברתי עליהן, תגלה כמה כסף עובר ממשרד החינוך לארגון ולהסתדרות המורים, שני גופים שאפילו מבקר המדינה לא יכול לפקח עליהם! (לפחות על משרד הביטחון הוא כן יכול לפקח), ומהכתבות תבין למה הכסף הזה משמש.

לא צריך שאתה ואני נקבע אם הם נכשלים. זה קורה פעם אחר פעם וזה מתפרסם בתקשורת. עכשיו הם רבים על המבצע בעזה ("התרענו לא התרענו"), לפני כמה שנים הם רבו על עליית החמאס בבחירות. מצטער, אני כותב נטו על מה שהם מפרסמים בעיתונות הגלויה. ושם מתגלה פעם אחר פעם, לפחות מאז 1973, שהם לא מסוגלים לנבא שום דבר נכון, בכל מה שקשור להתליכים אסטרטגים ולא חיסול מחבל כזה או אחר.

אבל שוב, מה שאתה קורא בטמקא, זה לא הערכת המצב היומית של רח"ט מחקר.

מפתיע, דווקא הדבר האחרון שאני שמעתי זה את ראש המל"ל לשעבר שמודיע ברדיו שאכן התריעו לגבי המנהרות עוד לפני המבצע.

וזה היה בשיא ה"מלחמה" בין הפוליטיקאים לדרגי הצבא, האם אמרו להם שיש מנהרות או שלא אמרו.

הגדילו לעשות חלק מהפוליטיקאים שאמרו שאנשי הצבא התריעו, אבל לא התריעו מספיק חזק.

אגב גם על עליית החמאס בבחירות אני זוכר במפורש התרעות (לא בטמקא כמובן) על כך שהבחירות שם יביאו לעליית חמאס, עוד לפני הבחירות, והודעה מפורשת שיצא לנשיא ארה"ב לגבי זה (ו"הודלפה" או יצא בדרך כזאת או אחרת).

מעגלים מעגלים. אני עדיין לא מבין למה אתה מתעקש לספר לי שהחמאס יותר גרועים. הסכמנו על זה ואף פעם לא היה על זה ויכוח. אז מה? כן במדינות אחרות יש הוצאות בטחון יותר נמוכות. קרא את מה שכתבתי למעלה. אני, בניגוד אליך, לא אוהב שמאכלים אותי בכפית. שאילת שאלות, אגב, זה גם תפקידך כאזרח. לא רק תפקידי. והשאלה הבסיסית כרגע היא למה מעבירים לגוף שככבר הומלץ לגביו יותר מפעם אחת שיש לקצץ בתקיצבו, עוד 20 מיליארד לאחר עוד מלחמה כושלת. למה אתה לא מנסה לשאול אותה? חבל.

בינתיים ההצעות האופרטיביות שעלו מדו"ח מקינזי אני יכול לומר לך שיושמו (וחלקן יותר מפעם אחת), וזה עוד כשאני שירתתי, וזה היה לפני שנתיים ומעלה.

אז למה אתה החלטת שההחלטות לא יושמו?

כי במשרד הביטחון, הזרוע השנייה, התמנון הסודי, אנחנו לא יודעים מה קורה וקרה? אם יושמו או לא יושמו המלצות?

לא, אתה יכול להסתכל על משרד הבטחון כמכלול מצידי. צודק, אני לא מפריד בכתיבה שלי מספיק, אך מכוון לשני הגופים.

אז תכתוב משרד הביטחון, צה"ל הוא אחד מהגופים תחת משרד הביטחון, אבל צה"ל =\= משרד הביטחון, ומשרד הביטחון =\= צה"ל.

אני עדיין טוען שמה שהמדינה עושה זו גניבה. רק הצעתי לך, אם זה עוזר לך, להשתמש במינוחים אחרים. למה? כי זה לא מעניין לי את הקצה של הפופיק איך אתה קורא לזה שדופקים אותך, כל עוד אתה מבין שזה מה שקורה. וההבנה זה מה שחשוב. זה, הרי, הדבר היחיד שעלול לגרום לך להתחיל לשאול שאלות. אתה, אגב, טועה לגבי ה"יש סיבה" הפילולוגית שלך, אבל חבל על הזמן, נושא השרשור הוא לא הבנת העברית של יבגני או מחקרים פילולוגיים וסמיותים למתקדמים.

אני עדיין טוען שאתה ועברית לא מסתדרים היטב ביחד.

עבורך אי קבלת תמורה מלאה לכספך = גניבה, וצה"ל = משרד הביטחון.

אם אתה קונה אייפון אתה גם מאשים את אפל בגניבה כי האייפון 6 פלוס עולה 900 דולר וזה לא תמורה מלאה לכספך?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעולה, אז אנחנו יכולים להתחיל ולסכם. אתה לא קורא לזה גניבה, אני כן. שנינו מסכימים שזה לא מוצדק.

מכאן, אתה מוזמן לעבור לשאלה הבאה ולתהות למה צהל צריך לקבל עכשיו 20 מיליארד, במקום לבצע במידי את הקצוץ הנדרש.

