Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן שוב אני חוזר לבקש את עזרתכם.

דברים שחשובים לי: נוחות נסיעה, זריזות, איכות חומרים - פלסטיקה. חוויית נהיגה כללית.

דברים שלא מעניינים אותי: צריכת דלק, אמינות ( מעניין אבל פחות).

הרכבים הרלוונטים:

קורולה סאן, I35, רנו פלואנס, מיצובישי לנסר( לא מכיר בכלל) סקודה אוקטביה - צריך לבדוק אם אפשר לקבל 1.4.

כרגע הנטייה שלי הולכת לכיוון הקורולה. I35 טובה, אך אינני רואה יתרון על הקורולה, וגם אני לא אוהב את העובדה שאין לה ציון של מבחני ריסוק.

מה דעתכם?

פורסם

ה-i35 זה דגם שמיועד לשוק האמריקאי ופחות לאירופאי. יש לו מבחן ריסוק אבל לא אירופאים, אלא אמריקאיים:

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/hyundai/elantra

אני הייתי הולך על האוקטביה לפני הקורולה, גם אם מדובר בגרסת ה-1.2 ליטר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל תודה.

אני מנסה לראות אם יש אפשרות לקבל את הפוקוס החדשה ( יש לי כרגע את הדגם של 2011, מאוד נהנה ממנו).

תוכלו לומר לי את היתרונות של האוקטביה? למה לקחת אותה?

פורסם

יש לי פוקוס 2012 סטיישן.

יש המון דברים שאני אוהב ברכב אבל הוא כאב ראש רציני מבחינת תקלות.

האוקטביה בעלת תא מטען גדול יותר ועדיין יש דלת חמישית, מנוע טורבו עם dsg, מרווחת יותר (הפוקוס מאוד צפופה מאחורה אם זה רלוונטי)

פורסם
קודם כל תודה.

אני מנסה לראות אם יש אפשרות לקבל את הפוקוס החדשה ( יש לי כרגע את הדגם של 2011, מאוד נהנה ממנו).

הפוקוס החדשה תגיע לארץ רק בעוד חצי שנה - בתחילת 2015. אם אתה מדבר על הפוקוס הנוכחית אז היא כבר לא כל כך חדשה וכפי שכבר צוין כאן גם לא ממש מומלצת לדעתי.

פורסם

לא רואה שום סיבה להעדיף את הסקודה 1.2. לאחר נהיגה על שני המנועים - הקורולה עדיפה. ה- 1.4 של האוקטביה כבר עדיף, זהו מנוע נחמד מאוד, אבל אם אין אותו או שהוא יקר יותר - אני מאוד מרוצה מהקורולה שלי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לא רואה שום סיבה להעדיף את הסקודה 1.2. לאחר נהיגה על שני המנועים - הקורולה עדיפה. ה- 1.4 של האוקטביה כבר עדיף, זהו מנוע נחמד מאוד, אבל אם אין אותו או שהוא יקר יותר - אני מאוד מרוצה מהקורולה שלי.

אם לוחצים על הדוושה עד הסוף, אז הקורולה יותר זריזה/מהירה בלא מעט מצבים אבל לזה מתלווה רעש מנוע די חזק ולא נעים לאוזן וכמובן צריכת דלק גבוהה, תחום בו הקורולה החדשה לא ממש מציינת. בחיי היום יום, יחידת ההנעה של האוקטביה פשוט עדיפה - חלקה, שקטה ונעימה יותר.

פורסם
יש לי פוקוס 2012 סטיישן.

יש המון דברים שאני אוהב ברכב אבל הוא כאב ראש רציני מבחינת תקלות.

האוקטביה בעלת תא מטען גדול יותר ועדיין יש דלת חמישית, מנוע טורבו עם dsg, מרווחת יותר (הפוקוס מאוד צפופה מאחורה אם זה רלוונטי)

יש לי את הפוקוס עכשיו. יש לה אכן המון בעיות כגון - חוסר אחיזה בכביש בהאצה מהמקום., קרטוע בהעברת ההילוכים עד שלישי בקצב מהיר, המחשב יוצא מכיון. לאדם פרטי יכול להיות כאב ראש רציני אבל בליסינג ענייני תחזוקה לא מעניינים, ויכולתי בכל זאת להנות מאיכות הנהיגה שלה בסך הכל ומהגימורים באיכות המרשימה מבפנים.

* אם אבחר בסקודה היא תגיע רק עוד חצי שנה פחות או יותר, עד אז אולי הפוקוס החדשה תגיע - מישהו יודע אם יש שינוי בגיר שלה לעומת הנוכחית או שזו רק מתיחת פנים חיצונית?

בינתיים אני מתחיל להינעל על הסקודה, אם למישהו יש עוד תגובות מניסיון אישי אני אשמח לשמוע!

פורסם
אם לוחצים על הדוושה עד הסוף, אז הקורולה יותר זריזה/מהירה בלא מעט מצבים אבל לזה מתלווה רעש מנוע די חזק ולא נעים לאוזן וכמובן צריכת דלק גבוהה, תחום בו הקורולה החדשה לא ממש מציינת. בחיי היום יום, יחידת ההנעה של האוקטביה פשוט עדיפה - חלקה, שקטה ונעימה יותר.

אני חי עם הקורולה יום-יום, ולא יודע על איזה רעש מנוע חזק ולא נעים אתה מדבר. אולי אתה מתכוון לגיר? בכל מקרה, אני אוהב שיש קצת כוח להאיץ ולעקוף - ובזה היא עדיפה. ה- 1.2T היא יחידה נחמדה, להנעה של פולו נניח. במכוניות משפחתיות היא קצת חסרה לטעמי האישי. היא עושה את העבודה, ללא ספק, אבל פחות טוב מחלק ממנועי ה- 1.6 המודרנים.

לגבי דלק - שים לב שפות"ש במיוחד ציין שזה לא מעניין אותו (וחבל, אבל זה נושא נפרד). אז מה זה רלבנטי לתשובה? מה גם, שכדי להתקדם צריך ללחוץ על ה- 1.2T, ואז ההבדל לא כזה גדול אם בכלל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני חי עם הקורולה יום-יום, ולא יודע על איזה רעש מנוע חזק ולא נעים אתה מדבר. אולי אתה מתכוון לגיר? בכל מקרה, אני אוהב שיש קצת כוח להאיץ ולעקוף - ובזה היא עדיפה. ה- 1.2T היא יחידה נחמדה, להנעה של פולו נניח. במכוניות משפחתיות היא קצת חסרה לטעמי האישי. היא עושה את העבודה, ללא ספק, אבל פחות טוב מחלק ממנועי ה- 1.6 המודרנים.

לגבי דלק - שים לב שפות"ש במיוחד ציין שזה לא מעניין אותו (וחבל, אבל זה נושא נפרד). אז מה זה רלבנטי לתשובה? מה גם, שכדי להתקדם צריך ללחוץ על ה- 1.2T, ואז ההבדל לא כזה גדול אם בכלל.

הצריכה איננה רלוונטית כיוון שאין הבדלים משמעותיים מאוד מבחינת הצריכה. את תסתכל על ההבדלים למשל בין הקורולה ושל סקודה ההבדל צריכה המשוקלל הוא פחות משני קילומטר לטובת הסקודה אמנם מבחינת זיהום הטויוטה קיבלה ציון טוב יותר..בקיצור, מבחינתי במקרה זה, זה נושא שולי..

אגב, מכיוון ויש לך קורולה, תוכל לומר לי איך האבזור הפינמי? מה איכות הגימורים? האם יש משהו שאינך אוהב בה?

פורסם

יש בעיה של מלאי רכבים. פשוט לא מגיעים מספיק רכבים ארצה.

אבל לדעתי הבעיה צומצמה משמעותית וכבר לא מדובר על חצי שנה המתנה אלא פחות.

• תוכן חדש...