הדעות שלי לגבי שאר משרדי הממשלה הן לא הרבה יותר חיוביות, אבל זה לא נושא השרשור. באופן כללי, המדינה הזו לוקחת יותר ממה שהיא נותנת, ולכן כל כך מקוממת הציניות הזו של קמפיינים נגד האויביים שלנו שמבוססים על "הם רעים, דופקים את האזרח. אנחנו טובים אנחנו לא דופקים". הדיכוטומטיה הזו לא עובדת. ההבדל הוא רק ברמת הדפיקה, ובמבט אובייקטיבי, המצב שלנו רחוק מלהיות מדהים.

מאחל לכולנו שלא נגיע ליום בו המדינה פשוט תקרוס, בין היתר גם בגלל הקונספציה הבטחונית והסגידה העיוורת למערכת הבטחון.

פורסם

יבגני, בוא נתחיל מהתשובה הברורה - לא צה"ל מקבל עכשיו 20 מיליארד שקל, אלא מערכת הביטחון.

אף אחד לא יאמר לך כמה מתוך זה יגיע לצה"ל וכמה לזרועות התמנון האחרות.

ונמשיך מהתשובה הברורה השנייה, כפי שכבר ציינתי, ההצעות האופרטיביות שעלו בכתבה שלך על דו"ח מקינזי כבר בוצעו (לפחות לגבי צה"ל, לא יודע מה עם התמנון) ואת זה אני כותב באחריות מתוך ידיעה.

אין מדינה בעולם שלא דופקת את האזרחים שלה בדרך כזאת או אחרת.

יש למדינה הכנסות, יש למדינה הוצאות, בדרך יש למדינה ראש ממשלה, נשיא (אולי גם מלך), שרים, חברי פרלמנט, פקידים בדרגים כאלה ואחרים, עובדי מדינה.

כל אלה צריכים לקבל משכורות, והמשכורות יוצאות ממה שהמדינה מכניסה.

משמע בכל מקרה, יש שתי אפשרויות:

1. אתה לא תקבל בחזרה מהמדינה מה שאתה מכניס למדינה, כי יש אנשים שמקבלים משכורות בדרך.

2. אתה תקבל בחזרה מהמדינה מה שאתה מכניס למדינה, אבל החוב הלאומי יגדל עד לרמה של חדלות פרעון.

אם אתה יוצא מנקודת הנחה שבמדינות אחרות לא דופקים את האזרח (הממוצע) אתה תהיה מתוסכל בכל מדינה, מנורווגיה ועד קנדה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אנחנו לא יכולים לשים את נורווגיה במצב כמו שלנו ולראות כמה הממשלה שם היתה דופקת את האזרחים ביחס אלינו.

זאת השוואה גרועה.

השאלה היא לא אם אני חושב שזה מוצדק או לא, כי כבר כתבתי שלדעתי זה לא מוצדק.

השאלה היא האם מדובר בגניבה או לא? (לא דובר על "גזל" ולא "גזל הרבים", דובר בפשטות על "גניבה").

זאת בניגוד למיסים שיש לך שמץ של מושג לאן מגיע הכסף?

הרי זה לא שכל משרד ממשלתי גובה עבור עצמו את הכספים ומשתמש בהם לצרכיו, הכסף שאתה משלם כאגרת טלוויזיה יכול לשמש היום לרכישת עטים במשרד החינוך ומחרתיים לרכישת טנק מרכבה במשרד הביטחון, זה שקוף לחלוטין עבורך, אין לך לעולם שמץ של מושג מה עושים עם כספי המיסים שלך.

גניבה היא סוג של גזל והיא אולי לא ההגדרה הכי נכונה אבל אני חושב שהכוונה ברורה לכולם.

זה ברור לחלוטין שאין לנו אפשרות לדעת לאן הולך הכסף, אפילו אדון לפיד בנה על זה את תעמולת הבחירות שלו.

ולמה זה ככה? גם זה ברור לחלוטין. כי כשאתה לא צריך לתת דין וחשבון לציבור, אתה יכול לעשות מה שבא לך וזה מה שהאנשים בשלטון רוצים. כח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

כל הפוליטיקאים בנו על זה, גם מהשמאל וגם מהימין, גם בישראל וגם בנורווגיה, וגם בארה"ב.

הרי תקציב המדינה יוצא כספר שאף אחד לא קורא אותו, וגם רוב מי שקורא אותו (ומחבר אותו) לא יודע לאן בסופו של דבר הכסף הולך.

כאילו עד לרמה של "X מיליארד שקל לביטחון, Y מיליארד שקל לחינוך, Z מיליארד שקל למשרד החוץ" זה לא מספיק אם אתה רוצה שקיפות.

ועדיין זה לא גזל, זה אומר שאתה משלם X אבל מקבל תמורה עבור X-10, זו עסקה גרועה אבל לא גזל.

זה אגב מקביל למשל לקניית "פיאט 500 פרארי טריביוטו" במחיר שהוא פי 2 מ-500 רגילה עם אותו מנוע ואבזור.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זו עסקה גרועה שאתה לא יכול לסרב לה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...